Jump to content
Dogomania

Otwarte Zimowe Zawody Agility i I Zawody ParAgility dla Niepełnosprawnych

Recommended Posts

Posted

dorotak napisał(a):
I słusznie - wielkie gratulacje dla wszystkich, a zwłaszcza dla walczących minisiów :loveu: :loveu: :loveu:

Bardzo dziękujemy!:loveu:

dorotak napisał(a):
A ja jestem wściekła :angryy: - walnę sobie w domu piwko :drinking:, zabiorę się do skubania tego niewydarzonego miłośnika tuneli (bo zdjęcia Wind bezlitośnie ujawniły stan zapuszczenia zimowego mojego kundla) a potem walnę kolejne piwko :drinking: i włączę maszynkę :diabloti: Krew się poleje jak nic! :mad: :mad: :mad:

O matko, Dorotko! Oszczędź biedaka! Się psinek zestresował/wyluzował za bardzo poprostu!;)

• Replies 429
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Wind']
Hmmm ... wiesz Justynko, to ja sie moze calkiem na ta kamerke przerzuce :lol:

Ja tu siedzę i czekam na Florusia, ryzykując spóźnienie na UW, a tu proszę sama robię za gwiazdę! :diabloti:

No i Mareczek wykrakał z tą kamerą!:razz:

Posted

FikuMiku napisał(a):
...O matko, Dorotko! Oszczędź biedaka! Się psinek zestresował/wyluzował za bardzo poprostu!;)

A ja myslałam, że będzie - " o matko Dorotko! Tylko się nie rozpij!" ;) :lol:

Posted

Wind,zdjęcia pikne!:loveu:
Liczę na to,że obfotografowałaś swoją konkurencję:evil_lol: w postaci chimerycznego szkota:diabloti: ;) .Dziękujemy za zdjęcie na kładce.
tamer,my bardzo prosimy szkota pod adres: [email protected] :loveu:
Aussie,Ami załapał się jeszcze na takie:

Ekipo KA Fort!Serdecznie dziękujemy za wspaniałą imprezę i sprawną organizację!

Posted

Beata

niedługo ludzie zaczną jeździć na zawody tylko po to, żeby mieć psa obfotografowanego przez Ciebie:crazyeye: . Zdjęcie Blue Oli na stronie Fort'u zresetowało mój system nerwowy - zaczynam wątpić w to, że Gutti jest najpiękniejszym psem na świecie ;) .

Posted

Wind, po takich zawodach, to Ty masz przegwizdane. Wszyscy zmęczeni poszli do łóżeczek, a Ty chyba do rana orałaś w tych fotkach :p . A rano wszyscy wstali jak skowronki, a tu gotowy serwis :p , żyć nie umierać :lol: .

Posted

[quote name='Guttierrez'] Zdjęcie Blue Oli na stronie Fort'u zresetowało mój system nerwowy - zaczynam wątpić w to, że Gutti jest najpiękniejszym psem na świecie ;) .

w imieniu Blusia bardzo dziękuję :oops:

niedługo ludzie zaczną jeździć na zawody tylko po to, żeby mieć psa obfotografowanego przez Ciebie

a Ty myślisz, skąd biorą się te błędy na torach? Bo wszyscy ustawiają psy do fotki a nie patrzą na torki :evil_lol:

Posted

OlaAB napisał(a):

a Ty myślisz, skąd biorą się te błędy na torach? Bo wszyscy ustawiają psy do fotki a nie patrzą na torki :evil_lol:

:megagrin:

No kurczę, ja się tak sucz starałam upozować, że aż detkę zaliczyłam, a tu tylko fotki na slalomie w towarzystwie mojej grubej d... ;) .
Czy fotograf nie mógłby mojego biednego psa choć raz ufocić solo, beze mnie? :placz:

Posted

Wind, foty cudowne, zresztą jak zwykle :D I ten parszywy łelszyk-miodzio! :)

Haaa, byłabym zapomniała... Jeszcze raz megaogromne podziękowania dla Andrzeja :loveu: -za to, że pozwolił mi w charytatywnym polecieć z Britką (spisała się świetnie! :multi: )-to się normalnie nazywa porozumienie ponad podziałami :lol:

Posted

[quote name='Aussie']Pierwszer z laczna?Pierwsze (w mojej pamięcie) organizowane przez Fort z łączną.

[quote name='Aussie']O ile pamietam to na wszystkich innych byla klasyfikacja laczna...Na innych, nie tych organizowanych przez Fort - tak. Ale Misia do tej pory brała udział w zawodach organizowanych przez Fort dwa razy (w IALu i Fortiadzie) i na tych nie była obliczana klasyfikacja łączna. Chyba na poprzednim fortowym IALu też nie była. Może wcześniej kiedyś była, tego nie wiem, bo jestem nowa. Ale odkąd obserwuję zawody, to inni obliczali łączną, a Fort - nie.

Posted

[quote name='Wind']
Taniec z Klakiem (?) przy slalomie ;)

Wind :loveu:
to sie wlasnie nazywa muzykalnosc - tanczysz nawet na torze :cool1:
dzieki za to zdjecie - upamietnia moj i klaczka jedyny zaliczony przebieg (ale za to jak :loveu: ) - na innych klaczusieczek mial mi za duzo do powiedzenia a propo jego wizji kolejnosci przeszkod, ich pokonywania i potrzeby biegania w parze ;)

Posted

Wind, ja jak zwykle usmiecham sie o zdjecia dwoch czarno-bialych borderopodobnych owczarkow australijskich, ktore jakos do zdjec szczescia nie maja (pewnie przez kolor). Mozna je natomiast latwo rozpoznac po przewodnicze w ZOLTYM polarku Alternatywy (to ja).

Jednoczesnie, co do sedziowania, mam taka zagwozdke od pewnego czasu zwiazana ze slalomem. Nie jest to w charakterze obmawiania sedziego, organizatora czy checi podskoczenia w klasyfikacji, zwlaszcza, ze jedno ze zdjec Wind w kompromitujacy sposob ujawnia, ze psu mojemu nalezala sie dyskwalifikacja, ktorej nie dostal (zdjecie Miry z niedzieli, widac, ze wychodzi ze slalomu DO przewodnika, bedac przy mojej lewej nodze, czyli de facto powinna byla byc zasedziowana DETKA). Ja bym sie po prostu chciala dowiedziec na bank jak to jest.

Na zawodach spytalam sie Magdy o sedziowanie bledow na slalomie, bo zylam w przekonaniu, ze na slalomie mozna miec tylko 1 raz 5 karnych za blad, a wielokrotnie liczono wiecej, jak to jest z tym sedziowaniem slalomu. Magda odpowiedziala mi, ze bledow liczy sie wiele.
Aktualny regulamin, na stronie FCI (www.fci.be) ma do powiedzenia na temat sedziowania slalomu co nastepuje:

Weaving poles
The first pole must be on the left of the dog, the second on the right and so on.
Each incorrect entry will be penalised with a refusal (5 faults). For further errors a dog should only be penalised once, with a fault (5 faults). Every mistake in the weaving poles must be corrected immediately. Back weaving (more than 2 gates) will result in elimination.
The obstacle must be completed correctly, failure to do so will result in elimination on the next obstacle.

No, jak nic znaczy to, ze mozna zarobic tylko 5 punktow za bledy. Wiecej, a i woszem, za odmowy. Ale za bledy tylko 5. Jak to wiec jest? Czy sa jakies uzupelnienia dla sedziow, ktorych ja nie znam, a ktore inaczje interpretuja regulamin?

Justyna

Posted

Dla mnie byly to pierwsze zawody agility, bardzo milo je wspominam. Przylanczam sie do podziekowan dla FORTu za organizacje!
Szkoda ze na zadne zdjecie sie moja psica nie zalapala...
A jak bylo? Bajka sie spisala lepiej niz jej pancia i tyle, ale zabawa swietna. Jaka to szkoda ze Warszawa tak daleko a w Lublinie nie mam gdzie trenowac...I tak Bajeczka widzi przeszkody okazjonalnie tylko na jakichs naszych wyjazdach...

Bieg charytatywny byl wspanialym pomyslem, jedyny ukonczony przez nas bez bledow :lol:

Pozdrawiam
Ewa

Posted

Fortowi na pewno należa sie podziekowania za zorganizowanie tych zawodow:cool2: i mam nadzieje ze za rok tez beda :))):sweetCyb:

:modla:Wind jesli wpadnie Ci w oko pędzący golden :loveu:

Posted

Kochani,

Jak wiecie w sobote odbyly sie rowniez I Zawody ParAgility dla Niepelnosprawnych. Mielismy niewatpliwa przyjemnosc zobaczyc wspaniale przygotowanych i nieprawdopodobnie zaangazowanych w prace z psem na torze Zawodnikow.
Spojrzcie zreszta sami:

Na zakonczenie Zawodnikow obdarowano zasluzonymi Dyplomami i upominkami :-)

Gratulacje dla wspaniale przygotowanych Zawodnikow, Ich Trenerow i owczywiscie cudownych psow :loveu:

Posted

Ten post to dla nas debiut na tym forum a w sobote był debiut na zawodach :lol:
Na poczatku bylo duzo strachu - sama nie wiem kto byl bardziej przerazony - moj pies czy ja ? ;)
Generalnie bardzo nam sie spodobalo i chociaz zaliczylysmy same detki (jedyny moj bezdetkowy przebieg byl z kochana MONIA (dzieki Mokka jeszcze raz :loveu: ) - dziekujemy za bardzo fajna zabawe.

Do Wind - dziekujemy za sliczne zdjecie skaczacej Irdy :loveu: