Eruane Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 Jest obłędna. :) I widać, jaki to praktyczny pies do niewielkiego domku - poskłada się i po problemie. ;) Mmlasowice, jakby przyszły już jakieś wpłaty, to proszę napisz o nich, żeby było wiadomo, ile pieniążków wciąż brakuje. Quote
mmlasowice Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Eruane napisał(a):Jest obłędna. :) I widać, jaki to praktyczny pies do niewielkiego domku - poskłada się i po problemie. ;) Mmlasowice, jakby przyszły już jakieś wpłaty, to proszę napisz o nich, żeby było wiadomo, ile pieniążków wciąż brakuje. Pierwszy wpis wpłat już był zrobiony/ wpłaty z dn. 30XI09/ Pozostałe dodam zgodnie z wyciągiem bankowym. Quote
eliza_sk Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Oto dane do faktury za sterylkę, najlepiej na przelew - da radę: [FONT=Verdana]Stowarzyszenie Obrona Zwierząt[/FONT] [FONT=Verdana]ul. 11 Listopada 29 28-300 Jędrzejów[/FONT] [FONT=Verdana][/FONT][FONT=Verdana]NIP 656-22-72-801[/FONT] Quote
Eruane Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Mmlasowice, napisz proszę, czy Sonia umie chodzić na smyczy, czywiadomo, jaksięzachowuje na spacerach (w stosunku do ludzi i psów, czy boi się hałasu, ruchu samochodowego), czy dogaduje się z dziećmi, jak reaguje na koty (o ile to da siesprawdzić). Takie informacje przydadzą się do ogłoszeń i do odpowiadania ludziom na ewentualne pytania. Prosiłabym też o przybliżony wzrost w kłębie niuni. Mam nadzieję, że Sonia jest grzeczna i nie pakuje już Łasucha w żadne dziury. ;) Quote
mmlasowice Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Eruane wysłałam Ci mailem dzisiejsze zdjęcia z opisem + rozliczenie darowizn. Proszę wklej na wątek. Próbowałam doszukac się mojego rozliczenia na wątku - nie znalazłam - wcięło.Może jak Ty wkleisz - nie zginie. Rozpiszę jutro przetestowane zadanie.Jak na razie zauważyłam ,że na smyczy jest bardzo posłuszna.Nie wiem jak zareaguje na sarny. W lesie jest ich bardzo dużo. Obym ją utrzymała............ Quote
Eruane Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Może na wszelki wypadek załóż jej adresówkę. Ewentualnie zawsze można wspomóc sięhalterem/kantarkiem, gdyby był problem z utrzymaniem smyczy. Wklejam Twoje rozliczenie: ------------------------------------------------------------------------------------------ "Sprawozdanie z darowizn: 1/ 30 XI - Joanna Bł. 150,00 zł 2/ 30 XI - Maciej R. M. 20,00 zł 3/ 02.XII.- Daria Ewa D. 50,00 zł 4/ 07.XII.- Krzysztof K.( płatnik Alina F. Zamość) 100,00 z ł ------------------------------------------------------------------------------------------------ Razem: 320,00 zł Dziękuję w imieniu Soni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" Do tych podziękowań i ja się dołączam! :) A to składająca się w "scyzoryk" Sonia. :) Quote
Eruane Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 A to link do fotek pozostałych nowych nabytków Mmlasowice.:) http://www.dogomania.pl/threads/144949-Kochane-mA-odziutkie-A-liczne-psiaczki-czekajAE-w-Domu-Tymczasowym/page5 Quote
Eruane Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Sonia czeka na domek. Mam nadzieję, że ktoś szybko zauważy tą pełną wdzięku sunię i nie będzie już mógł o niej zapomnieć. :) Quote
eliza_sk Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Allegro na podkarpackie, mazowieckie, małopolskie, śląskie: http://allegro.pl/show_item.php?item=846567111 sunia cudna, trzeba ją ogłoszeniować, bo z samego allegro domku nie znajdzie :( Quote
Eruane Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 Super allegro! Dziękuję!! :) Niedługo wezmę się za ogłoszenia. Jestem padnięta, bo od wczoraj chodzę po tych wielkich ogródkach działkowych kieleckich i szukam suni - matki wrzuconych do kompostownika betonowego szczeniąt. Jest o nim na wątku kieleckim. Szczenięta już są bezpieczne, ale szukając suni spotykam niezłych wariatów na tych działkach, aż mi ciarki chodzą po plecach. :( A suni nie widać... Quote
Eruane Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 http://www.dogomania.pl/threads/112282-Kielce-A-wiAE-tokrzyskie-ALARM-prosimy-o-POMOC-FINANSOWAE-OGA-OSZENIA-aktualiz-str-1?p=13658754&viewfull=1#post13658754 Tu są foty tych maluchów, które wyciągnęłam z kompostownika. Patrzę na nie i zastanawiam się, jak ktoś mógł je skazać świadomie na pewną śmierć... To w zasadzie cud, że przechodzący człowiek je usłyszał, szczególnie o tej porze roku, kiedy działki są puste. Quote
mmlasowice Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 Och - ale ślicznoty - te szczeniorki - w jakim są wieku? Mój szczylek broi z kotami ile wlezie. Szkoda ,że musi siedzić z nimi w pokoju /25m2/. Kontakt ze mną ma głównie , gdy robię coś w kuchni a pozostała sfora jest w ogrodzie.Nie przeszkadza mu to . Bardziej zainteresowany jest kotami i Sabcią. Sonia jest grzeczna na spacerze. Daje oznaki radochy wchodząc mi na plecy. Jest wtedy odemnie wyższa - a ja mam 173 cm wzrostu. Quote
Eruane Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 O rany, spora jest. Trzebaby ją oduczać tego wchodzenia na plecy i skoków, bo potem może dla kogoś być uciążliwa, jak jest taka duża. Ale wychdozi na to, że to psiak domowy - umie chodzić na smyczy, jest grzecna, umie się zachować w domu. Potrafiłaby zostać sama? Np. na początek w pokoju? Te szczeniorki z kompostownika są w wieku pewnie 7-8 tygodni na oko. Wet pewnie lepiej je określi, bo nawet nie zaglądał im w ząbki. Od 3 dni szukam mamusi, przy okazji spotkałam różnych dziwnych ludzi na tych działkach i zdążyłam się rozchorować. Przypuszczam jednak, że szczenięta były same. Naprawdę cud, że ktoś je usłyszał, bo kompostowik jest oddalony od alejki, w takim miejscu, że rzadko kto tam zagląda, a pora roku taka, że większość działek pustych. A teren ogródków działkowych jest potężny, chyba największy w Polsce. Nie da się sprawdzić każdej alejki, każdej działki, jest to totalnie niemożliwe. :( Quote
ala123 Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 [quote name='Eruane']Może na wszelki wypadek załóż jej adresówkę. Ewentualnie zawsze można wspomóc sięhalterem/kantarkiem, gdyby był problem z utrzymaniem smyczy. Wklejam Twoje rozliczenie: ------------------------------------------------------------------------------------------ "Sprawozdanie z darowizn: 1/ 30 XI - Joanna Bł. 150,00 zł 2/ 30 XI - Maciej R. M. 20,00 zł 3/ 02.XII.- Daria Ewa D. 50,00 zł 4/ 07.XII.- Krzysztof K.( płatnik Alina F. Zamość) 100,00 z ł ------------------------------------------------------------------------------------------------ Razem: 320,00 zł /QUOTE] wyjaśniam,że Alina F. to ala123 - wreszcie udało mi sie wpłacić. Quote
divia_gg Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 Zapraszam na kielecki bazarek na kieleckie psiaki, Zapraszam Was i innych, bo bazarek mi umiera....Wiem, że świeta, ale chocia podnośmy, bo juz glupio mi samej:)[U] [/U][URL]http://www.dogomania.pl/threads/175268-KIELECKIE-PSIAKI-ozdoby-gadA-ety-biA-uteria-ksiAE-A-ki-pA-yty-ZAPRASZAM-Do-27-12-09[/URL] Quote
mmlasowice Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 WYSZŁO SZYDŁO Z WORKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Byłam dzisiaj w lecznicy celem zaszczepienie Soni NA WSZYSTKO!!! I co widzę ? - wychodzi z gabinetu sobowtór Soni tyle ,że w brązo-czarnym umaszczeniu. Wypisz, wymaluj - też suka i też w tym samym wieku. Zdziwienie obustronne!!! Do rozmowy włączył się lek. wet. znający "problem" rejonu ,z którego pochodzi Sonia - i co się okazało? Rejon Kilec słynie z kłusownictwa. W tym celu kłusownicy rozmnażają charty krzyżując je z pionczerami. Takie mixy mają za zadanie łowienie zwierzyny leśnej/ o ile same nie wpadną we wnyki!!!!!!!!!/ Relaxu w kieleckich lasach nie poleca się - chyba, że spacerowicz zaryzykuje utratę własnej stopy. I tak oto dwaj Panowie autorytatywnie wyjaśnili problem. Skoro Sonia jest bardzo łagodna - na kłusownika nie nadaję się - więc WON! DARMOZJADA NIE BĘDĄ KARMIĆ! Podobnie było ze spotkaną dzisiaj sunią - bratni los kieleckich mixów. Quote
eliza_sk Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 O tym, że świętokrzyskie wnykami słynie, najlepiej świadczy kotka Trojka z mojego podpisu - uwaga drastycznie ... Quote
mmlasowice Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Szczepienie Soni - 13.12.2009r ---------------------------------------- 1 szczep.p/wściekliżnie "Vanguard R" LDT 010311PL - cena 20,00 zł 2 szczep.p/ch. zakaźnym "Vanguard Plus 7" L91257 + "Vanguard Plus 7" L91528 = cena 70,00zł ----------------------------------------------------------- Razem : 90,00zł Uwaga - Sonia przytyła 2,100kg!!! Obecnie waży 32,100kg ( więcej nie musi) Quote
mmlasowice Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Szkoda kotusi - to jest czysty sadyzm!!! Wspólczułam szczeniorkom z kompostownika i mam od wczoraj dodatkowe 2 porzucone w lesie!!! Zdjęcia powysyłam mailem. Jak ja odprawię święta - nie wiem ? Wszędzie psy i koty! Quote
Basia1968 Posted December 13, 2009 Author Posted December 13, 2009 No to mamy kawe na ławe, a jestem ciekawa czy te olbrzymki które znalazła i erka i ancyk nie są tez wynikiem jakiejś krzyżówki? Quote
mmlasowice Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 W tej chwili SONIA JEDZIE DO NOWEGO DOMU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dobrze ,że Ją jeszcze dzisiaj zaszczepiłam. Ta mądra sunia od wczoraj inaczej się zachowywała.Trzymała się mnie tak jak Nela.Tylko blisko , blisko, blisko - ciągłe przytulisko! W nocy spała prawie leżąc na mnie. Na spacerze pomimo bliskiego kontaktu z bażantem / tak się pisze?/ - olała go. Spojrzała pytająco na mnie , czy ma się nim zainteresować?Była cały dzień wyjątkowo grzeczna. Jeszcze przedwczoraj narozrabiała zjadając nasze dwuletnie drzewko, które w tym roku wydało swoje pierwsze dwa rajskie jabłuszka.To chyba na pamiątkę........... Sonia jedzie z młodym małżeństwem pięknym samochodem aż do ŁODZI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bardzo mili, rozsądni "psi" ludzie.Pani kiedyś pracowała w ŁÓDZKIEJ IZBIE LEKARSKO-WETERYNARYJNEJ, więc znajomość "tych spraw" jest pewna. Sonieczka będzie królowała na salonach - 90m2. Oczywiście zaliczy wypady do rodziny, gdzie hektary lasów itd. BĄDŹ SZCZĘSLIWA SUNIUŚ!!!!!!!!!!!!!!!!! WYLIZAŁAŚ NOWYCH WŁAŚCICIELI- WIĘC DOBRY WYBÓR POTWIERDZIŁAŚ. Wiem - żal Ci tylko kompanów do zabawy. W szczególności Łasucha , Twojej żywej zabawki. Pa-kochana - szczęśliwej podróży!!! PS - Zdjęcia z nowym Panem wyślę mailem. Quote
andzia69 Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 cudowne wieści - nie spodziewałam się, ze nowy domek znajdzie się tak szybko:) Quote
mmlasowice Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Ja też się nie spodziewałam takiego obrotu spraw. Bóg czuwa i ujmuje mi trudu gdy mnie przerasta. Andziu - ciekawi mnie ten dopisek :cyt:"Andzia to największy wróg Emira na BF...." O co chodzi? Quote
andzia69 Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 mmlasowice napisał(a):Ja też się nie spodziewałam takiego obrotu spraw. Bóg czuwa i ujmuje mi trudu gdy mnie przerasta. Andziu - ciekawi mnie ten dopisek :cyt:"Andzia to największy wróg Emira na BF...." O co chodzi? a długo by opowiadać - w skrócie - jestem ich największym wrogiem na dogomanii;) ten mój podpis to cytat rzecznika tejże organizacji na ich żółtym forum:) Quote
Recommended Posts