Jump to content
Dogomania

Fruzia ma domek ma cudowny domek !! Dług spłacony !! Dziękujemy !!!

Recommended Posts

Posted

Z tego co czytam to 2 tygodnie Fruziowe musi siedzieć w klatce, a potem rtg.

Ona jest przeboska, ma taką radosną mordę, widać, że rozpiera ją energia!:)
Niesamowite, że pomimo bólu i tego co ją spotkało ma tyle radochy z życia!

• Replies 441
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fruzka jest super dziewczyna.. Az zal patrzec, jak jej troche pupe zarzuca i stac za dlugo tez nie moze.... Dobrze byloby, zeby sie to wszystko cofnelo, bo sunia bedzie jeszcze rosnac i powinna byc stabilniejsza !!

Posted

[quote name='Kika9004']Podnoszę....

Kika! Zobacz jak mało ludzi tu zagląda... :-(:shake:

Kochani! Wątek w ogóle nie ma wzięcia. Mało kto tu zagląda a przecież nie chodzi o to, żeby pies siedział w nieskończoność w hoteliku, ale o to żeby mu znaleźć DOM!
A to będzie trudne, bo pies jest i będzie niepełnosprawny! Już zawsze...
Niezależnie od tego jak będzie chodził, czy źle czy dobrze ale kręgosłup ZAWSZE będzie nie taki jak trzeba!
Zawsze będzie osłabiony!!
Dlatego trzeba znaleźć dobry, odpowiedzialny dom dla Fruzi!
A sam się nie znajdzie, dlatego proszę Was - roześlijcie poniższy tekst mailowo do znajomych, z prośbą, żeby oni do znajomych itd.
Fruzia to piękny i bardzo mądry szczenior! Im więcej osób o niej wie tym większa szansa na udaną, DOBRĄ adopcję...

Gotowy tekst do rozesłania (z ewentualnymi zmianami:)

Piękny i wspaniały pies szuka domu - kliknij!!!

[FONT=Calibri][FONT=Georgia] Życie to nic innego jak mieszanina paradoksów
Mawiają nawet, że jedni umierają jak dziewczynka z zapałkami, a inni gardzą przepysznym karpiem.

Kilka dni przed Bożym Narodzeniem, kiedy rodzice śpiewając kolędy, przystrajali choinkę wykonanym przez dzieci kolorowym łańcuchem a z kuchni można było poczuć zapach pierwszych świątecznych potraw, gdzieś..... na zimnej, brudnej ulicy, leżało samotne, cierpiące i wygłodzone szczenię.

Krzątający się przechodnie, pochłonięci szałem przedświątecznych zakupów, zdawali się nie zauważać leżącego na śniegu i konającego z zimna psa.
Kiedy wreszcie zwrócili na niego uwagę, szczeniak trafił do schroniska, gdzie jego stan, ulegał systematycznemu pogorszeniu.

Jak się później okazało, jeden z kręgów na wysokości żeber Fruzi, uległ w wyniku przebytego urazu, całkowitemu zmiażdżeniu, uniemożliwiając jej sprawne poruszanie się. Badania wykazały również nieznaczne pęknięcie w obrębie przedniej łapki.

Ta sześciomiesięczna, przepiękna psina w typie owczarka niemieckiego, musi bezwzględnie wypoczywać, a ruchy czworonoga muszą być ograniczone do minimum, co w warunkach schroniskowych jest nie do zrealizowania. Dlatego, w celu ograniczenia ruchu, sunia obecnie przebywa w płatnym hotelu zamknięta w klatce kenelowej.
Ponadto zgodnie z zaleceniami lekarza, mała powinna regularnie przyjmować leki, wspomagające prawidłowe gojenie się urazów. Jesteśmy zmuszeni prosić państwa o pomoc finansową, ponieważ koszty pełnej diagnostyki, a co za tym idzie leczenia, w dużej mierze przerastają nasze możliwości.

Ale trzeba zrobić naprawdę wszystko aby dać temu uroczemu psiakowi szansę na normalne życie. Bo ma taką szansę!!
Niedowład powoli się cofa. Sunia w pełni kontroluje potrzeby fizjologiczne i sygnalizuje chęć wyjścia na dwór.

Jeżeli mają państwo dostatecznie dużo siły i wrażliwości, aby dać dom temu opuszczonemu, schorowanemu szczeniakowi, prosimy nie zwlekać.
Fruzia bez wątpienia odpłaci się za okazaną dobroć ogromnym ładunkiem miłości i lojalności. Jest niesamowicie mądrym psem i bardzo szybko się uczy.
Nowy opiekun będzie miał przyjaciela na całe życie!

Pies znajduje się pod opieką Stowarzyszenia Na Rzecz Bezpańskich Zwierząt "Niczyje"

Kontakt do wolontariuszy w sprawie pomocy lub adopcji psiaka:
Dorota: 601 420 789
[/FONT] [FONT=times new roman][FONT=Georgia]Justyna: 607 077 350[/FONT]

mail: [email protected]
lub
[email protected]

Fruzia na stronie NICZYJE

Allegro cegiełkowe na utrzymanie Fruzi

Bardzo prosimy o pomoc finansową i pomoc w szukaniu domu dla FRUZIAKA!!!

[/FONT]
[/FONT]

Posted

Ja zrobiłam tylko "zbiórkowe", więc zwykłe się przyda. Aby nie było podejrzeń, że nagle są 2 aukcje tego samego psa, a z dwóch kont, dodaj prosze informację, że Fruzia jest pod opieką Stowarzyszenia na rzecz Bezpańskich Zwierząt Niczyje.

Posted

Kika9004 napisał(a):
To wy o północy na te spacerki chodzicie??? :)

Ano tak! Wychodzimy późno, bo Fruzaia to jeszcze psi dzieciak i boję się, że jak wyjdę z nią np. o 21 to do rana nie wytrzyma. Pierwszy spacerek ma ok 6:30.

Awit napisał(a):
Jak Fruziowe chodzenie?

Właśnie nie za dobrze przez ostatnie 2 dni. Chodziła lepiej a teraz znowu się trochę zaczęła zataczać...:roll:
Jutro postaram się nakręcić znowu krótki filmik.

Posted

DIF, zagladam do was, codziennie - nie zawsze jest co napisac, wiec milcze. Po rozsylam watek i postaram sie pomoc w ogloszeniach. W moim schronie jest stary ONek, nie chodzi, czekamy na opinie weta :( Staruszek ledwo widzi, znaleziony w zaspie w sobote. Ludzie przechodzili obojetnie, bo kogo obchodzi stary kundel...

eh..plakac sie chce...

Posted

[quote name='Asior']DIF wyślij mi wszystkie zdjęcia psiaka na maila: [email protected] jak by się dało w pełnym rozmiarze
Wybiore te najlepsze porozjaśniam i wrzucę na allegro

Asiorku! Zaraz się tym zajmę. Mam Twojego maila ;).

[quote name='beka']Ale ona tylko na siusiu i dalej w klatce, tak???

Tak! :-(
Wychodzimy tylko najwyżej na 5 minut i do klaty. :-(

[quote name='fiorsteinbock']DIF, zagladam do was, codziennie - nie zawsze jest co napisac, wiec milcze. Po rozsylam watek i postaram sie pomoc w ogloszeniach. W moim schronie jest stary ONek, nie chodzi, czekamy na opinie weta :( Staruszek ledwo widzi, znaleziony w zaspie w sobote. Ludzie przechodzili obojetnie, bo kogo obchodzi stary kundel...

eh..plakac sie chce...

Zaglądaj, zaglądaj! Może maulam roześlij tekst. Owieczka wstawiła w pierwszym poście gotowy materiał do wtsłania. Z linkami na "Niczyje", filmikiem i allegro cegiełkowym. Wystarczy tylko skopiować i wkleić gdzie trzeba.

A ten ON-eczek będzie miał wątek?

Qrcze, mam słabość do ON-ków, bo sama miałam jednego. Odszedł w sierpniu 2007 na skręt jelit. Miał 11 lat a zachowywał się jak szczeniak! :-(

[quote name='Vlk']a to, że teraz jej się gorzej chodzi to nie jest kwestia mroziska srogiego?

To chyba nie to. Przecież siedzi w cieple.
Tylko ona jest taka energiczna strasznie. Jak wychodzi na spacer, pomimo, że jest na smyczy trudno nad nią zapanować. Skacze, ciągnie, wygłupia się, podgryza mnie. To psi dzieciak i trudno mu wytłumaczyć cokolwiek.
Ostatnio wystraszyła z krzaczorów bażanta, to myślałam, że polecę razem z nią na tej smyczy. Jessu, jak się wystraszyłam. Cały czas boję się, że sobie coś zrobi tak skacząc.
Zresztą jayo była ze mną na konsultacji i widziała, że to wulkan energii.