obraczus87 Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 Dziekuję Ewance za poświęcenie Lence tych kilku miesięcy :) Dobrze, że Ajlii i Jej mąż znają juz Lenkę i mam nadzieje, że wybaczą Lence pewne Jej zachowania. :oops: Mam nadzieje, że w nowym DT Lenka nauczy się pozostałych rzeczy. Wierzę, że znajdziemy Jej w końcu najlepszy DS na świecie!!! -------------------------------------------------------------------------------- Serdecznie dziękuję wszystkim, którzy są od początku z Lenką oraz tym, którzy dołączyli w trakcie. :loveu: Quote
_Goldenek2 Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 Należy mieć nadzieję... że kolejna zmiana nie odbije się na psiaku... Trzymaj się Lenka. Musisz być twarda. Dzięki Ewanko. Quote
obraczus87 Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 [quote name='_Goldenek2']Należy mieć nadzieję... że kolejna zmiana nie odbije się na psiaku... Trzymaj się Lenka. Musisz być twarda. Dzięki Ewanko.[/QUOTE] Powiem w ten sposób - gorzej na pewno byc nie może. Tak więc wszystkie starania Ewanki nie pojda na marne - tego jestem pewna. Uważam i jestem przekonana o tym, że ta zmiana odbije się na Lence jak najbardziej, ale wyłacznie w sposób pozytywny. Quote
Ewanka Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 [quote name='obraczus87']Powiem w ten sposób - gorzej na pewno byc nie może. Tak więc wszystkie starania Ewanki nie pojda na marne - tego jestem pewna. Uważam i jestem przekonana o tym, że ta zmiana odbije się na Lence jak najbardziej, ale wyłacznie w sposób pozytywny.[/QUOTE] Dzięki :) ... też mam taką nadzieję !!! Quote
obraczus87 Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 Wieści od Astaroth: "Właśnie przyjechała. Narazie sie boi i siedzi pod stołem ,ale mam wrażenie że się do mnie przysuwa. Zobaczymy." Nie jest źle :) Quote
obraczus87 Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 Wieści numer 2 :) [INDENT]"Polizała mnie, chodzi za mną i wciska się na kolana. Chyba mnie nie zagryzie ;-) Zaraz idę z psami na spacer , zobacze jak zareaguje. " [/INDENT] Quote
Ewanka Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 Bardzo się cieszę :) Lenka nie jadła dzisiaj śniadania (!!!!) ze wzgl. na podróż, dałam "na wynos" jej porcję karmy, mam nadzieje, że ją zjadła przed spacerkiem. Quote
obraczus87 Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 Za transport wyszło 132zł - serdecznie dziekuję Ajlii i Jubu za zabranie Lenki i dostarczenie Jej do Astaroth :loveu: Lenka robila wszystko co w Jej mocy, aby nie dac sie zapakowac do transporterka. Po odstawieniu cyrków wyrwala sie i uciekla w strone domu. Jednak na wołanie Tz Ewanki szybciutko wrocila :) grzeczna dziewczynka :) przeciez do obcej osoby trzeba zachowac dystans :razz: Natomiast z tego co pisala mi Astaroth wierze ze Lenka szybko przystosuje sie do nowej sytuacji :) Quote
Ewanka Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 Też wierzę, że Lena szybko znajdzie swoje "miejsce w stadzie" ;) .... to bardzo inteligentna dziewczynka. Bardzo prosimy Astaroth o możliwie częste relacje z okresu adaptacyjnego Lenki :) Quote
Szarotka Posted January 31, 2011 Author Posted January 31, 2011 Mam nadzieje, ze Astorah sie pojawi na watku ??? Quote
Szarotka Posted January 31, 2011 Author Posted January 31, 2011 Martwie sie o Lenke jak ona sobie poradzi, tyle zmian ........... Quote
piechcia15 Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 [U][COLOR=red][B]ciotki ALARM !!!! [COLOR=blue]bezdomna sunia urodziła 7 maluchów[/COLOR].POMOCY!!![/B][/COLOR][/U] [url]http://www.dogomania.pl/threads/201396-%C5%81%C3%B3d%C5%BA-bezdomna-sunia-i-7-szczeniak%C3%B3w!!PILNIE-DT-potrzbna-KASA-%28**B%C5%81AGAM-O-POMOC-**?p=16229478&posted=1#post16229478[/url] Quote
obraczus87 Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 [quote name='Szarotka']Mam nadzieje, ze Astorah sie pojawi na watku ???[/QUOTE] Astaroth niestety nie ma zbyt wiele wolnego czasu na siedzenie w internecie :) w miare mozliwości bede sie dowiadywac jak Lenka sobie radzi :) tylko blagam o wyrozumialosc :) Z Astaroth wspolpracuje najdluzej, jesli chodzi o DT czy Hotele i mam do Niej pelne zaufanie :) ------------------------------------------------------------------------------------- Jak tylko Lenka sie zaklimatyzuje poprosze o nowe zdjecia takie do ogloszen. :) Quote
Szarotka Posted February 1, 2011 Author Posted February 1, 2011 Przede wszystkim chcialabym wiedziec jak ona sobie radzi. Juz byla w tylu dt. Gdybym byla w Polsce sama bym ja wziela, tak mi jej szkoda. Nie wiem co prawda co bym wtedy zrobila tztem. No ale pewnie bym sobie poradzila ........... Quote
Szarotka Posted February 1, 2011 Author Posted February 1, 2011 [quote name='LILUtosi']A może by tytuł zmienić?[/QUOTE] Sie robi. Moze: Lenka w nowym dt. bardzo potrzebny wspanialy ds. !!! Lenka po raz 3 zmienila dt. mam nadzieje, ze nie oszaleje !!! Quote
obraczus87 Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 [quote name='Szarotka']Przede wszystkim chcialabym wiedziec jak ona sobie radzi. Juz byla w tylu dt. Gdybym byla w Polsce sama bym ja wziela, tak mi jej szkoda. Nie wiem co prawda co bym wtedy zrobila tztem. No ale pewnie bym sobie poradzila ...........[/QUOTE] Spokojnie. Na pewno bede pisac jak sobie radzi. Ale nie można wymagać od każdego DT czy Hotelu pisania codziennie. Tym bardziej, że dla mnie ważniejsze jest, aby osoba zjamująca się psem poświęciła go na zajmowanie się Nim. Tak więc niestety ale wieści o Lence nie będzie kilkanaście razy dziennie. Wieczorem napisałam do Astaroth. Jak wejdzie na Dogo na pewno mi odpowie bądź napisze na wątku. Jak ogarne sesję i egzaminy oraz swoje prywatne sprawy, to postaram się odwiedzić Lenkę. Tym bardziej, że ostatni raz widziałam Ją u Aliny :) Quote
obraczus87 Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Acha, teraz musimy poczekac kilka dni na opinię Astaroth. Jesli pokryje się z opinia Ewanki np. na temat niszczenia czy braku zdolności do zostawania Lenki samej w domu to będziemy musieli zmienić treść ogłoszeń..... Nie będę każdemu dzwoniącemu tłumaczyć, że Lenka nie do końca jest takim psem bezproblemowym jak to wynika z ogłoszeń :( Kilka telefonów było, ale co z tego, jak dzwonili ludzie pracujący po 8 godzin dziennie i mieszkający w bloku. Może w nowym miejscu Lenka zmieni swoje zachowanie i podejście do wielu spraw - mam nadzieję, naprawdę. Quote
plina Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Mam nadzieję, że Lenusia się szybko zaaklimatyzuje. Nic, tylko szukać ds.. Mogłabym ją ogłosić w swoim mieście, czasami coś się dzieje z ogłoszeń w gazecie. Tylko to aż pomorze.. Quote
obraczus87 Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 [quote name='plina']Mam nadzieję, że Lenusia się szybko zaaklimatyzuje. Nic, tylko szukać ds.. Mogłabym ją ogłosić w swoim mieście, czasami coś się dzieje z ogłoszeń w gazecie. Tylko to aż pomorze..[/QUOTE] Poczekajmy te kilka dni. Wtedy bedziemy wiedziały w jaki sposob oglaszac Lenke :) a na Pomorze nie jest daleko :) Quote
obraczus87 Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Rozmawiałam z Astaroth. Dzięki swojej tymczasowiczce nie zawsze ma sprawny komputer - Tara postanowila pobawic sie kabelkiem od internetu :diabloti: Wieści sa bardzoo pozytywne - moim zdaniem oczywiście. Lenka wczoraj wchodziła Astaroth na kolana, przymilala sie. Na widok TZ Astaroth podeszła i polizała po ręku. Lenka nie szczekała na TZ-ta ani na mame Astaroth. Wczoraj wyszła na smyczy na spacer, było ciemno, ale Lenka nie bała się. Nie ciągnęła, była bardzo zainteresowana nowym terenem. Dzisiaj została sama na 20-25 minut i była cisza - nie piszczała, nie wyła, nie szczekała, nie pogryzła niczego. Dobrze wróży. :) Dzisiaj Astaroth otworzy Jej klatkę, do której na pewno wpakuje się inny pies - jest wtedy szansa, ze Lenka zobaczy ze klatka nie gryzie :) trzymajcie kciuki za akcje pt. klatka i Lenka ;) Aaaaa i Astaroth zauwazyla, ze LEnka uwielbia lizac ludzi i inne psy :evil_lol: ale my to juz wiemy :evil_lol: Quote
Ewanka Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 hihihi ... zawsze pisałam, że Lena jest mega całuśna, zanim przyszłam z łazienki, po kąpieli, do łóżka, już miałam wylizane dokładnie z tyłu całe łydki :D Baaaardzo się cieszę, że Lenka tak dzielnie się spisuje :):):) ... miałam nadzieję, że tak będzie,ale zawsze istniało jakieś ryzyko. Ona naprawdę zrobiła kolosalne postępy przez te 8 miesięcy ... dzielna dziewczynka, bardzo jestem z niej dumna !!! :) Quote
obraczus87 Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Mam nadzieje ze Lenka bedzie taka grzeczna juz cały czas :) Quote
Szarotka Posted February 1, 2011 Author Posted February 1, 2011 Czy Lenka jest w domu, czy w boksie ?? moze faktycznie nie bedzie tak zle i Lenka sie nadaje do adopcji, bo ja myslalam, ze raczej potrzebujemy dogomaniaka dla Lenki. Quote
Recommended Posts