Jump to content
Dogomania

Otwarte Zimowe Zawody Agility i I Zawody ParAgility dla Niepełnosprawnych

Recommended Posts

Posted

[quote name='OlaAB']może jakieś przykłady aby dać możliwość sędziom przedstawić swój punkt widzenia (jeżeli będą chciały) zamiast tworzenia "conajmniej dziwnych" sugestii
Oczywiście-mam na myśli kilka sytuacji kiedy Małgosia (którą bardzo lubię i podziwiam za występ na tych zawodach-w końcu to były jej pierwsze zawody w tej roli) nie policzyła odmowy bądź pomyliła odmowę z błędem na slalomie-nie pamiętam komu, nie pamiętam z jakiego klubu, nie jest to istotne. Biorąc pod uwagę fakt, że Małgosia dopiero zaczyna sędziować można na to przymknąć oko.

A kto powiedział, że obowiązkiem jest dyplom za uczestnictwo?
czy uczestniczysz w zawodach dla dyplomu/medalu/pucharu czy dla samej chęci biegania?

Olu, nie rzucaj się :lol: Czy powiedziałam że dyplom to obowiązek? Czy powiedziałam że brakuje mi osobiście dyplomu? Nie... Ale np. każdy kto dopiero zaczyna startować na pewno chciałby mieć jakąś pamiątkę po zawodach-tylko tyle.

I nie odbieraj każdego stwierdzenia jako atak, troszkę luzu :cool1:

• Replies 429
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pati! Ja jestem chętna!:multi: A rożki były fantastyczne!

Wind! Zdjęcia śliczne! Dziękuje za Florki! :p ...i poproszę więcej:eviltong: ;)

Ja również chciałaym wszystkim bardzo podziękować za tę imprezę! Tym dzięki, którym było możliwe jej zorganizowanie i wszystkim tak licznie uczestniczącym:crazyeye:

Zuzia, zawsze jest coś co można poprawić! I dobrze!;) Ale osobiście muszę powiedzieć, że generalnie dawno nie byłam na takiej impezie sportowej :loveu:

A zawody ParAgility... moja rodzina płakała ze wzruszenia, a mnie powalił fakt, że zawodnikom naprawdę dobrze to wychodziło! :-o I ile sprawiało radości! No miodzio poprosty! :loveu:

Posted

No pewnie że zawsze coś można poprawić ;-) Nie myślcie sobie że to co napisałam to jakieś zarzuty-bo to tylko opinia... :cool1:

Justynka, mam chyba jakiegoś Floriana... Moim zdjęciom wprawdzie daleeeeko do zdjęć Wind (nie te umiejętności, nie to doświadczenie, nie ten sprzęt :razz: ), ale jak chcesz, z chęcią Ci je prześlę :) BTW-Floro był boski, brawo! :cool3:

Mam też rude, małe, szczekające-czytaj Happy (filmik)-chętnie przekażę go Elce. Mokka, hilfe, jak się z nią skontaktować?

Posted

Niestety znowu zabrakło dyplomów za udział w zawodach-a przecież nawet ci, którym nie uda się zająć lokatowego miejsca chcieliby mieć jakąś pamiątkę

Naszym pierwszym pomysłem było zrobienie dyplomów za udział w zawodach ale potem pomyśleliśmy żeby pamiątkowe dyplomy były za bieg charytatywny. Staraliśmy się żeby każdy coś dostał i nie odszedł z pustymi rękami ;)
Sędziowanie OK, chociaż było kilka ewidentnych błędów

Błędów nigdy się niestety nie uniknie bo mylić się jest rzeczą ludzką. Dlatego jeśli ktoś zauważy błąd sędziego to przecież może podejść i powiedzieć jakie ma wątpliwości. Uwagi trzeba zgłaszać na bieżąco a nie np. następnego dnia bo wtedy nie jesteśmy w stanie tego zweryfikować. Sędzia nie będzie przecież pamiętał wszystkich błędów i odmów każdego zawodnika.
Nagrody fajne i w dużej ilości...

Dzięki staraliśmy się, żeby było sporo :p
Ale i tak największe brawa należą się zawodnikom ParAgility, którzy naprawdę świetnie sobie radzili na torze.

Zawodnicy naprawdę byli świetni i widać że poczynili znaczne postępy.:p

Posted

Tamer

nie policzyła odmowy bądź pomyliła odmowę z błędem na slalomie-nie pamiętam komu, nie pamiętam z jakiego klubu, nie jest to istotne.

no konkretów tutaj tyle, że gdybym to ja miała odpowiadać to nie wiedziałabym od którego zacząć :lol:
Olu, nie rzucaj się

może trochę kultury, bo nie jest to grzeczne sformuowanie, a co do dyplomów to nie przypominam sobie abym sama mocno tęskniła za nimi podczas moich początków, raczej myślałam o tym co zrobić aby mieć czysty przebieg.
Ale nie ma sprawy, rozumiem, że w kwietniu 2 dyplomy mam już w kieszenii :evil_lol: , już szykuję teczkę

Posted

Co do moich niewydarzonych zdjęć, to mam ze 2 Floriany, kilka Wojenek, fajną Blue, mojego idola Milo, ze 2 Atosy i bodajże Choco-chętni proszeni są o zgłaszanie się na maila ;-)

Posted

OlaAB dziękowała za organizację, a tak naprawdę to podziękowania należą się jej, bo to dzięki niej mamy takie piękne dyplomy! Moim zdaniem dyplomy za udział w biegu charytatywnym to bardzo dobry pomysł. Wiem, że ja swój bardzo cenię! Bo pomimo jej zaawansowanego już wieku ;-) - w końcu ma już skończone te trzy miesiące! - to był Lotki debiut w zawodach agility i mamy z tego piękną pamiątkę.

I w związku z tym prośba - w końcu debiut zdarza się tylko raz, więc jeśli ktoś ma jakieś Lotki na zdjęciach, to byłabym baaaardzo wdzięczna! (Lotka to takie małe czarno rude, z którego kiedyś ma wyrosnąć Airedale - ostatni zawodnik w biegu charytatywnym). Narazie mam tylko kilka jej zdjęc w statyce, ale z torku nic. :placz: A Locia tak się starała! :-)

Posted

tamer napisał(a):
Co do moich niewydarzonych zdjęć, to mam ze 2 Floriany, kilka Wojenek, fajną Blue, mojego idola Milo, ze 2 Atosy i bodajże Choco-chętni proszeni są o zgłaszanie się na maila ;-)
No to szkoda, że nie masz Loci, bo w fotografowaniu AT na torze jesteś mistrzem! :-)

Posted

A, jeszcze jedna rzecz - ode mnie, ale również słyszałam od kilku innych osób. Były to bodaj pierwsze zawody organizowane przez Fort, gdzie obliczana była klasyfikacja łączna i to jest super. Mnie osobiście to sie podoba, bo z Misią rzadko kiedy udaje się stanąć na podium w indywidualnych biegach, natomiast w konkurencji łącznej udaje jej się całkiem nieźle. Ale od innych też słyszałam podobne opinie - po prostu taka klasyfikacja daje jeszcze jedną (i to ważną) możliwość pochwalenia się osiągnięciami, często nie tym samym osobom, które wygrały indywidualne przebiegi.

Posted

Hej o poranku ;)

Niedobor snu i nadmiar emocji przesunal mi dzisiaj lekko moment witania dnia, ale co tam ... o 12.00 tez jest fajnie wypic poranna kawe ;)

Fajnie, ze tak licznie przybylismy na Zawody :-) Nawet konkurencja w "eskach" byla powalajaca :evil_lol: Majut bardzo slicznie dziekuje za doping i oklaski :-) Staral sie wypasc jak najlepiej, a przy tym nie pogubic lapek na ostro branych zakretach :-)
No i coz ... w pierwszym dniu byl drugi (bo pierwsze miejsce oddal podziwianemu Florencjuszowi) i pierwszy, a w drugim zgarnal lapkami wszystko :loveu:

Kochani ... sa zdjecia! :-) Wiekszosc jeszcze do obrobki, ale pierwsza partie wkleje teraz :-) Niestety nie moge tego robic szybciej ... sami wiecie, jest jeszcze cos takiego jak "zdjecia dla Klientow" :evil_lol: Jednak mysle, ze wszyscy lub prawie wszyscy jakas swoja foteczke dostana.

I jeszcze jedno. Nie mam czasu na indywidulane wysylanie zdjec pod wskazane maile. Mam nadzieje, ze mnie rozumiecie :-) Kazdy przeciez moze sobie skopiowac zdjatko z Dogo. Ufff ... no to zaczynam :-)

Mokka, cos dla Ciebie :-)

Zamaszyste wybicie

Posted

Pierwszer z laczna?

O ile pamietam to na wszystkich innych byla klasyfikacja laczna...

Ja tez ze swojej strony bardzo dziekuje za te zawody. Bylo bardzo fajnie.
Co do usterek, to ja dopatrzylam sie kilku przegapionych przez sedzine ominiec stref.

Zuziu, dziekuje bardzo za to zdjecie Amiego. Biedaczek byl tak zestresowany, szczegolnie na tym pierwszym przebiegu, a mimo wszystko zalapal sie na taka ladna fotke :) Sloncem malowana :-)

No i dziekuje Wind za obfotografowywanie zawodow, a szczegolnie za sliczna fote Choco z soboty. (Licze na cos jeszcze ;-))

A calemu Fortowi za to, ze im sie chcialo :-)

Posted

He he, widze, ze nie tylko ja bylam tak naladowana adrenalina, ze zasnelam o 3 w nocy....
Jak wstalam (niewyspana zupelnie), to patrzac na termometr byla pewna , ze jest -8,5 stopnia, a to bylo +1,5. Z tego niewyspanai zero mi sie z -10 pomylilo... ;-D

Posted

Pati, Ty moze i masz problemy ze swoja sucz, ale dla mnie jest ona idelana ... fotograficznie idelana :loveu:

Jesli dobrze mysle to Joga :-) Z borderami i belgami czesto sie myle, wiec prosze wybaczcie :oops:

Plusz w torpedowej akcji :-)

A i rudzielca tez udalo sie uwiecznic :-)

Posted

[quote name='tamer'] No pewnie że zawsze coś można poprawić ;-) Nie myślcie sobie że to co napisałam to jakieś zarzuty-bo to tylko opinia... :cool1:

Najważniejsze, żeby poziom imprez był coraz wyższy! :multi:

[quote name='tamer'] Justynka, mam chyba jakiegoś Floriana... :) BTW-Floro był boski, brawo! :cool3:

Suuuuper!:multi: Bardzo dziękuję wyślij na [email protected]
Ja poprostu pękam z dumy przez tego mojego Flora!!!:loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Ejka, ktora poznalam po ... butach Marty :evil_lol:

Tanic z Klakiem (?) przy slalomie ;)

Mala torpedka, czyli jak Majut nabieral rozpedu do przeskoczenia strefy :mad: :evil_lol:

Posted

FikuMiku napisał(a):
Ja poprostu pękam z dumy przez tego mojego Flora!!!:loveu: :loveu: :loveu:

I słusznie - wielkie gratulacje dla wszystkich, a zwłaszcza dla walczących minisiów :loveu: :loveu: :loveu:

A ja jestem wściekła :angryy: - walnę sobie w domu piwko :drinking:, zabiorę się do skubania tego niewydarzonego miłośnika tuneli (bo zdjęcia Wind bezlitośnie ujawniły stan zapuszczenia zimowego mojego kundla) a potem walnę kolejne piwko :drinking: i włączę maszynkę :diabloti: Krew się poleje jak nic! :mad: :mad: :mad:

Posted

Wind!!! :loveu: :loveu: :loveu:

Zapomniałam podziękować za bufet-jednak gorąca herbacia/kawusia to jest to :cool1: Już o cieście nie wspominając-Justyś, to było Twoje dzieło? :cool3:

Posted

Aussie napisał(a):
Jaka fajna Choco :multi:

Ula
ja nie przypominam sobie "niefajnego" zdjęcia Choco
ona zawsze ma superaśne zdjęcia - masz fotogeniczną sucz :loveu:

Posted

Albo jeszcze kilka :cool3:

Whoops ... tyczka :wallbash:

I na zakonczenie ... ;)

Hmmm ... wiesz Justynko, to ja sie moze calkiem na ta kamerke przerzuce :lol: