agusiazet Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Nie mogę się doczekać relacji z tej soboty!!! Quote
majqa Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 [quote name='Asior']o tym samym mówiłam własnie irence (między jednym łykiem winka a drugim ) :lol:[/QUOTE] Piłyście beze mnie???????? :-o :-o :-o Nie no, nietakt całą gębą. Nie można było zadzwonić żebym i ja sobie coś nalała i Wam potowarzyszyła mentalno - gardłowo??? Hę??? :angryy: :mad:Koleżaneczki, phi.....:roll: [B]Asieczko[/B], a co z tym legalem windowsem? Pomysł Irenki super (trzeba spróbować). [B]Irenko[/B], w czyimś imieniu przelewałam 250zł. Quote
Wisełka Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Paka wysłana. Ja się tylko zastanawiam gdzie ta rodzina to wszystko upchnie!!!??? :] Rozpakowywac to chyba będą te pudła z tydzień ;) Quote
nescca Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Hmmmm.....wino u Irenki było przepyszne..... Towarzystwo mocno skrejzlowane......A kawa w wykonaniu TZ-ta Irenkowego bedzie mi sie po nocach śniła. Ale fajnie byłó spotkać się z tymi zwariowanymi ciotkami. Już za Wami tęsknię. Majga....brakowało Ciebie jak cholera . Quote
KrystynaS Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 [quote name='irenaka']...... może jeżeli są jakieś wpłaty pieniężne dla tej rodziny to zapytać, czy nie mają czasem jakiś długów za prąd lub nie kupują czegoś na zeszyt w miejscowym sklepie..... [B]jak mają jakieś długi to warto może pomyśleć o ich spłacie? [/B] ...... pomyślałam, że gdyby tych długów się choć częściowo pozbyli, to będą przeszczęśliwi. Tylko czy się przyznają do nich?[/QUOTE]Ja też o tym myślałam kilkakrotnie i sądzę tak jak Irenka. [B]Pomóc im uregulować zaległe płatności[/B] to byłby świetny prezent. [B]Albo przekazać trochę gotówki[/B] na zakup np. biletów miesięcznych do szkoły czy na zapłacenie rachunków w przyszłym miesiącu, albo na proste codzienne zakupy w miejscowym sklepie (chleb, masło) Przyznać się do zaległych płatności to oni się raczej nie przyznają. [B]Może po prostu jako jeden z prezentów dla Mamy niech by była koperta. [/B]PS. przepraszam, że pogrubioną czcionką, ale wątek rozwija się szybko i jakby kilkutorowo [B]:roll: [/B] Quote
KrystynaS Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Asior czy zamierzacie teraz od razu kupić im ten węgiel czy trochę później???? Bo ta 1 tona co już dostali to chyba nie na długo im wystarczy (nie mam pojęcia o paleniu węglem :oops:) Quote
Asior Posted November 30, 2009 Author Posted November 30, 2009 powiem tylko tyle że jesteśmy przerażone ogromem tego odzewu. Ja nie wiem czy my się zabierzemy... Dlatego dziewczyny proszę jak w jakimś kartonie są rzeczy NOWE czy te na prezent czy chemia to piszcie to, bo my tego jednak nie będziemy przeglądać a musimy wiedzieć co tam jest i co mamy dokupić (ze spożywczych) Quote
KrystynaS Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 [quote name='Asior']powiem tylko tyle że jesteśmy przerażone ogromem tego odzewu......[/QUOTE] Mam nadzieję, że to pozytywne przerażenie :lol: Quote
karina1002 Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 [quote name='Asior']powiem tylko tyle że jesteśmy przerażone ogromem tego odzewu. Ja nie wiem czy my się zabierzemy... Dlatego dziewczyny proszę jak w jakimś kartonie są rzeczy NOWE czy te na prezent czy chemia to piszcie to, bo my tego jednak nie będziemy przeglądać a musimy wiedzieć co tam jest i co mamy dokupić (ze spożywczych)[/QUOTE] O cholera, Asior, nie napisałam na paczce. Już powinna była przyjść - paczka Pocztowa i ją można otworzyć, bo tam dużo miejsca wolnego było :) Na wierzchu jest krzyżyk i napisane, że dla mamy - to są rzeczy nowe: pościel, obrus x 2, i dwa podkoszulki. A paczka jest od Kariny Zaborowskiej (bo też nicku nie napisałam) Quote
Asior Posted November 30, 2009 Author Posted November 30, 2009 OK to dobrze, karina, że piszesz, Będziemy to pamiętać... Krystyna moze źle dobrałam słowa.... jesteśmy zszokowane odzewem, ale ja jestem przerażona tym czy uda nam się to wszystko przewieść.... Nie mamy dobrej przyczepki.. Iza ma taką bez plandeki... Quote
KrystynaS Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Jasne Asior, że zrozumiałam o co Ci chodziło :lol:. Taki odzew na apel bezinteresownej pomocy to Wasz wielki sukces. Przecież paczek jest ze 100 jak nie 200. Co myślisz o przekazaniu Pani części (całości???) pieniędzy w postaci ..... pieniędzy???? Quote
irenaka Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 [quote name='majqa']Piłyście beze mnie???????? :-o :-o :-o Nie no, nietakt całą gębą. Nie można było zadzwonić żebym i ja sobie coś nalała i Wam potowarzyszyła mentalno - gardłowo??? Hę??? :angryy: :mad:Koleżaneczki, phi.....:roll: [B]Asieczko[/B], a co z tym legalem windowsem? Pomysł Irenki super (trzeba spróbować). [B]Irenko[/B], w czyimś imieniu przelewałam 250zł.[/QUOTE] Ale się naraziłam !!! Musisz nam wybaczyć to picie ,bo prawdziwy spontan był z tym winkiem. Poprawię się następnym razem. Dziewczyny! Gdyby ktoś był przeciwny pomysłowi ze spłatą długów niech da znać. Może nie każdemu ten pomysł się podoba, ale sama pamiętam biedę i długi i wiem, że zatruwały mi ostro życie. Mam jeszcze jedną paczkę obiecaną w tym tygodniu od Agatki ( nie pamiętam nicku). Quote
jotpeg Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 [quote name='KrystynaS']Taki odzew na apel bezinteresownej pomocy to Wasz wielki sukces. Przecież paczek jest ze 100 jak nie 200.[/QUOTE] to ja tak niesmialo :oops: napisze - jakby cos zostalo, a ofiarodawcy sie zgodzili, to mamy jeszcze osierocona i spalona rodzine spod W-wy: [url]http://www.dogomania.pl/threads/171863-PA-A-sieroty-gA-odno-i-chA-odno-Potrzebne-wsparcie-w-kazdej-formie-RELACJA-Z-WIZYTY?p=13603562#post13603562[/url] i pomoc dogomaniaczce na zyciowym zakrecie: [url]http://www.dogomania.pl/threads/172316-Dogomaniaczki-potrzebujAE-pomocy[/url] bardzo prosze, zajrzyjcie.:modla::modla::modla: Quote
majqa Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Potwierdzam przerażenie Asiorka!!! :evil_lol: Już... nawet mnie się udzieliło. :roll: Fakt, kto mógł się spodziewać, że tu się dokona takie pospolite ruszenie. :lol: Quote
Biafra Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Właśnie dzwoniła kobieta, że za godzinę będzie z paczką :smhair2: Pomału zaczynam nerwowo reagować jak dzwoni telefon :evil_lol: Myślę, że możemy spokojnie powiedzieć , że akcja pomocy dla rodziny z Tarnowa -niezwykle udana- jest zakończona. Czekamy na prezenty i paczki, które już mamy zadeklarowane i kupione tylko czekają na dogodny transport do Krakowa :loveu: Jestem pod ogromnym wrażeniem . Takiego odzewu nigdy się nie spodziewałam. Quote
Asior Posted November 30, 2009 Author Posted November 30, 2009 [quote name='KrystynaS']Jasne Asior, że zrozumiałam o co Ci chodziło :lol:. Taki odzew na apel bezinteresownej pomocy to Wasz wielki sukces. Przecież paczek jest ze 100 jak nie 200. Co myślisz o przekazaniu Pani części (całości???) pieniędzy w postaci ..... pieniędzy????[/QUOTE] ja myśle, ze danie pieniążków w kopercie to nie głupi pomysł... oczywiście nie całej kwoty... Kochani! Jesteśmy z Biafrą w ciągłym kontakcie, na okrągło się naradzamy. Akcja i strumień dobroci przerósł najśmielsze oczekiwania, w tym i nasze. Lada moment będziemy jechać do państwa. Ilość paczek nas......zawaliła ;-) Z naszego, wstępnego rozeznania wynika, że to, na czym nam zależało, zostało zgromadzone. Skłaniamy się ku temu, by naszą akcję zakończyć na etapie obecnych deklaracji/ wpisów/ informacji, co już mamy i co jeszcze, na tę chwilę, ma do nas dotrzeć. To i tak jest aż nadto. Przed nami najcięższe wyzwanie - taktownie, delikatnie, z wyczuciem, przekonać mamę i jej dzieci, by zaofiarowaną pomoc przyjęli i poczuli się z nią komfortowo, a nie źle. Kończąc zbiórkę, nie wyobrażamy sobie, byście Wy, Bezinteresowni Darczyńcy, opuścili nas na tym finalnym etapie. Musicie z nami pozostać, tu na wątku i tu w kontakcie telefoniczno - mailowo - osobistym!!! Baaardzo Was o to prosimy z wiadomego powodu ale i dlatego, że wróciliście nam wiarę w ludzi. Tyle ode mnie, a jak się pojawi Biafra, na pewno dorzuci coś od siebie w poruszonej kwestii. jotpeg... kurcze, powiem Ci,z ę zbyt mało czasu zostało, zeby teraz segregować i dzielić te rzeczy co przyszły na dwie rodziny :( Cholernie chciała bym im pomóc, no ale nie mamy nikogo, kto pomógł by nam to przebrać, zresztą nie ma fizycznej możliwości tych rzeczy przeglądnąć.... przemyślę jak by to zorganizować... porozmawiam z Izą Quote
