Jump to content
Dogomania

KTO DA CHOCIAŻ JEŚĆ TYM MALUCHOM! TRASA KIELCE - SANDOMIERZ - trasa lubelska!!!

Recommended Posts

• Replies 480
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Chciałam wziąć jednego z tych, ale wzięłam 5 kolejnych psów z Kielc. Za dużo tych biedaków, nie wiadomo którym pomagać:shake:. Nie bardzo załapałam, co z tą suczka. Jest w ciąży i nie da się złapać? Czy dałoby sie złapac, tylko nie ma gdzie jej dać?

Posted

Byłam wczoraj....nie było żadnego psiaka:( zostawiłam nasypanę karmę w tych miejscach, co wtedy dawałam (było wyjedzone wszystko)...pan ze stacji powiedział, ze tego biało rudego nie widział juz od paru dni, czarnej suni też nie widzieli...tylko rudziaszek się kręcił - ale jak byłam to nawet jego nie było:( tak więc kiszka z tej mojej wycieczki wyszła...

Posted

Kiedyśs, kiedy szukałam dt dla szceniaków, zgłosił się pan z Wrocławia z ofertą domu tymczasowego dla kilku nawet , pod warunkiem,że będzie mu sie pomagało w szukaniu domów. Nie skorzystałam, bo to było za daleko i problemy z transportem.
Mogłabym napisać i zapytać czy jeszcze aktualne.
Tylko, czy będzie miał kto połapać te psiaczki a potem zawieźc ???

W przyszłym tygodniu ma być minus 25 stopni, one tam poprzemarzają.:(

Posted

Jaaga ten suczki nie dalo rady zlapac i nie ma jej tez gdzie umiescic.
Andziu terierkowatego tez nie bylo?moze gdzies sie schowaly przed mrozem.
Ciekawe gdzie sie podzial ten bialo rudy jak ja bylam tez go nie bylo, mam nadzieje ze go auto nie potracilo:(:( 25 na minusie masakra nie cierpie zimy, rudasek dalej biega

Posted

Yoko - nie było żadnego:( nawet rudego, a pan mówił, ze go gdzies dzisiaj widział jak się szwędał...objeździłam i cpn, i parkinkg koło baru, wołałam, gwizdałam i nic...widziałam tylko sporego, czarnego psa...ale to na posesji obok cpn

Posted

Erka - ale nawet gdyby złapali to co? gdzie je mają dać? kto pojedzie po psiaki akurat wtedy, kiedy by sie udało je złapać - o ile w ogóle? ja pytałam o możliwosć złapania tego rudego - powiedzieli, ze nie da rady, bo on sie boi...z resztą dziewczyny próbowały...w tym wypadku tylko sedalin i pilnować gdzie pójdzie...

Posted

posłuchajcie u mnie Pani prezes naszego towarzystwa wybrała się do gminy Inowłódz. ochrzan wszyscy zebrali, że na parkingu jest owczarek niemiecki. Gmina nie ma umowy z żadnym schroniskiem, więc pies został zabrany do naszego i gmina płaci jak za dobę hoteliku.

Myślę że z ramienia jakiejś organizacji zabrzmi dla urzędasów bardziej prawomocnie. Pieniądze muszą się znaleźć.
Oczywiście można delikatnie zaznaczyć, że zdjęcia są porobione i że kudełek z cialka nie może psiakom spaść.

Nie wiem czy to dobry pomysł, ale na odległość to ja mogę tylko sobie radzić niestety. Niekoniecznie mądrze.

Posted

oj wiem wiem jak to jest - w niedalekiej miejscowości ode mnie około 20 km psiaki wywożone były do shronu do Kielc, tylko, że nigdy tam nie trafiły.Tak samo jak od nas - tzn. transporty widma. BRak dokumentacji fotograficznej, brak czegokolwiek a kasa poszła. Mam nadzieje, że wypłynie to gówno do wierzchu i ktoś za to beknie solidnie.

Posted

hmm ale można by pierw dowiedzieć sie o kase, Np. zadzwoni jakaś fundacja i spyta sie czy maja jeszcze pieniądze bo oni dostali zawiadomienie ze w tym rejonie (należącym do gminy) jest zwierze trzymane w złych warunkach i musi zotac odebrane i natychmiast gdzieś umieszczone. Zobaczyc co odpowiedza.

Jak powiedza ze sa pieniądze to wtedy psiaka zabrac i do schronu zaiwść. Powiedzieć ze pies ma juz kartotekę w fundacji, ze ona szuka mu domu i żeby lepeij nic mu sie nie stało bo bedzie afera.

Czy za duze kłamstwo?

Posted

tak dzwoniłam, wczoraj, ale nie było Pani, która zajmuje sie ochroną środowiska, za 15 minut ma być więc z nią porozmawiam. Ale juz na wstepie poinformowano mnie, że pieniędzy to raczej nie ma.