Jump to content
Dogomania

KTO DA CHOCIAŻ JEŚĆ TYM MALUCHOM! TRASA KIELCE - SANDOMIERZ - trasa lubelska!!!

Recommended Posts

Posted

Uważajcie z sedalinem bo jak pies Wam zniknie to zamarznie gdzieś schowany ..
Miałyśmy wczoraj taki przypadek, psa nam ktoś spłoszył.Szukałysmy go z latarkami na północy. Na szczeście nie zamarzł. Na razie go nie łapiemy , postawiłysmy mu budę.

• Replies 480
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Słuchajcie trzeba coś zrobić. Choćby jakiś kojec.
Ja nie wiem może to jest głupi pomysł, ale pogadać z tymi z baru i ze stacji, że domów szukamy, schroniska czy czegokolwiek. spytać sie czy można im budę przywieźć i karmę, żeby karmili psiaki.
Myślę, że choroba znajdziemy tyle osób, żeby tę budę im kupić?
Pożyczyć?

Posted

Najlepiej by było jednak psiaki stamtąd zabrać. Ten biało-rudy bez problemu, rudemu trzeba jednak podać Sedalin, nie ma wyjścia. On trzyma sie tego biało-rudego i od razu po podaniu środka nie ucieknie w las, a jak będzie juz na trochę chwiejnych nogach zarzucic siatkę, albo jakis koc.
Sedalin musi byc w żelu i podac maksymalną dawke dla wagi, ten w tabletkach słabo działa..

Takie śliczne te psiaczki, tak ich szkoda:(.

Posted

O mamuniu wracam a tu takie smutne wiesci ,kurcze faktycznie trzeba cos z tym zrobic ja nie mam mozliwosci teraz tam jechac mam szkole.Gmina ma pieniazki to moze jak by dalo rafe je zlapac za nich to wtedy by zaplacili

Posted

Sledzę ten wątek od paru dni i po prostu serce mi pęka. Niestety nie mogę ich przyjąc , choć kocham takie małe kudłatki. Nie mogę też pomóc w łapaniu. Gdybyście jednak kupowały budę to chętnie się dołożę, te wyjazdy i karma też kosztują, więc jeśli jest taka potrzeba to podajcie nr konta, to chociaż tyle pomogę. W Rudku już się zakochałam.Mam jednak 4 takie małe kudłate przygarnięte i to musi być liczba ostateczna.Cały czas trzymam kciuki, może uda się je złapać.

Posted

Dziewczyny trzeba to przez gmine zalatwic, przeciez w Mielcu kierownik przyjmie te pieski bez problemu. A gdyby im zglosic te psy, ze same zlapiemy, zeby tylko zaplacili za ich pobyt w schronisku.

Posted

tak właśnie też uzgodniłam z koleżanką = dzisiaj próbowałyśmy dzwonić do wojta na komórkę ale niestety nie udalo sie jesli wojt zgodzi sie na taka opcje ze my zlapiemy zadzwonimy do strazy gminnej to pojade tam nawet w nocy one tam sa dzwonilam dzisiaj = dzisiejszy wyjazd nie mial sensu bo co mialabym z nimi zrobic zapytam tez o możliośc postawienia budy = kolega mi zrobi to byśmy tam za płotem postawily zeby byla razie czego poproszę właściielke baru o zgode jesli to jej teren zapytam tez wójta

Posted

Ten bialo czarny jest w schronisku w Mielcu.Mieszka sobie na swietlicy i jest swietny ciagle sie cieszy jak sie wchodzi.
Ten bialy z rudym napewno da sie zlapac gorzej z rudaskiem.Szkoda ze go nie bylo jak bylismy tam to tez by juz grzal dupke.
Basiu daj znac jak cos uzgodnicie z wojtem

Posted

yoko100 napisał(a):
Ten bialo czarny jest w schronisku w Mielcu.Mieszka sobie na swietlicy i jest swietny ciagle sie cieszy jak sie wchodzi.
Ten bialy z rudym napewno da sie zlapac gorzej z rudaskiem.Szkoda ze go nie bylo jak bylismy tam to tez by juz grzal dupke.
Basiu daj znac jak cos uzgodnicie z wojtem

To ten biało-czarny jeszcze w schronisku ? A dlaczego wydawało mi się , że był ktoś zainteresowany i psinek już w domku?:roll:

Posted

Po prostu pierwszy raz w życiu spotkałam się z tak miłym i tak niesamowitym podejściem Wójta do problemu bezdomnych zwierząt. Oczywiście jesli uda nam się złapać nie ma problemu, mam zadzownić do Pana Wójta o każdej porze dnia i nocy on przedzwoni do Straży Gminnej i psiaki zawioza do Mielca. Mogą nam też pomóc łapać. On chce żeby psiaki były bezpieczne a przede wszystkim najedzone. Sam ma cztery psiaki, w tym przygarnięte 2. To teraz trzeba tam jechać.