diana79 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 dziekuję za zaproszenie finansowo jednak nie mogę niestety pomóc :-( jedynie jednorazowo w czerwcu, przykro mi :-( Quote
Monika z Katowic Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Kochana Diano! Każdy grosz na wagę złota!!!:loveu::loveu: Ogromne dzięki w imieniu Franeczka!:loveu::loveu: Quote
malibo57 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Zadzwoniła dziś do mnie była opiekunka Frania, dopytywała, jak się Franio czuje, jak zniósł podróż i ogólnie, jak się ma. Pani była naprawdę zainteresowana losem Frania, co wywołało we mnie wyrzuty sumienia, że nie poinformowałam jej wcześniej. Pytałam, czy nie dostała info od Toli lub Any666 - nie dostała. Nie zmienia to faktu, ze powinnam była pomyśleć... Rozmowa była bardzo miła, pani była zachwycona, że Franio zaprzyjaźnił się z Kaziem, że dał sobie radę z gryzakiem, bo u niej tylko mamlał i zakopywał w ogrodzie:) Pytała, co i jak je, ogólnie cieszyła się, że Franio ma dobra opiekę. Quote
Monika z Katowic Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Może to stwarza szansę dla biednej, stareńkiej psiny???:loveu: Skoro byłe dt takie Franeczkiem i Jego losem zainteresowane to może Go jednak adoptuje???:loveu: Quote
kazik132 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 A ja tak czytam i mam dziwne odczucia. Zastanawiam się własnie o co tu chodzi. Wydaje mi się, że pani, która opiekowała się Franiem była pewna, że robi to najlepiej i, że robi to dobrze. Byc może ona w ogóle nie wiedziała, jakie macie oczekiwania względem starowinki i może nawet myślała, że Wy wiecie, że on śpi w kotłowni? Moim skromnym zdaniem, zawaliła chyba ta osoba, która znalazła domek (to chyba rodzina pani- tak zrozumiałam), bo nie wiemy, jak ona przekazywała Wasze sugestie i czy w ogóle przekazywała. Przecież ona musiała wiedziec, że Franio spi w kotłowni, dlaczego nie napisała o tym na wątku? Ona, skoro znalazła domek i namówiła tą panią na adopcje na DT, to wg mnie powinna była psa doglądać i troszczyć się o niego jakoś, chyba daleko nie miała. Pani, opiekunka nie jest forumowiczką, ale osoba, która znalazła domek jest i najlepiej wiedziała czego oczekuje się od opeikunów psiaków przebywających w domowych DT! Ale może się mylę? Czy te miseczki i inne akcesoria zostały już odesłane? A te wyniki które są, czy ktoś już ma przesłane na maila? No i obiecany filmik. Ja bardzo bym chciała zobaczyć. Quote
Monika z Katowic Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Ja nie dostałam ani skanów, ani filmików... Oczywiście adres mailowy podałam. Martwię się, bo dwie stałe i rzetelne deklarowiczki nie odezwały się. Kamo? Iwko100? Czy będziecie nadal pomagać Franiowi? Nasz skromny staruszek Franeczek potrzebuje jeszcze 120 zł do spokojnego, godnego życia. Quote
KrystynaS Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Dzień dobry. A ja wprosiłam się sama do Frania :oops: Z 1# wynika, że nie ma jeszcze kompletu deklaracji Zatem proszę wpisać moją deklarację dla Frania - 30 zł miesięcznie na czynsz hotelikowy. Pierwsza wpłata za czerwiec, wpłacę po 10.06 Będę wpłacać po 10 każdego miesiąca (po pensji) Moniko proszę o konto i dane do przelewu Quote
Monika z Katowic Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Witam Cię, kochana KrystynoS, najserdeczniej!:loveu::loveu: Jakie to szczęśliwe zdarzenie dla Frania, że przybyłaś i pomożesz! Dziękuję! Dziękuję w imieniu miłego, skromnego Franeczka!:Rose::Rose: Quote
