Jump to content
Dogomania

Cudowna sunia Lenka juz w swoim wspanialym domu !!!!!!!!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Szarotka']Bardzo drogi jest kong w Polsce......Powinnam przywozic duze ilosci :):) nie wiem dokladnie ile u nas kosztuje, ale chyba nie tyle.[/QUOTE]

Ten, który chce zamowic za posrednictwem Astaroth kosztuje 35zł plus pasta 20zł.
Na allegro taki kong kosztuje około 55-60zł. A widzialam jeszcze droższe.

Szarotko jak bedziesz miala zamiar przyleciec do Polski to daj znac ;) zrobimy liste zakupow :D

Acha, Oczywiscie nie musimy go kupowac jak nie chcecie.

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

obiecałam że wczoraj coś napiszę ale nie dałam rady a komputer też pomocny nie był, wiec nadrabiam zanim ciotka obraczus wejdzie na wątek to może mi się nie oberwie ;)

Właściwie wszystkie informacje już przekazałam, mogę napisać że kolejną noc Lenka spędziła grzecznie w klatce, nie wyła, nie piszczała, nie histeryzowała. Jedyny problem jaki z nią miałam do tej pory to wczoraj wieczorem, schowała mi się pod stół jak chciałam ją zapiąć na smycz. Wcześniej tak nie robiła, ale wczoraj popołudniu TZ puścił ją luzem do ogrodu z naszym psem żeby się pobawiły i dziewczyna pewnie wieczorem też chciała poganiać, ale niestety nie ma zmiłuj, musi chodzić na smyczy bez grymaszenia bo jeśli znalazłby się dla niej DS w mieście to nikt jej luzem przez dłuższy czas puszczał nie będzie.

Posted

Wieści świetne ;):):)

Do smyczy Lenka zawsze czuła respekt, choć nie jest to już ten paniczny strach, jaki miała na początku pobytu u nas.

Wierzę, że będzie dobrze!

Posted

[quote name='obraczus87']Za transport wyszło 132zł - serdecznie dziekuję Ajlii i Jubu za zabranie Lenki i dostarczenie Jej do Astaroth :loveu:

Lenka robila wszystko co w Jej mocy, aby nie dac sie zapakowac do transporterka. Po odstawieniu cyrków wyrwala sie i uciekla w strone domu. Jednak na wołanie Tz Ewanki szybciutko wrocila :) grzeczna dziewczynka :) przeciez do obcej osoby trzeba zachowac dystans :razz:

Natomiast z tego co pisala mi Astaroth wierze ze Lenka szybko przystosuje sie do nowej sytuacji :)

kilka/kilkanaście postów wcześniej jest info o kosztach transportu.

Fajnie, że dziewczynka tak szybko odnalazła się w nowej sytuacji! oby następną stacją był już dom stały! Trzymam kciuki!

Posted

[quote name='tripti']kilka/kilkanaście postów wcześniej jest info o kosztach transportu.

Fajnie, że dziewczynka tak szybko odnalazła się w nowej sytuacji! oby następną stacją był już dom stały! Trzymam kciuki![/QUOTE]

No tak, ale nie wiadomo czy zaplacony ten transport.

Posted

Jesli zamierzacie kupic kong to tylko czarny -jest mocniejszy od czerwonego wiec dluzej wytrzyma. Pozatym do konga mozna wkladac maslo z orzeszkow ziemnych . Psy uwielbiaja i jest dla nich zdrowe . Nie za duzo oczywiscie bo to jest dosc tluste.

Posted

[quote name='Szarotka']Nie mowie, ze masz konga nie kupowac......to taka uwaga o cenie ........
Ja tez nie zauwazylam nic na temat transportu, ale moze przeoczylam??[/QUOTE]

Chmmm tylko zapytalam czy jest jakikolwiek sprzeciw z Waszej strony. :)

[quote name='Szarotka']No tak, ale nie wiadomo czy zaplacony ten transport.[/QUOTE]

LILUtosi wiedziala o transporcie,pisala ze kaske przeleje, ale nie widzialam na watku tej informacji :)

[quote name='Ingrid44']Jesli zamierzacie kupic kong to tylko czarny -jest mocniejszy od czerwonego wiec dluzej wytrzyma. Pozatym do konga mozna wkladac maslo z orzeszkow ziemnych . Psy uwielbiaja i jest dla nich zdrowe . Nie za duzo oczywiscie bo to jest dosc tluste.[/QUOTE]

Tak, mamy zamiar kupic czarny :) na poczatku chcemy zakupic tez paste do konga, a potem zobaczymy. Na pewno caly czas pasty kupowac nie bedziemy :)

Posted

[quote name='Szarotka']A ta pasta to co?? kojarzy mi sie z pasta do zebow ??[/QUOTE]

To jest taka pasta dla pieskow zeby wciskac do konga , moze byc albo w tubce albo w takim sprayu jak bita smietana.

