Monika z Katowic Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 malibo57 napisał(a): Grzegorz opowiadał, że opiekunka Frania żegnała go ze łzami w oczach - powiem szczerze, że mnie to zbudowało. Mnie także to zbudowało, bo daje nadzieję, że świat nie jest taki zły... Jednak pozostaje kwestia leczenia i rehabilitacji, regularnych kontroli u weta - Franio to pies po wylewie. Gdzie są skany badań, rachunków za leki? Dlaczego Franio nie miał książeczki zdrowia? Czy Kama (z którą nie mamy kontaktu na Dogo, a która regularnie wpłacała deklarację) zostanie poinformowana, że zmieniło się konto do wpłat i miejsce pobytu psa? I takie drobnostki - gdzie jest miseczka na podwyższeniu ponoć zakupiona dla Frania? O ile pamiętam - nie była przecież tania. Wiem... wiem teraz to tylko pytania retoryczne... :-( Quote
Akrum Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Jestem i ja na zaproszenie kochanej Moniki :) Skoro Monika przejęła prowadzenie wątku i funduszy, to już teraz będzie dobrze :) Najważniejsze, że Franio już bezpieczny, że w końcu dostanie fachową opiekę wet i leki. Ja niestety stałej deklaracji złożyć nie mogę, za dużo już ich mam, a po drugie jeden z naszych psiaków też ma minus na koncie i nie wiem, z czego opłacę kolejny miesiąc, a nikt się nim nie interesuje ani na wątku, ani jeśli chodzi o nowe domku... http://www.dogomania.pl/threads/202827-BRAK-DEKLARACJI...-Porzucona-w-ostatnich-dniach-ci%C4%85%C5%BCy-ledwo-prze%C5%BCy%C5%82a.Bezpieczna-w-DT.?p=16959008#post16959008 dlatego mogę podesłać tylko mały grosik jednorazowo - Moniko, na to samo konto co dla Topika?? Quote
kazik132 Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 danka4u1 napisał(a):Masz rację kazik132 - strach wysłać kolejnego psa do ...kotłowni. A na te Twoje pytania powinna być odpowiedź osób, które zajmowały się psem.Tyle wątpliwości... solidnie poczytałeś wątek. Teraz taka ulga i radość, że Franciszek będzie/już jest bezpieczny, zadbany i spędzający swoje dni wieku dojrzałego w godziwych warunkach. Dziękuję wszystkim zaangażowanym w tę pomoc. Spokojnej nocy.Nie, no solidnie, to jeszcze nie poczytałam, bo nie skończyłam. Ale się staram;)To jeden z najdłużych wątków na jaki zostałam zaproszona, dlatego tak mnie zaciekawił. Po takim długim czasie, taka historia, to chyba jednak rzadkość na tym forum. Ale fakt,wraz z czytaniem coraz więcej pytań i wątpliwości się rodzi i to mnie najbardziej smuci, wywołując tez pewne refleksje. Dobrze, że już wszystko się zmieniło, ale myślę, że tak naprawdę nigdy do końca nie można zaufać nikomu. Czym większe zaufanie, tym wiekszy ból. Pani, która opiekowała się Franiem może i chciała dobrze. Nie ma jej na forum , wiec nie wiem, czy ona wiedziała, jakie są oczekiwania Wasze względem opieki nad psem. Zreszta ja tu dużo nie wiem i dużo nie rozumiem. Quote
Hotel KADIF Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Kochani! Wybaczcie mi offa, ale to pilne! Wczoraj w godzinach popołudniowych zaginął Kumpelek, mój hotelowicz!!!:placz::placz::placz: To cudny młody psiak w typie bull, był w moim hotelu dwa razy. Jeździł do niego Paweł mru, ponieważ psiak sprawiał kłopoty wychowawcze swojej opiekunce i nawet w pewnym momencie była zdecydowana go oddać. Dlatego założyłam mu wątek: KUMPEL Może ktoś z Was jest z okolicy Józefowa k/ W-wy i pomoże go szukać. Ja jestem najbliżej, ale oczywiście bez auta, które pojechało się ubezpieczać!:angryy: Ciocię malibo pewnie zwali ta wiadomość z nóg, bo bardzo lubiła Kumpelka! Quote
