Lemoniada Posted December 12, 2009 Author Posted December 12, 2009 Dzwoniłam rano do lecznicy - stan Lemona bez zmian, można by nawet rzec, że odrobinę się polepszył [COLOR=#0000ff][IMG]http://forum.miau.pl/images/smilies/icon_biggrin.gif[/IMG][/COLOR] Pięknie wysikuje to, co wetka w niego wlewa za pomocą kroplówek, wędruje sobie od czasu do czasu po pomieszczeniu. W dalszym ciągu jest otępiały i apatyczny, ale pani doktor mówiła, że mizianki podczas golenia brzuszka do USG sprawiały mu widoczną przyjemność [COLOR=#0000ff][IMG]http://forum.miau.pl/images/smilies/icon_biggrin.gif[/IMG][/COLOR] Oddech spokojniejszy, nie świszczy juz tak bardzo. Dostał miskę z suchym, ale nie zainteresował się, pani doktor powiedziała, że ugotuje mu jakieś mięsko. Pytałam, kiedy byłby zdatny do podróży do Warszawy i wetka oceniła, że w poniedziałek. Ale mowa była o podróży do kliniki, nie do DT, więc jutro dopytam, co o tym sądzi. Póki co pies duuużo śpi i duuużo siusia, musi sobie odbudować krew. mala_czarna - bazarek jest przefantastyczny! Dziękujemy!:loveu: Quote
Lemoniada Posted December 12, 2009 Author Posted December 12, 2009 [quote name='gusia0106']Jestem, jestem. Nooo miejsce na Kosiarzy jest i możemy go tam zawieźć. Tyle, że tak jak uprzedzałam tam jest cholernie drogo. Tak mi przyszło do głowy, że skoro poczuje się lepiej może puszukać mu domowego tymczasu albo hotelu zamiast miejsca w szpitaliku? Co Wy na to? Pytanie pewnie bez sensu, ale tak sobie zadam - wykastrowany to pewnie nie jest, co?[/QUOTE] Ja mu pod ogon nie zaglądałam, umknęło mi w tym całym zamieszaniu:oops: Jutro zapytam przy okazji jak będę dzwonić. Dobrze pamiętam? Na Kosiarzy chcą 30zł za samo przechowanie psa, a osobno liczą za leki i karmę? To naprawdę drogo, koszt miesięczny przekroczy o dużo 1000zł... Sama nie wiem, co zrobić w tej sytuacji :( On na pewno będzie jeszcze potrzebował opieki lekarskiej, ale zapytam, czy musi wciąż być pod stałym nadzorem, czy wystarczy, że opiekun będzie się z nim pojawiał w lecznicy. Ba, tylko skąd wziąć ten tymczas? :( Quote
mysza 1 Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Samo przechowanie 30 zł :(, jak pies dostaje leki to naprawdę robią się ogromne kwoty... Quote
mala_czarna Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Jeny, jak ja bym chciała go zobaczyć. Quote
gusia0106 Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 No są....Może jakiś hotel by się zgodził? Mysza, a w tym Twoim zaprzyjaźnionym hotelu w Serocku byłaby w ogóle taka opcja? Quote
Lemoniada Posted December 12, 2009 Author Posted December 12, 2009 [quote name='mala_czarna']Jeny, jak ja bym chciała go zobaczyć.[/QUOTE] Wierzę, że go zobaczycie wszystkie :) I wierzę bardzo mocno, że ta historia będzie mieć swój happy end... Quote
Lemoniada Posted December 12, 2009 Author Posted December 12, 2009 Bazarek dla Lemona: [B][URL="http://www.dogomania.pl/../175488-CoA-dla-miA-osniczek-robA-tek-rAE-cznych-srebrny-naparstek-na-Lemona-z-babeszjozAE?p=13679333"]http://www.dogomania.pl/threads/175488-CoA-dla-miA-osniczek-robA-tek-rAE-cznych-srebrny-naparstek-na-Lemona-z-babeszjozAE[/URL] [/B]EDIT: Link nie odsyła, co jest?:shake: Quote
Malwi Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 poprawny link : [url]http://www.dogomania.pl/threads/175488-CoA-dla-miA-osniczek-robA-tek-rAE-cznych-srebrny-naparstek-na-Lemona-z-babeszjozAE[/url] Quote
Aga-33-76 Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Lemonku, wracaj prędziutko do zdrowia! Quote
mysza 1 Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 [quote name='gusia0106']No są....Może jakiś hotel by się zgodził? Mysza, a w tym Twoim zaprzyjaźnionym hotelu w Serocku byłaby w ogóle taka opcja?[/QUOTE] To nie jest najlepsze miejsce dla chorego psa. Pod Warszawą, co prawda jest wet dojeżdzający ale w takim stanie potrzeba warunków domowych wg mnie. Już lepiej Kosiarzy tylko koszty :( W jakim on jest wieku mniej więcej? Może szybko dom by się znalazł... Quote
gusia0106 Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 [quote name='mysza 1']W jakim on jest wieku mniej więcej? Może szybko dom by się znalazł...[/QUOTE] Koło 6 lat chyba.... Quote
mala_czarna Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 [quote name='mysza 1']Czyli szybko nie znajdzie...[/QUOTE] To co dalej? Wyleczyć, usiąść i płakać? Serio pytam. Quote
majqa Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Nie tędy droga. Oczywiście trzeba być realistą ale nie zakładajmy czarnowidztwa. Quote
Lemoniada Posted December 12, 2009 Author Posted December 12, 2009 A nie ma w Warszawie innej kliniki, która by go mogła przyjąć, też dobrze, a taniej? I dlaczego na Kosiarzy chcą jeszcze zapłaty za sam pobyt, prowadzą hotel? Może najpierw umieścić go w szpitaliku, a potem w międzyczasie szukać DT. Ale wiadomo, to potrwać może, nie wiadomo ile... Quote
gusia0106 Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Nooo,to opłata za hotelowanie-szpitalowanie + za leki i leczenie niestety normalnie.... Quote
Lemoniada Posted December 13, 2009 Author Posted December 13, 2009 Nie udało mi się dziś dodzwonić do lecznicy przed zamknięciem. Martwię się, co będzie z Lemonem jeśli się okaże, że jutro albo na dniach trzeba będzie go zabrać :( Jak wrócę z uczelni jeszcze raz przejżę oferty DT na mapie dogo, może ktoś sie zgodzi go przyjąć do czasu, aż nie znajdzie domu... Quote
gusia0106 Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Lemoniada napisał(a):Nie udało mi się dziś dodzwonić do lecznicy przed zamknięciem. Martwię się, co będzie z Lemonem jeśli się okaże, że jutro albo na dniach trzeba będzie go zabrać :( Jak wrócę z uczelni jeszcze raz przejżę oferty DT na mapie dogo, może ktoś sie zgodzi go przyjąć do czasu, aż nie znajdzie domu... Myślę, że dużo będzie zależało od tego w jakiej będzie formie. Jak w złej będzie musiał pojechac na Kosiarzy, jak w lepszej może do hotelu albo DT Quote
mala_czarna Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Gusia, a powiedz mi, na Gagarina też chyba mają szpital? Quote
gusia0106 Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 mala_czarna napisał(a):Gusia, a powiedz mi, na Gagarina też chyba mają szpital? A nie wiem nie korzystałam z nich. Na pewnie jest na Powstańców ale tam to są dopiero chore ceny... Quote
kiche_wilczyca Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Przeżyłam szok, jak przeczytałam w jakim stanie jest psina :-(:-(:-( Trzymaj się Lemonku, trzymam kciuki za DT i za zdrowie. Domku, domku gdzie jesteś?? Quote
mala_czarna Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 kiche_wilczyca napisał(a):Przeżyłam szok, jak przeczytałam w jakim stanie jest psina :-(:-(:-( Trzymaj się Lemonku, trzymam kciuki za DT i za zdrowie. Domku, domku gdzie jesteś?? Domek się może znajdzie, ale póki co to Lemona trzeba wyleczyć. Nie chcę nawet wiedzieć co z nim będzie jeśli nie znajdą się pieniądze, a Lemoniada będzie zmuszona odebrać w końcu psa od wetki. Tam nie można go przetrzymywać w nieskończoność. To ja nachalnie zapraszam na bazarek :lol: http://www.dogomania.pl/threads/175459-Zapraszamy-MnA-stwo-ksiAE-A-ek-i-filmA-w-mamy-do-17-grudnia-dodane-2-ksiAE-A-ki Quote
Lemoniada Posted December 13, 2009 Author Posted December 13, 2009 Marta, dziękuję, że zajrzałaś! mala_czarna, ja też wolę o tym nawet nie myśleć :( Jutro z rana zadzwonię i zapytam, czy Lemon potrzebuje być nadal hospitalizowany, czy 'zwykły' domowy DT też wchodzi w rachubę. Porozsyłałam wici wśród znajomych, ale wszyscy tak samo bezradni. Nie wiem sama, może założyć mu konto na n-k? Tylko czy tą drogą ktokolwiek zdecydował się na danie tymczasu psu? I to tak choremu? Quote
gusia0106 Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Chciałam tylko powiedzieć, że myślimy i że światełko w dalekim tunelu jest. Dowiedz się Kochana, czy i kiedy moze być przewieziony do DT lub hotelu i jak ma wyglądać dalsze leczenie, oki? Quote
obraczus87 Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Szpital maja też na Strzeleckiego. http://www.klinikavet.pl/index.php?id=01 Ze szpitala u nich nie korzystałam, ale korzystam z ich usług. Maja super podejście, ceny przystępne (nie wiem jak ze szpitalem). Doświadczeni lekarze. Ja polecam. Quote
Recommended Posts