Ja tylko raz kupilam ta paste bo drogie to u nas i malo tego, pozatym cale sztuczne. Wolalam dawac maslo z orzeszkow ziemnych bo wiesz jakie to tanie u nas i zdrowe dla ludzi i pieskow.:lol:

Posted

Ja jestem za kupieniem konga. Kasy nie zabraknie, a taka zabawka albo na zawsze, albo na dłuuugo :) Jaki jest koszt pasty? Ja dodaję do konga sera w kosteczkach, mięsa surowego, mieszankę wiejskiego twarogu z dodatkiem szyneczki.. Można czarować, jak pies lubi, a taka pasta nie wiadomo czy jej zasmakuje..

Posted

Też uważam, że zakup konga to baaaardzo dobry pomysł :)

... Lenka ma wspaniały apetyt i jest absolutnie wszystkożerna, więc myślę, że cokolwiek znajdzie się w środku, to ją to zainteresuje :)

Posted

[quote name='Ewanka']Też uważam, że zakup konga to baaaardzo dobry pomysł :)

... Lenka ma wspaniały apetyt i jest absolutnie wszystkożerna, więc myślę, że cokolwiek znajdzie się w środku, to ją to zainteresuje :)[/QUOTE]

No tak, ale chodzi o to, zeby raczej jadla cos dobrego ( a nie jakies chemikalia), chyba, ze wiadomo co jest w tej pascie ???

Posted

W takim razie kong będzie kupiony. Pasta na początek równiez. Na pewno nie są to same chemikalia. Gdyby tak było, nie była by mi polecona.

A mięsko, orzeszki itd będzie wkładac już DS Lenki. Nie będę obciążać tym Astaroth. Przyszły DS będzie wkładac do konga wszystko co będą tylko chcieli, ale oczywiście trzeba to robić zgłową. Bo Lenka lubi jeść, a nie chcemy Jej zatuczyć... :)

Posted

[quote name='obraczus87'](...) Bo Lenka lubi jeść, a nie chcemy Jej zatuczyć... :)

Czy mogę prosić o zważenie Lenki, moja waga nie jest niestety dokładna.

Jak do nas przyszła, ważyła ok. 7,5 kg, a pod koniec pobytu nas ... ważyła ok. 10,5 kg

Posted

[quote name='Ewanka']Czy mogę prosić o zważenie Lenki, moja waga nie jest niestety dokładna.

Jak do nas przyszła, ważyła ok. 7,5 kg, a pod koniec pobytu nas ... ważyła ok. 10,5 kg

Astaroth chyba nie ma wagi. Jak ich odwiedze to zabiorę ze soba wage. A nie ma sensu zabierać Jej do weta tylko w celu zważenia :)

Posted

No jasne, że nie ma sensu gdzieś jeździć z nią w tym celu, myślałam, że może waga jest na miejscu.
W takim razie poczekam cierpliwie, jestem po prostu ciekawa :)

Posted

[quote name='Ewanka']No jasne, że nie ma sensu gdzieś jeździć z nią w tym celu, myślałam, że może waga jest na miejscu.
W takim razie poczekam cierpliwie, jestem po prostu ciekawa :)[/QUOTE]

Ja tez jestem ciekawa :) Nasza Kochana Lenka :)

Posted

[quote name='Szarotka']No tak, ale chodzi o to, zeby raczej jadla cos dobrego ( a nie jakies chemikalia), chyba, ze wiadomo co jest w tej pascie ???[/QUOTE]

Przepraszam, że sie wcinam, ale ja tak gościnnie przyszłam i chciałam a propo tej pasty napisać. Czytałam skład, i nie ma tam nic takiego co by budziło wątpliwość. Kurcze, nie popadajcie w paranoję. Chemikalia są wszędzie!! Przecież dajemy psom psie ciastka, jakieś kabanosy, karmę z puski. Tam wszędzie są chemikalia. Mogą być znikome ilości, ale są. To musi być jakoś zakonserwowane, a czasy kiedy mięso np. konserwowano solą odeszły do lamusa. Ja to bym z kolei nie była za tymi orzeszkami, czy czymś tam. Przecież to chyba słodkie jest, a po co Lence cukier? Swojego czasu Gusia pchała swojemu tymczasowi do konga serek i pasztet, i bardzo mu smakował. To naprawdę nie musi być pasztet z górnej półki.