Jolanta08 Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Co racja to racja moja Misia tylko raz dala się tak nabrać :grin: potem musiałam jej tabletkę rozpuszczać w wodzie i wlewać do pyszczka,a była to tabletka na zmiany reumatyczne ( też zaczęła kuleć bez powodu dostawała zastrzyki a potem tabletki ) dla zwierząt o smaku kiełbasy :p Teraz jest zdrowa. Quote
Selenga Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 u mnie tabletki przechodzą w pasztetowej albo w mielonym mięsku, inaczej Guzik znajdzie i wypluje nawet jak jest na ćwiartki połamana Quote
Murka Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Ja mam niezawodny patent: masło :p jeszcze nie miałam psa, który by w maśle nie łyknął leków ;) Tylko trudno pasztet lub masło włożyć do kieszeni wraz z innymi lekami i zanieść psom do boksów. Kiedy psiak jest w domu to co innego. Parówki są idealne do transportowania w kieszeni lub ręce ;) Póki co Kitka zjada leki, ale jak zacznie wybrzydzać, to będę kombinować i np. będę dawać jej kiedy jest na wybiegu przy domu ;) Quote
Monika z Katowic Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Więc smacznej paróweczki Kitko! :) Poleciała moja listopadowa deklaracja dla kochanych psiaczków. Quote
Ra_dunia Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 co słychać u zakochanej pary? Szkoda, że żadne chętne domki się nie zgłaszają :( Quote
Murka Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 No właśnie to jest najgorsze, bo zwłaszcza Kitce przydałby się ciepły domek... :-( Podaję jej leki i chyba coś tam działają, bo Kitka co prawda nadal czasem utyka, ale nie podnosi tej łapki do góry, jak się jej wcześniej zdarzało, gdy np. siedziała. Wydam jej do końca cały listek Dolagisu (10 tabletek, Kitce daję 1/2 tabletki) i zobaczę jak się potem będzie czuła. Witaminki cały czas dostaje. Chyba się rozsmakowała w parówce nawet, bo zjada bez wiekszych oporów :-o Dla Czarnego też coś zawsze mam co by się zajął swoim skarbem i nie zakłócał Kitce konsumowania leków ;) A Czarnego ostatnio spotkała przyjemność wyczesania, drugiego Czarnego wyczesałam :crazyeye: Quote
Bjuta Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 dajcie nr konta - chociaż coś symbolicznie na leki wygrzebię z dna kieszeni. Quote
kaa Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 Mam nadzieję że Kitce jest lepiej po tabletkach ? Trochę czasu już bierze więc powinien być widoczny efekt. Fajnie że Czarny został ufryzowany, jak nic nie piszesz to pewnie żadnego odzewu z ogłoszeń nie było :( Wpłaty - Jotka - 20 zł - CajusJB - 150 zł - P.T. Borcz - 40 zł - Kuba P. - 10 zł - Monika z Kat. - 20 zł - Bjuta - 20 zł - Ketunia - 50 zł - P. Jola z Gd. - 30 zł - Spadek po Kubusiu :( - 120 zł --------------------------- 460 zł 1075 zł + 460 zł = 1535 zł Serdecznie wszystkim dziękuję . :) Quote
Sabina02 Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Wyslalam 100 zl za listopad i grudzien, powinny dojsc w ciagu kilku dni. Quote
Murka Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Niestety cisza :( Myślę intensywnie nad jakimiś wyjątkowymi fotkami Kitki (kiedyś zrobiliśmy zasiedziałej suni fotki w kapeluszu słomkowym z kokardą :evil_lol: i znalazła dzięki temu dom :) ). Nie może spędzić ostatnich lat w boksie :( Żeby tylko chciała pozować... bo lubi się peszyć :oops: A Czarnemu futro wyłazi letnie i po moim czesaniu już niewiele zostało, muszę go znów odpierzyć ;) Tutaj chciałam zaprezentować jak Kitka i Czarny po wybiegu wchodzą z radością do swojego boksu :) [video=youtube;tCVZOiSAPec]http://www.youtube.com/watch?v=tCVZOiSAPec[/video] A tutaj Kitka zjada lek i witaminki :) [video=youtube;9XVIs-SG0jc]http://www.youtube.com/watch?v=9XVIs-SG0jc[/video] Quote
UBOCZE Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Drugi filmik cudny...:lol::lol::lol: Ale pierwszy "niedostępny"...:shake: Quote
Murka Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Bo sie tam coś wgrywa jeszcze... jak do jutra nie załapie to wgram od nowa. Quote
Cajus JB Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 kaa coś mi się nie zgadzało w rozliczeniu, ale już wiem co. Sądziłem, że liczymy od grudnia, a liczymy od listopada. Dlatego wydawało mi się, że październik mam zapłacony. Poprawiłem już u siebie. Doślę brakujące 100 zł na początku następnego tygodnia. Ok 17 listopada. Quote
Murka Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Mam pytanko odnośnie szczepienia na wirusówki Czarnego, bo parę dni temu minął rok od ubiegłorocznego szczepienia, czy powtarzać w tym roku? Kitce kończy się 20-tego wścieklizna, więc to musimy uaktualnić. Quote
Murka Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Kto chce słodki prezent na Mikołaja? ;) Pod uwagę będą brane tylko przemyślane decyzje ;) Dzisiaj miałam telefon w sprawie Czarnego... serce mi zadrżało, ale pierwsze pytanie było o wiek i od razu stwierdzenie "a to nie..." "za stary"... :-( Przyszedł czas na kolejne rozliczenie: Stan konta na 16 październik wynosił -650 zł Wpłaty: 650 zł kaa 30 zł p.Izabela ze Szczecina 50 zł p.Jola, sponsorka suni Daisy (p.Jola zdecydowała, aby pozostałą kwotę po hotelowaniu jej suni przeznaczyć na innych potrzebujących hotelowiczów) Razem: 80 zł Koszty: 630 zł hotelowanie 30 zł przejazd Kitki do Rzeszowa (1/2 kosztów) 36,70 zł witaminy na stawy 30 zł Dolagis Razem: 726,70 zł 80 zł - 726,70 zł = -646,70 zł Stan konta na 15 listopad wynosi -646,70 zł. Quote
kaa Posted November 16, 2010 Author Posted November 16, 2010 Śliczne te fotki Kitki , dziękuję Murko, jak tylko skończę ogłaszać Bima biorę się za Kitkę . Myślę że Czarnemu nie trzeba powtarzać wirusówki, a co do telefonu , niestety ale takie jest podejście ludzi w większości wypadków , ale czasem zdarzają się tacy którym wiek nie przeszkadza i na to liczę . Dziś prześlę pieniążki i wstawie rozliczenia. A jak tam Kitka? . Widać poprawę ? Pisać coś w ogłoszeniach że ma problem z łapką? Quote
Jolanta08 Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Zdjęcia Kitki pozostawiam bez komentarza bo same mówią za siebie:loveu: Quote
MagdaNS Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Zdjęcia Kitki super :) A co do wieku, to jak szukałam nowego domu dla Kolusi (8 lat) to zadzowniła do mnie kobieta, pytając o wiek suni. Jak usłyszała, że 8 lat, to powiedziała, że Kolusia jest za stara. Podbuntowana wcześniej przez dziewczyny ( bo już raz miałam taką rozmowę) zapytałam panią bezczelnie, ile ona ma lat. Kobita z zaskoczenia odparła, że 53. Powiedziałam jej, że faktycznie, jest za stara na posiadanie psa :diabloti: Quote
Nikus Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 MagdaNS napisał(a):Zdjęcia Kitki super :) A co do wieku, to jak szukałam nowego domu dla Kolusi (8 lat) to zadzowniła do mnie kobieta, pytając o wiek suni. Jak usłyszała, że 8 lat, to powiedziała, że Kolusia jest za stara. Podbuntowana wcześniej przez dziewczyny ( bo już raz miałam taką rozmowę) zapytałam panią bezczelnie, ile ona ma lat. Kobita z zaskoczenia odparła, że 53. Powiedziałam jej, że faktycznie, jest za stara na posiadanie psa :diabloti: Magda 10/10:roflt::roflt::roflt::roflt: Quote
kaa Posted November 16, 2010 Author Posted November 16, 2010 MagdaNS napisał(a):Zdjęcia Kitki super :) A co do wieku, to jak szukałam nowego domu dla Kolusi (8 lat) to zadzowniła do mnie kobieta, pytając o wiek suni. Jak usłyszała, że 8 lat, to powiedziała, że Kolusia jest za stara. Podbuntowana wcześniej przez dziewczyny ( bo już raz miałam taką rozmowę) zapytałam panią bezczelnie, ile ona ma lat. Kobita z zaskoczenia odparła, że 53. Powiedziałam jej, że faktycznie, jest za stara na posiadanie psa :diabloti: He,he, he dobre , ja miałam w schronisku taką rodzinkę ktora sobie wybierała psa i wszystkie były za duże nawet te najmniejsze , z powodu wydziwiania i tracenia czasu na daremno ( bo te najmniejsze psy miały łapy podobno za długie ) , po godzinie zaproponowałam państwu szczurka , ktory akurat przebywał w schronisku , taki mały , a też się nie spodobał :evil_lol: . Na szczęście już ma domek. ;) Quote
kaa Posted November 16, 2010 Author Posted November 16, 2010 Wpłaty - 100 zł - Sabina02 ( za 2 m-c) - 60 zł - Zachary - 15 zł - Jolanta08 - 15 zł - Nikuś - 20 zł - Selenga -------------------- 210 zł Bardzo dziękujemy :) 1535 zł + 210 zł = 1745 zł - 647 zł ( hotel listopad ) = 1098 zł Serdecznie dziękujemy Pani Joli i P. Izabeli za przekazanie wpłat na psiaki:loveu: Quote
Murka Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Ten koleś co wczoraj dzwonił w sprawie Czarnego to nic straconego ;) Podesłałam mu młodszego pieska (też czarny, tylko ciut mniejszy i szczuplejszy), dzisiaj zadzwonił, że jest zainteresowany adopcją, pytał o koszty, o transport... Jak usłyszał o wizycie przedadopcyjnej to zaraz powiedział, że jeszcze zadzwoni z ostateczną decyzją ;) Quote
Murka Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Wpłata doszła, dziękuję :) A odonośnie łapinki Kitki to myślę, że nie ma co pisać o tym w ogłoszeniu, to nie jest nic istotnego, a może tylko odstraszać. Jak ktoś się się Kitką zainteresuje to i tak się dowie. Leki pomogły Kitce, nawet nie widać, żeby utykała. Na razie przeciwzapalny się skończył i Kitka dostaje tylko witaminki. Jakby znów zaczęła jej ta łapka dokuczać to znów podamy serię Dolagisu lub innego leku przeciwzapalnego. Quote
Recommended Posts