GochaT Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 gonia66 napisał(a):NO co TY???FRAnio jest w DT :):) MA sie coraz lepiej- ale faktycznie jest stale leczony:) Jesli chcesz wyslac pieniazki- przesle numer konta oczywisice:) Tak wyślę coś jednorazowo narazie więc proszę na PW nr konta Quote
ana666 Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 słuchajcie, trzeba pomału zamówić leki, Franiu bieze tabletki KARSIVAN 50mg, nie pamiętam czy ktoś miał wysłać bo przedtem ktoś chciał ale Encorton, jednak okazał sie ze to nie Encorton i teraz nie wiem, jeszcze na ok. 2 tyg Franiu ma te swoje tabl. Quote
gonia66 Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 ana666 napisał(a):słuchajcie, trzeba pomału zamówić leki, Franiu bieze tabletki KARSIVAN 50mg, nie pamiętam czy ktoś miał wysłać bo przedtem ktoś chciał ale Encorton, jednak okazał sie ze to nie Encorton i teraz nie wiem, jeszcze na ok. 2 tyg Franiu ma te swoje tabl. Ale mowilas ze leki i weta zalatwisz u siebie na koszt Tozu...???JA miseczka sie sparwuje?? Quote
ana666 Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 ale po tym telefonie dotyczącym Rudiego z parvo nie mam co szukać w TOZ :/ Quote
gusia0106 Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 ana666 napisał(a):słuchajcie, trzeba pomału zamówić leki, Franiu bieze tabletki KARSIVAN 50mg, nie pamiętam czy ktoś miał wysłać bo przedtem ktoś chciał ale Encorton, jednak okazał sie ze to nie Encorton i teraz nie wiem, jeszcze na ok. 2 tyg Franiu ma te swoje tabl. Ja miałam Encorton, ale Karsivanu nie mam Quote
gonia66 Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 AAAAAAAAAAa...no to musisz kupic te leki i doliczymy do rachunku albo wysle pieniadze jak napiszesz ile:) Quote
malibo57 Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Dzięki Bogu, ze to Karsivan, a nie Encorton. Karsivan jest nieszkodliwy, a wskazany dla wszystkich w zasadzie starszych psów lub z urazami tego typu. Franio może, a nawet powinien go brać cały czas. U weta kupi się bez problemu. Czekamy (nie)cierpliwie na fotki. Quote
ms_arwi Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 malibo57 napisał(a):Dzięki Bogu, ze to Karsivan, a nie Encorton. Karsivan jest nieszkodliwy, a wskazany dla wszystkich w zasadzie starszych psów lub z urazami tego typu. Franio może, a nawet powinien go brać cały czas. U weta kupi się bez problemu. Czekamy (nie)cierpliwie na fotki. Tak pani dr powiedziala, zeby caly czas go bral. Quote
avii Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 [quote name='ms_arwi']Tak pani dr powiedziala, zeby caly czas go bral. i niech bierze na zdrowie :) jestem wielką fanką karsivanu, widzę jak moja sunia zachowywała sie bez niego a jak teraz dokazuje i nabrała ochoty do życia jest stosunkowo drogi, ale rzeczywiście skuteczny pamiętac tylko nalezy by podawać go 1/2 godziny przed posilkiem ja podaję poł rano i pol po poludniu i wklejam coś o nim ze strony producenta może ktoś jeszcze skorzysta [FONT=Times New Roman]karsivan[/FONT] [FONT=Times New Roman]poprawia jakość życia psów w podeszłym wieku. Wyraźnie zwiększa dotlenienie komórek[/FONT] [FONT=Times New Roman]i tkanek, pozytywnie wpływa na funkcjonowanie układu sercowo-naczyniowego, jak również[/FONT] [FONT=Times New Roman]zdecydowanie poprawia przewodnictwo nerwowe.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Działanie zostało sprawdzone w najbardziej ekstremalnych warunkach, jakie można[/FONT] [FONT=Times New Roman]sobie wyobrazić. Wyniki tego badania potwierdzają szerokie badania kliniczne dotyczące terapii u psów w średnim i starszym wieku.[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Zdecydowana poprawa kondycji psów w podeszłym wieku[/FONT] [FONT=Times New Roman]Objawy stresu oksydacyjnego na poziomie komórkowym:[/FONT] [FONT=Times New Roman]spadek aktywności, zmniejszenie zainteresowania otoczeniem, brak chęci do ruchu, ospałość, apatia. Takie same zmiany, również wynikające z niedotlenienia komórek i tkanek, są charakterystyczne dla psów w podeszłym wieku.