Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ajlii "dość liczne nabłonki płaskie" w badaniu moczu nie są niczym groźnym jeśli nie towarzyszy temu zwiększona liczba leukocytów.

Obserwuj zatem Frania pod kątem zmian po mniejszej dawce Encortonu. Uwierz Encorton to lek, który podaje się w ostateczności gdy na inne leki pacjent nie 'idzie', bo konsekwencje jego stosowania są bardzo poważne i zawsze przychodzą. Hebanowa jako lekarz zgadzasz się z tym co napisałam???

Jeszcze spytam co ze sprawą 'tworu' w woreczku żółciowym???
Woreczek żółciowy dużo powiększony (1 cm to dużo u psa???) lub gdy zatkane jest jego ujście leczy się tylko w jeden sposób - usunięcie chirurgiczne. Ale to znów jest narkoza a z tym u Frania będzie problem (stary, schorowany) i duże ryzyko. Gdy ujście żółci z woreczka jest wtedy leczy się dietą lekkostrawną w sensie pozbawioną tłuszczów.
I tu też poproszę hebanową o jej zdanie.
Karma light dla Frania ze względu na ten woreczek powinna zawierać jak najmniej tłuszczu.

Wybaczcie, że proszę hebanową o opinię na temat tego co napisałam, ale to z racji Jej zawodu, który nam tu podała. Fizjologia i biochemia człowieka i psa różni się minimalnie więc i zasady są takie same.

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

EVA2406 napisał(a):
Z przerażeniem czytam co się tu dzieje............

Nie tak dawno chwaliłam Monikę za wzorowo prowadzony wątek, rozliczenia robione na bieżąco i pełne zaangażowanie w stworzenie dobrej starości dla Frania.
Myślę, że zaangażowanie Moniki i nieznajomość osobista hoteliku oraz nasze złe doświadczenia z hotelikami ( np. u Arktyki) spowodowały ogromna czujność Moniki.
I chwała Jej za to. Za hotelowanie psa płaci się określone pieniądze i jest to umowa cywilno prawna. Hotel zobowiązuje się do opieki, a opiekun zobowiązuje się do płacenia. I jak uczy doświadczenie, umowa powinna być pisemna i pies w hoteliku powinien być odwiedzany, aby wszyscy byli spokojni, że psu jest dobrze. Za dużo było już dramatów. Należy, tak jak za kierownicą, stosować zasadę ograniczonego zaufania.
I choć nie jestem sponsorem Frania, kibicuję mu od samego początku. Wiem, że znalezieni mu domku będzie trudne.

Moniko, a może wybierzemy się w kilka osób do Frania, upewnimy się, że wszystko jest ok, a Ty nadal zostaniesz prowadzącą wątek, bo robisz to znakomicie. Co Ty na to? Przemyśl swoją decyzję. FRANIO jest NAJWAŻNIEJSZY.

Podpisuję się pod tym obydwoma rękami - Franuś najważniejszy, a skrupulatność to zaleta a nie wada :p

Posted

wadercia napisał(a):
ajli a masz moze zdjecia z ostatniej kapieli Franka ? :)

Niestety nie.

Ale dam kilka innych świeżych zdjęć.

W albumie Franio - NOWE jest ich więcej.

Posted

Dziękujemy bardzo za cenny link do zdjęć: https://picasaweb.google.com/1067405...352/FranioNOWE

Ta fotka też jest piękna i wzruszająca - uważam, że dodatkowo ma ciekawą kompozycję:

Ze spraw bieżących:
- wysłałam do Magdyski25 dwie paczki z darami z FB na bazar (oczywiście będą następne), proszę o potwierdzenie na wątku jak dotrą,
- proszę Wadercię o informację na wątku czy dotarły do niej kartki Franusia (wysłałam je priorytetem poleconym oraz za potwierdzeniem odbioru - więc to może potrwać:)),
- nadal uprzejmie proszę o wypowiedzi sponsorów dotyczące sprawy wyboru nowego skarbnika i nowego prowadzącego wątek Franusia.

Posted

[quote name='Monika z Katowic']Dajże spokój, Waderciu, nie trzeba się tak złościć i pieklić. :)
Teraz powinnaś pokazać się darczyńcom od jak najlepszej strony.

Oczywiście nasze pw nie były o niczym ważnym - nie omawiałyśmy przecież teorii względności - ale to były miłe pw. :)
Dla informacji - treści pw nie wolno publikować na forum, bo za to grozi ban.

Najlepiej poczekajmy - niech pozostali darczyńcy zdecydują, kto ma prowadzić wątek i finanse Frania.
Dla ułatwienia - zrobię to jeszcze swoim sposobem. :)

[FONT=Comic Sans MS]Uprzejmie prosimy Darczyńców Stałych o wypowiedź bezpośrednio na wątku w sprawie kandydatury Waderci na prowadzącą wątek Frania i Jego skarbnika.[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]
[SIZE=2]Wykaz Szanownych Darczyńców Franusia na dzień 20 sierpnia 2011:
[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]malibo57 - popiera kandydaturę Waderci[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]ranias - [/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]haliza -[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]wojtuś - [/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=2] czerda - [/FONT]

[FONT=Comic Sans MS] [SIZE=2]avii - [/FONT]

[FONT=Comic Sans MS] kaikaicezar - [/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]iwka100 - [/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]DIF 10 zł - [/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]KrystynaS - [/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]magdus84 - nie popiera kandydatury Waderci[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Monika z Katowic[/FONT] - [FONT=Comic Sans MS]nie popiera kandydatury Waderci[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]transylwania - [/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]jubu - popiera kandydaturę Waderci[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]magdyska25 [/FONT][FONT=Comic Sans MS](od września 2011, więc też ma prawo głosować) [/FONT]-[FONT=Comic Sans MS] popiera kandydaturę Waderci[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]
[/FONT]
Nie popieram kandydatury Waderci, bo uważam, że osoba prowadząca finanse i wątek Franusia powinna być w poprawnych i neutralnych kontaktach z hotelikiem a tutaj tego nie widzę :roll:( rozliczenia i informacje powinny przepływać w obie strony rzetelnie i bez niedomówień, bo to jest płatny hotelik a nie BDDT:roll:)

Posted

[quote name='KrystynaS']Witaj Franiu!!! :lol: dobry wieczór wszystkim :lol:

Dobry wieczór Krystyno! :) Miło Cię widzieć u Franusia. :)

Ze spraw bieżących:
- wyniki dotychczasowego głosowania Sponsorów: to 3 głosy za kandydaturą Waderci (czyli Malibo57, magdyska25, jubu) i 3 głosy przeciw kandydaturze (czyli magdus84, haliza, Monika z Katowic).
Idzie nam powoli to głosowanie, ale jest konieczne - nie wyobrażam sobie innej metody niż głosowanie wszystkich stałych Darczyńców w tej ważnej sprawie.

Oczywiście jeżeli Franuś potrzebuje jakiś pieniędzy - są nieustannie dostępne, w każdej chwili mogę wysłać kolejny przelew.

Posted

Drogie ciotki i wujkowie. Nie wyobrazam sobie by Franek zostal bez skarbnika, oraz prowadzacego watku. Monika wyraznie dala nam do zrozumienia, ze chcialaby jak najszybciej oddac te stanowiska komus innemu. Wobec tego iż jest to sprawa nagla uwazam ze trzeba kogos wybrac...

Wobec braku zaufania wobec mnie, proponuje by osoby ktore wstrzymaly sie z jakis przyczym od glosowania, oraz oddaly glos przeciw zaproponowaly kogos na to miejsce... :)
Moze ktos z darczyncow czuje sie na silach podolac jako skarbnik?

Moglabym taka osobe odciazyc chociazby od prowadzenia watku Frania. :)

Uwazam ze sprawe trzeba zalatwic na dniach by Franio nie został bez skarbnika, bo to w tej chwili dosc wazna kwestia.

A z mniej formalnych spraw:
Ajli, jubu coś nowego u naszego Frania?
Jak sie psina czuje... i przede wszystkim, jak idzie Franusiowy podryw? :D

Posted

Waderciu? Czy to jest Twoja rezygnacja z kandydatury na prowadzącą wątek i skarbnika?

Cóż... Teraz czekamy na sugestie Stałych Sponsorów Franusia. Bardzo proszę - decydujcie Państwo.
Ja już kilka razy pisałam, że te dwie "funkcje społeczne" :smile: można rozdzielić.

Powtarzam - do czasu wyboru nowego prowadzącego i nowego skarbnika jestem na wątku Franusia codziennie.
Chyba zresztą to widać. :)
Oczywiście po zmianach też często będę odwiedzać Franusia.

Na moje konto wpłynęła deklaracja stała od iwka100. :loveu: Dziękuję w imieniu Franusia.:loveu:
Zapisałam w poście nr 2.
[FONT=Tahoma]Stan posiadania Franusia na 24.08.2011 wynosi: [/FONT][FONT=Tahoma]1348 zł 38 gr[/FONT].

Dzisiaj rano wysłałam kolejne dwie paczki z darami z Fb do Magdyski25. Wczoraj poszły dwie duże paczki, dzisiaj - dwie małe.
I jeszcze jedna ogromna czeka w kolejce do wysyłki.:lol:

Posted

magdyska25 napisał(a):
Ja w sprawie rzeczy:

zrobię z tego kilka bazarków skoro będzie dużo rzeczy (tzn. jak przyjdą paczki- zobaczę co i jak i postaram się posegregować).

Doskonała myśl! Też myślałam, że to będzie na kilka bazarków!:)
Oczywiście za wysyłkę wszystkich paczek do Magdyski25 płacę z moich prywatnych pieniędzy.

Dobre dusze z FB i Dogo nie poskąpiły Franusiowi różnych darów rzeczowych za co jeszcze raz i bardzo serdecznie dziękuję! :)
Byłam zaskoczona tak wspaniałym i przyjaznym odzewem z mojego wydarzenia na Fb (i finanse, i dary)!:loveu::loveu:

Posted

wadercia napisał(a):
oj Magdysko pewnie czeka Cię sporo pracy przy tym :D
Mam nadzieję, że czas znac jak Franusiowy sklepik marzen powstanie? :)

Mi też tak się wydaje ;)

Dam znać- dam.
Jeszcze mam zaległy bazarek Jaśmina i suń od Lili- to po weekendzie wystawię.

Mama pewnie się ucieszy z paczek przesyłanych do niej- już widzę minę hahahahaha

Posted

Kochana Magdysko25! Już Ci dziękowałam, ale zrobię to jeszcze raz!
Twoja pomoc w bazarkowaniu dla Franusia jest nieoceniona!:loveu:
Bardzo, bardzo, bardzo Ci dziękuję za "Franusiowy Sklepik z marzeniami"!:loveu:

Ja zrobiłam tylko jeden bazarek w życiu (karteczkowy dla Franusia) i już wiem, jakie to niezmiernie ciężkie zadanie!

Posted

Nie ma za co- w końcu Franio musi coś ode mnie dostać ;)

Mi najwięcej zajmuje czasu wysyłanie paczek-stanie na poczcie...oj tego nie znoszę.....;)
a tak ogólnie to ok.
Właśnie zaraz mam przerwę w pracy i lecę na pocztę wysłać paczki z innego bazarku (mam nadzieję, że dużych kolejek nie ma bo po 17 jakaś masakra jest....).