KrystynaS Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Dziękuję za miłe powitanie u Frania. Numer konta dotarł :lol: Quote
mimiś Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 nareszcie znalazłam chwilkę aby odpowiedzieć na miłe zaproszenie :lol: .niestety na razie finansowo nie pomogę bo od 2 tygodni przybyła mi 7 paszcza do wykarmienia[zagłodzona sunia, której wkrótce załoze wątek na dogo] i niedługo chyba sama bede prosiła pomocy od dogomaniaków:shake: Quote
Monika z Katowic Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Kochana Mimiś! :loveu: Dziękuję Ci za odwiedzenie Franeczka i zapraszam jeszcze. :loveu: Goście z "topikowej załogi" są mile widziani o każdej porze dnia i nocy! :cool2: Zapytania, wnioski, rady i uwagi podnoszą wątek, a to także niezmiernie ważne. Franeczkowi, skromnej psinie, brakuje jeszcze 90 zł do godnego, spokojnego bytu.:modla: Nadal apeluję do Kamy i Iwki100 - odezwijcie się proszę!:modla: Quote
malibo57 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 kazik132 napisał(a):A ja tak czytam i mam dziwne odczucia. Zastanawiam się własnie o co tu chodzi. Wydaje mi się, że pani, która opiekowała się Franiem była pewna, że robi to najlepiej i, że robi to dobrze. Ale może się mylę? Czy te miseczki i inne akcesoria zostały już odesłane? A te wyniki które są, czy ktoś już ma przesłane na maila? No i obiecany filmik. Ja bardzo bym chciała zobaczyć. Nie mylisz się. Jestem przekonana, ze opiekunka Frania robiła, co mogła dla niego wg swoich najlepszych chęci. Wątpię, żeby wiedziała o naszych oczekiwaniach. Naszła mnie nawet myśl, że powinnam zapytać, czy otrzymywała za to wynagrodzenie... Miseczki na pewno nie zostały wysłane, bo pani nie miała z nikim oprócz mnie kontaktu od wyjazdu Frania. Pewnie nawet nie wie, że ma te miseczki wysłać. Jeśli są u niej... Chyba muszę jeszcze raz zadzwonić. Quote
kazik132 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 malibo57 napisał(a):Nie mylisz się. Jestem przekonana, ze opiekunka Frania robiła, co mogła dla niego wg swoich najlepszych chęci. Wątpię, żeby wiedziała o naszych oczekiwaniach. Naszła mnie nawet myśl, że powinnam zapytać, czy otrzymywała za to wynagrodzenie... Miseczki na pewno nie zostały wysłane, bo pani nie miała z nikim oprócz mnie kontaktu od wyjazdu Frania. Pewnie nawet nie wie, że ma te miseczki wysłać. Jeśli są u niej... Chyba muszę jeszcze raz zadzwonić.Ja nie chcę się szarogęsić, ale mnie też przeszła taka własnie myśl, tylko krępowałam się o tym napisać;) Quote
malibo57 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 No, owszem, myśl jest "nowatorska", ale przemknęła przez głowę i już. Quote
Lidan Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Witam :-) Z pieniędzy jakie przelała mi swego czasu emilia2280 na wyróżnienia dla psiaków, którym robiłam ogłoszenia na jej życzenia zostało 20 zł. Emilia2280 przysłała mi link do tego wątku z prośbą, żebym przekazała te pieniążki na potrzeby Frania. Proszę o podanie nr konta na pw :-) Quote
Monika z Katowic Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Z całego serca dziękujemy droga Emilio228!:loveu::loveu: Najpiękniej dziękuje Franeczek!:loveu::loveu: Jednocześnie informuję, że post z bieżącymi rozliczeniami ma numer 4. Quote
wojtuś Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 kazik132 napisał(a):A ja tak czytam i mam dziwne odczucia. Zastanawiam się własnie o co tu chodzi. Wydaje mi się, że pani, która opiekowała się Franiem była pewna, że robi to najlepiej i, że robi to dobrze. Byc może ona w ogóle nie wiedziała, jakie macie oczekiwania względem starowinki i może nawet myślała, że Wy wiecie, że on śpi w kotłowni? Moim skromnym zdaniem, zawaliła chyba ta osoba, która znalazła domek (to chyba rodzina pani- tak zrozumiałam), bo nie wiemy, jak ona przekazywała Wasze sugestie i czy w ogóle przekazywała. Przecież ona musiała wiedziec, że Franio spi w kotłowni, dlaczego nie napisała o tym na wątku? Ona, skoro znalazła domek i namówiła tą panią na adopcje na DT, to wg mnie powinna była psa doglądać i troszczyć się o niego jakoś, chyba daleko nie miała. Pani, opiekunka nie jest forumowiczką, ale osoba, która znalazła domek jest i najlepiej wiedziała czego oczekuje się od opeikunów psiaków przebywających w domowych DT! Ale może się mylę? Czy te miseczki i inne akcesoria zostały już odesłane? A te wyniki które są, czy ktoś już ma przesłane na maila? No i obiecany filmik. Ja bardzo bym chciała zobaczyć. Myślę Kazik, że tak właśnie było. Pani ma 3 swoje Psiaki, i miejsce dla Frania mogła pewnie wygospodarować w tej kotłowni. Ale jakie były intencje aby Franio tam był nie wiemy - Ana666 mogła od razu nam napisać gdzie będzie mieszkał Franio, że będzie w kotłowni, Zauważyłaś, że zdjęcia Frania były z pokoju tego domku - wszyscy myśleli, że w tym pokoju mieszka Franio, wcześniej również nikt nie powiedział, że Pani ma swoje Psiaki. Musimy to tak zostawić - wątpliwości pozostaną, pewnie tylko Pani mogła by nam wszystko wyjaśnić, ale teraz skoro o Frania pyta, to na pewno nie był jej obojętny. Czego tutaj brakło- myślę że bezpośredniego kontaktu osoby dorosłej z Panią- tak jak teraz rozmawia Malibo. "Poprowadzenia pobytu Frania" u Pani. Zaufaliśmy i pewnie dlatego nikt nie pojechał na wizytę sprawdzającą miejsca dla Frania. Po tym co ostatnio wydarzyło się na Dogo z "domowymi DT" sprawdzamy teraz każde miejsce - nawet u osób z Dogo przed zawiezieniem Psiaka. Czasami wynikają komiczne sytuacje bo ... proszę Agatę69 o sprawdzenie BDT u gorki330 we Włocławku dla Stellci - suni ON, a Agata69 mi odpowiada :"To chyba żart, możecie wieź Sunię w ciemno", i w Krakowie BDT u Nanhoo dla Suni z Zamościa, szukamy osoby... i Asior mówi że zna, kojarzy ...Nanhoo pojawia się na wątku i teraz wiemy że to super BDT. Z tego sprawdzania to jednak nikt się nie obraża, każdy wie że chodzi wyłącznie o dobro Psiaka. Kazik, a czy wszystkie wątpliwości masz już rozwiane? Wspomnę jeszcze o fimiku, który nagrała Ana666 i.... nie przesłała na razie ....Kochani a może nie umie zgrać z komórki na kompa - przyznam sie Wam że ja też nie umiem filmików zgrywać, nauczyłem sie tylko zgrywania i wstawiania zdjęć na Dogo. Pozdrawiam pięknie:):) Quote
malibo57 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Wojtuś, DT był sprawdzony przez ms_arwi - ona odwoziła tam Frania. Nie było mowy o kotłowni. Quote
Monika z Katowic Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Franeczek pięknie prosi o pomoc kochanych dogomaniaków. Brakuje Mu jeszcze 90 złotych do hoteliku... To dużo! :( Quote
KrystynaS Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Nic się nie zmieniło i Franek jedzie jutro do Brzyścia, tak??? Tylko pogoda nie dla 'powylewowców', bardzo gorąco. A może auto ma klimatyzację??? Quote
Monika z Katowic Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Droga Malibo mówiła mi, że Franeczek pojedzie dopiero w piątek lub sobotę. Hotelik w Brzyściu jest o tym powiadomiony. Quote
malibo57 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Franio jutro nie pojedzie, bo wyskoczył pilny transport "ratunkowy" dla innego psiaka. Pytano mnie o zgodę, wyraziłam - zdawało mi się, że pisałam na wątku..., ale równie dobrze mogłam mówić Monice przez telefon. Franio czuje się doskonale wśród stadka Ajlii, jest bardzo grzeczny, nikomu nie przeszkadza - może sobie posiedzieć na wakacjach u cioci Ajlii:) Quote
kazik132 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 wojtuś napisał(a):Myślę Kazik, że tak właśnie było. Pani ma 3 swoje Psiaki, i miejsce dla Frania mogła pewnie wygospodarować w tej kotłowni. Ale jakie były intencje aby Franio tam był nie wiemy - Ana666 mogła od razu nam napisać gdzie będzie mieszkał Franio, że będzie w kotłowni, Zauważyłaś, że zdjęcia Frania były z pokoju tego domku - wszyscy myśleli, że w tym pokoju mieszka Franio, wcześniej również nikt nie powiedział, że Pani ma swoje Psiaki. Musimy to tak zostawić - wątpliwości pozostaną, pewnie tylko Pani mogła by nam wszystko wyjaśnić, ale teraz skoro o Frania pyta, to na pewno nie był jej obojętny. Czego tutaj brakło- myślę że bezpośredniego kontaktu osoby dorosłej z Panią- tak jak teraz rozmawia Malibo. "Poprowadzenia pobytu Frania" u Pani. Zaufaliśmy i pewnie dlatego nikt nie pojechał na wizytę sprawdzającą miejsca dla Frania. Po tym co ostatnio wydarzyło się na Dogo z "domowymi DT" sprawdzamy teraz każde miejsce - nawet u osób z Dogo przed zawiezieniem Psiaka. Czasami wynikają komiczne sytuacje bo ... proszę Agatę69 o sprawdzenie BDT u gorki330 we Włocławku dla Stellci - suni ON, a Agata69 mi odpowiada :"To chyba żart, możecie wieź Sunię w ciemno", i w Krakowie BDT u Nanhoo dla Suni z Zamościa, szukamy osoby... i Asior mówi że zna, kojarzy ...Nanhoo pojawia się na wątku i teraz wiemy że to super BDT. Z tego sprawdzania to jednak nikt się nie obraża, każdy wie że chodzi wyłącznie o dobro Psiaka. Kazik, a czy wszystkie wątpliwości masz już rozwiane? Wspomnę jeszcze o fimiku, który nagrała Ana666 i.... nie przesłała na razie ....Kochani a może nie umie zgrać z komórki na kompa - przyznam sie Wam że ja też nie umiem filmików zgrywać, nauczyłem sie tylko zgrywania i wstawiania zdjęć na Dogo. Pozdrawiam pięknie:):)Wijtuś, to prawda, moje wątpliwości ciągle siedzą mi w głowie, ale najwazniejsze, że Franio ma się dobrze. Slad po Ann666 jakby zaginął, miały być filmiki, rachunki i skany za leczenie, mail do którejś forumowiczki o nowym koncie do wpłat, ale mam wątpliwości, czy którakolwiek z tych obietnic została wypełniona. Filmiki to nie jest problem, malibo57 pisała, żeby jej wysłać na maila a Ona wklei na wątek. Ja myślę, że tych miseczek też powinniście (powinniśmy) dopilnować, bo szkoda ich bardzo. Dośc drogie były a dla Frania pomocne z tym skrzywieniem główki. Aj, no taki niesmak jest i już. Pewnie nowe wieści z domku i coraz lepsze wieści z biegiem czasu, pozwola zapomnieć o tym, albo przynajmniej nie myśleć. Ale masz racje Wojtuś, nie wolno absolutnie nikomu już bezgranicznie ufać i nawet sprawdzone domki, trzeba kontrolowac niezapowiedzianie. Tym bardziej, jeśli biora za to pieniądze. No nie może być inaczej. Quote
kazik132 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 malibo57 napisał(a): Franio czuje się doskonale wśród stadka Ajlii, jest bardzo grzeczny, nikomu nie przeszkadza - może sobie posiedzieć na wakacjach u cioci Ajlii:)O,o! Już, od razu lepiej!;) Quote
Awit Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Wysłałam dyszkę, na pewno doszło. Przykro mi, że Franio w tak trudnej sytuacji a ja nie mogę m-nie wysyłać. Quote
Recommended Posts