Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='majqa']Tak, teraz się bidom utnie szansa na ciągłe wojaże po podwóreczku. Łączę się w bólu Ajlii, ciężko to pozgrywać/ poogarniać.[/QUOTE]

Najtrudniej będzie Bochnarowi i właśnie Franiowi - oni najbardziej lubią samodzielne spacery po ogrodzie. Drepczą sobie za mną albo za innymi psiakami...
Obawiam się że zima będzie ostra w tym roku, psy już zmieniają sierść. Ale nic to, póki co cieszymy się jeszcze ciepłymi dniami...

[quote name='KrystynaS']
Że chłodniej to dla psów bardzo dobrze, te upały ich na pewno wykańczały tak jak nas lub jeszcze bardziej.
Franuś znaczy zadomowił się u Ciebie ajlii[/QUOTE]

Bo Franio to psiak domowy w każdym calu ;) Wie doskonale gdzie lodówka, śmietnik i spiżarnia z zapasami suchej karmy. Wszedzie musi wsadzić nos, każdy ziemniak czy marchewkę starannie obejrzeć. Robi też przegląd półek - puszek i kartonów z mlekiem. Gdyby widział, to by pewnie nawet daty ważności sprawdzał ;)

U nas upały w sumie nie były bardzo dokuczliwe. Dom mam z cegły, czyli latem przyjemnie jest nawet przy bardzo wysokich temperaturach. A w ogrodzie mamy miejsca miło zacienione, oczywiście okupowane przez większość psiaków ;)

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No tak Franio sprawdza czy wszędzie jest porządek, dlatego półki też musi od czasu do czasu skontrolować.

Zazdroszczę ajlii takiego domu z cegły, w którym latem jest przyjemnie. U mnie 'w wielkiej płycie' to latem jest koszmarnie, w tym roku było znośnie ale w ubiegłym to temperatura dochodziła do +29 st. :eek2: wyobrażacie to sobie.

Posted

I powiem Ci Moniko, że mnie to martwi. Czyżby Franio już nie obchodził innych???? Nie, to niemożliwe.

Tylko patrzeć jak zjawi się ajlii z wiadomościami od Frania, dobrymi rzecz jasna.

Posted

[quote name='KrystynaS']I powiem Ci Moniko, że mnie to martwi. Czyżby Franio już nie obchodził innych???? Nie, to niemożliwe.
[/QUOTE]

Ależ nie martw się, kochana Krystyno!:loveu:
Ogromna rzesza Dogomaniaków czyta wątek Franusia.:loveu:
Wiem to na 100%!!!:multi:

Franuś ma wielu cichych, ale bardzo serdecznych Przyjaciół.:loveu:

Posted

[quote name='czerda']dopiero wróciłam z urlopu - wpłacę swoje deklaracje i może poirzebne są Franusiowi jakieś leki?[/QUOTE]

Oczywiście wiesz kochana, że jest zmiana konta do wpłat. :)
Bo teraz nam szefuje i "skarbnikuje" przemiła, dobra i rzetelna Magdyska25.:loveu::loveu::loveu:

P.S.
Jakby się ktoś przypadkiem pomylił i wysłał na moje konto ([COLOR=red]nie róbcie tego![/COLOR]) - natychmiast odsyłam Jego kaskę do Magdyski25!

Posted

Krystynko- dzisiaj mam urodziny. Calutki dzień spędziłam go z moimi poczwarami na "latających psach", nawet mój spróbował szczęścia w frisbee i całkiem dobrze mu szło :)

Doszły do mnie wpłaty od:
Ranias- 10 zł.
Monika z Katowic- 50 zł
Asiaf1- 50 zł.

Pięknie dziękuje!
Zapisuje w 2 poście na samej górze będą moje rozliczenia.

Posted

[quote name='magdyska25']krystynko- dzisiaj mam urodziny. Calutki dzień spędziłam go z moimi poczwarami na "latających psach", nawet mój spróbował szczęścia w frisbee i całkiem dobrze mu szło :) [/quote]
[COLOR=magenta][B]
Sto lat! :BIG:
Sto lat dla kochanej Magdyski25!!!:loveu::loveu::loveu:[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='Monika z Katowic']

Franuś ma wielu cichych, ale bardzo serdecznych Przyjaciół.:loveu:[/QUOTE]
No to mnie uspokoiłaś Moniczko i ucieszyłaś

Posted

[CENTER][B]Magdysko 100 lat, 100 lat .... wszystkiego najlepszego [/B]
[/CENTER]

[CENTER][IMG]http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRgo4wYjfbzllKo9Mez9KesXiReec1FQ-Mc6rgZ7nvqP0frJF9L4w[/IMG]
[/CENTER]

Tu tort urodzinowy dla Ciebie

[IMG]http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS7Yg15-oppeauUpdOwMA60SXIq6VQBBbzbIcSZINXlwSgV-tkYiQ[/IMG] i coś do tortu

[IMG]http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTGkewkRgdDVLjrft4rLr4AjsQGM7PL08XpTiROsZYNkfdD7wjQ[/IMG]

i nie musisz nam mówić które to urodziny bo wiemy, że 20 :p

Posted

Oj Franusiu żebyś wiedział ile ludzi chwyciłeś za serce:):):) Takiś zwyczajny, a jednak wyjątkowy:):):) Jakże bym chciała Cię poznać. Może ktoś z Warszawy się by wybrał w odwiedziny do naszego starowinki? Chętnie dorzucę na paliwo, niestety mój 20latek zaczął się sypać i obawiam się na dłuższe podróże nim.. Nasz nowy skarbniku, Magdaleno...wszelkiej pomyślności Ci życzymy:)

Posted

Witam wieczorkiem :lol:

Franeczku miło, spokojnie minęła niedziela??? Ile kilometrów po ogródku zaliczyłeś???
Ajlii zdrowie Frania bez zmian??? Skóra już wyleczona czy nadal macie kąpiele zdrowotne???

A co to droga Ciociu Franusiowa Moniko, gdzie się podziałaś :razz:??? Ja jestem a Ty co???

Magdysko jak się czujesz o rok starsza :evil_lol:??? Ból głowy już minął???

Posted

Franiowi weekend minął spokojnie. Wczoraj trochę mnie zaskoczył. Wyszłam na chwilę, a gdy wróciłam Franuś tak sie ucieszył że próbował stanąć na tylnich łapkach. Normalnie podrzucał przednie do góry, przy czym tylne mu się rozjeżdzały... ale starał się bardzo :)

Miał też dużą frajdę, bo dzielnie mi towarzyszył w porządkowaniu spiżarni. Próbował ukraść ziemniaka...

No i z uczestniczył w grupowym rozniesieniu wypełnienia z poduszki... Najpierw dziewczyny rozdarły poszewkę i wywlekły ocieplinę, a potem reszta bawiąc się tym, połowę domu zasłała kulkami z watoliny. Franuś dzielnie im pomagał, kręcąc się po tej usianej resztkami poduszki podłodze i roznosił na łapkach gdzie sie tylko dało... Zabawę miały wszystkie przednią, szkoda że żadno nie chciało mi pomóc w sprzątaniu ;)

[quote name='KrystynaS']
Ajlii zdrowie Frania bez zmian??? Skóra już wyleczona czy nadal macie kąpiele zdrowotne???
[/QUOTE]

Jeszcze kontynujemy kąpiele. Skóra moim zdaniem wygląda dobrze, choć utrzymuje się lekki łupież. Tej zmiany, która mnie zaniepokoiła już nie ma dawno :)

Myślę że w tym lub przyszłym tygodniu trzeba będzie jednak pokazać Frania weterynarzowi - żeby zadecydował o zaprzestaniu lub kontynuowaniu kąpieli.
Przy okazji trzeba wrócić do problemu woreczka żółciowego. Wg zaleceń z dnia 16.08. po 2-3 tygodniach Franio miał mieć zrobione badanie krwi (kreatynina i mocznik).

Posted

[quote name='ajlii'](...)Franuś tak sie ucieszył że próbował stanąć na tylnich łapkach. Normalnie podrzucał przednie do góry, przy czym tylne mu się rozjeżdzały... ale starał się bardzo :) (...) No i z uczestniczył w grupowym rozniesieniu wypełnienia z poduszki... (...) [/QUOTE]
Tak 3maj Franiu, to są b.dobre wieści. A poduszką się nie przejmuj, ciotka na pewno wybaczy... ;-) Co sobie użyłeś to Twoje. :-)

Posted

Dziękuję za życzenia :)

Oj "20"? hahahaha. Teraz to już bym chciała :)

No ale nie ma co.
Zaraz zabieram się za pracę na dogo. [I]Szefowa dzisiaj coś nie w humorze dlatego tak późno na dogo jestem...[/I]

[B]Kolejne wpłaty:
Czerda- 150 zł.
Malibo57- 50 zł.

Edit:

Kochane czy tak mogą być napisane moje rozliczenia z postu nr 2 ?

[/B][INDENT] [SIZE=5][COLOR=green][B]POST ROZLICZENIOWY OD DN. 1.09.2011r. prowadzę- Magdyska25:[/B][/COLOR][/SIZE]
[B][U][COLOR=blue]WPŁATY WRZEŚNIOWE-DEKLARACJA STAŁA:[/COLOR][/U]

* Magdus84- 50 zł.
* Ranias- 10 zł.
* Monika z Katowic- 50 zł
* Asiaf1- 50 zł.
*Czerda- 150 zł.
* Malibo57- 50 zł.

[/B][COLOR=red][B][U]WYDATKI WRZEŚNIOWE:[/U][/B][/COLOR]

[B]* [/B][COLOR=red][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]350 zł [/SIZE][/FONT][/B][/COLOR][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=black][COLOR=red][B]- hotelik (od 01.09. do 01.10.2011)[/B][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT]

[B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]STAN NA DN. 5.09.2011r. +1373 zł 38 gr

[/SIZE][/FONT][/B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]czy jakoś inaczej mam zapisywać?[/SIZE][/FONT][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]
[/SIZE][/FONT][/B][/INDENT]

Posted

[quote name='Monika z Katowic']Ależ nie martw się, kochana Krystyno!:loveu:

Franuś ma wielu cichych, ale bardzo serdecznych Przyjaciół.:loveu:[/QUOTE]

To prawda. Zaglądam codzienne, choć nie piszę :)