Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hmm...tylko pytanie czy którykolwiek z psiaków jest podobny do pekińczyka? Bo jak dla mnie nie bardzo...
I czy się nie rozmyślą, jeśli okaże się, że jednak nie?

A co do ogłoszeń. Przyznaję bez bicia, że się na tym nie znam, ale tak sobie myślę, że jako potencjalny czytacz ogłoszenia chciałabym widzieć szczeniaki osobno, nie w grupach...Jakoś tak bardziej klarownie by to wyglądało. No i oczywiście jakaś krótka notka na temat usposobienia psiaka, czy jest to żywiołowy szatan jak Rozamunda, czy może leniuszek raczej. Uniknęłoby się może w ten sposób rozczarowania i zwrotu szczeniaka z jakimś dziwnym tłumaczeniem, że agresywny...
I jak dziewczyny wspominały, coś o potencjalnej wielkości...bo jeśli ktoś chce małego psiaka, a wyrośnie brytan, to obawiam się, że może skończyć jak wiele innych psów...na ulicy. Bo nie zawsze trafi przecież na dobrego właściciela, który będzie kochał psa bez względu na to, jaki urośnie...

No i oczywiście dopisek, że nie wysyłamy kurierem ;)

• Replies 864
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malagos pekinczykowatego to ja mam pieska ale ok 1,5 roku

mikroskop dluzszy wlos zakrecona kita

z pojedynczymi zdjeciami no nie do konca bo musielismy sie ogarniac z przenosinami psow

z tych psiakow z dt zostalo 11 sztuk podlamana jestem lekko

Posted

Kostek
bo ja się pogubułam
ile jest tych szczylków we wszystkich DT?
11 ?
czy 11 ma się przeproadzić od pani babci i pana dziadka (za którego zdrowei trzymam kciuki, wczoraj było jego święto :))

Posted

Taki drobiazg tylko .... foty z moich postów były robione w ostatni piatek u pani B -specjalistki od szczeniat i głownej bohaterki Krężela a teraz Bożego Małego..te same pieski sa na stronie prowadzonej przez Kostek
http://www.adoptujpsiaka.pl/psiaki,Pozostale,3.html
nawet sceneria taka sama..Ta tym wątku tez sa te szczeniaki....No to mi wychodzi,że albo dogomaniacy cierpia na rozdwojenie jazni, bo na jednym watku zbierają kasę i karmę na szczeniaki w DT u pani Ewy B. a na drugim domagaja sie dla tej samej Ewy B. kary smierci.
Bo do głowy mi nie przychodzi, by Psia Anioł, którego Kostek jest podobno wolontariuszką, przerzucał szczeniaki od siebie do pani Ewy B.twierdząc, że usypia slepe mioty....Oby nie, proszę...
Jasne, każdy może wpłacic kase na co chce, ok, ale miejcie świadomość, że zasilacie swoimi wpłatami panią B., bo przeciez nie te szczeniaki...

Posted

[quote name='Kostek']wiecie co ja nie umiem oszacowac ile one tego zarcia zjadaja, srednio idzie nie caly 1kg na 2 szczyle dziennie ale sa dni gdzie one maja jakies mieska twarozki i wtedy karmy albo im nie dajemy albo dostaja doslownie po 100g-200g na lba jak sie przezra bo m.in Bambusik opracowal swoj system karmienia...wpierdziele swoje miche i pozniej lazi z warkotem gnebic innych to dostaja 2 razy dziennie

zebyscie wiedzialy Kochane ile ona sraja...ja jestem w szoku i sie zastanawiam czy my z nich mutantow nie zrobilismy

Karma rzezcywiście super.....

Posted

Wyjdę z siebie i stane obok. Potem jeśli te zarzuty są prawdziwe to wejdę w siebie i komuś będzie należało spuścić porządny łomot!! Mam nadzieje, że szybko doczekamy się wyjaśnień...

Posted

Dobra... racjonalnie myslac, nie dbam w tej chwili o nic innego, tylko o to, ze jesli te szczenieta tam sa faktycznie, jesli nie maja co jesc, marzna, to Kostek nam je wyda - jesli tak, potrzebujemy wielu DT!

Posted

Czy ktos moze wyjsnic o co chodzi ? Nie sledziłam na bieżąco wątku 17 szczeniaczków, ale uczestniczyłam w bazarku na rzecz maluchów. Czy to znaczy, że mamy znów kolejną osobę, która robiła przekręty na dogo ?

Posted

[quote name='eski']Czy ktos moze wyjsnic o co chodzi ? Nie sledziłam na bieżąco wątku 17 szczeniaczków, ale uczestniczyłam w bazarku na rzecz maluchów. Czy to znaczy, że mamy znów kolejną osobę, która robiła przekręty na dogo ?

Poczytaj ten wątek od tego miejsca, w którym się otworzy:
http://www.dogomania.pl/threads/119313-Wielka-akcja-KrAE-A-el-k-Chynowa-KOSZMAR-PSOW-POWRACA?p=13961810#post13961810
Z wątku jasno wynika, że przedstawione TU szczeniaki przebywają zupełnie gdzie indziej a zbiórka finasów i karmy jest farsą (żeby nie użyć dosadniejsego słowa). Na chwilę obecną wszyscy czekamy na wyjaśnienie od Kostek - choć cóż, dla mnie te teksty:
[quote name='Kostek']na ta chwile maja zrobione przeze mnie allegro i gumtree
one nie sa bojazliwe,sa na dt u bardzo fajnej babeczki ktora wie co z psiakami porzuconymi robic

[quote name='Kostek']te nowe szczeniaki sa u babeczki pod wawa z ktora probujemy sobie pomagac nawzajem ale juz obydwie wysiadamy psychicznie

[quote name='Kostek']chcialabym chociaz jeden z workow zawiezc w to drugie miejsce gdzie sa inne te moje nowsze szczeniaki, mam nadzieje ze nie bedziecie mialy nic przeciwko:(
[quote name='Kostek']dziewczyny czy wyrazacie zgode na podzial karmy tzn chcialabym 4 worki dac do dt gdzie siedzi wiekszosc szczyli i 2 worki do 2 miejsca gdzie sa te nowsze psiska

dajcie mi prosze znac do srody bo wtedy wyruszam w teren:cool3:

to zwykły żart - ze zdjęć Emira i tych tu przedstawionych wynika przedewszystkim, że psy przebywają w tym samym miejscu u tej samej osoby - witajcie w piekle ...

Posted

[quote name='gameta']to zwykły żart - ze zdjęć Emira i tych tu przedstawionych wynika przedewszystkim, że psy przebywają w tym samym miejscu u tej samej osoby - witajcie w piekle ...
to to akurat chyba nie wynika, bo ja osobiście nie widziałam na zdjęciach Emira żadnego z piesków z pierwszego postu tego wątku, tylko jednego czarnego pieska z tych 'nowszych' i rękę pana również na zdjęciach 'nowszych'. chyba, że okno w tle..

Posted

[quote name='Paoletta']to to akurat chyba nie wynika, bo ja osobiście nie widziałam na zdjęciach Emira żadnego z piesków z pierwszego postu tego wątku, tylko jednego czarnego pieska z tych 'nowszych' i rękę pana również na zdjęciach 'nowszych'. chyba, że okno w tle..

To się przypatrz zdjęciom pierwszych piesków i zobacz co wystaje zza rękawiczki na jednym z nich...

Pomogę ci: