malagos Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Czy moze ktoś z Was jest wolontariszką w Psim Aniele? To dla mnie b.ważne! Quote
Kociabanda2 Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 Energy napisał(a):A czy ktoś mi może wytłumaczyć dlaczego pies z przytuliska ma być sprzedawany na giełdzie??? To jest dla mnie niezrozumiała i delikatnie mówiąc, dziwna sytuacja. W skrócie - po pierwsze to nie do końca jest przytulisko. To tylko lecznica z kilkoma boksami. Po drugie psów z wypadków jest wiele, a miejsc mało. I wreszcie po trzecie: uznano, że lepiej psu znaleźć byle jaki dom poprzez giełdę niż oddać go w ręce hycla czy oddać do schroniska :( Takie są realia, taki wybór. Dlatego staramy się robić co w naszej mocy (patrz wątek ogólny - link na pierwszej stronie tego wątku), by znajdować dobre domy tym psom zanim zajdzie konieczność (przepełnienie w lecznicy) oddania ich komuś na giełdzie lub co gorsza zawezwanie hycla lub wywozu do gminnego schroniska. Nikomu z nas się to nie podoba, ale miejsce rozmnażać się nie chce, a psów wciąż przybywa. To walka z czasem. Mru staje na rzęsach i z pomocą wielu osób z dogo udało się wiele piesków wyadoptować :) Miki niestety nie ma szczęścia :( W lecznicy jest już długo. Ja nie pierwszy raz robię jej ogłoszenia. Nie mam pojęcia czemu nikt się nią jeszcze nie zainteresował, bo ona przecież śliczna jest. No i taka kochana :) Ogłaszajmy ją! Może tym razem jej się poszczęści i znajdzie domek? Quote
Equus Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 No cóż giełda to chyba jednak mniejsze zło niz hycel, choć z drugiej strony nie wiadomo gdzie pies trafi:shake:... Ale ze schronu też w sumie nie wiadomo... Ehhh... A ja niestety nie jadę do Miki w tym tygodniu bo Mru musi zawieźć jakiegoś psiaka i nie będzie kto miał mi pokazać Miki. Także jak pojedzie na giełdę to już jej nie zobaczę:placz: Quote
mru Posted March 14, 2010 Author Posted March 14, 2010 Miki jest :) i w sumie nie potrzebuje karmy, bo akurat to ma.... tylko nie ma domu :( Quote
Equus Posted March 14, 2010 Posted March 14, 2010 A no to widać bez sensu kupiłam... Zrozumiałam, ze się przyda... Ale to dobra wiadomość, że suńka jeszcze ma trochę czasu. No i myślałam o domowym hoteliku dla niej, bo w sumie nie wiadomo jaka ona jest w domu i z innymi psami, a taka wiedza zawsze zwiększa szansę psiaka. No i jakieś zdjęcia fajne np. w apaszce :eviltong: Ludzie lubią takie "bajery", od razu pies wpada bardziej w oko. Quote
tripti Posted March 14, 2010 Posted March 14, 2010 pieski NIE są sprzedawane na giełdzie, są wydawane bezpłatnie, więc dlatego cieszą się tak dużym zainteresowaniem, a dalszy ich los niestety jest nieznany:( Quote
mru Posted March 15, 2010 Author Posted March 15, 2010 psy są wyadoptowywane na giełdzie :P a my wiemy, ze to not right i staramy się, zeby nie były... karma jest akurat :) Miki na pewno nie głoduje, także może karma przyda sie tamtej suni bezdomnej z Piaseczna? jeśli nie, to ja mam jeszcze 2 suki z Piaseczna do uśpienia i 3 psy porzucone w Raszynie - także jest tych potrzebujących :) Quote
Plicha Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Podrzucę Miki bo cichutko u niej. Sytuacja bez zmian? :( Quote
Equus Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 GPooLCLD napisał(a):też chciałam zapytać co u Miki? Ja niestety też nic nie wiem :( Ostatnio w ogóle nie mogłam się dostać na dogo, a teraz mam szpital w domu (przez te roztowpy jakaś wirusówka, bakteria? żołądkowa panuje u nas na osiedlu i psy chorują) i niestety nawet jak mru będzie mogła to ja nie dam rady w tym tygodniu pojechać do Konstancina:shake: Oba psy mi się pochorowały, jeden naprawdę poważnie:-( Quote
Plicha Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Oj to niedobrze :( mam nadzieje że pieski dojdą do siebie. U nas też jakiś czas temu wszystkie psiaki na osiedlu chorowały ale już jest ok. Miki biedactwo, dobrze że giełdy w tym tygodniu nie ma. Quote
Equus Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 No to dobrze, że Miki nie jedzie! Zaraz napiszę maila o dt w jej sprawie w takim razie. A co do moich psiaków to ta "mikipodobna" szybciutko doszła do siebie ale druga miała takie straszne sensacje żołądkowe że już trzeci dzień nie chce jeść :((( Quote
al'akir Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Equus napisał(a):No to dobrze, że Miki nie jedzie! Zaraz napiszę maila o dt w jej sprawie w takim razie. A co do moich psiaków to ta "mikipodobna" szybciutko doszła do siebie ale druga miała takie straszne sensacje żołądkowe że już trzeci dzień nie chce jeść :((( Diksiorek biedny :( Quote
Plicha Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Dt dla Miki to byłoby cudownie :) U nas było podobnie, biegunka, brak apetytu, niektóre psiaki kroplówki musiały dostać, no ale szybko doszły potem do siebie, twoja sunia też na pewno będzie zdrowa niedługo :) Quote
Equus Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Plicha napisał(a):Dt dla Miki to byłoby cudownie :) A no piszę do paru znajomych maile, może ktoś będzie mógł akurat pomóc. Ja ze swojej strony mogę obiecać finansowanie karmy dla małej, ewentualnego weta, więc może ktoś się skusi na bycie DT. Z mocno ruchliwymi psami tez mam praktykę więc w razie co pomogę (wiem jak je zmęczyć:evil_lol:) Plicha napisał(a):U nas było podobnie, biegunka, brak apetytu, niektóre psiaki kroplówki musiały dostać, no ale szybko doszły potem do siebie, twoja sunia też na pewno będzie zdrowa niedługo :) GPooLCLD napisał(a):Diksiorek biedny :( Właśnie mój sucz zjadł troszkę gotowanego indyka pierwszy raz od 3 dni!!!:multi: Co prawda miała jeść ryż z marchewką i indykiem ale całą "niemięsną" resztę wypluła:eviltong: Quote
Equus Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 A wiecie może jak Miki trafiła do przytuliska? Czy miała jakiś wypadek? Była na coś leczona? Quote
mru Posted March 20, 2010 Author Posted March 20, 2010 Equus odpisałam Ci na maila :) mnie tam jeszcze nie było, jak ona trafiła, ale z tego co wiem to po prostu z ulicy trafiła nie była na nic leczona ani operowana, ale potwierdzę to. Quote
donica Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Hej, Wstawiłam Miki ogłoszenia na gronie i jednym forum. Pozwoliłam sobie skorzystać ze zdjęć na tym wątku, mam nadzieje, że nikt nie będzie miał nic przeciwko. To linki do ogłoszeń: http://www.szkoleniepsow**********/potrzebuja-naszej-pomocy,5/1-5-letnia-suczka-sredniej-wielkosci-poszukuje-dt-ds,4940.html http://grono.net/chat/#psy/topic/1457780/sl/ogloszenia/1/0/232940188/1/ http://grono.net/chat/#psy-i-inne-zwierzeta-ogloszenia/topic/18656760/sl/15-letnia-suczka-sredniej-wielkosci-poszukuje-dtds-okolice-w-wy/ Pozdrawiam, Dominika Quote
Kociabanda2 Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Dominiko dziękujemy bardzo za pomoc w ogłaszaniu Miki. Zdjęcia, które są na tym wątku mają służyć do ogłaszani Miki, więc na pewno nikt nic przeciwko mieć nie będzie :) Quote
Equus Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Wysłałam chyba z milion maili o Miki i na razie tylko Dominika do nas dołączyła... Dzięki Dominika za pomoc! Wstawię jeszcze raz adres do forum szkoleniowego bo podlinkowane coś nie działa (trzeba usunąć spacje w pierwszym członie adresu) http://www. szkoleniepsow. fora. pl/potrzebuja-naszej-pomocy,5/1-5-letnia-suczka-sredniej-wielkosci-poszukuje-dt-ds,4940.html Quote
al'akir Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 [quote name='Equus']Wysłałam chyba z milion maili o Miki i na razie tylko Dominika do nas dołączyła... Dzięki Dominika za pomoc! Wstawię jeszcze raz link do forum szkoleniowego bo coś nie działa http://www.szkoleniepsow**********/potrzebuja-naszej-pomocy,5/1-5-letnia-suczka-sredniej-wielkosci-poszukuje-dt-ds,4940.html Equus dogo cenzuruje niektóre linki na fora etc. Quote
Recommended Posts