malibo57 Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Owszem, zwaliła. Idę na jego wątek. A wracając do Frania. Jest kilka rzeczy do wyjaśnienia, które słusznie tu podnosi Kazik132 i pozostałe osoby. Nie dostałam filmiku na maila. Moniko, czy możesz skontaktować się poza forum z Gonia66, która na pewno prześle Ci "rozpiskę" przelewów na Karsivan i wizyty u weta, miseczkę itd. W przesyłaniu informacji o Franiu, jego potrzebach oraz dysponowaniu jego "skarpetką" pośredniczyła Tola i Ana666. proponuję stworzyć listę pytań i zadać dziewczynom. Są stałymi goścmi na Dogo, bo Franio nie jest/był ich jedynym "podopiecznym". Quote
ana666 Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Monika z Katowic napisał(a):Mnie także to zbudowało, bo daje nadzieję, że świat nie jest taki zły... Jednak pozostaje kwestia leczenia i rehabilitacji, regularnych kontroli u weta - Franio to pies po wylewie. Gdzie są skany badań, rachunków za leki? Dlaczego Franio nie miał książeczki zdrowia? Czy Kama (z którą nie mamy kontaktu na Dogo, a która regularnie wpłacała deklarację) zostanie poinformowana, że zmieniło się konto do wpłat i miejsce pobytu psa? I takie drobnostki - gdzie jest miseczka na podwyższeniu ponoć zakupiona dla Frania? O ile pamiętam - nie była przecież tania. Wiem... wiem teraz to tylko pytania retoryczne... :-( mam te zeszłoroczne wyniki badań, cały czas są u mnie, tak samo rachunek za to. powinnam mieć tez rachunki za leki, ale to musze poszukac. szczerze nie wiem czemu nie miał ksiązeczki, w klinice mu nie załozyli,tu nie był szczepiony i nikt o tym nie pomyslał. Ja napisze dzis maila do Kamy i poinformuję ją o wszystkim, najlepiej jakbyś Moniko podała mi swojego maila-podam go kamie tak zeby sie z Toba mogła kontaktować. Miseczka jest cały czas u cioci bo Franio z niej jadł przez cały ten okres jak tam był, sadziłam ze osoby zabierające Frania wezmą i miske... wysłać ja do miejsca gdzie jest teraz Franio? Quote
malibo57 Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Osoby zabierające Frania nie dostały jego miski, posłania itd. Nalezy ja wysłać na adres Hotelu Terrier z dopiskiem "dla Frania" Czy Franio był jakoś zabezpieczony p/kleszczom? Wciąż czekam na filmik. Quote
Monika z Katowic Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 [quote name='Akrum']Jestem i ja na zaproszenie kochanej Moniki :) Skoro Monika przejęła prowadzenie wątku i funduszy, to już teraz będzie dobrze :) Najważniejsze, że Franio już bezpieczny, że w końcu dostanie fachową opiekę wet i leki. Ja niestety stałej deklaracji złożyć nie mogę, za dużo już ich mam, a po drugie jeden z naszych psiaków też ma minus na koncie i nie wiem, z czego opłacę kolejny miesiąc, a nikt się nim nie interesuje ani na wątku, ani jeśli chodzi o nowe domku... http://www.dogomania.pl/threads/202827-BRAK-DEKLARACJI...-Porzucona-w-ostatnich-dniach-ci%C4%85%C5%BCy-ledwo-prze%C5%BCy%C5%82a.Bezpieczna-w-DT.?p=16959008#post16959008 dlatego mogę podesłać tylko mały grosik jednorazowo - Moniko, na to samo konto co dla Topika?? Witaj kochana Akrum!!! Dziękuję z całego serca za przybycie! Bądź z nami - tak jak wiernie pilotowałaś Topika i pomagałaś Mu.:loveu::loveu: Moja Topikowa ekipa nigdy nie zawodzi!:loveu::loveu::loveu: Quote
Akrum Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Na wątki prowadzone przez Ciebie Moniko bardzo miło się wchodzi :) Przejrzyste, info na bieżąco. I o to chodzi, to zachęca ludzi do odwiedzania wątków. Quote
Agucha Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Akrum napisał(a):Na wątki prowadzone przez Ciebie Moniko bardzo miło się wchodzi :) Przejrzyste, info na bieżąco. I o to chodzi, to zachęca ludzi do odwiedzania wątków. Amen! :) :) :) Quote
malibo57 Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Info od Frania:) "Franio radzi sobie świetnie, szczególnie lubi Kazia Chodzą sobie we dwóch po różnych dziurach. Franio ładnie je puszkę, dał sobie radę z gryzakiem. To bardzo miły, przytulaśny pies, dobrze czuje się w ogrodzie i w domu, dogadał się z innymi psami od razu. Na pewno powinien go obejrzeć neurolog, ma niedowład tylnej nóżki - używa jej ostrożniej, niż pozostałych. "Zawiesza" się też od czasu do czasu i chodzi tam i z powrotem. bawi się kocykiem:)" Quote
kazik132 Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 [quote name='malibo57']Info od Frania:) "Franio radzi sobie świetnie, szczególnie lubi Kazia Chodzą sobie we dwóch po różnych dziurach. Franio ładnie je puszkę, dał sobie radę z gryzakiem. To bardzo miły, przytulaśny pies, dobrze czuje się w ogrodzie i w domu, dogadał się z innymi psami od razu. Na pewno powinien go obejrzeć neurolog, ma niedowład tylnej nóżki - używa jej ostrożniej, niż pozostałych. "Zawiesza" się też od czasu do czasu i chodzi tam i z powrotem. bawi się kocykiem:)"Ale fajne wiadomości! To dobrze, że Franio nie ma jakiegoś stresa ze względu na zmianę miejsca. Widzę, że to kochany i mądry psiak. Tylko ta nóżka:( Mam nadzieję, że uda nam się temu zaradzić jak najszybciej. Quote
Bjuta Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Moniko, stawiam się na wezwanie. Jak wpłynie czerwcowa pensja, to coś wyskrobię na Frania, niestety jednorazowo. Quote
Monika z Katowic Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 [quote name='Bjuta']Moniko, stawiam się na wezwanie. Jak wpłynie czerwcowa pensja, to coś wyskrobię na Frania, niestety jednorazowo. Z całego serca dziękuję Bjutko kochana!:loveu: Każdy gest, każda pomoc jest na wagę złota.:loveu: Mam nadzieję kochani i najmilsi, że choć jednorazowo pomożecie.:modla::modla::modla: Franio potrzebuje oprócz hoteliku i karmy (hotelik 10 zł dziennie + 60 zł miesięcznie karma sucha Josera), jeszcze witamin, suplementów, może leków... :modla::modla::modla: Quote
TERESA BORCZ Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 dzięki Monisiu za link i apel, napewno wspomogę jak tylko będę mogła, mało czasu na doczytanie całego wątku, w każdym razie jeśli dobrze się doczytałam to jest u JOASI w Terrierze?? to wspaniale! Tym bardziej jestem z Wami! Co do zawieszania i niepewnosci tylnej łapki, to nie koniecznie musi mieć związek z udarem, mam dwa starsze psiaki bez udaru, mini sznaucereczkę (12 13 lat)i naszego ukochanego Promyczka (ponad17) , sunia zawieszała i utykała mocno na przednią łapunię a Promasek najpierw zawieszał i ponawiał próby postawienia łapki na podłożu, a potem wcale jej nie mógł używać i się przewracał, przerażenie nie miało granic, porwałam je do fajnego weta aby choć przeswietlić czy coś się nie stało WET przytomnie stwierdził że nie ma powodów do obaw,starość nie radość, przepisał małe i krótkotrwałe dawki Carprodrylu, ok tygodnia czy 10 dni po połowie i wszystko ku mojej radości minęło, ja jeszcze stale wspomagam oboje super masażami i jest dobrze/ oby jak najdłużej/ MOŻE JOANIA PORADZI SIĘ SWEGO WETA??? miałam też wiekowa PUDZIANKĘ z wieloma schorzeniami, po operacji nowotworowej, z neurologicznym problemem i skrzywieniem głowy, suneczka już odeszła po bardzo długim (nie pamiętam, chyba ok 2 lat) tymczasowaniu u mnie a wraz nią sekret w jaki sposób to skrzywienie znikęło, może w wyniku regularnych masaży wzdłuż kregosłupa i diety, nie mam pojęcia co się stało a szkoda , dawałam jej duże ilości twarogu, no i kapsułki miłorzębu japońskiego/ Quote
Beatkaa Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Wpadam na zaproszenie... Nie dorzucę grosika,ale obiecuję,że będę odwiedzać i podnosic :):) Quote
UBOCZE Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Jestem na zaproszenie Moniki z Katowic.:lol: Na razie zaznaczam, jeszcze dziś postaram się przeczytać... Pozdrawiam Frania!:lol: Quote
Tola^^ Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 malibo57 napisał(a): W przesyłaniu informacji o Franiu, jego potrzebach oraz dysponowaniu jego "skarpetką" pośredniczyła Tola i Ana666. proponuję stworzyć listę pytań i zadać dziewczynom. Są stałymi goścmi na Dogo, bo Franio nie jest/był ich jedynym "podopiecznym". Ja założyłam wątek Franiusiowi, ale gdy trafil do DT widziałam go tylko raz ja był u weta(to był początek pobytu w DT i wyglądał bardzo dobrze), i znam tyle informacji ile jest na wątku. Też dopiero się dowiedziałam się że Franio mieszkał w kotłowni. Dobrze że Franek trafił do dobrego Hoteliku i ma kolegę. I Monika z Katowic, pewnie o wiele lepiej zajmie się finansami Franiusia, bo to był 'mój' drugi pies, któremu prowadziłam post rozliczeniowy. A Monika jak widziałam na wątku Topika, radzi sobie z tym bardzo dobrze i mam (na pewno nie tylko ja tylko większość z nas) do niej zaufanie. Quote
Monika z Katowic Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Tolu, drogie dziecko! Nie rozśmieszaj mnie. :roflt::roflt::roflt::roflt: Mam nadzieję, że ty radzisz sobie w szkole, choć w połowie tak dobrze, jak ja z prowadzeniem wątku! :eviltong::eviltong: Czyżbyś nie wiedziała, że osoba prowadząca wątek psa ma obowiązek wiedzieć o nim więcej niż pozostali uczestnicy forum??? Założyłaś przecież już całkiem sporo wątków... Oprócz tego prowadząca powinna szanować darczyńców, informować ich o wszystkim na bieżąco, prowadzić starannie rozliczenia... Nie oszukujmy się - tego na wątku Frania brakowało już dawna. Było pełno niedbałości, niedomówień, niestaranności. Korespondowałyśmy na pw już parę miesięcy. Pamiętasz, prawda? Mam nadzieję, że pamiętasz także, iż to ja doprowadziłam do porządku rozliczenia Frania. Ty ciągle miałaś treningi i inne wyjątkowo ważne zajęcia, nawet nie odbierałaś na czas maili od poprzedniego skarbnika... Mogłabym spisać jeszcze długą, długą litanię, ale po co??? Quote
wojtuś Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 [quote name='malibo57']Info od Frania:) "Franio radzi sobie świetnie, szczególnie lubi Kazia Chodzą sobie we dwóch po różnych dziurach. Franio ładnie je puszkę, dał sobie radę z gryzakiem. To bardzo miły, przytulaśny pies, dobrze czuje się w ogrodzie i w domu, dogadał się z innymi psami od razu. Na pewno powinien go obejrzeć neurolog, ma niedowład tylnej nóżki - używa jej ostrożniej, niż pozostałych. "Zawiesza" się też od czasu do czasu i chodzi tam i z powrotem. bawi się kocykiem:)" Malibo dzięki za wiadomości:loveu: A Franio zaprzyjaźnił się z Kaziem - a to Kochani, jak Malibo mówi - Najsympatyczniejszy Psiak na Świecie - zabrany z pod piekarni, jakie koleje życia przechodzą te ukochane Psiaki zanim trafią na Dobre Dusze;);) Kazik Kochana:loveu: tez okropnie się cieszę:):) Franio teraz będzie miał konkretną opiekę:):) Quote