Asior Posted November 30, 2009 Author Posted November 30, 2009 [quote name='Biafra']Właśnie dzwoniła kobieta, że za godzinę będzie z paczką :smhair2: Pomału zaczynam nerwowo reagować jak dzwoni telefon :evil_lol: Myślę, że możemy spokojnie powiedzieć , że akcja pomocy dla rodziny z Tarnowa -niezwykle udana- jest zakończona. Czekamy na prezenty i paczki, które już mamy zadeklarowane i kupione tylko czekają na dogodny transport do Krakowa :loveu: Jestem pod ogromnym wrażeniem . Takiego odzewu nigdy się nie spodziewałam.[/QUOTE] nieee no kuźwa napisałaś to co ja :evil_lol: w tym samym momencie pisałyśmy jakies połączenie myśli :) Quote
MagYa^^ Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Skarby fundacyjne, a doszły do Was piórniki (bodaj z firmy Gandalf?) Quote
jotpeg Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 [quote name='Asior']kurcze, powiem Ci,z ę zbyt mało czasu zostało, zeby teraz segregować i dzielić te rzeczy co przyszły na dwie rodziny [/QUOTE] alez oczywiscie, mialam na mysli - wylacznie, gdyby cos sie nie zmiescilo, ale przede wszystkim chcialam zwrocic uwage odwiedzajacych ten watek na tamta sprawe, a zwlaszcza z centrum Polski - czasu jest niewiele, a tam pisza, ze nie maja z z czym jechac - tak malo sie uzbieralo :shake: Quote
majqa Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 [quote name='Asior'](...) Skłaniamy się ku temu, by naszą akcję zakończyć na etapie obecnych deklaracji/ wpisów/ informacji, co już mamy i co jeszcze, na tę chwilę, ma do nas dotrzeć. (...) Kończąc zbiórkę, nie wyobrażamy sobie, byście Wy, Bezinteresowni Darczyńcy, opuścili nas na tym finalnym etapie. Musicie z nami pozostać, tu na wątku i tu w kontakcie telefoniczno - mailowo - osobistym!!! (...) [/QUOTE] Uff... [B]Panie Prezesie, meldujemy wykonanie zadania. [/B]:roflt::roflt::roflt: A na poważnie... Został odwalony kawał dobrej roboty. Dobrze, że już został sam jej finisz, bo inaczej [B]Nasi Dowódcy[/B] by padli (a kto wie, czy i tak nie padną). :lol: Jasna sprawa, że zostaniemy tu do końca. Nie możemy sobie odmówić poczytania relacji... :lol: [B]Biafro[/B], dziękuję za dzisiejsze porandkowanie z Moją Lepszą Połową... ;-) :cool1: Quote
majqa Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 [B]Jotpeg[/B], ja pewno jutro puszczam do Edi dużą paczkę. Quote
irenaka Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 [quote name='jotpeg']alez oczywiscie, mialam na mysli - wylacznie, gdyby cos sie nie zmiescilo, ale przede wszystkim chcialam zwrocic uwage odwiedzajacych ten watek na tamta sprawe, a zwlaszcza z centrum Polski - czasu jest niewiele, a tam pisza, ze nie maja z z czym jechac - tak malo sie uzbieralo :shake:[/QUOTE] A czego Ci ludzie potrzebują? Może na tym wątku są jeszcze osoby, które nie wysłały paczek i będą mogły przerzucić tą pomoc dla tej następnej rodzinki? Jest jakiś wątek, gdzie szukać informacji? Quote
irenaka Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Biafra coś krótki post napisała;) Czy ktoś może potwierdzić, że Izunia jeszcze dycha?:evil_lol: Quote
jotpeg Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 [quote name='jotpeg']to ja tak niesmialo :oops: napisze - jakby cos zostalo, a ofiarodawcy sie zgodzili, to mamy jeszcze osierocona i spalona rodzine spod W-wy: [url]http://www.dogomania.pl/threads/171863-PA-A-sieroty-gA-odno-i-chA-odno-Potrzebne-wsparcie-w-kazdej-formie-RELACJA-Z-WIZYTY?p=13603562#post13603562[/url] i pomoc dogomaniaczce na zyciowym zakrecie: [url]http://www.dogomania.pl/threads/172316-Dogomaniaczki-potrzebujAE-pomocy[/url] bardzo prosze, zajrzyjcie.:modla::modla::modla:[/QUOTE] tutaj sa watki. wszystkiego potrzeba, niestety :shake: Quote
emilia2280 Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Nie widzé potwierdzenia mojej wplaty do Biafry, jak znajdziecie chwilé, to zerknijcie proszé. Quote
Recommended Posts