magenka1 Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 a ja się poryczałam z wzruszenia super już dawno żadna adopcja mnie tak nie wzruszyła Quote
Javena Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Niby sie ciesze ,ale z podskakiwaniem się wstrzymam. Już tu nie jedno sie wydarzyło. Niektórzy byli tak zakochani w psiaczku ,a najmniejsze potknięcie i zwierzak ladował z powrotem tam gdzie był. Jedno mnie cieszy ,że Lenka nie przeżywa zbyt drastycznie każdej zmiany.Chyba już przywykła do tego. Quote
Javena Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 magenka1 napisał(a):a ja się poryczałam z wzruszenia super już dawno żadna adopcja mnie tak nie wzruszyła Magenka ,my to sie chyba śledzimy na tym dogo...:):) Quote
magenka1 Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Javena napisał(a):Magenka ,my to sie chyba śledzimy na tym dogo...:):) bo my mamy te same pieski jako deklarowiczki a Lenka nas połączyła :) Quote
obraczus87 Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Javena napisał(a):Niby sie ciesze ,ale z podskakiwaniem się wstrzymam. Już tu nie jedno sie wydarzyło. Niektórzy byli tak zakochani w psiaczku ,a najmniejsze potknięcie i zwierzak ladował z powrotem tam gdzie był. Jedno mnie cieszy ,że Lenka nie przeżywa zbyt drastycznie każdej zmiany.Chyba już przywykła do tego. Sylwia z Lenka pracuje. Początkowo Lenka broniła Sylwii tak że krzywo patrzyła, gdy Jej syn podchodził do mamy. Ale Sylwia chłonie wiedzę, słucha rad i je stosuje. Za każdym razem gdy mówię przyszłym DS o wyprowadzaniu psa na dwóch smyczach, na obroży i szelkach - zaczynaja się dziwnie śmiać. Tutaj było inaczej. Cała rodzina rozumie, że Lenka przebywała w spokojnych miejscach i trzeba powoli pokazywać Jej miasto. Przeszła już test chodzenia przez ruchliwe skrzyżowanie - pięknie przeszła ulicę. :) Synek zaczal karmic Lenke, nalewa wode do miski, ubiera w szelki itd i Lenka coraz bardziej Mu ufa :) Lenka bardzo szybko pokonuje swoje lęki. Uwielbiam to jak rodzinie chce się pracować z psem, gdy zaistnieje taka konieczność. Jestem z Niej naprawdę bardzo dumna. Quote
obraczus87 Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 No to macie więcej ;) Przed chwila dostałam kolejnego maila :) "Dzisiaj na porannym spacerze nieźle pogoniła Jasia ;-). Synuś stwierdził, że na każdym spacerze trzeba pobiegać i ruszył galopem. Lenka była bardzo zadowolona i narzuciła takie tempo, że Jaśko prawie stracił oddech, he he. Przyda mu się ruch, a psinka bardzo się z takiego obrotu sprawy cieszyła." "Naprawdę jest fajniusia i bardzo mądra. A i jeszcze jedno. Mąż wczoraj zabrał ją do zoologika i kupił kaganiec. Rozczuliła mnie, bo bardzo pokornie pozwoliła go sobie założyć na pyszczek. Oczywiście będziemy go używać tylko podczas wizyt u weterynarza. A może okaże się, że to nie jest konieczne? Wczoraj po raz pierwszy Jaś założył Lence szelki - całkowicie samodzielnie. Pozwoliła mu na to bez żadnych protestów. A wieczorem usiadła na łóżku pomiędzy mną i Jasiem i położyła mu łepek na kolanach, odkryła brzuszek i oczekiwała głasania. Jaśko piał z zachwytu, a i ona wyglądała na całkiem zadowoloną. :-)" Moge czytac te maile całymi dniami i nocami :) Quote
obraczus87 Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 plina napisał(a):OBRACZUS!!!!!! To mnie zaskoczyłaś!!!!! Jennyyyyyy, jak się cieszę!! :bigcool::bigcool: LENuSIU, wszystkiego najlepszego w Twoim własnym domku!! :-D Ja też się bardzooo cieszę. :) Na razie moge podziękować wszystkim, którzy byli zaangażowani w sprawe Lenki. :) Quote
plina Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 OBRACZUS!!!!!! To mnie zaskoczyłaś!!!!! Jennyyyyyy, jak się cieszę!! :bigcool::bigcool: LENuSIU, wszystkiego najlepszego w Twoim własnym domku!! :-D Quote
obraczus87 Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 plina napisał(a):OBRACZUS!!!!!! To mnie zaskoczyłaś!!!!! Jennyyyyyy, jak się cieszę!! :bigcool::bigcool: LENuSIU, wszystkiego najlepszego w Twoim własnym domku!! :-D Ja też się bardzooo cieszę. :) Na razie moge podziękować wszystkim, którzy byli zaangażowani w sprawe Lenki. :) Quote
Ewanka Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 I mnie się łezka zakręciła ...................... ........ jestem baaaaardzo dumna z Leny !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To już nie ten sam psiak , który przyszedł do nas 8 miesięcy temu ...... siusiała pod siebie na widok smyczy, szelek itp. i od razu kładła się na plecki w te siuśki ... a teraz, to cudowny, radosny psiak ... we własnym domu !!!! :multi: Dużo szczęścia na nowej drodze życia Lenusiu i oby już nic się nie zmieniło !!!!!!!!! Edit: Tak sobie pomyślałam, że jeśi jakiś fajny domek został, dla suczki bliźniaczo podobnej do Lenki .... to tu czeka Sojka u Norel, która jest po bardzo ciężkim wypadku !!! http://www.dogomania.pl/threads/189012-dogomaniaczka-w-śpiączce-pomóżcie-wyadoptowac-jej-tymczasowiczke-SOJKĘ!?highlight=Norel+Sojka Quote
Ingrid44 Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 A ja sie ciesze bo wyglada na to ze to TEN domek i Lenusia zostanie tam na zawsze :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Quote
magenka1 Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 a mi nadal trudno w to uwierzyć Obraczus87 Ty byłaś dobrym aniołem Lenki Quote
Szarotka Posted February 15, 2011 Author Posted February 15, 2011 Ale super wiesci :):) to jeszcze mi tylko Henio pozostal :):) Quote
Szarotka Posted February 15, 2011 Author Posted February 15, 2011 LILUtosi napisał(a):11.02. Dorota1 - 20zl LILUtosi napisał(a):14.02. Maruda 20zł Ide uzupelnic finanse. Quote
basiek8 Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Kurcze jak się cieszę, ostatnio na dogo same nieszczęścia a tu taka nowina, teraz tylko domek dla Henia. Quote
Kana Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Obraczuś nie wiem o jakich psach piszesz :eviltong: LENKO GRATULUJE! Super e ma tak wspaniały dom! Mówiłam że to fajna sunia :loveu: Quote
Szarotka Posted February 15, 2011 Author Posted February 15, 2011 Dajcie znac kiedy zmienic tytul watku :):) Quote
winter7 Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Bardzo się cieszę :laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2: Życzę Ci Lenusiu szczęścia każdego dnia w TWOIM domku! Quote
Lolalola Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Bozeeee!!!:)normalnie cale oczy mi sie zaszklily...........oby takich rodzin bylo wiecej i zrozumienia i cierpliwosci i w ogole......strasznie sie ciesze :):) Lenusiu to cudownie:)zycze szczescia!!!!! Quote
Szarotka Posted February 16, 2011 Author Posted February 16, 2011 Ja teraz czekam na super zdjecia :):) Quote
anawa Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 To było pewne, że taki psiak, jak Lenka, musi w końcu wylądować na kanapie ;) Quote
obraczus87 Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Sylwia wie, że czekam na zdjęcia :) w week mam studia, ale może w następny week wybiorę sie w odwiedziny :) Quote
obraczus87 Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Dzisiejsze wieści :) " Oto wiadomości o Lence ciąg dalszy :-) Wczoraj wyszłam na dłużej. Martwiłam się, że Lenka będzie za mną płakać. Po powrocie czekała na mnie miła niespodzianka. Psinka leżała sobie wyluzowana na łózeczku pomiędzy synem a mężem i nawet na początku nie zorientowała się, że jestem :-) Oczywiście potem radośnie mnie przywitała, po czym dostojnie wróciła na łóżko :-). Umawiałam się z rodziną, że jak wrócę wyprowadzę Lenkę na spacer. Nie było to potrzebne, ponieważ wieczorną wędrówkę odbył z nią.... MÓJ TATA! He he. Sam z siebie! Stwierdził, że szkoda mu psiny bo nie wiadomo o której wrócę. A Tak naprawdę miał na to ochotę już wcześniej, bo wspominał, że ciekawy jest jak Lenka zachowywałaby się, gdyby z nią wyszedł. Oczywiście dziewczynka zachwyciła go swoją karnością i tym, że w ogóle nie szarpie się na smyczy. :-))) Tata został ugotowany :-)))) " Quote
Ewanka Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Bardzo, bardzo się cieszę :) ... Pan Tata z pewnością też pokocha Lenusię, ona ma masę wdzięku i jest bardzo karna. Ona uwielbia galopować, to tym sportsmenki ;) ... może z czasem będzie też taka możliwość, żeby Lenka biegała swobodnie. na jakimś bezpiecznym, ogrodzonym terenie. Quote
Recommended Posts