Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bardzo znany na dogo, u Biafry jest Kornelia z naszego katowickiego schronu. Biafra ma Fundację "Zwierzę nie jest Rzeczą". Zajmuje się pomocą dla koni, trzyma w tym kilka (kilkanaście?), do tego psy. Ratuje kaukazy, w tamtym roku uratowała kaukaza zamkniętego w mieszkaniu - pożył u niej najwspanialsze miesiące, potem odszedł... z innego schroniska wyciągnęła dwa wraki kaukazów, dziś są przepiękne! A siedziały w schronie 10 lat...

Biafra to wspaniała osoba! Zna P. Magdę prowadzącą u Was w Krakowie ten program o psiakach do adopcji :) dlatego czasami bywają w tym w programie też psiaki, które są na dt u Biafry/ w hotelu.

Ja polecam!

• Replies 751
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sonikowa napisał(a):
Biafra specjalizuje się w wielkich psach, ale nie tylko.. Ma Fundację Zwierzę nie jets Rzeczą. Zadzwonię do niej i zapytam -- 10 dni, tak? Tzn do którego?

Zależy chyba, kto miałby się potem Supełkiem zająć. Jeśli ja - myślę, że do 28, najpóźniej 29.12. Chyba że Zofija(?) zdecyduje inaczej.

Posted

Laima napisał(a):
Zależy chyba, kto miałby się potem Supełkiem zająć. Jeśli ja - myślę, że do 28, najpóźniej 29.12. Chyba że Zofija(?) zdecyduje inaczej.

Laima - najlepiej Ty. Jeżeli ktokolwiek może go wziąść na ten czas do 29.12 byłoby wspaniale. Czekam na info czy Sonikowa dodzwoniła się do Biafry i jest sznasa na wzięcie Supełka na te 10 dni

Posted

Biafra nie może wziąć maleństwa, Jedna z kaukazek jest w złej formie i musiała ją wziąć do domu - a tam jest już jedna suka, więc dwie ścierające się suki kaukaza to już aż nadto. Pudelek nie miałby tam szans.

Napiszcie jeszcze do dorothy. Moze ona.

Posted

Hm, nie wiem, co można zrobić.
Gdyby go zobaczył wet w schronie i zdecydował, że można go zaszczepić na wściekliznę, to mógłby pójść do hoteliku w Krakowie (o ile są miejsca). Byłoby to w pon. możliwe? Tylko kto by go przewiózł do Krakowa?

Boję się, że on się w schronie pochoruje, o ile już nie jest ciężko chory. :(

Posted

Dogo07, a o jakim hotelu piszesz?

Ja przed chwilą napisałam do Lednicy i do Skawiny (21-27.12, cena, szczepienia).

A może w Cieszynie są petsitterzy?

Posted

Zagladam co z nasza bida.Teraz chyba juz moge tylko kciuki trzymac bo za daleko jestem zeby pomoc :(
A co z kubraczkiem ? moze z jakis starych cieplych kaleson mozna zrobic tak na szybko? Zawsze to cieplej niz bez niczego co?

Posted

Jest Pani, która chce wziąść Supełka na stałe - Pani jest z Katowic. Chce go wziąśc od zaraz więc trzeba sprawdzić dom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Zofija napisał(a):
Jest Pani, która chce wziąść Supełka na stałe - Pani jest z Katowic. Chce go wziąśc od zaraz więc trzeba sprawdzić dom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

W Katowicach jest Lara i Ihabe

Posted

O rany przysłała mnie tu Bico, ale biedak:shake:
Super, że takie dobre perspektywy się pojawiły...
Czy ktoś już pisał prośbę do Ihabe???

Edit-napisałam pw do Ihabe...