Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='elinka']Ale Dajtusia jest już zaczipowana. Pani Agnieszka ma się tylko z nią udać do weta, aby odczytać numer i zmienić dane w bazach. Natomiast dodatkowa obroża z napisanym pisakiem numerem telefonu oraz adresatką bardzo by się Dajtusi przydała, o czym podczas wizyty przed adopcyjnej z Panią Agnieszką rozmawiałam. Wiadomo, lepiej dmuchać na zimne.

Nr chipa jest w książeczce zdrowia Dajtusi. W olsztyńskim schronisku sunia po kwaratannie została zachipowana i wysterylizowana.

• Replies 682
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak miło czytać takie dobre wiadomości! Oby codziennie świeciło Wam i Dajtusi Słoneczko Szczęścia:loveu:
P.S. Może już czas zmienić tytuł?:evil_lol:

Posted

Dajtusia obudziła się z b.dobrym humorkiem. Powitała mnie merdając ogonkiem i liżąc mnie po ręce. Od razu miała chęć na spacerek więc nawet nie musiałam jej o to prosić, wystarczy, że jej powiedziałam "Dajtusiu idziemy na spacerek"-od razu wyszła spod łóżka :) Powoli oswaja się z otoczeniem w parku, obserwując ludzi i zwierzęta. Dodam, że z suni jest straszny śpioszek! Nawet chrapie :eviltong: Jest b.grzeczna. W nocy robi obchód mieszkania. Wskoczyła mi na chwilkę na łóżko i wróciła do córki pod tapczan.

Posted

Gdy wstałam to Dajtusia wybiegła spod łóżka i się radośnie ze mną przywitała, po czym poszła na spacer. Dzisiaj Panienka ma przeciętny humorek. Woli leniuchować :evil_lol: Właśnie zjadła obiadek :) Narazie najbardziej akceptuje mnie, pózniej córkę...

Posted

[quote name='niulka1992']Gdy wstałam to Dajtusia wybiegła spod łóżka i się radośnie ze mną przywitała, po czym poszła na spacer. Dzisiaj Panienka ma przeciętny humorek. Woli leniuchować :evil_lol: Właśnie zjadła obiadek :) Narazie najbardziej akceptuje mnie, pózniej córkę...[/QUOTE]

No , swój rozumek ma i szybko pojęła kto pierwszy w ...stadzie. Mądra dziewczynka :loveu:
A co do leniuchowania nie dziwie się -- my też dzisiaj przy tak barowej pogodzie lenimy sie -- moja nawet na spacerek nie za bardzo chciała wyjśc :mad:
i bardzo dziekujemy za newsy , ciepło sie robi w środku ---Niulka:Rose:

Posted

niulka1992 napisał(a):
dajtusia obudziła się z b.dobrym humorkiem. Powitała mnie merdając ogonkiem i liżąc mnie po ręce. Od razu miała chęć na spacerek więc nawet nie musiałam jej o to prosić, wystarczy, że jej powiedziałam "dajtusiu idziemy na spacerek"-od razu wyszła spod łóżka :) powoli oswaja się z otoczeniem w parku, obserwując ludzi i zwierzęta. Dodam, że z suni jest straszny śpioszek! Nawet chrapie :eviltong: Jest b.grzeczna. W nocy robi obchód mieszkania. Wskoczyła mi na chwilkę na łóżko i wróciła do córki pod tapczan.

jakbym czytała o innej suni.......

Posted

My też jesteśmy zaskoczeni (oczywiście pozytywnie), że sunia tak szybko zrobiła postępy :) Oby było tak dalej. A, że dzisiaj niedziela to Pannica leniuchuje jak my wszyscy :D Kochana Dajtusia :loveu:

Posted

Sunia już się tak bardzo nie boi, na chwilę wydzie nawet w towarzystkie innych :) Dzisiaj przejechała się z nami na działkę i się wychasała. Coraz częściej macha ogonkiem, chce żeby poświęcać jej dużo uwagi. Uwielbia jak się na nią mówi "księżniczka" :loveu:

Posted

niulka1992 napisał(a):
Zachowanie suni bez zmian. Hmm... jakby były jakieś pyt. to może dopiero odp, bo tak bym się powtarzała. Dzisiaj cały czas padało u nas i zdj byłyby marne...

To chociaż fotki w domu jak śpi czy cuś. Nas każda fotka ucieszy ;)

Posted

zadam tutaj pytanie, bo zaglądacie do Dajtuni....Pani Wanda dzwoniła z prośbą, by poszukać osoby, która miałaby na zbyciu lub pożyczeniu kojec ale takie jak dla szczeniąt - jakby smako ogrodzenie nie klatka....jedna dziewczyna z Warszawy ma kilka pieskow (jeśli dobrze zrozumiałam) i jeden miał wypadek..był operowany i powłóczy całym tyłem..trzeba go odseparować ale żeby można było wyjąc go właśnie gorą a nie wyciągac z klatki kenelowskiej....jesli ktoś mogłby pomoc - a sprawa baaaardzo pilna proszę dac znac!!!!!!!!!!

Posted

To zdjęcie robione przed spacerkiem, jak widać nasz leniuszek się przeciągał :razz: Słodka Dajtka nadal ma swoje miejsce pod łóżkiem ale powoli uczy się przebwyać tam jak najrzadziej ;) Często ma ochotę na zabawe wskakując (niepewnie) na łóżko :)

Posted

Piękna Dajtusia :loveu: i już coraz śmielsza :multi: Dzisiaj zrobiła sobie drzemkę po obiadku na łóżku :lol: Tak sobie smacznie spała... Schodzi za mną do kuchni. itd. Jeszcze troszkę powarkuje na obcych ale coraz mniej :)