erka Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 Rudzia-Bianca, to teraz skasowałaś chyba oba posty, bo nie mam tego, który przeczytałam w mailu o Tumciu, który zawojował cały przedział:). Quote
Rudzia-Bianca Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 Szczepienie Linki 20 listopada zaszczepiona szczepionką Duramune max 5 następne szczepienie ma zaznaczone 20-12-2009 odrobaczana chyba pratelem Gaga nie może odczytać i następne odrobaczanie 10-12-2009 . Quote
Rudzia-Bianca Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 erka napisał(a):Rudzia-Bianca, to teraz skasowałaś chyba oba posty, bo nie mam tego, który przeczytałam w mailu o Tumciu, który zawojował cały przedział:). Już nic z tego dogo nie rozumiem :( Postaram się odtworzyć z pamięci :) Tumcio rozkochał w sobie cały przedział i konduktora, jest grzeczniuchny choć mu troszkę gorąco i spaie i chrapie sobie :) Tania zachwycona słodziakiem :) Quote
dziki.nomada Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 Mamy nadzieję, że kochany szkrabek jest dzielny i że będzie też grzeczniutki w nowym domu. Tęsknimy już za nim bardzo. Yzma i Amzy są zmartwione i wcale a wcale nie chcą się bawić, snują się po pokoju. PS I. Ostrzeżenie dla właścicieli:cool3:: Tumeczek uwielbia ukradkiem podkradać buty (już pierwszego dnia wyszedł z kartoniku-kryjówki tylko po to, by przynieść sobie but do legowiska, a próby oduczania go tego traktuje jako świetną zabawę:evil_lol:) PS II. Nie ma za co, byłyśmy zaszczycone możliwością ugoszczenia tak uroczego i ślicznego kawalera:lol: Quote
Rudzia-Bianca Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 A skasowałam najważniejsze że jak dziki.nomada z gromadką tęsknią za tymczasem to mamy dla nich np takiego słodziaka w którym ja się zakochałam a nie mam jak go przygarnąć http://www.dogomania.pl/threads/174991-Jeszcze-ma-nadziejAE-A-e-po-niego-wrA-cAE-PiAE-kny-biszkiopcik-od-pA-A-roku-na-ulicy wprawdzie nie szczeniaczek ale nie mamy co z nim zrobić a to taki typ jak moja Biana czyli szczególny dla mego serducha :oops::loveu::loveu: Quote
AMIGA Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 [quote name='Rudzia-Bianca']Szczepienie Linki 20 listopada zaszczepiona szczepionką Duramune max 5 następne szczepienie ma zaznaczone 20-12-2009 odrobaczana chyba pratelem Gaga nie może odczytać i następne odrobaczanie 10-12-2009 . Super - dzięki. Ale w takim razie ona chyba nie powinna wychodzić jeszcze na spacery na ogólnie uczęszczany przez osiedlowe psy trawniczek? Quote
AMIGA Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 To fajnie, bo jak pytałam, to mi ktoś napisał, że ona już jest po kwarantannie i od dwóch dni regularnie wychodzimy na spacery. Dlatego tak wciąż się dopominałam o tę nieszczęsną książeczkę zdrowia. Quote
Od-Nowa Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Tumciu już pewnie dojeżdża do Sobótki :-) Nowy Pan przemiły :-) myslę,że będzie wszystko pięknie. Tumciutek w podróży był baaardzo grzeczny!! Jego uroda i historia poruszyły cały przedział :-) tulony przez każdego z osobna wydawał się być nawet zadowolony. Pan konduktor też był pod urokiem .... chyba Tumcia ;-) hehe no więc podróz z małym to prawdziwa przyjemność :-) padam spać. dobranoc Quote
Rudzia-Bianca Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Dzięki Taniu :) Szczęścia Tumcinku kochany . Quote
dziki.nomada Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 No to się cieszymy, że się dobrze sprawował :) Widać nauka w las nie poszła i coś się nam udało osiągnąć :) Tylko strasznie cicho mamy w mieszkaniu... Co do tamtego biszkopcika, to ze szczeniakiem o tyle łatwiejsza sprawa, że dwie suczki prędzej go zaakceptują niż dorosłego, a wozić pieska tylko po to, żeby na następny dzień trzeba go było z powrotem oddelegować, mija się z celem. Poza tym potrzebujemy kilku dni luzu na odmalowanie poprzedniego mieszkania i nadrobienie zaległości w pracy... Quote
Rudzia-Bianca Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Wiem dziki.nomada tak sobie tylko głośno zamarzyłam bo u Was miałby cudnie :) Quote
weszka Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Ufff to dobrze że kuferek z zawartością sprawował się dzielnie ;) Akcja dworzec była nieco nerwowa ale udana. Powodzenia chłopaku w nowym domu! Teraz trzeba wyprawić Lineczkę słodzinkę. Jak Tania wrzuci nowe zdjęcia to wezmę się za ogłoszenia. Quote
AMIGA Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Oj właśnie, właśnie. Ogłoszonka się przydadzą. Ja wprawdzie już przekonałam rodzinkę i nastąpiła zmiana planów - święta są u nas, więc Lineczka nie musiałaby przeżywać stresu związanego z następną zmianą miejsca. Ale oczywiście przydałoby się, żeby Lineczka znajdowała już prezenty pod swoją choinką w swoim nowym domeczku Quote
weszka Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 A Linkowe allegro jest? Bo Tumcio miał i właśnie z allegro znalazł się domek. Jeśli Linka nie ma to zrobię chociaż z tych zdjeć co są. Quote
AMIGA Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Allegro było chyba robione przez gagę_krk. Myślę, że nowe też się przyda :-) Quote
erka Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 AMIGA, jeżeli Linka byla szczepiona 20 listopada, to kwarantanna trwa 2 tyg., czyli jak najbardziej może teraz wychodzic. Następna kwarantanna po następnym szczepieniu. Całkowite niewychodzenie tez ma złe strony, bo trzeba jednak uczyć szczeniora czystości , więc dobrze by było nawet w okresie kwarantanny znaleźc jakies miejsce nieuczęszczane przez psy i choc na troszke czasami wyjśc. Quote
ewelinka_m Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Tania :Rose: dzięki za transport :) dziki.nomada za tymczas superowy!:Rose: weszko, Lineczka ma też allegro u Tani i u elizy_sk.. zaraz odszukam linki: mam! u elizy: http://allegro.pl/item842012514_linka_2_mies_szczenie_uratuj_przed_zima_na_ulicy.html x3 na różne województwa. u Tani: http://www.allegro.pl/item840447639_2_5_miesieczna_sunia_szuka_pilnie_domu.html Quote
Rudzia-Bianca Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Są jakieś wieści z nowego domku ? Quote
AMIGA Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 [quote name='erka'] dobrze by było nawet w okresie kwarantanny znaleźc jakies miejsce nieuczęszczane przez psy i choc na troszke czasami wyjśc.[/QUOTE] Niestety w Nowej Hucie to jest raczej niemożliwe. W sezonie działkowym moje tymczasiki uczyły się pięknie czystości, bo trawkę mialy na wyciągnięcie łapek. Ale teraz tam nie jeździmy, bo jest zakręcona woda. Quote
dziki.nomada Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Też chętnie się dowiemy jak się miewa Tumeczek...:oops: Quote
AMIGA Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Ona juz zupełnie nie wygląda tak, jak na zdjęciach w allegro. Tam jej wcale tak uszka nie sterczą :evil_lol: Quote
Recommended Posts