wojtuś Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 [quote name='Monika z Katowic']Tolu, drogie dziecko! Nie rozśmieszaj mnie. :roflt::roflt::roflt::roflt: Mam nadzieję, że ty radzisz sobie w szkole, choć w połowie tak dobrze, jak ja z prowadzeniem wątku! :eviltong::eviltong: Czyżbyś nie wiedziała, że osoba prowadząca wątek psa ma obowiązek wiedzieć o nim więcej niż pozostali uczestnicy forum??? Założyłaś przecież już całkiem sporo wątków... Oprócz tego prowadząca powinna szanować darczyńców, informować ich o wszystkim na bieżąco, prowadzić starannie rozliczenia... Nie oszukujmy się - tego na wątku Frania brakowało już dawna. Było pełno niedbałości, niedomówień, niestaranności. Korespondowałyśmy na pw już parę miesięcy. Pamiętasz, prawda? Mam nadzieję, że pamiętasz także, iż to ja doprowadziłam do porządku rozliczenia Frania. Ty ciągle miałaś treningi i inne wyjątkowo ważne zajęcia, nawet nie odbierałaś na czas maili od poprzedniego skarbnika... Mogłabym spisać jeszcze długą, długą litanię, ale po co??? Moniko Kochana masz rację:):) Z kilku wątków z Małolatami nasuwa mi się jedno: Tolu Kochana i inne Małolaty, które nie mają swojego konta i nie mogą zająć się finansami: Na zakładanych wątkach rezerwujcie proszę od razu 2 post lub kolejny na księgowość;) Często jest tak, że zakłada się wątek - Psiak jest w wielkiej potrzebie- Dziewczyny rozkręcają i zapraszają - później szuka się księgowej... i tutaj ... może być różnie. Ksiegową musi być osoba godna zaufania, która wtedy samodzielnie odpowiada za finanse w swoim poście. Na wątku Frania Gonia66 informowała o wpłatach, przypominała i pilnowała czy dobrze było wpisane przez Tolę - teraz sobie myslę czemu Gonia nie miała swojego postu np. 2 postu na finanse. Moniko Kochana - przeżyłem podobną sytuację na wątku Lisia i Pieguski - nierozłącznej pary Psiaków w DT u mestudio. Prowadząca Angel, księgowa na początku Aquifere (bez sensu zaufaliśmy) - przy braku obecności księgowej na wątku i sygnałach z DT o braku wpłat - trzeba było podjąć decyzję o zmianie skarbnika i wpłatach na inne konto. Pieguskę mestudio pozostawiła na DS - ma Kochana sunia szczęśliwy domek:) Kochani pozdrawiam:loveu: A Małolaty musimy: - pytać, - proponować rozwiązania, - być w jakimś sensie ukrytymi "opiekunami":););) Quote
Monika z Katowic Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Cóż... zanim złoży się deklarację - wypadałoby pytać o wiek założyciela wątku. :) Dla informacji - ja od bardzo dawna mam dowód osobisty. :) Kochany i najmilsi Dogomaniacy!:loveu: Jeszcze raz ponawiam najserdeczniejszą prośbę.:modla::modla::modla::modla: Obecnie do spokojnego życia w nowym miejscu (w hotelu "Terier" w Brzyściu) brakuje Franiowi dużo, bo 130 zł. Dlatego skromny Franio prosi pięknie o pomoc i opiekę! :bluepaw::bluepaw: Quote
magdyska25 Posted May 31, 2011 Author Posted May 31, 2011 Monika- dziękuję za zaproszenie. Uwielbiam starowinki dlatego dla Franusia co miesiąc przeznaczam skromne 10 zł.. Poproszę o nr konta na PV. Deklaruję się od VI. Quote
Monika z Katowic Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 magdyska25 napisał(a):Monika- dziękuję za zaproszenie. Uwielbiam starowinki dlatego dla Franusia co miesiąc przeznaczam skromne 10 zł.. Poproszę o nr konta na PV. Deklaruję się od VI. Kochana! Dziękuję!:loveu: Dziękuję Ci z całego serca!:loveu: Quote
Akrum Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 przyszłam w odwiedziny do Frania :) I powiem tylko jedno - od teraz na wątku Frania zaświeciło słoneczko i wiem, że teraz psiak będzie miał najlepszą opiekę, że Monika zadba o to, by były na bieżąco informacje, wpłaty. A może dzięki temu i nowy domek Franio znajdzie? :) Quote
Recommended Posts