Jump to content
Dogomania

Cudowna sunia Lenka juz w swoim wspanialym domu !!!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niby sie ciesze ,ale z podskakiwaniem się wstrzymam. Już tu nie jedno sie wydarzyło. Niektórzy byli tak zakochani w psiaczku ,a najmniejsze potknięcie i zwierzak ladował z powrotem tam gdzie był. Jedno mnie cieszy ,że Lenka nie przeżywa zbyt drastycznie każdej zmiany.Chyba już przywykła do tego.

Posted

magenka1 napisał(a):
a ja się poryczałam z wzruszenia super już dawno żadna adopcja mnie tak nie wzruszyła

Magenka ,my to sie chyba śledzimy na tym dogo...:):)

Posted

Javena napisał(a):
Niby sie ciesze ,ale z podskakiwaniem się wstrzymam. Już tu nie jedno sie wydarzyło. Niektórzy byli tak zakochani w psiaczku ,a najmniejsze potknięcie i zwierzak ladował z powrotem tam gdzie był. Jedno mnie cieszy ,że Lenka nie przeżywa zbyt drastycznie każdej zmiany.Chyba już przywykła do tego.

Sylwia z Lenka pracuje. Początkowo Lenka broniła Sylwii tak że krzywo patrzyła, gdy Jej syn podchodził do mamy. Ale Sylwia chłonie wiedzę, słucha rad i je stosuje. Za każdym razem gdy mówię przyszłym DS o wyprowadzaniu psa na dwóch smyczach, na obroży i szelkach - zaczynaja się dziwnie śmiać. Tutaj było inaczej. Cała rodzina rozumie, że Lenka przebywała w spokojnych miejscach i trzeba powoli pokazywać Jej miasto. Przeszła już test chodzenia przez ruchliwe skrzyżowanie - pięknie przeszła ulicę. :)
Synek zaczal karmic Lenke, nalewa wode do miski, ubiera w szelki itd i Lenka coraz bardziej Mu ufa :)

Lenka bardzo szybko pokonuje swoje lęki. Uwielbiam to jak rodzinie chce się pracować z psem, gdy zaistnieje taka konieczność.

Jestem z Niej naprawdę bardzo dumna.

Posted

No to macie więcej ;) Przed chwila dostałam kolejnego maila :)

"Dzisiaj na porannym spacerze nieźle pogoniła Jasia ;-). Synuś stwierdził, że na każdym spacerze trzeba pobiegać i ruszył galopem. Lenka była bardzo zadowolona i narzuciła takie tempo, że Jaśko prawie stracił oddech, he he. Przyda mu się ruch, a psinka bardzo się z takiego obrotu sprawy cieszyła."

"Naprawdę jest fajniusia i bardzo mądra. A i jeszcze jedno. Mąż wczoraj zabrał ją do zoologika i kupił kaganiec. Rozczuliła mnie, bo bardzo pokornie pozwoliła go sobie założyć na pyszczek. Oczywiście będziemy go używać tylko podczas wizyt u weterynarza. A może okaże się, że to nie jest konieczne?

Wczoraj po raz pierwszy Jaś założył Lence szelki - całkowicie samodzielnie. Pozwoliła mu na to bez żadnych protestów. A wieczorem usiadła na łóżku pomiędzy mną i Jasiem i położyła mu łepek na kolanach, odkryła brzuszek i oczekiwała głasania. Jaśko piał z zachwytu, a i ona wyglądała na całkiem zadowoloną. :-)"

Moge czytac te maile całymi dniami i nocami :)

Posted

plina napisał(a):
OBRACZUS!!!!!! To mnie zaskoczyłaś!!!!! Jennyyyyyy, jak się cieszę!! :bigcool::bigcool:
LENuSIU, wszystkiego najlepszego w Twoim własnym domku!! :-D

Ja też się bardzooo cieszę. :)

Na razie moge podziękować wszystkim, którzy byli zaangażowani w sprawe Lenki. :)

Posted

plina napisał(a):
OBRACZUS!!!!!! To mnie zaskoczyłaś!!!!! Jennyyyyyy, jak się cieszę!! :bigcool::bigcool:
LENuSIU, wszystkiego najlepszego w Twoim własnym domku!! :-D

Ja też się bardzooo cieszę. :)

Na razie moge podziękować wszystkim, którzy byli zaangażowani w sprawe Lenki. :)

Posted

I mnie się łezka zakręciła ......................

........ jestem baaaaardzo dumna z Leny !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

To już nie ten sam psiak , który przyszedł do nas 8 miesięcy temu ...... siusiała pod siebie na widok smyczy, szelek itp. i od razu kładła się na plecki w te siuśki ...

a teraz, to cudowny, radosny psiak ... we własnym domu !!!! :multi:

Dużo szczęścia na nowej drodze życia Lenusiu i oby już nic się nie zmieniło !!!!!!!!!

Edit:

Tak sobie pomyślałam, że jeśi jakiś fajny domek został, dla suczki bliźniaczo podobnej do Lenki .... to tu czeka Sojka u Norel, która jest po bardzo ciężkim wypadku !!!

http://www.dogomania.pl/threads/189012-dogomaniaczka-w-śpiączce-pomóżcie-wyadoptowac-jej-tymczasowiczke-SOJKĘ!?highlight=Norel+Sojka

Posted

Bozeeee!!!:)normalnie cale oczy mi sie zaszklily...........oby takich rodzin bylo wiecej i zrozumienia i cierpliwosci i w ogole......strasznie sie ciesze :):)
Lenusiu to cudownie:)zycze szczescia!!!!!

Posted

Dzisiejsze wieści :)

" Oto wiadomości o Lence ciąg dalszy :-) Wczoraj wyszłam na dłużej. Martwiłam się, że Lenka będzie za mną płakać. Po powrocie czekała na mnie miła niespodzianka. Psinka leżała sobie wyluzowana na łózeczku pomiędzy synem a mężem i nawet na początku nie zorientowała się, że jestem :-) Oczywiście potem radośnie mnie przywitała, po czym dostojnie wróciła na łóżko :-). Umawiałam się z rodziną, że jak wrócę wyprowadzę Lenkę na spacer. Nie było to potrzebne, ponieważ wieczorną wędrówkę odbył z nią.... MÓJ TATA! He he. Sam z siebie! Stwierdził, że szkoda mu psiny bo nie wiadomo o której wrócę. A Tak naprawdę miał na to ochotę już wcześniej, bo wspominał, że ciekawy jest jak Lenka zachowywałaby się, gdyby z nią wyszedł. Oczywiście dziewczynka zachwyciła go swoją karnością i tym, że w ogóle nie szarpie się na smyczy. :-))) Tata został ugotowany :-)))) "

Posted

Bardzo, bardzo się cieszę :)

... Pan Tata z pewnością też pokocha Lenusię, ona ma masę wdzięku i jest bardzo karna. Ona uwielbia galopować, to tym sportsmenki ;)

... może z czasem będzie też taka możliwość, żeby Lenka biegała swobodnie. na jakimś bezpiecznym, ogrodzonym terenie.