Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Monika z Katowic']Droga Ano666? Szukam i szukam, ale znaleźć nie mogę...
Dlaczego nie wpisałaś na wątku, że w terminie wpłynęła majowa wpłata za dt w kwocie 280 zł?
Zapewniam kochanych darczyńców, że pieniądze są rzetelnie wpłacane na konto any666.
Z szacunku do sponsorów serdecznie proszę o potwierdzanie na wątku comiesięcznych wpłat za dt Franulka. :) To ważne!

tak wpłata doszła, przepraszam bardzo ale nie zawsze mam czas zeby napisac a potem zapomniałam już o tym

[quote name='malibo57']

Słuchajcie! Nie wiem, jak Wam, ale mnie zupełnie nie podoba się wygląd Frania na tych zdjęciach!
Po pierwsze, wygląda, jakby nie mógł sam utrzymać się na nogach - rozjeżdżają mu się tylne łapki.
Czy możemy dostać jakiś filmik i zobaczyć, jak Franio się porusza?
Poza tym, wygląda na zdezorientowanego i niepewnego siebie, jakby sytuacja była dla niego egzotyczna, a przecież jego opiekunka jest blisko.
Kiedy widział go ostatnio lekarz?
Trzecia sprawa - on jest zupełnie niewyczesany, obłazi z zimowej sierści.

Franio przez to że ma główkę na bok chodzi i stoi niepewnie i nie raz sie potyka ale nie ma żadnego problemu z łapkami czy chodzeniem.
te zdjecia robiła moja mama, ja nie byłam wtedy u Frania, faktem jest ze nie był wyczesany a strasznie linieje teraz.

[quote name='malibo57']W marcu lubił, a teraz przestał?
Fizycznie, to DT zna tylko Ana66, bo to jej rodzina. Nikt z nas chyba nie poznał pani osobiście.
Proponuję, żeby osoba, która ma najbliżej, a którą zaakceptujemy, wybrała się z pilną wizytą do DT Frania.

oczywiście ciocia biorąc frania zgodziła sie na wizyty i jeśli chcecie nie ma nic przeciwko zeby ktoś ja i Frania odwiedził

[quote name='haliza'] i domek był nie sprawdzony ???? a Ano666 to komuś znana osoba ???

do domu zawoziła frania ze mna ms_arwi, ona widziała warunki w jakch bedzie Franio

Dzis byłam u niego bo sama sie zaniepokoiłam, Franio siedział przed domem na dywaniku jak zajechałam, przyszedł sie przywitać, nie zauważyłam zeby cos sie z nim działo ale oczywiście nie musicie mi wierzyć i ktoś może go odwiedzić. nagrałam dla Was filmik tak jak prosiłyscie tylko nie umiem wstawić...

i fotki z dzisiaj:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7551f4cbefd89c67.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/dea14cf605e32cf8.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e8d1937a7fab401a.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1fa9da66cb8106da.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/83d768558c814f7d.html (na tym zdjęciu franiu sika, nie ze nogi sie mu uginają)
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9c734568dcf966bc.html (franio porwał suszony chleb i poszedł zakopac pod płotem :) )
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f44dfeb60d22689e.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/aed6679708dbc74a.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e89956352cadba50.html

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Proszę o przesłanie filmiku na e-mail [email protected]
Wstawię na wątek.
Dziękujemy za wizytę u Frania i zdjęcia.
Szukamy osoby do wizyty.
Bardzo proszę o przesłanie na PW do Moniki z Katowic lub do mnie adresu, pod jakim przebywa Franio. Bardzo pożądany byłby kontakt telefoniczny do osoby sprawującej bezpośrednią opiekę.

Posted

Myślę,że wszystkim zależy na dobru Frania.Jeżeli są jakieś wątpliwości, to trzeba je wyjaśnić, bo niejasność w temacie rodzi następne.Z pewnością wizyta by tutaj bardzo pomogła, a rzetelne prowadzenie rozliczeń to chyba oczywiste.Ja na dogomanię trafiłam przez allegro cegiełkowe psiaka, który w końcu domek znalazł.On poszedł na swoje, ja zostałam i powiem Wam,że zawsze byłam przekonana- traktuje zwierzę jak czującą istotę=dobry człowiek, a właśnie tutaj -o ironio -okazało się,że to nie tak.No właśnie jak są wątpliwości to są i takie przemyślenia...

Posted

Kochani jeszcze myślę nad tym wszystkim:)

Do czasu sprawdzenia miejsca gdzie jest Franio, jakie ma warunki, czy jest pod kontrolą Weta i jak się ogólnie czuje -
na razie nie będę się wypowiadał o DT, a dlatego, że obecne DT może okazać się dla Frania dobrym miejscem,
jak do tej pory:)

Jednak skoro płacimy kasę na DT, to przyjęte standardy powinny być zachowane:
1. Informacja bieżąca o Psiaku i zdjęcia (co jakiś czas)
2. Kontrole u Weta
3. Okresowe odrobaczanie i odpchlanie (środek na kleszcze)

Pisze ale przecież to podstawy opieki nad Psiakiem,
i myślę że obecny DT o tym wie - tylko ten brak informacji na wątku.

Jeśli dalej tak będzie z informacją o Franiu, to dobrze dalej nie będzie.

Stąd też Malibo57 ma rację, telefon do Opiekuna Frania jest konieczny dla Prowadzącego wątek i Skarbnika,
(ale również dla nas gdyby ktoś chciał zadzwonić o info w sprawie Psiaka - dostępny na PW).

To Osoby ważne na wątku, oprócz nas, to na nich głównie spoczywa odpowiedzialność za losy Psiaka.

Tola - wczoraj wieczorem uzupełniłaś 1 post o wpłatę za DT za maj, ale czemu się do nas tutaj nie odezwiesz?

Sytuacja na wątku jest wyjątkowa, bo nie ma na nim skarbnika, gdy była gonia66 wszystkiego pilnowała,
łącznie z wpisami Toli w 1 poście,
ale.... teraz,

Myślę, że Prowadzącą wątek i jednocześnie Księgową wątku w obecnej sytuacji (bez goni66) powinna być
Monika z Katowic, dużo już włożyła wysiłku by finanse uaktualniać i prostować na bieżąco.

Tak myślę, uporządkujmy najpierw Dowodzenie wątkiem, później pomyślimy gdzie będzie Franio:)

Kochani - najważniejszy jest tu Psiak:)

Pięknie Was pozdrawiam:):)

Posted

Wojtuś, masz bezwzględnie rację.
Jeśli Monika wyrazi zgodę na prowadzenie wątku i finansów Frania, to powinna mieć dostęp do danych miejsca i osoby, pod której opieką przebywa Franio.
Moniko, co Ty na to? Formalnie, to tylko kwestia wysłania PW do moderatora. Prosimy Cię o decyzję, aby jak najszybciej ruszyć z organizacja wizyty.

Posted

[quote name='malibo57']Wojtuś, masz bezwzględnie rację.
Jeśli Monika wyrazi zgodę na prowadzenie wątku i finansów Frania, to powinna mieć dostęp do danych miejsca i osoby, pod której opieką przebywa Franio.
Moniko, co Ty na to? Formalnie, to tylko kwestia wysłania PW do moderatora. Prosimy Cię o decyzję, aby jak najszybciej ruszyć z organizacja wizyty.

Dziękuję Wam serdecznie za okazane zaufanie.
Jednak zanim podejmę tak ważną i odpowiedzialną decyzję chciałabym porozmawiać telefonicznie Tolą oraz z franiowym domkiem.

Tolu, założycielko wątku! Jak zwykle masz błąd w rozliczeniach FRANIA!!
FRANIO MA OBECNIE NA KONCIE TYLKO 230 zł!!

Uprzejmie poproszę o przesłanie mi dzisiaj na pw tych dwóch numerów telefonów - do Ciebie i do Twojej Cioci. Ja zadzwonię.
Mam zwyczaj średnio raz w tygodniu kontaktować się (przynajmniej telefonicznie) z "mieszkankiem" psiaka. Oczywiście dt musi wyrazić na to zgodę na nasze kontakty (dt płatne opiekując się schorowanym FRANIEM "świadczy" pewien rodzaj usługi, więc mamy prawo pytać, dzwonić).

