Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

TYTUŁ:
Staruszkę Franio z skręconą główką czy ma jeszcze szanse na normalny dom?

OGŁOSZENIE NR1 (zawiera 953 znaków)

Bardzo chudy i zmizerniały Franio ze skręconą główką trafił z ulicy do schroniskowego boksu i został pozostawiony tam sam sobie przez cztery dni!
Nie miał nic do jedzenia, trochę wody na dnie miski i to tyle! Po tych dniach męczarni z tego psa została tylko skóra i kości, ledwo co stał na nogach!
Po tym został wzięty do jednej z najlepszych lecznic w Poznaniu!
Tam wykryto u niego zespół przedsionkowy w wyniku którego ma właśnie przekrzywioną główkę (musi dostawać leki)! Wyniki badania krwi ma bardzo dobre, nerki, serce, wszystko funkcjonuje bez zarzutów.
Po wizycie w lecznicy piesek znacznie przyszedł i się ożywił! Potem trafił do DT (który znajduje się w Obornikach/k.Poznania), jest nauczony życia w domu, musi dostawać zmieloną karę bo inaczej nie pogryzie z powodu startych zębów, spokojnie może mieszkać innymi psami.
Lecz jego kalectwo nie przeszkadza mu w normalnym życiu jak każdy pies chce być kochany i mieć swoją rodzinę, swój dom!

OGŁOSZENIE NR2 (zawiera 430 znaków)

[FONT=&quot]Franio to średniej wielkości pies ze skręconą główką. Gdy trafił do schroniska był bardzo wychudzony i ledwo stał na nogach, lecz po 4 dniach w schronisku trafił do DT tam przytył i odżył, jest nauczony życia w domu, może mieszkać z innymi psami. Był w lecznicy i okazało się że nasz Franio ma zespół przedsionkowy, musi dożywotnio dostawać leki. Wyniki reszty badań ma bardzo dobre. Czy Franio będzie miał jeszcze swoją Rodzinę?[/FONT]

Mogą być takie?
Jeszcze jedno ogłoszenie jest w poście 906 na str 91 ma 1794 znaków.
Jak koś sprawdzi teksty to prześle je do ms_arwi wraz zdjęciami :)

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

linki doszły, ogloszenia juz od kilku dni aktywnen ale zadnego odzewu jaknarazie.
Nie mam ostatnio czasu być na dogo, u Frania ok, byłam ostatnio tam to sie opalal na słoneczku, wołałam ale nie słyszał staruszek dopiero jak sie wydarłam to sie obudzil i do mnie przyszedł po głaski :)
wylsle tam mame zeby go obfociła bo ja nie mam czasu. kupilam mu tabletki, ja za nie zaplace znów w tym miesiacu.

Posted

Kwiecień
Monika z Katowic - 20zł
Plicha - 30 zł
Ag - 50 zł
Kama - 20 zł
Avii - 20zł

Wydatki:
[SIZE=2]
[SIZE=2]490zł - za pobyt w[SIZE=2] Poznańskiej [SIZE=2] lecznicy i leki na cały miesiąc (Zapłaciła Mablibo)
[SIZE=2]____________________________
300zł - pobyt za I miesiąc w DT - Styczeń
300zł - pobyt za II miesiąc w DT - Luty
300zł - pobyt za III miesiąc w DT - Marzec
300zł - pobyt za IV miesiąc w DT - Kwiecień
[SIZE=2]55zł - leki
[SIZE=2] 66-Karma i schron
63zł - miski na podwyższeniu
157zł - sucha karma

SALDO +357zł
Wszystko się zgadza Tolu. Ostatnio nie było więcej wpłat. Franio ma na koncie dokładnie 357 zł:):)

Posted

Chętnych z deklaracjami brak..:(
Teraz wyprosić deklaracje stale, to cud...naparwde..
Może trzeba zacząc prosić o jednorazowe wpłaty??Moze jakis bazarek ktos mógłby zrobić..???Zapas kaski się niebawem skonczy...Franio na szczescie nie choruje, ale ma spory deficyt w deklaracjach:(..130 zł to ogrom kasy...:(

Posted

Tia napisał(a):
W Maju dam co nieco na bazarek Frania, Tola^^ zrobi mi bazarek i może uda się troszkę kasy zebrać:)
Czyli Tola będzie robiła w maju bazarek..??FAjnie:) Ja też w takim razie czegoś poszukam:) Jakby co- dajcie znać:)

Posted

Tak zrobię bazarek dla naszego Frania :loveu:
Tia się dorzuci do bazarku ja również i widzę Gonia66 że ty też :loveu:
I może jeszcze wala2006 :):):)
Więc coś napewno uzbieramy :):):):):)