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Na skutek usprawnienia krążenia krwi i zwiększenia utlenienia tkanek i narządów[/FONT] [FONT=Times New Roman]zwalcza stres oksydacyjny na poziomie komórkowym poprzez:[/FONT] [FONT=Times New Roman]• Poprawę funkcji neurologicznych – usprawnienie funkcjonowania mózgu i przewodnictwa nerwowego[/FONT] [FONT=Times New Roman]• Poprawę funkcji kardiologicznych – zwiększenie ukrwienia i dostępności tlenu do mięśnia sercowego[/FONT] [FONT=Times New Roman]• Poprawę funkcji oddechowych – rozszerzenie oskrzeli[/FONT] [FONT=Times New Roman]• Poprawę funkcji układu mięśniowo-szkieletowego – stymulacja procesu glikolizy, zwiększenie ukrwienia, dostępności tlenu i substancji odżywczych do mięśni[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]WSKAZANIA LECZNICZE[/FONT] [FONT=Times New Roman]Preparat jest przeznaczony do zapobiegania i ograniczania[/FONT] [FONT=Times New Roman]zmian patologicznych związanych ze starością, spowodowanych zaburzeniami w krążeniu krwi u psów.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Karsivan poprawia krążenie krwi w naczyniach włosowatych i usprawnia zaopatrzenie w tlen tkanek obwodowych i mózgu. Zaleca się podawać Karsivan w następujących[/FONT] [FONT=Times New Roman]przypadkach:[/FONT] [FONT=Times New Roman]- nużliwość, apatia,[/FONT] [FONT=Times New Roman]- trudności we wstawaniu i chodzeniu, sztywny chód,[/FONT] [FONT=Times New Roman]- utrata apetytu, wyniszczenie organizmu,[/FONT] [FONT=Times New Roman]- wypadanie włosów, matowienie sierści,[/FONT] [FONT=Times New Roman]- zapobieganie postępującemu pogorszeniu słuchu i wzroku.[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]http://www.intervet.pl/binaries/115_158633.pdf[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] aaa , przelew dla Frania też powinien już dojść na konto . Quote
ana666 Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 W środe ide po ten Karsivan, bo wet musiał zamówić. Franiowi on bardzo pomaga. Niestety jeszcze wiecej śniegu u nas, tylko telefonicznie dowiaduje sie co u Frania, ciocia mówi ze zaczał szczekać, grzeczny, spokojny, na cioci psy nie zwraca uwagi, nic tylko kochać :) Quote
Plicha Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Super wieści :multi: czekamy na więcej info i jak tylo będzie można to foteczki ;) Quote
gonia66 Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 NO sniegu juz jak na lekarstwo...prosimy Aniu o zdjecia....juz naprawde tesknimy z Franiem i nie mozemy sie dozekac kiedy go zobaczymy... Quote
malibo57 Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 A Karsivan jakoś dotarł przez te śniegi do Frania? Mam nadzieję. Quote
ana666 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 karsivan zamówiony tylko nam nie przywozą, niby w ptek ma być na 100% jeszcze do końca przyszlego tyg Franiu ma. Mam nadzieje ze tabletki beda na czas i ze uda mi sie Frania odwiedzić wreszcie. Quote
ana666 Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Franio już ma tabletki, płaciłam 55zł. dzis byłam go odwiedzić, byłam przejazdem, ciocia już spala z Franiem ale na chwile weszłam do nich i leki przekazałam. u Fraania ogólnie ok, widać ze jest bardzo stary, naprawde dziadziuś, tylko sika w domu na meble, tapczan - wszędzie. cały czas chciał być głaskany naprawde pieszczoch ogromny :) Quote
ana666 Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 franio przytyl, kosci juz mu nie wystaja, głowke trzyma wysoko, jest przekrzywiona ale mniej. Quote
gonia66 Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Anetko..przypomnij mi prosze kiedy mam wplacac pieniazki za kolejny miesiac????bo cos mis ei wydaje ze zbliza sie termin:) OD kiedy Franio jest u cioci??? Quote
ana666 Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Franiu jest od 30 grudnia wiec w przyszlym tyg bedzie miesiąc i mozesz kase wyslać :) Quote
Monika z Katowic Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Tyle szczęścia dla FRANIA :) A już był skazany... Quote
lilk_a Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 piękne zdjęcia .... Franusiu , ale Ci się poszczęściło :) Quote
avii Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 A co tu u Franusia tak cicho??? Zawiało i zasypało wszystkich? Quote
Recommended Posts