diana79 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 dziekuję za zaproszenie finansowo jednak nie mogę niestety pomóc :-( jedynie jednorazowo w czerwcu, przykro mi :-( Quote
Monika z Katowic Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Kochana Diano! Każdy grosz na wagę złota!!!:loveu::loveu: Ogromne dzięki w imieniu Franeczka!:loveu::loveu: Quote
malibo57 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Zadzwoniła dziś do mnie była opiekunka Frania, dopytywała, jak się Franio czuje, jak zniósł podróż i ogólnie, jak się ma. Pani była naprawdę zainteresowana losem Frania, co wywołało we mnie wyrzuty sumienia, że nie poinformowałam jej wcześniej. Pytałam, czy nie dostała info od Toli lub Any666 - nie dostała. Nie zmienia to faktu, ze powinnam była pomyśleć... Rozmowa była bardzo miła, pani była zachwycona, że Franio zaprzyjaźnił się z Kaziem, że dał sobie radę z gryzakiem, bo u niej tylko mamlał i zakopywał w ogrodzie:) Pytała, co i jak je, ogólnie cieszyła się, że Franio ma dobra opiekę. Quote
Monika z Katowic Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Może to stwarza szansę dla biednej, stareńkiej psiny???:loveu: Skoro byłe dt takie Franeczkiem i Jego losem zainteresowane to może Go jednak adoptuje???:loveu: Quote
kazik132 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 A ja tak czytam i mam dziwne odczucia. Zastanawiam się własnie o co tu chodzi. Wydaje mi się, że pani, która opiekowała się Franiem była pewna, że robi to najlepiej i, że robi to dobrze. Byc może ona w ogóle nie wiedziała, jakie macie oczekiwania względem starowinki i może nawet myślała, że Wy wiecie, że on śpi w kotłowni? Moim skromnym zdaniem, zawaliła chyba ta osoba, która znalazła domek (to chyba rodzina pani- tak zrozumiałam), bo nie wiemy, jak ona przekazywała Wasze sugestie i czy w ogóle przekazywała. Przecież ona musiała wiedziec, że Franio spi w kotłowni, dlaczego nie napisała o tym na wątku? Ona, skoro znalazła domek i namówiła tą panią na adopcje na DT, to wg mnie powinna była psa doglądać i troszczyć się o niego jakoś, chyba daleko nie miała. Pani, opiekunka nie jest forumowiczką, ale osoba, która znalazła domek jest i najlepiej wiedziała czego oczekuje się od opeikunów psiaków przebywających w domowych DT! Ale może się mylę? Czy te miseczki i inne akcesoria zostały już odesłane? A te wyniki które są, czy ktoś już ma przesłane na maila? No i obiecany filmik. Ja bardzo bym chciała zobaczyć. Quote
Monika z Katowic Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Ja nie dostałam ani skanów, ani filmików... Oczywiście adres mailowy podałam. [COLOR=blue] [B]Martwię się, bo dwie stałe i rzetelne deklarowiczki nie odezwały się. Kamo? Iwko100?[/B] Czy będziecie nadal pomagać Franiowi?[/COLOR] Nasz skromny staruszek Franeczek potrzebuje jeszcze[B] 120 zł [/B]do spokojnego, godnego życia. Quote
KrystynaS Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Dzień dobry. A ja wprosiłam się sama do Frania :oops: Z 1# wynika, że nie ma jeszcze kompletu deklaracji Zatem proszę wpisać moją deklarację dla Frania - [B]30 zł miesięcznie na czynsz hotelikowy.[/B] Pierwsza wpłata za czerwiec, wpłacę po 10.06 Będę wpłacać po 10 każdego miesiąca (po pensji) Moniko proszę o konto i dane do przelewu Quote
Monika z Katowic Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Witam Cię, kochana KrystynoS, najserdeczniej!:loveu::loveu: Jakie to szczęśliwe zdarzenie dla Frania, że przybyłaś i pomożesz! Dziękuję! Dziękuję w imieniu miłego, skromnego Franeczka!:Rose::Rose: Quote
KrystynaS Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Dziękuję za miłe powitanie u Frania. Numer konta dotarł :lol: Quote
mimiś Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 nareszcie znalazłam chwilkę aby odpowiedzieć na miłe zaproszenie :lol: .niestety na razie finansowo nie pomogę bo od 2 tygodni przybyła mi 7 paszcza do wykarmienia[zagłodzona sunia, której wkrótce załoze wątek na dogo] i niedługo chyba sama bede prosiła pomocy od dogomaniaków:shake: Quote
Monika z Katowic Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Kochana Mimiś! :loveu: Dziękuję Ci za odwiedzenie Franeczka i zapraszam jeszcze. :loveu: Goście z "topikowej załogi" są mile widziani o każdej porze dnia i nocy! :cool2: Zapytania, wnioski, rady i uwagi podnoszą wątek, a to także niezmiernie ważne. [COLOR=blue]Franeczkowi, skromnej psinie, brakuje jeszcze [B]90 zł [/B]do godnego, spokojnego bytu.[/COLOR]:modla: Nadal apeluję do [B]Kamy i Iwki100 [/B]- odezwijcie się proszę!:modla: Quote
malibo57 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 [quote name='kazik132']A ja tak czytam i mam dziwne odczucia. Zastanawiam się własnie o co tu chodzi. Wydaje mi się, że pani, która opiekowała się Franiem była pewna, że robi to najlepiej i, że robi to dobrze. Ale może się mylę? Czy te miseczki i inne akcesoria zostały już odesłane? A te wyniki które są, czy ktoś już ma przesłane na maila? No i obiecany filmik. Ja bardzo bym chciała zobaczyć.[/QUOTE] Nie mylisz się. Jestem przekonana, ze opiekunka Frania robiła, co mogła dla niego wg swoich najlepszych chęci. Wątpię, żeby wiedziała o naszych oczekiwaniach. Naszła mnie nawet myśl, że powinnam zapytać, czy otrzymywała za to wynagrodzenie... Miseczki na pewno nie zostały wysłane, bo pani nie miała z nikim oprócz mnie kontaktu od wyjazdu Frania. Pewnie nawet nie wie, że ma te miseczki wysłać. Jeśli są u niej... Chyba muszę jeszcze raz zadzwonić. Quote
kazik132 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 [quote name='malibo57']Nie mylisz się. Jestem przekonana, ze opiekunka Frania robiła, co mogła dla niego wg swoich najlepszych chęci. Wątpię, żeby wiedziała o naszych oczekiwaniach. Naszła mnie nawet myśl, że powinnam zapytać, czy otrzymywała za to wynagrodzenie... Miseczki na pewno nie zostały wysłane, bo pani nie miała z nikim oprócz mnie kontaktu od wyjazdu Frania. Pewnie nawet nie wie, że ma te miseczki wysłać. Jeśli są u niej... Chyba muszę jeszcze raz zadzwonić.[/QUOTE]Ja nie chcę się szarogęsić, ale mnie też przeszła taka własnie myśl, tylko krępowałam się o tym napisać;) Quote
malibo57 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 No, owszem, myśl jest "nowatorska", ale przemknęła przez głowę i już. Quote
Lidan Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Witam :-) Z pieniędzy jakie przelała mi swego czasu emilia2280 na wyróżnienia dla psiaków, którym robiłam ogłoszenia na jej życzenia zostało 20 zł. Emilia2280 przysłała mi link do tego wątku z prośbą, żebym przekazała te pieniążki na potrzeby Frania. Proszę o podanie nr konta na pw :-) Quote
Monika z Katowic Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Z całego serca dziękujemy droga Emilio228!:loveu::loveu: Najpiękniej dziękuje Franeczek!:loveu::loveu: Jednocześnie informuję, że post z bieżącymi rozliczeniami ma numer 4. [URL="http://img10.glitery.pl/dev10/0/095/028/0095028377.jpg"] [/URL] Quote
wojtuś Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 [quote name='kazik132']A ja tak czytam i mam dziwne odczucia. Zastanawiam się własnie o co tu chodzi. Wydaje mi się, że pani, która opiekowała się Franiem była pewna, że robi to najlepiej i, że robi to dobrze. Byc może ona w ogóle nie wiedziała, jakie macie oczekiwania względem starowinki i może nawet myślała, że Wy wiecie, że on śpi w kotłowni? Moim skromnym zdaniem, zawaliła chyba ta osoba, która znalazła domek (to chyba rodzina pani- tak zrozumiałam), bo nie wiemy, jak ona przekazywała Wasze sugestie i czy w ogóle przekazywała. Przecież ona musiała wiedziec, że Franio spi w kotłowni, dlaczego nie napisała o tym na wątku? Ona, skoro znalazła domek i namówiła tą panią na adopcje na DT, to wg mnie powinna była psa doglądać i troszczyć się o niego jakoś, chyba daleko nie miała. Pani, opiekunka nie jest forumowiczką, ale osoba, która znalazła domek jest i najlepiej wiedziała czego oczekuje się od opeikunów psiaków przebywających w domowych DT! Ale może się mylę? Czy te miseczki i inne akcesoria zostały już odesłane? A te wyniki które są, czy ktoś już ma przesłane na maila? No i obiecany filmik. Ja bardzo bym chciała zobaczyć.[/QUOTE] Myślę Kazik, że tak właśnie było. Pani ma 3 swoje Psiaki, i miejsce dla Frania mogła pewnie wygospodarować w tej kotłowni. Ale jakie były intencje aby Franio tam był nie wiemy - Ana666 mogła od razu nam napisać gdzie będzie mieszkał Franio, że będzie w kotłowni, Zauważyłaś, że zdjęcia Frania były z pokoju tego domku - wszyscy myśleli, że w tym pokoju mieszka Franio, wcześniej również nikt nie powiedział, że Pani ma swoje Psiaki. Musimy to tak zostawić - wątpliwości pozostaną, pewnie tylko Pani mogła by nam wszystko wyjaśnić, ale teraz skoro o Frania pyta, to na pewno nie był jej obojętny. Czego tutaj brakło- myślę że bezpośredniego kontaktu osoby dorosłej z Panią- tak jak teraz rozmawia Malibo. "Poprowadzenia pobytu Frania" u Pani. Zaufaliśmy i pewnie dlatego nikt nie pojechał na wizytę sprawdzającą miejsca dla Frania. Po tym co ostatnio wydarzyło się na Dogo z "domowymi DT" sprawdzamy teraz każde miejsce - nawet u osób z Dogo przed zawiezieniem Psiaka. Czasami wynikają komiczne sytuacje bo ... proszę Agatę69 o sprawdzenie BDT u gorki330 we Włocławku dla Stellci - suni ON, a Agata69 mi odpowiada :"To chyba żart, możecie wieź Sunię w ciemno", i w Krakowie BDT u Nanhoo dla Suni z Zamościa, szukamy osoby... i Asior mówi że zna, kojarzy ...Nanhoo pojawia się na wątku i teraz wiemy że to super BDT. Z tego sprawdzania to jednak nikt się nie obraża, każdy wie że chodzi wyłącznie o dobro Psiaka. Kazik, a czy wszystkie wątpliwości masz już rozwiane? Wspomnę jeszcze o fimiku, który nagrała Ana666 i.... nie przesłała na razie ....Kochani a może nie umie zgrać z komórki na kompa - przyznam sie Wam że ja też nie umiem filmików zgrywać, nauczyłem sie tylko zgrywania i wstawiania zdjęć na Dogo. Pozdrawiam pięknie:):) Quote
malibo57 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Wojtuś, DT był sprawdzony przez ms_arwi - ona odwoziła tam Frania. Nie było mowy o kotłowni. Quote
Monika z Katowic Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 [COLOR=blue]Franeczek pięknie prosi o pomoc kochanych dogomaniaków. Brakuje Mu jeszcze [B]90 złotych[/B] do hoteliku... To dużo! :([/COLOR] [IMG]http://img10.glitery.pl/dev10/0/095/028/0095028377.jpg[/IMG] Quote
KrystynaS Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Nic się nie zmieniło i Franek jedzie jutro do Brzyścia, tak??? Tylko pogoda nie dla 'powylewowców', bardzo gorąco. A może auto ma klimatyzację??? Quote
Monika z Katowic Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Droga Malibo mówiła mi, że Franeczek pojedzie dopiero w piątek lub sobotę. Hotelik w Brzyściu jest o tym powiadomiony. Quote
malibo57 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Franio jutro nie pojedzie, bo wyskoczył pilny transport "ratunkowy" dla innego psiaka. Pytano mnie o zgodę, wyraziłam - zdawało mi się, że pisałam na wątku..., ale równie dobrze mogłam mówić Monice przez telefon. Franio czuje się doskonale wśród stadka Ajlii, jest bardzo grzeczny, nikomu nie przeszkadza - może sobie posiedzieć na wakacjach u cioci Ajlii:) Quote
kazik132 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 [quote name='wojtuś']Myślę Kazik, że tak właśnie było. Pani ma 3 swoje Psiaki, i miejsce dla Frania mogła pewnie wygospodarować w tej kotłowni. Ale jakie były intencje aby Franio tam był nie wiemy - Ana666 mogła od razu nam napisać gdzie będzie mieszkał Franio, że będzie w kotłowni, Zauważyłaś, że zdjęcia Frania były z pokoju tego domku - wszyscy myśleli, że w tym pokoju mieszka Franio, wcześniej również nikt nie powiedział, że Pani ma swoje Psiaki. Musimy to tak zostawić - wątpliwości pozostaną, pewnie tylko Pani mogła by nam wszystko wyjaśnić, ale teraz skoro o Frania pyta, to na pewno nie był jej obojętny. Czego tutaj brakło- myślę że bezpośredniego kontaktu osoby dorosłej z Panią- tak jak teraz rozmawia Malibo. "Poprowadzenia pobytu Frania" u Pani. Zaufaliśmy i pewnie dlatego nikt nie pojechał na wizytę sprawdzającą miejsca dla Frania. Po tym co ostatnio wydarzyło się na Dogo z "domowymi DT" sprawdzamy teraz każde miejsce - nawet u osób z Dogo przed zawiezieniem Psiaka. Czasami wynikają komiczne sytuacje bo ... proszę Agatę69 o sprawdzenie BDT u gorki330 we Włocławku dla Stellci - suni ON, a Agata69 mi odpowiada :"To chyba żart, możecie wieź Sunię w ciemno", i w Krakowie BDT u Nanhoo dla Suni z Zamościa, szukamy osoby... i Asior mówi że zna, kojarzy ...Nanhoo pojawia się na wątku i teraz wiemy że to super BDT. Z tego sprawdzania to jednak nikt się nie obraża, każdy wie że chodzi wyłącznie o dobro Psiaka. Kazik, a czy wszystkie wątpliwości masz już rozwiane? Wspomnę jeszcze o fimiku, który nagrała Ana666 i.... nie przesłała na razie ....Kochani a może nie umie zgrać z komórki na kompa - przyznam sie Wam że ja też nie umiem filmików zgrywać, nauczyłem sie tylko zgrywania i wstawiania zdjęć na Dogo. Pozdrawiam pięknie:):)[/QUOTE]Wijtuś, to prawda, moje wątpliwości ciągle siedzą mi w głowie, ale najwazniejsze, że Franio ma się dobrze. Slad po Ann666 jakby zaginął, miały być filmiki, rachunki i skany za leczenie, mail do którejś forumowiczki o nowym koncie do wpłat, ale mam wątpliwości, czy którakolwiek z tych obietnic została wypełniona. Filmiki to nie jest problem, malibo57 pisała, żeby jej wysłać na maila a Ona wklei na wątek. Ja myślę, że tych miseczek też powinniście (powinniśmy) dopilnować, bo szkoda ich bardzo. Dośc drogie były a dla Frania pomocne z tym skrzywieniem główki. Aj, no taki niesmak jest i już. Pewnie nowe wieści z domku i coraz lepsze wieści z biegiem czasu, pozwola zapomnieć o tym, albo przynajmniej nie myśleć. Ale masz racje Wojtuś, nie wolno absolutnie nikomu już bezgranicznie ufać i nawet sprawdzone domki, trzeba kontrolowac niezapowiedzianie. Tym bardziej, jeśli biora za to pieniądze. No nie może być inaczej. Quote
kazik132 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 [quote name='malibo57'] Franio czuje się doskonale wśród stadka Ajlii, jest bardzo grzeczny, nikomu nie przeszkadza - może sobie posiedzieć na wakacjach u cioci Ajlii:)[/QUOTE]O,o! Już, od razu lepiej!;) Quote
Awit Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Wysłałam dyszkę, na pewno doszło. Przykro mi, że Franio w tak trudnej sytuacji a ja nie mogę m-nie wysyłać. Quote
Recommended Posts