Jump to content
Dogomania

radosna Miki - super pies do sportu! ma dom! mieszka w Płocku!

Recommended Posts

• Replies 510
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Energy napisał(a):
A czy ktoś mi może wytłumaczyć dlaczego pies z przytuliska ma być sprzedawany na giełdzie??? To jest dla mnie niezrozumiała
i delikatnie mówiąc, dziwna sytuacja.

W skrócie - po pierwsze to nie do końca jest przytulisko. To tylko lecznica z kilkoma boksami. Po drugie psów z wypadków jest wiele, a miejsc mało. I wreszcie po trzecie: uznano, że lepiej psu znaleźć byle jaki dom poprzez giełdę niż oddać go w ręce hycla czy oddać do schroniska :( Takie są realia, taki wybór. Dlatego staramy się robić co w naszej mocy (patrz wątek ogólny - link na pierwszej stronie tego wątku), by znajdować dobre domy tym psom zanim zajdzie konieczność (przepełnienie w lecznicy) oddania ich komuś na giełdzie lub co gorsza zawezwanie hycla lub wywozu do gminnego schroniska. Nikomu z nas się to nie podoba, ale miejsce rozmnażać się nie chce, a psów wciąż przybywa. To walka z czasem. Mru staje na rzęsach i z pomocą wielu osób z dogo udało się wiele piesków wyadoptować :) Miki niestety nie ma szczęścia :( W lecznicy jest już długo. Ja nie pierwszy raz robię jej ogłoszenia. Nie mam pojęcia czemu nikt się nią jeszcze nie zainteresował, bo ona przecież śliczna jest. No i taka kochana :)
Ogłaszajmy ją! Może tym razem jej się poszczęści i znajdzie domek?

Posted

No cóż giełda to chyba jednak mniejsze zło niz hycel, choć z drugiej strony nie wiadomo gdzie pies trafi:shake:... Ale ze schronu też w sumie nie wiadomo... Ehhh...
A ja niestety nie jadę do Miki w tym tygodniu bo Mru musi zawieźć jakiegoś psiaka i nie będzie kto miał mi pokazać Miki. Także jak pojedzie na giełdę to już jej nie zobaczę:placz:

Posted

A no to widać bez sensu kupiłam... Zrozumiałam, ze się przyda...
Ale to dobra wiadomość, że suńka jeszcze ma trochę czasu.
No i myślałam o domowym hoteliku dla niej, bo w sumie nie wiadomo jaka ona jest w domu i z innymi psami, a taka wiedza zawsze zwiększa szansę psiaka. No i jakieś zdjęcia fajne np. w apaszce :eviltong: Ludzie lubią takie "bajery", od razu pies wpada bardziej w oko.

Posted

pieski NIE są sprzedawane na giełdzie, są wydawane bezpłatnie, więc dlatego cieszą się tak dużym zainteresowaniem, a dalszy ich los niestety jest nieznany:(

Posted

psy są wyadoptowywane na giełdzie :P a my wiemy, ze to not right i staramy się, zeby nie były...

karma jest akurat :) Miki na pewno nie głoduje, także może karma przyda sie tamtej suni bezdomnej z Piaseczna? jeśli nie, to ja mam jeszcze 2 suki z Piaseczna do uśpienia i 3 psy porzucone w Raszynie - także jest tych potrzebujących :)

Posted

GPooLCLD napisał(a):
też chciałam zapytać co u Miki?

Ja niestety też nic nie wiem :(
Ostatnio w ogóle nie mogłam się dostać na dogo, a teraz mam szpital w domu (przez te roztowpy jakaś wirusówka, bakteria? żołądkowa panuje u nas na osiedlu i psy chorują) i niestety nawet jak mru będzie mogła to ja nie dam rady w tym tygodniu pojechać do Konstancina:shake: Oba psy mi się pochorowały, jeden naprawdę poważnie:-(

Posted

Oj to niedobrze :( mam nadzieje że pieski dojdą do siebie. U nas też jakiś czas temu wszystkie psiaki na osiedlu chorowały ale już jest ok.
Miki biedactwo, dobrze że giełdy w tym tygodniu nie ma.

Posted

No to dobrze, że Miki nie jedzie! Zaraz napiszę maila o dt w jej sprawie w takim razie.
A co do moich psiaków to ta "mikipodobna" szybciutko doszła do siebie ale druga miała takie straszne sensacje żołądkowe że już trzeci dzień nie chce jeść :(((

Posted

Equus napisał(a):
No to dobrze, że Miki nie jedzie! Zaraz napiszę maila o dt w jej sprawie w takim razie.
A co do moich psiaków to ta "mikipodobna" szybciutko doszła do siebie ale druga miała takie straszne sensacje żołądkowe że już trzeci dzień nie chce jeść :(((

Diksiorek biedny :(

Posted

Dt dla Miki to byłoby cudownie :)
U nas było podobnie, biegunka, brak apetytu, niektóre psiaki kroplówki musiały dostać, no ale szybko doszły potem do siebie, twoja sunia też na pewno będzie zdrowa niedługo :)

Posted

Plicha napisał(a):
Dt dla Miki to byłoby cudownie :)

A no piszę do paru znajomych maile, może ktoś będzie mógł akurat pomóc. Ja ze swojej strony mogę obiecać finansowanie karmy dla małej, ewentualnego weta, więc może ktoś się skusi na bycie DT.
Z mocno ruchliwymi psami tez mam praktykę więc w razie co pomogę (wiem jak je zmęczyć:evil_lol:)
Plicha napisał(a):
U nas było podobnie, biegunka, brak apetytu, niektóre psiaki kroplówki musiały dostać, no ale szybko doszły potem do siebie, twoja sunia też na pewno będzie zdrowa niedługo :)

GPooLCLD napisał(a):
Diksiorek biedny :(

Właśnie mój sucz zjadł troszkę gotowanego indyka pierwszy raz od 3 dni!!!:multi: Co prawda miała jeść ryż z marchewką i indykiem ale całą "niemięsną" resztę wypluła:eviltong:

Posted

Equus odpisałam Ci na maila :)

mnie tam jeszcze nie było, jak ona trafiła, ale z tego co wiem to po prostu z ulicy trafiła
nie była na nic leczona ani operowana, ale potwierdzę to.

Posted
Posted

Wysłałam chyba z milion maili o Miki i na razie tylko Dominika do nas dołączyła...
Dzięki Dominika za pomoc!
Wstawię jeszcze raz adres do forum szkoleniowego bo podlinkowane coś nie działa (trzeba usunąć spacje w pierwszym członie adresu)
http://www. szkoleniepsow. fora. pl/potrzebuja-naszej-pomocy,5/1-5-letnia-suczka-sredniej-wielkosci-poszukuje-dt-ds,4940.html