ana666 Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 [quote name='ms_arwi']Podeslijcie mi na maila tekst do ogloszen wraz z kilkoma fotkami Frania [email protected] Jak dostane tekst do ogloszen, to podesle go autorce bazarku i pojawia sie na 74 stronach :) Tolu napiszesz i wyślesz tekst? Ja jedynie wysle fotki bo mam u siebie w lapie. Quote
ms_arwi Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Czekam na tekst i zdjecia, za ogloszonka wlasnie zaplacilam. Quote
Tola^^ Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 ana666 napisał(a):Tolu napiszesz i wyślesz tekst? Ja jedynie wysle fotki bo mam u siebie w lapie. Niestety teraz zbytnio czasu... Jestem rzadko na dogo więc nie wiem czy dam rade napisać.. Spróbuje jutro jeszcze napisać mam nadzieje że znajdę czas :) Quote
ana666 Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Tolu co z tekstem? napisalas i wysłałaś ms_arwi? zamówiłam Franiowi tabletki na kolejny miesiąc, poniewaz nie przybywa deklaracji i pieniedzy mało w skarpecie Frania zapłace ze swoich. Quote
Tola^^ Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Nie nie napisałam bo nie mam czasu teraz może przez święta coś napisze... Quote
Plicha Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 Wpłaciłam dziś swoją deklarację za kwiecień. Franio powinien mieć jak najszybciej ogłoszenia bo pewnie bedzie ciężko znależć domek dla nie całkiem zdrowego psiaka :( A dużo innych bidulek też czeka na pomoc :( Quote
Monika z Katowic Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 Czy dotała moja kwietniowa wpłata dla Frania??? :) Quote
gonia66 Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 [quote name='Monika z Katowic']Czy dotała moja kwietniowa wpłata dla Frania??? :)[/QUOTE] JUz wszystko sparwdzam:) Wczoraj wplacilam 300 zł za DT..:) Quote
gonia66 Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 [quote name='Monika z Katowic']Czy dotała moja kwietniowa wpłata dla Frania??? :)[/QUOTE]TAk Moniko, dotarła kwietniowa wplata- Franio i my wszystkie bardzo dziekujemy:D:) Po oplacie za hotelik na koncie chlopaka zostalo aktualnie 237 zł Quote
Awit Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 Dawni nie zaglądałam, widzę, że Franio musi zmienić miejsce zamieszkania. Czemu nie może byc u cioci? Quote
Plicha Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 Jak to musi zmienić miejsce zamieszkania? Czy ja czegoś nie doczytałam? Quote
gonia66 Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 [quote name='Awit']Dawni nie zaglądałam, widzę, że Franio musi zmienić miejsce zamieszkania. Czemu nie może byc u cioci?[/QUOTE] Ze co????:O JA niczego nie widzialam..gdzie to jest napisane???? Quote
gonia66 Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 Nie...no ptrzesledzialm ostatnich kilka stron- nie widzę zadnej info o koniecznosci zmiany domku...nawet sobie tego nie wyobrazam..teraz..???ZReszta nie sądze, zeby nas wszystkich tak w konia zrobiono nagle... Awit...mam nadzieje, że cos Ci sie przewidziało;) Quote
Plicha Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 Mi się też wydaje że Awit się przywidziało, czytam wątek raczej uważnie :) może chodziło jej o to że Franio szuka domku, no ale to chodziło o domek stały :) Quote
Awit Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 [quote name='Plicha']Wpłaciłam dziś swoją deklarację za kwiecień. Franio powinien mieć jak najszybciej ogłoszenia bo pewnie bedzie ciężko znależć domek dla nie całkiem zdrowego psiaka :( A dużo innych bidulek też czeka na pomoc :([/QUOTE] Przepraszam, ale te "najszybciej" mnie w błąd wprowadziło. Ja wogóle myślałam, że Franio już na zawsze zostanie u tej cioci, oczywiście z pomocą w postaci weta czy karmy.... Quote
Plicha Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 No to się wyjaśniło :) Fajnie by było jakby mógł zostać ale chyba nie było takiej możliwości? Czy się mylę? Quote
gonia66 Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 [quote name='Plicha']No to się wyjaśniło :) Fajnie by było jakby mógł zostać ale chyba nie było takiej możliwości? Czy się mylę?[/QUOTE] MOżliwośc pewnie jest- tylko my nie mamy deklaracji, więc sadzę, że musimy szukac domku bezplatnego niestey:( Oczywiscie tak dlugo, jak dlugo domku nie znajdziemy- bedziemy zebrać o kase gdzie się da i ile sie da...troche deklaracji od kochanych cioteczek jest na szczescie:):) DAmy radę, ale wiadomo, ze domek staly i darmowy to byloby marzenie dla Frania:):):) Quote
Tola^^ Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 Treść do ogłoszeń Długa! :) Jutro napisze też króciutki tekst do ogłoszenia Frania:) Franio mieszka w domu tymczasowym w małej pod Obornickiej miejscowości Uścikowie/koło Poznania. To średniej wielkości pies, psi staruszek ma starte wszystkie ząbki, więc nie można określić jego wieku. Pierwsze co to rzuca się w oczy jego skręcona główka i oczy pełne nadziei! Jego historia zaczęła się tak: został wyrzucony na ulice, ktoś podstawił nad nim wyrok, wyrzucając takiego staruszka w takim stanie na mróz i śnieg! Gdyby nie to że ktoś go zobaczył i zadzwonił po straż miejską , która przewiozła go do schroniska już by go z nami najprawdopodobniej nie było! Ale to dopiero połowa jego złych przejść! Gdy już był w schronisku trafił na dwór, na mróz do boksu i pozostawiony sam sobie przez cztery dni! Został sam z innymi psami przez dni Świąt Bożego Narodzenia! Gdzie wszyscy byli w ciepłych domach najedzeni w miłej atmosferze a nasz biedny Franio marzł, był głodny bardzo wychudzony i patrzył smutnym wzrokiem przez kraty czy jakaś dobra dusza po niego nie przyjdzie! Lecz po tych dniach męczarni przyszli wolontariusze zabrali Frania do ogrzewanego pomieszczenie tam czekał na Natalię która wzięła go do jednej z najlepszych lecznic w Poznaniu! Tam wykryto u niego zespół przedsionkowy w wyniku którego ma właśnie przekrzywioną główkę (musi dostawać leki)! Wyniki badania krwi ma bardzo dobre, nerki, serce, wszystko funkcjonuje bez zarzutów. Po parodniowej wizycie w lecznicy Franio znacznie przytył i się ożywił! Po tym już nie trafił do schroniska tylko do Domu Tymczasowego! Jest nauczony życia w domu, musi dostawać zmieloną karę bo inaczej nie pogryzie jej z powodu startych ząbków. Z innymi psami wspaniale się dogaduje, teraz mieszka z trzema pudelkami. Lecz jego kalectwo nie przeszkadza mu w normalnym życiu jak każdy pies chce być kochany i mieć swoją rodzinę, swój dom! Quote
Tola^^ Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 Bardzo długi widzę że mi wyszedł jutro będę musiała go poprawić :) Quote
ana666 Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 Tolu, jak dla mnie to fajny tekst, tylko z ta czystoscia w domu to nie zabardzo bo on zalatwi sie gdzie popadnie, nie iwiem czy nie lepiej jak juz to nic nie pisac na ten temat czy co... Quote
ms_arwi Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 jak skonczycie, to podeslijcie mi prosze na maila [email protected] :) Quote
gonia66 Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 NO TO PORA NA ROZLICZENIE MARCOWE CHLOPAKA NASZEGO SLICZNEGO, BO NIEBAWEM POŁOWA KWIETNIA;) Przypomne, że na koniec lutego, po wpłacie za hotelik zostało na koncie Franusia 377 zł MARCOWE WPŁATY: 2.03- Kama- 20 zł 2.03- Monika z Katowic- 20 zł 5.03- Avii- 20 zł 8.03- Plicha- 30 zł 22.03- ag- 50 zł 31.03- Monika z Katowic- 20 zł STAN KONTA NA KONIEC MARCA WYNOSIŁ WIĘC 537 ZŁ PO OPŁACIE ZA DT W DNIU 31.03- ZOSTAŁO W SKARPECIE 237 ZŁ:) WPŁATY KWIETNIOWE: 2.04 Plicha- 30 zł 5.04- Ag- 50 zł 5.04- Kama- 20 zł AKTUALNY STAN KONTA FRANUSIA WYNOSI 337 ZŁ:):) DZIEKUJEMY SERDECZNIE WSZYSTKIM KOCHAJACYM I PAMIETAJACYM O FRANUSIU KOCHANYM CIOTECZKOM:):):) Quote
Monika z Katowic Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 A gdzie moja kwietniowa wpłata? Ta wpłata doszła 31 marca - ale jest na kwiecień! Jest odnotowana w pierwszym poście! Hurrrra!:multi: Buziaki dla Franulka kochanego!:loveu: Quote
Recommended Posts