Tola^^ Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 TYTUŁ: Staruszkę Franio z skręconą główką czy ma jeszcze szanse na normalny dom? OGŁOSZENIE NR1 (zawiera 953 znaków) Bardzo chudy i zmizerniały Franio ze skręconą główką trafił z ulicy do schroniskowego boksu i został pozostawiony tam sam sobie przez cztery dni! Nie miał nic do jedzenia, trochę wody na dnie miski i to tyle! Po tych dniach męczarni z tego psa została tylko skóra i kości, ledwo co stał na nogach! Po tym został wzięty do jednej z najlepszych lecznic w Poznaniu! Tam wykryto u niego zespół przedsionkowy w wyniku którego ma właśnie przekrzywioną główkę (musi dostawać leki)! Wyniki badania krwi ma bardzo dobre, nerki, serce, wszystko funkcjonuje bez zarzutów. Po wizycie w lecznicy piesek znacznie przyszedł i się ożywił! Potem trafił do DT (który znajduje się w Obornikach/k.Poznania), jest nauczony życia w domu, musi dostawać zmieloną karę bo inaczej nie pogryzie z powodu startych zębów, spokojnie może mieszkać innymi psami. Lecz jego kalectwo nie przeszkadza mu w normalnym życiu jak każdy pies chce być kochany i mieć swoją rodzinę, swój dom! OGŁOSZENIE NR2 (zawiera 430 znaków) [FONT="]Franio to średniej wielkości pies ze skręconą główką. Gdy trafił do schroniska był bardzo wychudzony i ledwo stał na nogach, lecz po 4 dniach w schronisku trafił do DT tam przytył i odżył, jest nauczony życia w domu, może mieszkać z innymi psami. Był w lecznicy i okazało się że nasz Franio ma zespół przedsionkowy, musi dożywotnio dostawać leki. Wyniki reszty badań ma bardzo dobre. Czy Franio będzie miał jeszcze swoją Rodzinę?[/FONT] Mogą być takie? Jeszcze jedno ogłoszenie jest w poście 906 na str 91 ma 1794 znaków. Jak koś sprawdzi teksty to prześle je do ms_arwi wraz zdjęciami :) Quote
Monika z Katowic Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Jak się dzisiaj czujesz Franio kochany? Quote
ms_arwi Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 przerobilam nieco tekst ktory dostalam od Toli, teraz tylko czekam na zdjecia i Franio bedzie mial robione ogloszenia :) Quote
Tola^^ Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Nie ma sprawy! :) Ważne żeby ktoś pokochał Frania ! :):):) Quote
ms_arwi Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Podeslalam wszystko Zuzi, teraz czekamy na ogloszenia :) Quote
gonia66 Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 avii napisał(a):wplata kwietniowa dzisiaj poszła I już jest:):) Dziekujemy Avii:) Quote
Monika z Katowic Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 Co u kochanego Frania? :) Jak zdrówko? Quote
ms_arwi Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Czy doszly linki aktywacyjne z ogloszen dla Frania? Quote
Tola^^ Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 E-mali był do any666 więc czekamy na jej odpowiedź czy doszły linki! :) Quote
gonia66 Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Monika z Katowic napisał(a):Co u kochanego Frania? :) Jak zdrówko? Dołączam sie do pytania:) Quote
Plicha Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 gonia66 napisał(a):Dołączam sie do pytania:) To ja też się dołączam bo coś tu cichutko :) Quote
Tola^^ Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Ana wiesz jak tam nasz Franio ?? Bo wątek ucichł... Quote
ana666 Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 linki doszły, ogloszenia juz od kilku dni aktywnen ale zadnego odzewu jaknarazie. Nie mam ostatnio czasu być na dogo, u Frania ok, byłam ostatnio tam to sie opalal na słoneczku, wołałam ale nie słyszał staruszek dopiero jak sie wydarłam to sie obudzil i do mnie przyszedł po głaski :) wylsle tam mame zeby go obfociła bo ja nie mam czasu. kupilam mu tabletki, ja za nie zaplace znów w tym miesiacu. Quote
Tola^^ Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Goniu ile jest pieniędzy na kącie dla Frania bo nie wiem czy mi się zgadza z pierwszym postem... Quote
gonia66 Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Tola^^ napisał(a):Goniu ile jest pieniędzy na kącie dla Frania bo nie wiem czy mi się zgadza z pierwszym postem... Już sprawdzam i wszystko wpisuje:) Quote
gonia66 Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Kwiecień Monika z Katowic - 20zł Plicha - 30 zł Ag - 50 zł Kama - 20 zł Avii - 20zł ____________ Razem 140zł Wydatki:[SIZE=2] [SIZE=2]490zł - za pobyt w[SIZE=2] Poznańskiej [SIZE=2] lecznicy i leki na cały miesiąc (Zapłaciła Mablibo) [SIZE=2]____________________________ 300zł - pobyt za I miesiąc w DT - Styczeń 300zł - pobyt za II miesiąc w DT - Luty 300zł - pobyt za III miesiąc w DT - Marzec 300zł - pobyt za IV miesiąc w DT - Kwiecień [SIZE=2]55zł - leki [SIZE=2] 66-Karma i schron 63zł - miski na podwyższeniu 157zł - sucha karma _____________ Razem 1241zł SALDO +357zł Wszystko się zgadza Tolu. Ostatnio nie było więcej wpłat. Franio ma na koncie dokładnie 357 zł:):) Quote
Tola^^ Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Ok, dzięki że to sprawdziłaś i że wszystko się zgadza :):) Quote
gonia66 Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Chętnych z deklaracjami brak..:( Teraz wyprosić deklaracje stale, to cud...naparwde.. Może trzeba zacząc prosić o jednorazowe wpłaty??Moze jakis bazarek ktos mógłby zrobić..???Zapas kaski się niebawem skonczy...Franio na szczescie nie choruje, ale ma spory deficyt w deklaracjach:(..130 zł to ogrom kasy...:( Quote
Tia Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 W Maju dam co nieco na bazarek Frania, Tola^^ zrobi mi bazarek i może uda się troszkę kasy zebrać:) Quote
gonia66 Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Tia napisał(a):W Maju dam co nieco na bazarek Frania, Tola^^ zrobi mi bazarek i może uda się troszkę kasy zebrać:)Czyli Tola będzie robiła w maju bazarek..??FAjnie:) Ja też w takim razie czegoś poszukam:) Jakby co- dajcie znać:) Quote
Tia Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Tak będzie robiła w maju bo na koniec kwietnia wyjeżdża i w maju będzie miała czas zrobić:):) Quote
gonia66 Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Tia napisał(a):Tak będzie robiła w maju bo na koniec kwietnia wyjeżdża i w maju będzie miała czas zrobić:):) No to super:) Czekam na "cynk":) Quote
Tia Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Każdy coś tam dołoży do bazarku i może jakiś zysk będzie na kochanego Frania:) Quote
Tola^^ Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Tak zrobię bazarek dla naszego Frania :loveu: Tia się dorzuci do bazarku ja również i widzę Gonia66 że ty też :loveu: I może jeszcze wala2006 :):):) Więc coś napewno uzbieramy :):):):):) Quote
Recommended Posts