Jump to content
Dogomania

Akcja Tumlin - zakończona!!! Wszystkie psiaki w nowych domach!:)

Recommended Posts

Posted

Już u nas trochę też wychodziła :) Mamy nagrane jak się bawi z naszymi psiakami :) Tylko akurat dzisiaj po południu była humorzasta i spała pod szafą ;) Nie chciała z nami rozmawiać i wystawiała główkę do misek, które stoją koło szafy. Albo chciała mieć chwilę spokoju od psów, albo wymyśliła sprytny sposób na podjadanie ;)

Wczoraj wlazła ze strachu pod wannę, psy ją wyciągnęły stamtąd i szalały pół nocy :) Głaskać też się trochę dawała, ale jak tylko wzięła zabawkę i ktoś na nią spojrzał w tym momencie, rozpłaszczała się na podłodze ze skruszoną miną. Ona naprawdę nie miała pojęcia, dlaczego ktoś ma jej za złe, że coś sobie wzięła do gryzienia i teraz biedna tak reaguje... Tak nam się przynajmniej wydaje.

PS. A Tumcio chyba za nią tęskni. Ułożył się teraz tam przy szafie i tam śpi...

• Replies 755
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Od przeszłości odcinamy się grubą kreską ale jeszcze napiszę swoje zdanie jako osoba stojąca z boku i obiektywnym okiem patrząca. Gaga_krk Twoje wypowiedzi nie działają na Twoją korzyść :shake: może i miałaś dobre chęci ale obawiam się że brakło Ci jednak zdrowego rozsądku i sytuacja Cię przerosła. Psi tymczas bywa bajkowy i grzeczny ale bywa też kłopotliwy i wymagający uwagi. Trzeba liczyć się z tym że pies po przejściach, a szczeniak tym bardziej będzie niszczył i brudził. I z tym że tymczas kosztuje. Nie wypominaj nikomu ile to się poświęciłaś, a tym bardziej nie oczerniaj dziewczyn z Kielc bo z tego co widzę za krótko jesteś na dogo żeby znać ich doświadczenie i to co robią dla ogromu psów. EOT :roll:

Linka jest cudnym pieskiem. Zalęknionym ale ma w sobie ciekawość, która zwycięża strach. Boi się ludzi, boi się wzroku, nie mówiąc o gwałtowniejszych ruchach ale nie jest to panika, przywiera do ziemi, po czym zerka ciekawie :loveu: Będą z niej suczy ludzie :cool3: tylko potrzebuje czasu, spokoju i łagodności. Do psiaków Amigi ładnie się odniosła, a one do niej. W samochodzie leżała grzeczniutko, a mała kupkowa wpadka na moich rękach to się nie liczy :evil_lol:
Za to Tumcio ma charrrakterek :diabloti: i udziabał mnie w nogę zostawiając ładne dwa kiełki i krwiaczka co jest niezłym wynikiem jak na szczenięce ząbki i to że miałam dżinsy ;) Nic się nie stało ale trzeba studzić takie zapędy bo nie wydaje mi się żeby zrobił to jednak z sympatii. To takie strachliwe kąsanie raczej.
W każdym razie obydwoje są śliczni :loveu: więc nie wróżę im długich pobytów w DT.

Ależ się napisałam, a tu fotki się wgrały w międzyczasie :p więc już wklejam.

Posted

najpierw bidulka wbiła się pod fotel co z kolei bardzo zafascynowało Bonusia

o tak się boję

ale ciekawość jest silniejsza od strachu i psie towarzystwo nęci
brodziata koleżanka, ciekawe...

Posted

Ależ ma fajne towarzycho, dobrze że jest z innymi psiakami , Lineczka potrzebuje bardzo socjalizacji ze wszystkimi stworami , myślę że będzie dobrze i Linka szybko znajdzie dom :)

Dziękuję wszystkim za szybką akcję :)

No Gaga trzeba Ci przyznać że urosło suczysko u Ciebie ;) zmieniła się przez ten tydzień :)

Posted

No ma charakterek i potrzebuje trochę więcej czasu w momencie poznawania. Zapraszamy do siebie znajomych, których Tumcio nie zna i przyzwyczaja się do nich tak po pół godziny, wcześniej szczeka i udaje groźnego. Musi się nauczyć, że ludzie są mili ;)
http://yzmakulkapieseczki.wrzuta.pl/film/3DRn2qQ04gK/linka
A to film - pierwsza część, to psia imprezka przed pojawieniem się Linki, a druga to dzikie harce psiaków z Linką w środku nocy. To małe czarne, które mknie tak szybko, że jest zamazane - to Linka w szale zabawy ;) Jakość tragiczna, ale przy naszym obecnym łączu nie damy rady wrzucić lepszego.

Posted

Taki filmik, to prawdziwy miód na serce :loveu:
Cudowne psiaki i cudowna imprezka!!! Lineczka jak radosna i rozszalana :multi: Bardzo podobało mi się zakończenie filmu: "udział wzięli" i Linka schowana za pufą :evil_lol: Cała ona. Ale napewno przy innych psiakach nabierze pewności siebie i nauczy się od nich, że ludziom można zaufać. Teraz wszystko zmierza ku lepszemu :)

Posted

Oj dala mała popalić, dała. Wybralam się na siusianko z moimi (a było już po godz. 22. Wsadziłam małą do kenelka i dałam jej gryzaczka. Ale jak się tylko za nami drzwi zamknęły, to mała narobiła takiego wrzasku, że ciupasem musialam wrócić, ze względu na up....ą sąsiadkę z piętra pode mną.
Wychodziłam z moimi psami pojedyńczo. Wprawdzie i tak małą słyszałam na dole (z ósmego piętra), ale to już nie był taki gwałtowny protest.
Wniosek - moje psy uszę mieć ostatnie sikanko przed godz. 22

Posted

No jak się u dziki.nomada do imprez przyzwyczaiła to myślisz Amiga ze spokój będziesz miała ;)
Lineczka to towarzyski stwór .

Dziki.nomada - film rewelacja , uśmiałam się do łez . Impreza przednia , wszystko tańce hulanki swawole :)

Posted

Czy tak wyglądają dobre maniery, których malutka ma się nauczyć??
Amiga się władowała w legowisko dla szczeniaczków, doopencja jej wystawała ze wszystkich stron, a biedny gość spał zwinęty w kłębuszek pod fotelem :-(

Lineczka nadal jest nieufna do mnie, chociaż do łązienki za mną rano wpadła. Ale jak tylko na nią spojrzałam, to czmychnęła na swoją z góry upatrzoną pozycję pod fotel.
Na kolację zjadła z apetytem kurczaczka z marchewką i ryżem, rano trochę suchej karmy. Ale na jej zaufanie muszę chyba jeszcze trochę poczekać.
Jak wróciłam ze spacerów z psami, to wybiegła nawet do przedpokoju z merdającym ogonkiem, ale tak sobie teraz myślę, że to był raczej objaw radości na widok Amigi i Bonusia a nie na mój widok. Bo jak tylko na nią spojrzałam i coś do niej powiedziałam, to ogonek wrócil pod doopencję i małej już nie było

Posted

o nie, za nocne wokalizy to dziekujemy ale nie potrzebujemy :evil_lol:

Amiga w szczenięcym łóżeczku prezentuje się bardzo dobrze . Sama sobie wybrała to pewnie ją dziś w kościach łupie za ten pogięty sen :eviltong:

Posted

Filmik z psiej imprezy świetny :)
Lineczka niby taka tu trusia-strachusia ale ma swój charakterek, oj ma ;) Za wychowywanie cioteczki Amigi wzięła się od razu hihii

Posted

Mała Netoperka zostala na siłę wytargana spod fotela i wzięta na ręce przez agamikę. Najpierw była sztywniutka, ale potem wyraźnie się rozluźniła. Potema ja ją też wymiętoliłam, wygłaskalam i zostawiłyśmy ją (hmmmmmmmmmmmm) na wersalce. I już nie uciekła pod fotel. Leży sobie i z dobrej pozycji obserwuje sobie wszystko co się dzieje dookoła. Nie zachowuje się jeszcze jak typowy szczeniak, ale już jest jakiś postęp.
Wyraźnie o wiele szybciej nawiązała kontakt z Amigą, usiluje się nawet z nią bawić.

Kupiłam jej porządniejsze szelki, bo trzeba przecież wreszcie zacząć wychodzić na spacerki i uczyć czystości. A z obróżki i tych szeleczek, które z nią przyjechały boję się, że mi się rozbierze.

Posted

już nie mogę się doczekać wytarmoszenia malutkiej w sobotę!! :-):loveu:
nie pozwolę jej na żadne strachy będę się pastwić i znęcać na przemian:diabloti::evil_lol:
chyba,że AMIGA drzwi przed nami zatarasuje :cool3:

Posted

Ja przywioze moja Zołze zeby stała w drzwiach .. starczy za wszystkie psy :eviltong: ...

Linka własnie zarabia "na chleb " i pilnuje m,ojego portfela :diabloti: , tyłkiem lezac na mojej kurtce nieopatrzenie pozostawionej na wersalce ...hmmm ....

niewiem tylko przed kim tego portfela pilnuje :cool1: