_Goldenek2 Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 No to całe szczęście, że od razu pojechałaś do weta.... Zastrzyki zabiją pierwotniaka. Będzie dobrze, bo była szybka reakcja. Trzymam kciuki. Mój pies też przeżył babeszjozę. Quote
obraczus87 Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 Ewanko, ale to typowe objawy babeszjozy. Dobrze, że szybko został zabrany do weterynarza. Quote
Szarotka Posted October 12, 2010 Author Posted October 12, 2010 Ciesze sie, ze z Zorba juz lepiej. Quote
Ewanka Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 Dzięki za ciepłe słowa dla Zorby :) ... dzisiaj czuje się znacznie lepiej, właściwie nie widac już po nim choroby ... obejrzałam mu oczka w dziennym świetle i tych zażółcen nie widzę, może to było złudzenie w sztucznym świetle ... dostał 3 zastrzyki, w tym też osłonowo antybiotyk o szerokim spektrum, więc cokolwiek to było wyraźnie ustęuje, a o to przecież chodziło ! On babeszjozę już kiedyś miał (od tamtej pory bardzo pilnuję zabezpieczenia Frontlin`em) ... wtedy mocz był ciemny, podbarwiony krwią, a teraz czysty, jaśniutki ... mam nadzieję, że to mylna diagnoza, albo wcześniejszy etap choroby ... tak czy siak, cieszę się bardzo, że jest już lepiej :) Quote
gosia.marta Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 Dziewczyny, przepraszam, ze zalegam z wplata deklaracji za pazdziernik, ale mam klopt z kodami do przelewow :( jak tylko rozwiaze ten problem, kasa pojdzie! sorry! cieple usciski dla Lenki, Ewanki i stadka :) Quote
Szarotka Posted October 12, 2010 Author Posted October 12, 2010 O znalazla nam sie Lenkowa ciotka :):) Quote
obraczus87 Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 Lenusia prosi o wplaty i nowe ogloszonka... Quote
Szarotka Posted October 12, 2010 Author Posted October 12, 2010 [quote name='obraczus87']Lenusia prosi o wplaty i nowe ogloszonka...[/QUOTE] Czy ostatnie ogloszenia juz sie skonczyly ?? Quote
Ewanka Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Witamy o poranku :loveu: Wiecie co, wydaje mi się, że Lenka nareszcie dojrzała :) ... nie szaleje już tak jak wcześniej ... etap psychicznego głodu przeminął jak zły sen, teraz cierpliwie czeka na swoją kolej, gdy roznoszę miski, ładnie bawi się z Molly, jest niebywale cierpliwa, jeśli chodzi o małą, ta może jej wejść dosłownie na głowę. Nie nidszczy , gdy zostaje sama, być może zadziałał też środek, który kupiłam przeciw gryzieniu (w areozolu). Nie panikuje na widok ludzi, których nie zna, trochę ich obszczekuje i po jakimś czasie uznaje, że jest ok i dosiada się do towarzystwa. Plus te wszystkie zalety, które wymieniałam wcześniej ;) Uważam, że jest w pełni gotowa do adopcji :) Quote
obraczus87 Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Ciesze sie, że Lenka zrobiła postępy. Uffff. Ewanko pamietaj prosze o chodzeniu z Nią na smyczy. Nie chcę, aby dziewczyna zapomniała jak to jest. Tym bardziej, że Lenka nie kocha zbytnio smyczy samej w sobie ;) Szarotko lada chwila moje ogłoszenia wygasna... Quote
Ewanka Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 [quote name='obraczus87']Ciesze sie, że Lenka zrobiła postępy. Uffff. Ewanko pamietaj prosze o chodzeniu z Nią na smyczy. Nie chcę, aby dziewczyna zapomniała jak to jest. Tym bardziej, że Lenka nie kocha zbytnio smyczy samej w sobie ;) Szarotko lada chwila moje ogłoszenia wygasna...[/QUOTE] Oj, nie lubi ona tego, nie lubi ;) ........ chodzi, nie szlaje, nie kręci się w kółko, lub dookoła człowieka, jak kiedyś, ale zdecydowanie nie lubi ! Masz rację, powinnam się jeszcze teraz na tym skupić, tym bardziej, że dni z ładną pogodą niestety się chyba kończą ... a gdy pada, dziewczynki nie chcą wcale wychodzić, tylko siku i galopem do domu ;) ################################### Tak sobie cały czas myślę o tej wadze Lenusi, jest prawie tego samego wzrostu co Molly i waży 10kg ??? ... tak napisane jest w ogłoszeniach i taką orientacyjną wagę chyba podałam. Dzisiaj zważyłam obie suczki i różnica jest ok 1-1,5 kg na korzyść Lenki ... czły czas zaznaczam, że to mocno przybliżone, mam b. starą wagę łazienkową, a u wetów (obu) też nie ma porządnej wagi, też tylko stara łazienkowa, bo te cuda elektroniczne psują się w oczach, niestety. Lenusia to same mięśnie, biega i skacze bez wytchniania, ani grama tłuszczu, ma piękną proporcjonalną sylwetkę, a waga chyba raczej w pobliżu 8, a nie 10 kg. Jeśli się uda, to można zmienić w ogłoszeniach, a jak nie, to w następnych napisać: waga ok. 8kg Quote
Ewanka Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 zobaczcie, gdzie Lenka trzyma nogi .........:p Quote
obraczus87 Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Juz zmieniam w 1 poście w tekście do ogłoszen. A co ten but robi w pyszczku Molly ??:evil_lol: Quote
obraczus87 Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Szarotko zmien prosze w tekscie do ogloszen wagę Lenusi na 8kg :) dziekuje. Quote
Ewanka Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 [quote name='obraczus87']Juz zmieniam w 1 poście w tekście do ogłoszen. A co ten but robi w pyszczku Molly ??:evil_lol: Dorwała dzisiaj sterego gumofilca i mu nie przepuściła ... uwielbia buty, taka obuwnicza pasja :D ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ Zapraszam na wątki innych, moich wczasowiczek, tam jest więcej zdjęć, częściowo wspólnych. Quote
Szarotka Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 [quote name='obraczus87']Szarotko zmien prosze w tekscie do ogloszen wagę Lenusi na 8kg :) dziekuje.[/QUOTE] Zmienie. Heniowi tez wygasaja. Jest bazarek z ogloszeniam i daja mase, ale cena 40 zl. od pakietu, narazie nie dysponuje 80 zl. za obydwa.......... Quote
tripti Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 jakiś skromniejszy trzeba znaleźć za 5taka czy 10taka, tam gdzie są te najważniejsze stronki. Quote
obraczus87 Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Ja ostatnio dla ktoregos ze swoich psow kupowalam tutaj: http://www.dogomania.pl/threads/191834-BAZAREK-OGŁOSZENIOWY-na-suczki-od-meneli-!-Zamów-66-ogłoszeń-za-10zł.Do-31.10.2010. Quote
Javena Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Wpłaciłam Lence zgodnie z umowa 15 zł.;)Pojutrze powinny byc. Lenka chyba dojrzewa,robi się kobietą.;)Ma sie kim opiekowac,dlatego tak zmieniła zachowanie.:lol:Oby znalazła domek taki z prawdziwego zdarzenia. Quote
Szarotka Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 No tak najlepszy domek bylby z coreczka Molly :):) W jakiej okolicy przebywa Lenka ??, bo jest bazarek plakatowy we Wroclawiu. Quote
tripti Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 od Wrocławia kawał drogi, okolice Sochaczewa, z bardziej znanych miejscowości Płock około 40 km, wawa około 80tki. Jeżeli chodzi o Wrocław to Paja za chyba 20 zł proponuje rozdawanie ulotek we wrocławiu i plakaty (liczy tylko za zrobienie), jest info na wątku dt Pauliny. Jednak jak jest taka opcja to warto spróbować, bo sama się nad tym zastanawiam dla naszej tymczasowiczki a tak samo daleko do Wrocławia mamy :) Quote
Szarotka Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 Wlasnie pisalam od Paji, ale Henio w Zamosciu to strasznie daleko, a Lenka kolo Warszawy........wiec nie wiem czy to ma sens. Quote
Recommended Posts