Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 751
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zerduszko napisał(a):
Tracę nadzieję. Leci z niego woda, z dwóch stron. Patrzy na mnie smutno.

Strasznie smutne :(.
Ale nie wolno tracić nadziei, tylko co robić, jak mu pomóc.
Dzisiaj to pierwszy dzień tego tak ?

A cokolwiek by się nie stało dalej, najważniejsze że nie jest sam. Czuje się kochany i potrzebny, napewno będzie walczył bo wie że teraz to już warto, jak ma sie dom i swojego człowieka. Bo przecież on nie wie, że to jego tymczasowy dom.

Chociaż Zerduszko ciężko jest, i serce pewnie Cię boli jak nie możesz mu pomóc.

Posted

Niestety, u nas w święta i niedziele czynne tylko od 9-13.

Poszli tylko na siku i zaraz chciał wracać :bigcool:

Gdybyście miały jakieś sugestie, o co jutro jeszcze prosić oprócz kroplówki, to piszcie proszę. Ja nie mam doświadczenia.

Dogo - pierwszy dzień, choć wczoraj nie miał zbytniego apetytu.
Boli serducho okropnie, a to wszystko przez Ciebie ;)

Posted

A może w schronisku dostawał nieodpowiednie jedzenie, np kawałki kości, takie rzeczy potem mogą narobić kłopotów. Może konieczne będzie jakieś badanie brzuszka, nie wiem uSG czy coś podobnego.

Posted

Dogo07 napisał(a):
A czy jak ma biegunke to jest tam krew ?

Nie ma krwi.

On sie chwilami ożywia, jak wróciłam ze spaceru, to przyszedł się przywitać, jak piskałyśmy piłką, to przyszedł sie "pobawić"...... czasem wstaje robi obchód i kładzie się spać.

Posted

dana napisał(a):
Zerduszko, trzymam kciuki za Supełka, Ty też się trzymaj. :loveu:
Jutro rano koniecznie wzmacniająca kroplówka z elektrolitami.

TAk tak...koniecznie- jak najwczesniej rano sie da tą kroplowke trzeba mu dac..no i niech wenflon zaloza mu to w domku sama moze bedziesz mogla podawać jesli tak mozna....jeju....tak mi szkoda Supełka.....męczy sie biedaczek, ale jak pomysle, ze moglo go to spotkac w schronie..w samotności...to od razu robi sie lżej...z takim kochanym Aniołem- zerduszkiem- jestem o niebo spokojniejsza o Supełka....Trzymajcie sie oboje kochani do rana niedaleko- zaraz bedzie pomoc jakas....i będzie dobrze...musi byc dobrze......:)

Posted

gonia66 napisał(a):
Trzymajcie sie oboje kochani do rana niedaleko- zaraz bedzie pomoc jakas....i będzie dobrze...musi byc dobrze......:)

To chyba będzie najdłuższe 6 godzin w moim zyciu.

Straszne.

Posted

Wszyscy nie śpimy. Znów woda z niego leciała. A je siedzę i czytam, jakby to mogło cokolwiek pomóc. Najbardziej mnie martwi fakt, że leki nie zahamowały biegunki i wymiotów. Okropna ta choroba.

Posted

Jeju...a juz mialam nadzieje za e jest lepiej...dobra ja lece w takim razie na kolana:) Wolam o pomoc do Sw. Franciszka- w koncu On jest od tych spraw, więc mam nadzieje, ze nie śpi tak jak Wy i już sie postara o pomoc....NAlezy sie Supełkowi i Wam- bo jesteście przekochani...Supełek da radę....walczy i zwycięży...dla Was i dla nas też...wierże w to naparwdę....Oby do rana...teraz ważne zeby sie nie odwodnił..tego się boje najbardziej...ale to juz tylko 5 godzin zostało...
Zerduszko- posylam wszystkie cieple mysli w wasza strone i naparwde ide wolać "Do Góry"....póki co nie widzę innego wyjścia....

Posted

Dzisiejszy wet potwierdził diagnozę, a właściwie jej podejrzenie. Wypytałam czemu nie dostał wczoraj kroplówki: został nawodniony podskórnie. Dziś też tylko tak. Pytałam czy nie założy mu wenflonu i da kroplówkę do domu: nie ma potrzeby, pies został nawodniony. Dostała antybiotyki, leki p. biegunce, wymiotom, na wzmocnienie. Podobno wszystko.

Wet jak go zobaczył, to pokręcił głową. Ale Supeł sam chodzi, wskakuje na łóżko, w nocy nawet sam pił.

Aaaa - tajemnica Supełkowego smrodku rozwiązana.

Posted

dziwny wet jakiś.... kurcze nawadnianie podskórne jest owszem ok, ale jak się nie da dożylnie - dożylne jest skuteczniejsze, no i to kręcenie głową - jakby nie chciało mu się powalczyć o tego psiunia

a skąd smrodek?

Posted

zerduszko napisał(a):
Dzisiejszy wet potwierdził diagnozę, a właściwie jej podejrzenie. Wypytałam czemu nie dostał wczoraj kroplówki: został nawodniony podskórnie. Dziś też tylko tak. Pytałam czy nie założy mu wenflonu i da kroplówkę do domu: nie ma potrzeby, pies został nawodniony. Dostała antybiotyki, leki p. biegunce, wymiotom, na wzmocnienie. Podobno wszystko.

Wet jak go zobaczył, to pokręcił głową. Ale Supeł sam chodzi, wskakuje na łóżko, w nocy nawet sam pił.

Aaaa - tajemnica Supełkowego smrodku rozwiązana.

Leczenie nosówki obejmuje podawanie leków przeciwgorączkowych, antybiotyku, leków przeciwbiegunkowych.
Konieczne jest odżywianie pozajelitowe i niwelowanie zaburzeń elektrolitowych, zawsze występujących przy wymiotach i biegunce.
Bardzo ważne jest wzmacnianie układu immunologicznego, można zastosować jakieś
preparaty immunostymulujące np Scannomune.

Czy wiesz, Zerduszko, jaki to antybiotyk i co dostał jako nawodnienie oraz w jakiej ilości ?
Podczas biegunki bardzo szybko dochodzi do odwodnienia i założenie wenflonu mogłoby być wskazane....

Posted

Kurcze mialam nadzieje ,ze jest juz lepiej :(
Troche glupio ,ze tylko podskornie mu dal.Ilez mozna dac podskornie plynu? Dozylnie dostalby z 250ml i sa rozne plyny , ktore dostarczaja elektrolitow i w ogole.No ale moze poprostu stwierdzil ,ze nie jest tak zle i dlatego tylko tak zareagowal? Mysle ,ze tego trzeba sie trzymac ;)

Posted

O matko, dopiero teraz to wszystko przeczytałam. :(
Nie znam się kompletnie na psach - jeśli jest analogia z leczeniem kotów, też dziwię się, że Supełek nie ma założonego wenflonu i nie dostał kroplówek z elektrolitami do domu. Dziwne.
Zerduszko, kiedy znów idziecie do weta? Podaj mi swój numer konta.
Będę mogła zajrzeć dopiero jutro. Oby się wyzbierał psiak. :( Strasznie bidnie wygląda. :(