I jeszcze ważna rzecz - TOLU napisz bezpośrednio na wątku- jakie leki przyjmuje teraz FRANIO?

Posted

[quote name='wojtuś'] Tola - wczoraj wieczorem uzupełniłaś 1 post o wpłatę za DT za maj, ale czemu się do nas tutaj nie odezwiesz?

Nie odezwałam się z powodu braku czasu i na dogo byłam tylko na chwilę by uzupełnić wpłaty (ostatnio rzadko bywam na dogo)

[quote name='Monika z Katowic']
Tolu, założycielko wątku! Jak zwykle masz błąd w rozliczeniach FRANIA!!
FRANIO MA OBECNIE NA KONCIE TYLKO 230 zł!!

Już tłumaczę:

Ostatnia wiadomość od Ciebie do mnie na PW z wpłatami naszego Frania:

[FONT=Comic Sans MS]Nowe wpłaty dla Frania:
20 zł iwka100
20 zł avii
FRANIO OBECNIE MA JUŻ 380 ZŁ
[/FONT]

Wczorajsza wiadomość od Ciebie do mnie, również na PW:
malibo57 - 50 zł
haliza - 20 zł
ranias - 10 zł
avii - 20 zł
iwka100 - 20 zł
Monika z Katowic - 20 zł
wojtuś - 10 zł

Oczywiście MINUS 280 zł zapłacone za dt za maj.

Czyli Razem = 380+50+20+10+20+20+20+10=380+150=530zł

I od tego odjąć za miesiąc maj pobytu w domu tymczasowym: 530-280zł=250zł

Wszystkie wpłaty zostały wpisane w poście rozliczeniowym.
Więc nie wiem skąd błąd, że jest 230zł.

Posted

Monika z Katowic napisał(a):
I jeszcze ważna rzecz - TOLU napisz bezpośrednio na wątku- jakie leki przyjmuje teraz FRANIO?

Dokładnie nie wiem jakie leki przyjmuje nasz Franek, lecz już wysyłam PW do any666.

Posted

[quote name='malibo57']Moniko, czy dostałaś kontakty, o które prosiłaś?

Wszystkie kontakty właśnie otrzymałam na pw.

Tolu! Co do rozliczeń - wyjaśnione.
Teraz skarbnik dzwonił: 20 zł jest od avii.
FRANIO ma obecnie w swoim koszyczku: 250 zł.

Napiszcie proszę - jakie leki przyjmuje FRANIO???

Posted

[quote name='Monika z Katowic']Wszystkie kontakty właśnie otrzymałam na pw.

Tolu! Co do rozliczeń - wyjaśnione.
Teraz skarbnik dzwonił: 20 zł jest od avii.
FRANIO ma obecnie w swoim koszyczku: 250 zł.

Napiszcie proszę - jakie leki przyjmuje FRANIO???

Darzę szacunkiem Dziewczyny z Obornickiego Schronu i Dzierżoniowa, tak jak tutaj Małolaty,

Kochane Tolu i ana666 dla Wszystkich na wątku byłoby milej, gdyby więcej było bieżących wiadomości.

Wróciłem jeszcze do początku wątku,
Wasze zaangażowanie w pomoc Psiakom, wolontariat w schronie od dziecka - szacunek dla Was.

Moniko zadzwoń proszę jutro do Opiekunów Frania - jak wygląda ich opieka.... czy tylko polega ona na tym, że Franio dostaje jedzenie i ma swój kąt.

Boję się, że przez ten rok - nie było wizyty u Weta, nie ma Psiak żadnych leków.

Na jednym ze zdjęć zauważyłem 2 inne mniejsze Psiaki, czy one są właścicieli?

Moniko Kochana zapytaj proszę czy oprócz Frania Państwo mają inne Psiaki na DT

Posted

[quote name='wojtuś']Na jednym ze zdjęć zauważyłem 2 inne mniejsze Psiaki, czy one są właścicieli?

Moniko Kochana zapytaj proszę czy oprócz Frania Państwo mają inne Psiaki na DT

Tak te psy widoczne na zdjęci są opiekunki Frania.
I tylko Franiu przebywa tam w DT.

Znalazł się ktoś do przeprowadzenia wizyty?

Posted

Może najpierw poproszę serdecznie o konkrety: jakie są franiowe leki? Czy znacie już ich nazwy?
A jak ze szczepieniami ochronnymi i odrobaczaniem (kiedy były ostatnio robione)?
Oczywiście wystarczy zdjęcie stronic z Książeczki Psa.

I powtórzę pytania Malibo57: gdzie on mieszka? Gdzie śpi? Gdzie spędza czas?

Posted

[quote name='Tola^^']Tak te psy widoczne na zdjęci są właścicielki Frania.
Znalazł się ktoś do przeprowadzenia wizyty?
Pani, która opiekuje się Franiem w DT nie jest jego właścicielką.
Tak, mamy osobę do wizyty.

Posted

malibo57 napisał(a):
Pani, która opiekuje się Franiem w DT nie jest jego właścicielką.

Tak, tak wiem... źle napisałam, tam miało być opiekunki już poprawiam...

Posted

[quote name='Tola^^']Nie odezwałam się z powodu braku czasu i na dogo byłam tylko na chwilę by uzupełnić wpłaty (ostatnio rzadko bywam na dogo)
Tola dzięki za wyjaśnienie:)

[quote name='wojtuś']Darzę szacunkiem Dziewczyny z Obornickiego Schronu i Dzierżoniowa, tak jak tutaj Małolaty,

Kochane Tolu i ana666 dla Wszystkich na wątku trochę niepoważne są stwierdzenia:
- teraz jestem mało na Dogo, wpadam by uzupełnić rozliczenie
- mam mało czasu- zapomniałam,
Tekst podkreślony zastąpie w poście wersją łagodniejszą:
...byłoby milej, gdyby więcej było bieżących wiadomości.
Tekst w ust.2 i ust.3 skreślam

Wyjaśnię Kochani później dlaczego te zmiany,
ogólnie dotyczy wzajemnej pomocy i relacji - Małolat na Dogo i Dorosły na Dogo;);)

[quote name='malibo57']Pani, która opiekuje się Franiem w DT nie jest jego właścicielką.
[quote name='Tola^^']Tak, tak wiem... źle napisałam, tam miało być opiekunki już poprawiam...
Malibo i Tolu
to ja nieprecyzyjnie zapytałem o dwa małe Psiaki kudłate, które razem są na zdjęciu z Franiem.

Wynika z powyższego, że Nasz Franio jest jedynym Psiakiem na DT:)

Posted

wojtuś napisał(a):
to ja nieprecyzyjnie zapytałem o dwa małe Psiaki kudłate, które razem są na zdjęciu z Franiem.

Wynika z powyższego, że Nasz Franio jest jedynym Psiakiem na DT:)

Tak Franio jest tam jednym psem który przebywa w DT.
A te kudłate pieski są w DS, jest ich dokładnie trzy.

Posted

Ja tez pamiętam, ale cichutko, bo nie chcę wprowadzać " chaosu informacyjnego" na wątku, gdy takie ważne sprawy Franeczkowe tutaj się dzieją. Ale jestem. Dobranoc.

Posted

[FONT=Comic Sans MS]FRANIO wyjechał już z dt.
[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Do środy zatrzyma się w hoteliku u Ajlii w Koluszkach.
[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]FRANIO w środę (czyli 1.06.2011r) pojedzie do Hotelu „Terrier” w Brzyściu, jednego z nielicznych, godnych zaufania „psich” miejsc.
[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Koszt hotelowania FRANIA będzie 10 zł za dobę plus karma.
Nad wszystkim czuwała nieoceniona Malibo57, prawdziwy psi Anioł.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]:loveu::loveu::loveu:

[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Dane hotelu:
[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Telefon: 606 612 957
[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]e-mail: [email protected]
[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]nick właścicielki hotelu na Dogomanii: hotelterrier5[/FONT]