amica Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Jestem na zaprosznie Moniki. Jutro zapoznam sie z wątkiem, dzis tylko przyszlam sie przywitać. Quote
wojtuś Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 [quote name='malibo57']Wojtuś, DT był sprawdzony przez ms_arwi - ona odwoziła tam Frania. Nie było mowy o kotłowni.[/QUOTE] Dzięki piekne:) Nie chce juz historii Frania :shake:, teraz sie cieszę jego pobytem u Ajii i przejazdem niebawem do hoteliku w Brzyścu:) Quote
malibo57 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Rozmawiałam z ms_arwi - była zdziwiona i nie mogła uwierzyć, że Franio nie jest w domu, ale widziała zdjęcia i też zwątpiła. Quote
kazik132 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 [quote name='malibo57']Rozmawiałam z ms_arwi - była zdziwiona i nie mogła uwierzyć, że Franio nie jest w domu, ale widziała zdjęcia i też zwątpiła.[/QUOTE]No włąsnie to mnie też zastanawia. Dlaczego wszystkie zdjęcia były z domku (kuchnia, pokój) lub z podwórka? No, że na podwórku, to oczywiste, ale skoro nie mieszkała w domu, to pewnie specjalnie do zdjęć był zabierany:( Ale dobra, koniec, bo zaczyna mnie "nosić", a przecież już Franio bezpieczny i zadowolony. Bedzie leczony i zdiagnozowany a to najważniejsze. teraz tylko to sie liczy, ale resztę tak, czy inaczej powinniśmy wyjaśnic, choćby ku przestrodze. Nie może być tak,że ktoś tak zawiedzie a my udamy że nic się nie stało. Bo się stało! Quote
KrystynaS Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Skoro Franuś ma gdzie sobie posiedzieć i poczekać to niech posiedzi, czemu nie. Czytam tak wstecz wątek - niejasne do końca to co było w/z DT. Tymczasowa Pani najprawdopodobniej nie do końca wiedziała o co chodzi z pobytem Frania u niej. Ale chyba nie traktowała go w sposób obojętny i pewnie teraz niezbyt wie czemu Franio wyjechał - no chyba że wyjaśniłyście Pani w czym rzecz. Quote
malibo57 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Wyjaśniłam krótko, ze go zabieramy, bo chcemy, żeby mieszkał w domu. Myśle jednak, ze jutro porozmawiam z panią dłużej ab ovo. Quote
kazik132 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 [quote name='malibo57']Wyjaśniłam krótko, ze go zabieramy, bo chcemy, żeby mieszkał w domu. Myśle jednak, ze jutro porozmawiam z panią dłużej ab ovo.[/QUOTE]No i super! Może choc po części uda się nam rozwiać niektóre wątpliwości po tej rozmowie. Zapytaj proszę "o wszystko";) Quote
haliza Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Myślę, że do końca nie była i nie jest świadoma o co chodzi:shake: . Mam znajomą która uważa, że w kotłowni to luksus i jej psiak śpi tam w duże mrozy albo jak jest burza :shake: Franuś ma fajne cioteczki które teraz go dopilnują :loveu: Quote
ana666 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 franio od razu najbardziej polubił tą kotłownie, od samego poczatku tam siedział, ale mógł wchodzić do domu, chociaz czesto sikał w domu i jak ciocia wychodziła zamykała go w tej kotłowni wtedy.jak ja tam byłam chodził wszedzie, mógł też kiedy chciał wychodzić na podwórko a bardzo lubi siedzieć na ogródku, pisałam o tym ze siedzi w kotłowni, ale dostałam po tym poście Pw ze mam to usunać ze tam spi i siedzi wiec te info usunełam. myślałam ze filmiku już nie chcecie skoro frania zabraliście i dlatego nie wysłałam nikomu. Kamie podałam maila do Moniki, pewnie sie odezwie. A miseczki mogę odesłac tylko nie mam pieniędzy na wysyłkę... Aha, i od samgo poczatku było mowione ze ciocia ma swoje 3 psy... Quote
malibo57 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 [quote name='ana666'] pisałam o tym ze siedzi w kotłowni, ale dostałam po tym poście Pw ze mam to usunać ze tam spi i siedzi wiec te info usunełam. myślałam ze filmiku już nie chcecie skoro frania zabraliście i dlatego nie wysłałam nikomu. A miseczki mogę odesłac tylko nie mam pieniędzy na wysyłkę... Aha, i od samgo poczatku było mowione ze ciocia ma swoje 3 psy...[/QUOTE] A, od kogo dostałaś Ano, PW w sprawie kotłowni? Filmik chcemy, jak najbardziej. Czy miseczki są u Ciebie? Ajlii mogła je zabrać, ale nikt ich nie oddał z psem. Quote
hebanowa Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Chetnie bym wspomogła Franka ,ale jak tak czytam to myślę ,że domek tymczasowy może jednak nie był taki zły. Może zwyczajnie wynikły nieporozumienia jakieś i niedopowiedzenia na linii dogomanii. Jeśli Franek faktycznie miał udar to jemu jest potrzebny spokój ,stabilizacja,a szczepienia w takim przypadku niekoniecznie mu się przysłużą ,a hotel z pewnością zażąda szczepień. Leczenie po udarze ogranicza się do podania nootropilu czy innego leku z tej grupy a i tak nie wszyscy weci to polecają. W hotelu przecież psy się ciągle zmieniają ,jest niesłychane zamieszanie....może ten psiak faktycznie potrzebuje dużo odpoczynku zwyczajnie i wybrał sobie jakiś swój kącik....w kotłowni,na uboczu... Quote
malibo57 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Franio jest żądny wrażeń i towarzystwa. Nie szuka spokojnych kącików, nie izoluje się. Przynajmniej w ciągu ostatnich kilku dni. Jemu są potrzebne bodźce. Quote
Monika z Katowic Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 [FONT=Comic Sans MS]Jak to napisać, żeby nikogo nie urazić? Przypomina mi się scena z "Rejsu" i tekst:[I] "[/I][I]nikt tu nikogo pod pistoletem nie trzyma". :):):)[/I] Zaprosiłam do Franeczka masę osób. Przyszła garstka. Choć ja, od półtora roku, pomogłam całej masie psów... Ufam, że z tej garstki Franeczkowi pomogą TYLKO Ci, którzy są przekonani do pomocy staremu i brzydkiemu psu po wylewie, którzy chodzi krzywo! [COLOR=red][SIZE=3][COLOR=blue]Zadeklarowani "Franeczkowi Aniołowie" to:[/COLOR][/SIZE][/COLOR][B][COLOR=red][SIZE=3]:loveu::loveu:[/SIZE] [/COLOR][/B][/FONT][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue][SIZE=3][B]m[/B][/SIZE][/COLOR][/FONT][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue][SIZE=3][B]alibo57 50:loveu:[/B] [/SIZE][/COLOR][/FONT][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue][SIZE=3][B]ranias 10 zł :loveu: [/B][/SIZE][/COLOR][/FONT][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue][SIZE=3][B]haliza 15 zł :loveu: [/B][/SIZE][/COLOR][/FONT][FONT=Book Antiqua][COLOR=blue][SIZE=4][B][FONT="][FONT=Book Antiqua][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]wojtuś 1[/SIZE][/FONT]0 zł[/FONT] :loveu: [/FONT][/B][/SIZE][/COLOR][/FONT][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue][SIZE=3][B]czerda 50 zł[/B][/SIZE][/COLOR][/FONT][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue][SIZE=3] :loveu: [B]avii 20 zł[/B] :loveu: [B]kaikaicezar 15 zł[/B][B] :loveu:[/B] [/SIZE][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue][SIZE=3][B]DIF 10 zł[/B] [SIZE=2](od czerwca) [/SIZE]:loveu: [/SIZE][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue][SIZE=3][B]magdyska25 10 zł[/B] [/SIZE][/COLOR][/FONT][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue][SIZE=2](od czerwca)[/SIZE][/COLOR][/FONT][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue][SIZE=3] :loveu: [/SIZE][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue][SIZE=3][B]KrystynaS 30 zł [/B][SIZE=2](od czerwca) [/SIZE]:loveu: [/SIZE][/COLOR][/FONT] [FONT=Book Antiqua][SIZE=4][COLOR=windowtext][FONT="][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue][SIZE=3][B]Monika z Katowic 50 zł[/B][/SIZE][/COLOR][/FONT][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue] [SIZE=2](od czerwca)[/SIZE][/COLOR][/FONT] :loveu:[/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Book Antiqua][SIZE=4][SIZE=2][B][URL="http://www.dogomania.pl/members/45616-DIF"] [/URL][/B][/SIZE][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS] Mogę tylko serdecznie prosić... [B]Bo Franiowi brakuje jeszcze 90 zł.:-([/B] Wiecie, co mawiała moja Babcia? "Obyś nigdy w życiu nie musiała ludzi o nic prosić!"... I miała rację! Oczywiście wiedziałam, że przybędzie trochę pesymistów, krytykantów. O to na Dogomanii najłatwiej.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS] [SIZE=3][COLOR=blue]Dużo trudniej o konkretną pomoc i konkretne działanie.:-([/COLOR][/SIZE] [B]Decyzja o przeniesieniu Franeczka nie była podjęta pochopnie! [/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS] Zanim ją , WSPÓLNIE z darczyńcami, podjęliśmy trwało to prawie trzy miesiące! I trwało wiele spraw poza wątkiem. Kontaktowaliśmy się na pw. Nigdzie nie pisaliśmy, że Franio był przypalany gorącym żelazem albo bity...[/FONT] [FONT=Comic Sans MS] Ale FRANIO żył sobie, bo żył.[U] A Franio nie jest zdrowym psem!!![/U] A my płaciliśmy za leki, witaminy, miski... Kontakt, a raczej jego brak, z byłą prowadzącą watek i osobą, która udostępniała konto był gehenną. Jeszcze kilka miesięcy temu Franeczek miał spory zapasik finansowy... Teraz jest biedny i dlatego szukamy dobrych ludzi.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS] Ale nic na siłę! [B]Proszę tylko tych, którzy chcą pomóc![/B]:loveu: I nadal uważam, że nasza decyzja była słuszna! Będę powtarzać do znudzenia - jeżeli byłe dt takie we Franeczku zakochane zawsze może Go adoptować. I jeszcze ważne informacje bieżące[/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=red][SIZE=2]. [SIZE=3]AKTUALNE ROZLICZENIA ZNAJDUJĄ SIĘ W POŚCIE NUMER 4[/SIZE][/SIZE][/COLOR][/FONT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][COLOR=red]. [B]Wpływy wyglądają tak:[/B] [COLOR=black]Były skarbnik Frania - Gonia66 przesłała na moje konto kwotę: 250 zł [/COLOR][/COLOR][COLOR=black](data wpływu 30.05.2011r.)[/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2] [/SIZE][/FONT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2] [/SIZE][/FONT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][COLOR=black][U]Maj 2011 jednorazowe (razem:30 zł)[/U][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][COLOR=black] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][COLOR=black]10 zł Awit [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][COLOR=black] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][COLOR=black] 20 zł kazik132 [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][COLOR=black] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][COLOR=black][U]Maj 2011 stałe (razem: 150 zł)[/U] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][COLOR=black]150 zł [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][COLOR=black]czerda[/COLOR][/SIZE][/FONT] Quote
kazik132 Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Moniu, Twój post trafił w dziesiątkę, z jednym tylko wyjatkiem! Franio nie jest brzydki;) To starutka Pięknotka, tylko trochę zaniedbana, ale zobaczymy wszyscy niebawem, jaki z niego piekny psiak. Jestem pewna! Wszystkiego najlepszego dla Frania i jego fanów z okazji Dnia Dziecka!:) Kilka dni temu świetowaliśmy z powodu nowego życia Frania a dziś mamy kolejny powód! Każdy z nas niech poczuje się tym sprzed kilku (dziesięciu;)) latek i świętuje raz kolejny!:) Quote
hebanowa Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Jako ,że jestem lekarzem mogłabym Frankowi zasponsorować leki dla psów po udarze.Napiszę dokładniej do Moniki na pw. Quote
malibo57 Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 [quote name='ana666'] pisałam o tym ze siedzi w kotłowni, ale dostałam po tym poście Pw ze mam to usunać ze tam spi i siedzi wiec te info usunełam.[/QUOTE] [quote name='malibo57']A, od kogo dostałaś Ano, PW w sprawie kotłowni?[/QUOTE] [B]Przypominam i bardzo proszę o odpowiedź na to pytanie[/B] - wyjaśnijmy sobie wszystko. Hebanowa, to wielka pomoc dla Frania, tym większa, że fachowa:) Quote
Akrum Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Witaj Franiu :) Czytając to wszystko, wnioskuję, że faktycznie zawiodła tutaj osoba, która była w bezpośrednim kontakcie z DT, czyli ana666. I tak się zastanawiam właśnie, czy tymczasowa opiekunka na pewno dostawała pieniążki za utrzymywanie Frania? po drugie - najbardziej mnie zaskoczyło to, że tymczasowa opiekunka nawet nie została powiadomiona przez ana666, że Franio zostanie od niej zabrany. nie sztuką jest założyć kilkanaście wątków, sztuką jest prowadzić je dokładnie i do końca. Wtedy można powiedzieć, że pomogło się danemu psu. Ja moją skromną wpłatę dzisiaj przeleję na konto Moniki i przepraszam, że to będzie tylko 30 zł i to jednorazowo, ale niestety muszę wysłać kolejną wychudzoną i starą sunię amstafkę do DT, a nie mam w ogóle deklaracji... Gdy będę miała za jakiś czas znów wolne środki, to na pewno Franiowi grosika przeleję. Quote
malibo57 Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Ana666 nie wiedziała, ze zabieramy Frania - ustaliłam to bezpośrednio z opiekunką. Quote
ana666 Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 [quote name='malibo57']A, od kogo dostałaś Ano, PW w sprawie kotłowni? Filmik chcemy, jak najbardziej. Czy miseczki są u Ciebie? Ajlii mogła je zabrać, ale nikt ich nie oddał z psem.[/QUOTE] od goni66. To wyslę filmik. Miseczki sa u cioci, mówi ze nie pomyslała jak jej zabierali frania zeby je dać Quote
