gonia66 Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 [quote name='Lidan']Dobry wieczór Światusiu i drogie cioteczki :-) Lidzia tak wczesnie??:o Witaj kochana ciociuńciu:):) Właśnie dzis doszła kaska od Ciebie dla naszego kawalera- 10 zł:):)BArdzo, bardzo dziekuje:) Proszę o dopisania na pierwsza razem z wcześniejszymi wpłatami i o rozliczenie z poprzedniego miesiąca- jak juz wczesniej wspominalam(zadałam pytania), bo post troszkę "NAm się schował":):) KAska dla Swiatusia oczywiście wysłana- 192 zł, tak wiec stan skarpety chłopaka u mnie- na dziś wynosi 303 zł:):) Dziękuję wszystkim pamietającym o chłopaku cioteczkom i wujaszkom, dzięki ktorym Swiatuś moze miec comiesięczne wizyty kontrolne u weta i potrzebne mu do dobrego funkcjonowania leki:D Quote
Monika z Katowic Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Dzień dobry Świateczku! U nas znowu ulewny deszcz! Wysłałam Światusiowi 30 zł, żeby miał na weta albo na przyjemności! :):) Quote
xmartix Posted June 2, 2010 Author Posted June 2, 2010 nie doszły pieniądze dla Świata napisałam do Ivette z prośbą o napisanie co mówił wet Quote
gonia66 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 xmartix napisał(a):nie doszły pieniądze dla Świata napisałam do Ivette z prośbą o napisanie co mówił wet Na pewno bedą dzis na koncie...u mnie rzadko kiedy księgują się wpłaty przed 12, raczej ok 16 widze wpłaty, czasem nawet później. Na pewno dojda. CZekamy więc na wieści o Swiatusiu od weta i o lekach...:) Quote
xmartix Posted June 2, 2010 Author Posted June 2, 2010 ok, zrozumiałam że wysłałaś 31 maja to już powinny być chciałabym przelewać do Ivette zgodnie z ustaleniami a nie dwa dni później... Quote
xmartix Posted June 2, 2010 Author Posted June 2, 2010 Światuś jak co miesiąc i teraz też był u wetki. To może ja przekleję: „Wetka powiedziała, że ma większych zastrzeżeń do jego stanu i nic niepokojącego aktualnie się nie dzieje. Jest mały problem z ząbkami ale na to już w jego wieku nic się nie poradzi- leczenie jest bezcelowe - dostał tylko ostatnio nowe saszetki z czymś co troszkę pomaga na ząbki.Już kiedyś to miał i teraz znów będzie jakiś czas to dostawał. Co do zdrowia Światusia to jest raczej dobry chociaż pogoda daje mu w kość.” [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Dodam, że Świat bierze wszystkie leki. A z ząbkami to po prostu mu się psują ze starości, ma podłamane ząbki i opuchnięte dziąsło, oczywiście dochodzi do tego niemiły zapach z pysia Świata.[/FONT] Quote
gonia66 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 xmartix napisał(a):ok, zrozumiałam że wysłałaś 31 maja to już powinny być chciałabym przelewać do Ivette zgodnie z ustaleniami a nie dwa dni później...To juz nie moj problem...wysyłam tak, jak powinnam- skoro Ivette zarzadzila, ze idą pieniazki "okreżną droga", to tak moze się zdarzyc.W niedziele nie bylo sensu wysylac pieniedzy- i tak z konta nie wychodza- to chyba wiesz. Nie musisz się jednak martwic o brak kasy- MAlibu przesłała tez w poniedzialek, bezpośrednio do Ivette 50 zł, więc dzis na pewno ma na koncie, na dobry początek:)Nie jest konieczne 240 zl juz na pierwszego raczej, wiec nie ma paniki:) xmartix napisał(a):nie Monia nie mam złego humorku :) nie na miejscu ten tekst :) nie mam złego ani nie mam takiego zanudzającego jak tu na wątku ;) jestem od Was konkretniejsza po prostuTeks Moniki jest na miejscu, jak najbardziej- grzecznie zapytała, nie na miejscu raczej Marta jest Twoja odpowiedź..Pojawiasz się na watku i z miejsca chcesz zepsuć wszystkim humory, krytykując..???Twoja odpowiedź raczej mało ma wspolnego z "konkretami"- odnośnie wg Ciebie nudnego watku...cóż....nie pierwszy juz raz spotykam się z takim traktowaniem darczyńców, ktorzy są aktywni na watku Swiatusia ...niekoniecznie cos, co dla jednego jest miłe i fajne- dla drugiego musi byc ciekawe...mimo tego uwazam, ze kultura wymaga zachowac swoje spostrzezenia i uwagi tego typu- dla siebie...nie chcesz brac udzialu w naszych rozmowach- ok...jesteś "konkretna", nie nudna...ok...ale pozwól nam byc sobą, mimo tego ,że jestesmy nudziarzami...nam nie jest tu nudno....dlatego pozwol nam miło spędzać czas tak, jak lubimy... Quote
xmartix Posted June 2, 2010 Author Posted June 2, 2010 Gonia to Ty się mnie słuchasz że prosisz o pozwolenie na to jak masz spędzać czas? hehe chyba się zapędziłaś i szukasz kolejny raz dziury w całym. Zresztą znowu bawisz się w adwokatkę... sorry Monika jest dorosła :) Poza tym nikt CI nie kazał wysyłać kasy w niedzielę, zapędzasz się znowu i dopowiadasz nieprawdę :) Quote
Monika z Katowic Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Idziemy więc na słoneczko! Topik uwielbia biegać. Światuś pójdzie statecznie, ale radośnie! :) Quote
gonia66 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 [quote name='Monika z Katowic']Idziemy więc na słoneczko! Topik uwielbia biegać. Światuś pójdzie statecznie, ale radośnie! :)Dlugi ten spacerek, ale trzeba było złapac tlenu porzadnie...od razu mi lepiej:):) Aa...bym zapomniala:) Od "nudnej"i kochanej cioteczki Monisi;);)- przyszło dla Światusia 30 zł i od kochanej, zabieganej cioteczki Bjutki, Światus dostał do skarpetki 10 zł:):) Jak zawsze, powtarzam się uparcie i do znudzenia;) ...bardzo dziękuję cioteczkom za dobre serduszko i pamięć o naszym wspólnym chłopczyku:):) Quote
marysia55 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 [quote name='gonia66']Hihihih:) NA Helenke..??:o No to niezla jest faktycznie:) No to dla synusia masz prezent(nie mogę skorzystac- moj nie ma 18 lat- ale bardzo by sie tez ucieszyl z pewnościa) Ale teraz pytam o prezenty dla swojej "TROJECZKI"??:):) te moje domowe diablątka co dziennie dostają tyle smakołyków, że w nie jestem już wstanie ich niczym zaskoczyć :-) [quote name='xmartix'] [FONT=Times New Roman]Dodam, że Świat bierze wszystkie leki. A z ząbkami to po prostu mu się psują ze starości, ma podłamane ząbki i opuchnięte dziąsło, oczywiście dochodzi do tego niemiły zapach z pysia Świata.[/FONT] Marta zapytaj sie Kasi czy nie przydałoby sie jej Stomodine. Gdy usuwałam ząbki (nie wszystkie :-)) mojemu Saszce to kupiłam mu na zalecenie weta na dziąsła właśnie ten lek. Jest to żel na dziąsła ( 50 ml, termin ważności do 01.2012). Użyłam go dosłownie 5 razy. Jest tego jeszcze sporo w opakowaniu. Może Światosław by skorzystał na te swoje dziąsełka. jesli by się okazał pomocny bardzo chętnie wyślę go Kasi lub do Ciebie. Quote
gonia66 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 [quote name='marysia55']te moje domowe diablątka co dziennie dostają tyle smakołyków, że w nie jestem już wstanie ich niczym zaskoczyć :-) Marta zapytaj sie Kasi czy nie przydałoby sie jej Stomodine. Gdy usuwałam ząbki (nie wszystkie :-)) mojemu Saszce to kupiłam mu na zalecenie weta na dziąsła właśnie ten lek. Jest to żel na dziąsła ( 50 ml, termin ważności do 01.2012). Użyłam go dosłownie 5 razy. Jest tego jeszcze sporo w opakowaniu. Może Światosław by skorzystał na te swoje dziąsełka. jesli by się okazał pomocny bardzo chętnie wyślę go Kasi lub do Ciebie.OOoooo...Jestes Maryś:):) TAk sobie własnie myslałam o tych opuchnietych dziąsełkach, bo własnie moja córcia powiedziała, że kupili Soni (wnusi;))na dzien dziecka troche prezentów a wsród nich kosteczkę- gryzaczka i jak sobie ja gryzła, to była zakrwawiona...wyrzucili ja szybko...ale przypomnialam sobie tez Swiatusia..czy ten żel jest skuteczny?? U Swiatusia ząbki- to faktycznie starośc, ale taki żel jest chyba tez troche znieczulający, bo opuchniete dziąsełko- to pewnie boli:( DLa ludzi jest "sachol" i znieczula...to moze to byloby fajne dla Swiata rzeczywiscie?? DLa Soni chyba tez kupimy, zanim młodzi wybiora się do weta:):)NA pewno nie zaszkodzi:D Dziekuję, że pomyślałas o dziadziusiu naszym kochanym:):):) Quote
marysia55 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Gonia, to na prawdę skuteczny żel. Sasza miał dość sporo ząbków usuwanych tak że miał szyte dziąsła. Po tym żelu bardzo szybko doszedł do siebie. Quote
gonia66 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 marysia55 napisał(a):Gonia, to na prawdę skuteczny żel. Sasza miał dość sporo ząbków usuwanych tak że miał szyte dziąsła. Po tym żelu bardzo szybko doszedł do siebie. Dzięki Maryś w takim razie:) To w aptece, czy tylko u weta mozna dostac..? Warto miec w apteczce- tak na wszelki wypadek:) Quote
marysia55 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 gonia66 napisał(a):Dzięki Maryś w takim razie:) To w aptece, czy tylko u weta mozna dostac..? Warto miec w apteczce- tak na wszelki wypadek:) ja kupiłam to w lecznicy, gdzie Sasza miał zabieg. trudno mi powiedzieć czy w aptece tez jest dostępny, ale na pewno jest skuteczny. Przetestowany na własnym, rodzonym psie :-) Quote
xmartix Posted June 3, 2010 Author Posted June 3, 2010 [quote name='marysia55']te moje domowe diablątka co dziennie dostają tyle smakołyków, że w nie jestem już wstanie ich niczym zaskoczyć :-) Marta zapytaj sie Kasi czy nie przydałoby sie jej Stomodine. Gdy usuwałam ząbki (nie wszystkie :-)) mojemu Saszce to kupiłam mu na zalecenie weta na dziąsła właśnie ten lek. Jest to żel na dziąsła ( 50 ml, termin ważności do 01.2012). Użyłam go dosłownie 5 razy. Jest tego jeszcze sporo w opakowaniu. Może Światosław by skorzystał na te swoje dziąsełka. jesli by się okazał pomocny bardzo chętnie wyślę go Kasi lub do Ciebie. ok :) zapytam Quote
xmartix Posted June 3, 2010 Author Posted June 3, 2010 Marysia Ivette mówi że jak najbardziej się przyda to Światusiowi, więc wyślij jak możesz, masz adres? jak nie to wyślę Ci na pw Quote
marysia55 Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 xmartix napisał(a):Marysia Ivette mówi że jak najbardziej się przyda to Światusiowi, więc wyślij jak możesz, masz adres? jak nie to wyślę Ci na pwojjjj nie mam adresu. Bardzo proszę o pw. Cieszę się, że mogę w czymś ulżyć Światkowi :-) Quote
gonia66 Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 [quote name='xmartix']Światuś jak co miesiąc i teraz też był u wetki. To może ja przekleję: „Wetka powiedziała, że ma większych zastrzeżeń do jego stanu i nic niepokojącego aktualnie się nie dzieje. Jest mały problem z ząbkami ale na to już w jego wieku nic się nie poradzi- leczenie jest bezcelowe - dostał tylko ostatnio nowe saszetki z czymś co troszkę pomaga na ząbki.Już kiedyś to miał i teraz znów będzie jakiś czas to dostawał. Co do zdrowia Światusia to jest raczej dobry chociaż pogoda daje mu w kość.” [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Dodam, że Świat bierze wszystkie leki. A z ząbkami to po prostu mu się psują ze starości, ma podłamane ząbki i opuchnięte dziąsło, oczywiście dochodzi do tego niemiły zapach z pysia Świata.[/FONT]Zostałam poproszona przez darczyncę o zapytanie na wątku, jaka jest nazwa tych saszetek, ktore dostaje Swiatuś na zabki i cena, bo o ile mi wiadomo, nie była wliczona w rozliczenia, wiec moze powinnismy uzupełnic wpłate? I jeszcze jedno pytanie zostało mi przekazane,wiec jestem posłuszna i pytam:) Czy mozna na temat Swiatusia dostać więcej konkternych wiadomości, nie "ogólnych", czyli, co oznacza , że stan zdrowia jest "raczej dobry"..??Wiemy, że chłopczyk niedomaga na łapeczki...więc czy to "raczej" dotyczy łapek- i jesli tak, to w jaki sposob, czy moze czegos innego..?? Bede bardzo wdzięczna za odpowiedzi na zadane pytania, ktore jak pisałam otrzymałam od darczyńcy Swiatusia, wobec czego czuję się zobowiązana prosic o odpowiedzi:) [quote name='Lidan']Dzień dobry :-) Przepraszam za wczorajszą nieobecność. Ciągle byłam zajęta i chyba nawet komputera nie włączyłam (bo jak wsiądę na dogo to niestety zaniedbuję inne obowiązki) Miło przeczytać, że Światuś w niezłej formie jak na swój wiek. Tylko żal, że te ząbki w kiepskim stanie bo pewnie bidusia męczą.NO nareszcie jest Lidzia:):)Nie wiem wprawdzie jaki trunek na usparwiedliwienie sobie dziewczyny zazyczą, bo ja po szampanie ledwo ciepła jestem;) Wiesz Lidziu..szczerze mowiac to nawet nie wiemy za bardzo, czy go te dziasełka męczą i co sie z nimi konkretnie dzieje..straośc to juz swoje z ząbkami na pewno robi (wiem cos o tym;))i mozemy się domyslac, że go to pobolewa, bo spuchniete dziasełka zawsze wywołuja dyskomfort:( Po Sonieczce jednak podobno nawet nie widać..ani bólu, ani cierpienia- obgryzała kostke namietnie i z pasją..i gdyby nie to, ze kostka byla zakrwawiona- nawet by nie wiedzieli..no, ale masz racje- biorąc "na czuja", zakładamy, ze boli i musimy pomoc:):) I pomozemy- bo od tego tu jestesmy:D Quote
gonia66 Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 [quote name='gonia66']Zostałam poproszona przez darczyncę o zapytanie na wątku, jaka jest nazwa tych saszetek, ktore dostaje Swiatuś na zabki i cena, bo o ile mi wiadomo, nie była wliczona w rozliczenia, wiec moze powinnismy uzupełnic wpłate? I jeszcze jedno pytanie zostało mi przekazane,wiec jestem posłuszna i pytam:) Czy mozna na temat Swiatusia dostać więcej konkternych wiadomości, nie "ogólnych", czyli, co oznacza , że stan zdrowia jest "raczej dobry"..??Wiemy, że chłopczyk niedomaga na łapeczki...więc czy to "raczej" dotyczy łapek- i jesli tak, to w jaki sposob, czy moze czegos innego..?? Bede bardzo wdzięczna za odpowiedzi na zadane pytania, ktore jak pisałam otrzymałam od darczyńcy Swiatusia, wobec czego czuję się zobowiązana prosic o odpowiedzi:) Pozwole sobie zacytowac siebie, bo po naszych nocnych hulankach ten post-troszkę zniknął w tłumie;):p hihihih:D Są tam jednak ważne pytania a poniewaz jestem przedstawicielem darczyńców, którzy nie są na wątku "fizycznie" a "tylko "duchowo", ( z różnych przyczyn;)), "reperezentuję ich postulaty":D i pytania ponawiam:):) Zeby Marta nie musiala sie przebijac przez gąszcz naszych wesołych rozmów i dyskusji, które akurat Jej nie bawią, pozwolę sobie wytłuścić tekst, gdyz tak, jak sie umawialysmy- teksty pogrubione są "typowe" i szczególnie do wiadomości xmatrix:) Jednoczesnie donosze z radoscia, że do Swiatusiowej skarpety wpladła dyszka od xmatrix, ktorą poprosze dorzucic do aktualnego stanu konta:) I proszę równiez o informacje, czy wysłane przeze mnie pieniazki doszły i kiedy- bo poki co, wiemy tylko, ze nie doszły:(...Mam nadzieje, ze tak jak pisalam, doszly w ten dzien po poludniu- bo widzialam na innych watkach, ze moja wplata(ktora wysylalam na rożne inne psiaki) byla dopisana:) [quote name='danka4u1'] Dzień doberek:lol: To ja nocna sowa. Nie jestem smutna ani znudzona, ale organizm domaga się KAWUSI, więc przyłączę się do grona popijających teraz cioteczek. No i wrzucę coś na ząb, bo o poranku człowiek głodny. Monia, ja też nie mogę wyjść z podziwu dla Twoich porannych pobudek we wolny od pracy dzień, tym bardziej że dojeżdżasz codziennie taki kawał drogi do szkoły.Wiesz, szacun..:evil_lol: Nawet nie będę pytać, czy Świat był na spacerku, bo znając Was, wiem, że miało to miejsce już kilka razy od "prawdziwego,ustawowo zarządzonego poranka" Buziaki i smacznej kawusi.NO jestes Danuś o świcie:) MAm nadzieje,że juz odkarmiona, ale jesli nie- to i tak z tymi sprawami- walic jak w dym do Marysi i Jej synusia:):) JA dzis mam wolne od gotowania:) Męża wysłałam do Wrocka, Martusia z Zuzią do "teściowej" na pierogi, Maciuś frytki- bo on w swoim świecie zyje, a gonia-wreszcie post- przyda się przed urlopem zrzucić parę(dziesiąt;)) kilo:D Chałupka posprzatana, zaraz udaję sie na jakis schoping;)...w domu siedziecv przeca nie będe w taka piękna pogode:) DAnuś- mam nadzieję, że Twoj komp juz ok, bo boję sie o Twoje serducho, po takim gwałtownym odstawieniu;) Miłego dzionka- a teraz szybki spacerek z chłopakami i dziewczynkami i uciekam-nie ma nic lepszego, jak zakupy w wolny od pracy dzień:) Quote
xmartix Posted June 4, 2010 Author Posted June 4, 2010 może wyjaśnię, bo znowu jestem prowokowana do dialogu a nie chcę być więc ostatni raz piszę: zrozumcie że mi się nie nudzi jak Gośce i ja mam naprawdę dużo spraw związanych z pomocą dla zwierzaków.. oczywiście zdaję sobie sprawę z manipulacji Goni66, w którą Wy jesteście wplątywani, tzn ona Was wplątuje pisząc coś za Was, ale mimo wszystko napiszę Gośka, nikt nie ogłaszał cię przedstawicielem darczyńców :D niestety co? no szkoda szkoda, proszę napisz teraz taki piękny post teraz z tym koniem :D bardzo śmieszny, bardzo, na poziomie naprawdę, gratuluję ponieważ Darczyńcy są szanowani, a nie jak twierdzisz że nie bo sobie wymyśliłaś, dlatego też dwa razy w miesiącu dostają zdjęcia i info o Światusiu, myślę że starczy i tak będzie nadal, i myślę że doskonale rozumieją wszyscy to. Świat jest bardzo wdzięczny wszystkim darczyńcom i wie że to dzięki nim ma tak spokojne życie bez bólu i cierpienia. Twoje ambicje rządzanie na wątku poprzez pytanie o Świata są zbyt wysokie. Wiemy co ze Światem, wiemy jak się czuje, wiemy co mu jest, i wiemy że dobrze a do tego 2 razy w m-cu jest info i są zdjęcia. Opisy byłyby lepsze, ale nie mam ochoty po tym co gośka wyprawia pisać ciekawszych, także nie do mnie pretensje. zaznaczam że pierwszy raz spotykam się na dogo z taką nadgorliwością, myślę że Gośki a nie Darczyńców ;) tak, teraz będzie mi udowadniać w 5 postach że oczywiście ja nie mam racji a ona sama, spoko, pofolguj sobie, może będziesz mniej nerwowa :D nie znudziło Wam się to już? bo mi bardzo oczywiście chodzi o łapki Świata, wiadome, to staruszek i za wiele się nie zmienia, można by rzec - nuda:) ale to właśnie dobrze że za wiele się nie zmienia, Świat żyje sobie swoim spokojnym życiem i o to nam wszystkim pomagając mu chodziło :) Świat dziękuje, nie ja, nie Gośka, to Świat Wam dziękuje, także to jest najważniejsze. a jeżeli nie piszę nic innego to znaczy że nic innego oprócz tego co napisałam mu się nie dzieje! :) nie dajmy się zwariować Kasia nie potrzebuje pieniędzy za te saszetki, sama to mu będzie fundować. dziękuję za cierpliwe wysłuchanie (przeczytanie) i mam nadzieję że wszystko wyjaśniłam i już będziecie spokojni to ja zmykam i pojawię się za 2 tyg Quote
Lidan Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Witam w środku nocy Światusia i jego świtę :-) Nie mam nic na swoje usprawiedliwienie...No może tylko to, że po ostatniej ciepłej nocy z komarami mam bąble na rękach i dzisiaj walczyłam z siatką na komary w oknie, którą wcześniej osobiście nabyłam drogą kupna :-) No a później płaciłam rachunki mojej mamy. W końcu tu dotarłam ale zaraz idę spać bo już się dosyć nasiedziałam nocną porą :p Quote
gonia66 Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 [quote name='marysia55']Podpisuje listę obecności jako 'nocna zmiana' i jak przystało na pracownika 'nocnej zmiany' idę zaraz sie kimnąć. UUuuu...po premii ma nasza Maryś;):D Zameldować się i dac dyla do łózeczka..??:o No, chyba, że MAryś pełniła wartę wcześniej:) Nocna zmiana dzis chyba "zaszaleje"...i pójdzie spać...:) PAdam i musze odespac to wstawanie skoro świt...bo w autobusie sie nie dalo:( Chcialam przypomnieć, że minęly już dwa tygodnie od ostatnich fotek Swiatusia....zostalismy ostatnio uprzedzeni, że fotki będą nam pokazywane co dwa tygodnie..jest to dla nas bardzo smutna wiadomośc- ale skoro juz musimy się na nia godzic, proszę o wywiązanie sie ze swoich zobowiązań, tak, jak my wywiązujemy sie ze swoich.....chccemy widzieć foteczki dzaidziusia i wiedzieć, co się u niego dzieje...to chyba nie jest dziwne..??? NA koniec poinformuję, że skarpetka SWiatosława wzbogaciłaa się ostatnio o 20 zł od cioteczki merry:):) BArdzo dziękujemy:D Quote
xmartix Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 Marysiu doszło, dziękuje Świat i ma prezencik dla Ciebie Quote
xmartix Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 i dalsze rozpakowywanie prezentów: współczucia goska, brak słów na twoje niektóre durne texty Quote
Recommended Posts