Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zerduszko, mój smok też miał kiedyś przez dwa dni taką biegunkę i wymioty.
Dostał u weta zastrzyk przeciwbólowy, leki osłonowe, apetytu nie miał,
ale po troszeczku jednak jadł tego gotowanego kurczaka z ryżem i marchewką.
Wychodziłam w nocy, budził mnie, tak bardzo bolał brzuszek, lało się po prostu,
aż strzelało, dosłownie. Była bieda...
Ta dieta jest skuteczna nawet u małych dzieci. Nasz wet zawsze powtarza,
żeby przez kilka dni nie podawać karmy w przypadku sensacji żołądkowych.

• Replies 751
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pisałam o antybiotyku. Dostał go od wetki z Cieszyna - ale nic osłonowo. To mnie zaskoczyło, ale ... to nie ja jestem wetem..... Zresztą mojemu kicjakowi też nie przepisują, a u takiego zwierza to bilet za TM. Na początku myślałam, że ta biegunka od antybiotyku.

Co dokładnie dostał u weta dzis nie wiem. Mam kontynuować leczenie tym co już bierze, a do nich na zastrzyki.

Wecie jak to z wetami jest - różnie.

Żeby on ten ryż chciał chociaż jeść.....

Posted

:(..................oj Supełku...zjedz prosze troszeczke chociaż....ale moze to i dobrze jak sie przeglodzi???Sama nie wiem:(..ilu wetow tyle opinii...to jest najgorsze..:(

Posted

Ja też podawałam ludzki probiotyk. Przy biegunce, wymiotach daję zawsze smecte, tylko jeśli dostają jeszcze inne leki to musi być przerwa ok 2 godzin między lekami. Tak jak przy doustnym antybiotyku i probiotyku, godzinna przerwa.
Zerduszko czy mały cały czas wymiotuje i ma biegunkę? Żeby troszkę zjadł, Supełek nie wygłupiaj się psiaku...

Posted

zerduszko moze sprobuj z tym bialkiem co? mysle ,ze nie zaszkodzi a naszej ONce bardzo pomoglo kiedys jak duzo wymiotowala i nic nie jadla.My wlalismy strzykawka po troche.Trzymam kciuki mocno ,mocno.

Posted

Mameczka napisał(a):
zerduszko moze sprobuj z tym bialkiem co? mysle ,ze nie zaszkodzi a naszej ONce bardzo pomoglo kiedys jak duzo wymiotowala i nic nie jadla.My wlalismy strzykawka po troche.Trzymam kciuki mocno ,mocno.

A jeśli to nie zatrucie?

Posted

A może narazie nie kombinować, tylko poczekać do jutra , co kolejny vet powie. A narazie trzymać się zaleceń ?
Jak psiak nie je to nic mu się nie stanie przed dzień czy dwa. Ale żeby pił, nawadniał sie.

Posted

Dogo07 napisał(a):
A może narazie nie kombinować, tylko poczekać do jutra , co kolejny vet powie. A narazie trzymać się zaleceń ?
Jak psiak nie je to nic mu się nie stanie przed dzień czy dwa. Ale żeby pił, nawadniał sie.
szzcerze mowic tez jestem za tym.....bo sie boje ekperymentować...bo rzeczywiscie co, jesli to nie jest zatrucie..???:(..ale chyba to bialko by mu nie zaszkodzilo nawet gdyby nie bylo zatrucia...??

Posted

gonia66 napisał(a):
Ale on pije???

Smecta nie jest stosowana tylko w zatruciach, ale jeśli się obawiasz to może jutro u weta zapytaj. Ja bym się chyba białka jednak troszkę obawiała. Dalej ma biegunkę? Zwymiotował co mu dałaś?

Posted

Energy napisał(a):
Smecta nie jest stosowana tylko w zatruciach, ale jeśli się obawiasz to może jutro u weta zapytaj. Ja bym się chyba białka jednak troszkę obawiała. Dalej ma biegunkę? Zwymiotował co mu dałaś?

NO wlasnie- kazdy z inna rada przychodzi i strach sie bac nawet naparwde...moim zdaniem trzeba czekac do jutra..
zerduszko..ale jak go nakarmilas troszke i nawodnilas to juz chyba ciut lepiej jest??A po tym jedzeniu jak on??Nie zwracal i nie mial biegunki???:(

Posted

Smecta jest dobra, bo uzupełnia ubytki elektrolitów. Pytałam weta, ale powiedział, ze zastrzyk dostał, to nie trzeba - tylko mam być jutro.

Zjadł troszeczkę. Ja go dopajam na siłę strzykawką. Ale to było niedawno.

Posted

Jak go brzuszek boli to pewnie i jeść się nie chce.
A może to wychodzą dopiero z niego teraz te wszystkie wspaniałości schroniskowe, stres, niewłaściwe jedzenie.

Posted

Ja bym chyba jako takiego jedzenia na sile nie dawala.To moze lepiej tylko dopajaj woda z kilkoma ziarenkkami soli doslownie(jak juz pisalam sol zatrzymuje troche wode w organizmie) ew.rozgotowany ryz zmiksowany z marchewka ale bez kurczaka.Musze dzis juz uciekac .DOBREJ NOCY SUPELKU