malibo57 Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 W takim razie, pozostaje Ci Monisiu, zapytać Gonię w mailu, o co chodziło i dlaczego nie było info o kotłowni na wątku. Quote
wojtuś Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 [quote name='Monika z Katowic'][FONT=Comic Sans MS]Jak to napisać, żeby nikogo nie urazić? [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Przypomina mi się scena z "Rejsu" i tekst:[I] "[/I][I]nikt tu nikogo pod pistoletem nie trzyma". :):):)[/I][/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Zaprosiłam do Franeczka masę osób. Przyszła garstka. Choć ja, od półtora roku, pomogłam całej masie psów...[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Ufam, że z tej garstki Franeczkowi pomogą TYLKO Ci, którzy są przekonani do pomocy staremu i brzydkiemu psu po wylewie, którzy chodzi krzywo! [/FONT] [FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS] Mogę tylko serdecznie prosić... [B]Bo Franiowi brakuje jeszcze 90 zł.:-([/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Wiecie, co mawiała moja Babcia? "Obyś nigdy w życiu nie musiała ludzi o nic prosić!"... I miała rację![/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Oczywiście wiedziałam, że przybędzie trochę pesymistów, krytykantów. O to na Dogomanii najłatwiej.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=blue]Dużo trudniej o konkretną pomoc i konkretne działanie.:-([/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B]Decyzja o przeniesieniu Franeczka nie była podjęta pochopnie! [/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Zanim ją , WSPÓLNIE z darczyńcami, podjęliśmy trwało to prawie trzy miesiące![/FONT] [FONT=Comic Sans MS]I trwało wiele spraw poza wątkiem. Kontaktowaliśmy się na pw.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Jeszcze kilka miesięcy temu Franeczek miał spory zapasik finansowy... Teraz jest biedny i dlatego szukamy dobrych ludzi.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS] Ale nic na siłę! [B]Proszę tylko tych, którzy chcą pomóc![/B]:loveu: I nadal uważam, że nasza decyzja była słuszna! Będę powtarzać do znudzenia - jeżeli byłe dt takie we Franeczku zakochane zawsze może Go adoptować.[/QUOTE] Myśle Moniko nad tym co napisałaś:) Chciałbym również, by wszystkie Osoby, które zaprosiłaś pięknie sie tutaj z Nami przywitały, nawet jeśli w tej chwili nie mogą pomóc finansowo:) Takie Osoby z Wielkim Sercem i ja tutaj prosze - [B]pomóżmy Franiowi[/B] :loveu: Aby Chłopak miał jeszcze dużo radości z codziennego, psiego życia:loveu: Quote
Monika z Katowic Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 [quote name='malibo57']W takim razie, pozostaje Ci Monisiu, zapytać Gonię w mailu, o co chodziło i dlaczego nie było info o kotłowni na wątku.[/QUOTE] Malibo! Przesyłam Ci w pw maila Goni. Ja o nic nie będę pytać, bo w to [B]nie wierzę[/B]. Oczywiście mogę też zwrócić się z zapytaniem do Moderatora (o ile się orientuję moderator może przywrócić pierwotną treść postów). Anno666? Czy może próbujesz zrzucić na kogoś (kto nie może się obronić) swoje winy i swoje zaniedbania w kwestii byłego dt? Dlaczego wcześniej nie było Cię na wątku, nie odzywałaś się, a teraz jesteś taka "nad-aktywna"? Chcesz, żeby wątek FRANECZKA przypominał magiel, sortownię brudów? Żeby ewentualni darczyńcy zniechęcili się? [U]Czyli z rozkoszą zemścisz się na starym, chorym psie?[/U] Jestem na watku Frania od początku, na Dogo wchodzę codziennie od dnia rejestracji i codziennie czytam wątki psów, które sponsoruję. Wcześniej nie spotkałam w żadnym poście wzmianki o tej nieszczęsnej kotłowni! [SIZE=5][COLOR=blue]Franeczek zaczyna nowe życie. :loveu: I o tym pragnę pisać na Jego wątku. :loveu: [/COLOR][/SIZE] Quote
Plicha Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Cieszę się że sytuacja Frania się ustabilizowała i że będziemy wiedzieć teraz na bierząco co się z psiakiem dzieje. Dzięki Monika i Malibo57 za pomoc Franiowi!!! Ja nadal szukam pracy, jeśli moja sytuacja się w końcu poprawi (na co liczę bardzo) to Franiowi na pewno pomogę. Póki co będę go odwiedzać na wątku :) Quote
Recommended Posts