sonikowa Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Dogo07 napisał(a):A nie lepiej już go wyciągać skoro jest gdzie ? Czasami jeden dzień robi róźnicę. Zgadzam się z 100 %. Pani się będzie zastanawiała a pies zamarznie.. Przecież z dt też go może adoptowac. Quote
leni356 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 sonikowa napisał(a):Zgadzam się z 100 %. Pani się będzie zastanawiała a pies zamarznie.. Przecież z dt też go może adoptowac. Pewnie że tak, dlatego ja nic nie pisałam do tej pory, bo nie mam żadnych konkretów. Quote
Energy Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Zofija dalej nie ma odzewu od potencjalnego domu??? Jeśli nie to śmiem wątpić w dalszą chęć adopcji, jest szansa wyciągnięcia go do dt??? Quote
Laima Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 zerduszko proponowała dt na 10 dni. Pokryję koszt przejazdu Cieszyn-Rybnik, tylko niech ktoś go jak najszybciej weźmie ze schronu i przekaże do zerduszko!!! Widzę, że to tylko godzina drogi samochodem. Wciąż nic nie wiemy - nawet, w jakim on jest stanie. :-( Quote
leni356 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Dogo07 napisał(a):Ja nie rozumiem na co czekacie ?! No właśnie?? Wczoraj go można było wyciągnąć, dzisiaj niedziela, a to schron prywatny i w niedzielę nie wydaje psów. Nie ma co czekać, tylko na jutro rano załatwiać transport i go zabierać. Temperatury takie niskie więc z nim będzie tylko coraz gorzej.. Kto może go przewieźć? Zofija chyba nie ma często dostępu do netu Quote
gonia66 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 leni356 napisał(a):Pewnie że tak, dlatego ja nic nie pisałam do tej pory, bo nie mam żadnych konkretów. TYm bardziej, ze jak nie ta pani to ktoras z cioteczek miala go zabierac na 100% po świętach do siebie....Zerduszko dalaby mu schronienie na tych kilka dni i piesek bylby uratowany...naparwde te mrozy nie wróżą nic dobrego dla tego biedaka:(..Obysmy sie nie obudziły z ręka w .....:/ Quote
Laima Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Herspri jest z Cieszyna. Ktoś oferuje odpłatny transport "Katowice i cała Polska", muszę poszukać. Quote
zerduszko Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Tym bardziej, ze jak Pani z Katowic sie zdecyduje, to do Rybnika i tak blizej niż Cieszyna. Ja bym po niego pojechała, ale jestem strasznie chora. Do kogo on dalej by pojechał, jesli z tymi Katowicami nic nie wypali? Quote
gonia66 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Laima napisał(a):Herspri jest z Cieszyna. Ktoś oferuje odpłatny transport "Katowice i cała Polska", muszę poszukać. No ale piszecie, ze dzis nie da rady go wyciagnąć..:( TO jak tam jest??Przez niedziele psy sa same i nie dostaja jeść??Takie prywatne schronisko???Nie wierze...:( Quote
Onaa Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Właśnie, psiak już od wczoraj mógł się grzać poza schroniskiem. Quote
gonia66 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 zerduszko napisał(a):Tym bardziej, ze jak Pani z Katowic sie zdecyduje, to do Rybnika i tak blizej niż Cieszyna. Ja bym po niego pojechała, ale jestem strasznie chora. A do kogo on dalej by pojechał, jesli z tymi Katowicami nic nie wypali? Zerduszko- jestes kochana, ze go w ogole chcesz przyjac do siebie, wiec siedz sobie w domku i sie kuruj...znajdziemy kogos kto go dowiezie...LAima napisala ze zaplaci za transport..kurcze..nie pamietam kto napisal ze po świętach go weźmie..nie Laima wlasnie????(jesli sie pomylilam, to przepraszam:)) Quote
gonia66 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Dogo07 napisał(a):Właśnie, psiak już od wczoraj mógł się grzać poza schroniskiem. Ale wczoraj nijak nie mogly sie dziewczyny skontaktowac z Zofiją...:( Quote
Laima Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Napisałam do SzczepoN, może mógłby pojechać jutro albo pojutrze - choć to wszystko tak na ostatnią chwilę załatwiane... Po 10 dniach, gdyby ds rozmyły się, miałby przyjechać do mnie, do Krakowa. Quote
gonia66 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Laima napisał(a):Napisałam do SzczepoN, może mógłby pojechać jutro albo pojutrze - choć to wszystko tak na ostatnią chwilę załatwiane... Po 10 dniach, gdyby ds rozmyły się, miałby przyjechać do mnie, do Krakowa.Hihih.- czyli dobra mam pamiec,l ze to LAima..kurcze..ale pojutrze......nie.....no jak juz niczego nie znajdziemy..ale moze jednak probujmy szukac transportu na jutro..i to jak najwczesniej...kurcze...to poniedzialek- normalny dzien pracy:(:(:( Ile km mialby jechac??? Quote
Laima Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 gonia66 napisał(a):Hihih.- czyli dobra mam pamiec,l ze to LAima..kurcze..ale pojutrze......nie.....no jak juz niczego nie znajdziemy..ale moze jednak probujmy szukac transportu na jutro..i to jak najwczesniej...kurcze...to poniedzialek- normalny dzien pracy:(:(:( Ile km mialby jechac??? wg googlemaps to jest godzina drogi autem Quote
leni356 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 gonia66 napisał(a):No ale piszecie, ze dzis nie da rady go wyciagnąć..:( TO jak tam jest??Przez niedziele psy sa same i nie dostaja jeść??Takie prywatne schronisko???Nie wierze...:( W niedzielę jest pracownik, w ogóle on tam na stałe jest. Ale nie wyda żadnego psa, kiedyś byłam po Fifkiego w niedzielę i wróciłam z niczym Quote
Laima Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Oprócz SzczepoNa jest jeszcze Reyes z Katowic, ale ona wozi psy pociągiem. Nie wiem, jak jest z połączeniami Cieszyn-Rybnik. Quote
lika1771 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Boze niech ktos sprawdzi jak on sie ma Quote
Energy Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 gonia66 napisał(a):No ale piszecie, ze dzis nie da rady go wyciagnąć..:( TO jak tam jest??Przez niedziele psy sa same i nie dostaja jeść??Takie prywatne schronisko???Nie wierze...:( Nie wiem dlaczego Zofija się nie odzywa, nie wiem też czy dzisiaj można psiaka wyciągnąć. Ja jestem z Lublina więc trochę za daleko... Quote
Onaa Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 A dzwonił ktoś do Zofiji ? A może ta osoba z Cieszyna, Herspi, może pomóc ? Quote
Energy Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Dogo07 napisał(a):A dzwonił ktoś do Zofiji ? A może ta osoba z Cieszyna, Herspi, może pomóc ? Dzwoniłam rano przekazałam nr tel. do Ihabe, która zgodziła się zrobić wizytę przedadopcyjną...Ale potem był wpis, że potencjalny dom nie odbiera i znowu cisza... Quote
gonia66 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 kURCZE...NIE MA OSOBY KOORDYNUJACEJ I DLATEGO CHYBA TAK SIE DZIEJE:(... Quote
Laima Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Założyłam wątek na transportowym; próbuję się skontaktować z mica_el z forum w sprawie transportu. Quote
gonia66 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Laima napisał(a):Założyłam wątek na transportowym; próbuję się skontaktować z mica_el z forum w sprawie transportu. Super laima...dobrze, ze czuwasz nad wątkiem jak lwica:):)DZiekujemy:D....mam nadzieje, ze wszystko sie uda- jak taki Aniol tu z taja determinacja dziala- nie ma innego wyjscia- zadna przeszkoda nie podola Jej zatrzymać:):)I o to chodzi:) Quote
Recommended Posts