dziki.nomada Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Już u nas trochę też wychodziła :) Mamy nagrane jak się bawi z naszymi psiakami :) Tylko akurat dzisiaj po południu była humorzasta i spała pod szafą ;) Nie chciała z nami rozmawiać i wystawiała główkę do misek, które stoją koło szafy. Albo chciała mieć chwilę spokoju od psów, albo wymyśliła sprytny sposób na podjadanie ;) Wczoraj wlazła ze strachu pod wannę, psy ją wyciągnęły stamtąd i szalały pół nocy :) Głaskać też się trochę dawała, ale jak tylko wzięła zabawkę i ktoś na nią spojrzał w tym momencie, rozpłaszczała się na podłodze ze skruszoną miną. Ona naprawdę nie miała pojęcia, dlaczego ktoś ma jej za złe, że coś sobie wzięła do gryzienia i teraz biedna tak reaguje... Tak nam się przynajmniej wydaje. PS. A Tumcio chyba za nią tęskni. Ułożył się teraz tam przy szafie i tam śpi... Quote
Od-Nowa Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 każdy ma lepsze i gorsze dni ;-) a filmik z zabaw będzie??:cool3: Quote
weszka Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Od przeszłości odcinamy się grubą kreską ale jeszcze napiszę swoje zdanie jako osoba stojąca z boku i obiektywnym okiem patrząca. Gaga_krk Twoje wypowiedzi nie działają na Twoją korzyść :shake: może i miałaś dobre chęci ale obawiam się że brakło Ci jednak zdrowego rozsądku i sytuacja Cię przerosła. Psi tymczas bywa bajkowy i grzeczny ale bywa też kłopotliwy i wymagający uwagi. Trzeba liczyć się z tym że pies po przejściach, a szczeniak tym bardziej będzie niszczył i brudził. I z tym że tymczas kosztuje. Nie wypominaj nikomu ile to się poświęciłaś, a tym bardziej nie oczerniaj dziewczyn z Kielc bo z tego co widzę za krótko jesteś na dogo żeby znać ich doświadczenie i to co robią dla ogromu psów. EOT :roll: Linka jest cudnym pieskiem. Zalęknionym ale ma w sobie ciekawość, która zwycięża strach. Boi się ludzi, boi się wzroku, nie mówiąc o gwałtowniejszych ruchach ale nie jest to panika, przywiera do ziemi, po czym zerka ciekawie :loveu: Będą z niej suczy ludzie :cool3: tylko potrzebuje czasu, spokoju i łagodności. Do psiaków Amigi ładnie się odniosła, a one do niej. W samochodzie leżała grzeczniutko, a mała kupkowa wpadka na moich rękach to się nie liczy :evil_lol: Za to Tumcio ma charrrakterek :diabloti: i udziabał mnie w nogę zostawiając ładne dwa kiełki i krwiaczka co jest niezłym wynikiem jak na szczenięce ząbki i to że miałam dżinsy ;) Nic się nie stało ale trzeba studzić takie zapędy bo nie wydaje mi się żeby zrobił to jednak z sympatii. To takie strachliwe kąsanie raczej. W każdym razie obydwoje są śliczni :loveu: więc nie wróżę im długich pobytów w DT. Ależ się napisałam, a tu fotki się wgrały w międzyczasie :p więc już wklejam. Quote
weszka Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 najpierw bidulka wbiła się pod fotel co z kolei bardzo zafascynowało Bonusia o tak się boję ale ciekawość jest silniejsza od strachu i psie towarzystwo nęci brodziata koleżanka, ciekawe... Quote
weszka Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 zwiedzanie i całe stadko - Linka, Bonuś i Amiga To tyle :) Będzie dobrze. Amiga nie da zginąć małej ;) Quote
Od-Nowa Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 http://img31.imageshack.us/img31/5746/dsc0184w.jpg zdjęcia bomba!! a to w szczególności. ciekawski wielki uszatek!! jak one szybko rosną dziś zrobię wyróżnione allegro dla Linki. Quote
weszka Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Uszatka jest przesłodka. Gdyby nie moje życie pracującej singielki z bagażem 2 suk i kotem to bym ją wzięła do siebie jak nic... Quote
Rudzia-Bianca Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Ależ ma fajne towarzycho, dobrze że jest z innymi psiakami , Lineczka potrzebuje bardzo socjalizacji ze wszystkimi stworami , myślę że będzie dobrze i Linka szybko znajdzie dom :) Dziękuję wszystkim za szybką akcję :) No Gaga trzeba Ci przyznać że urosło suczysko u Ciebie ;) zmieniła się przez ten tydzień :) Quote
dziki.nomada Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 No ma charakterek i potrzebuje trochę więcej czasu w momencie poznawania. Zapraszamy do siebie znajomych, których Tumcio nie zna i przyzwyczaja się do nich tak po pół godziny, wcześniej szczeka i udaje groźnego. Musi się nauczyć, że ludzie są mili ;) http://yzmakulkapieseczki.wrzuta.pl/film/3DRn2qQ04gK/linka A to film - pierwsza część, to psia imprezka przed pojawieniem się Linki, a druga to dzikie harce psiaków z Linką w środku nocy. To małe czarne, które mknie tak szybko, że jest zamazane - to Linka w szale zabawy ;) Jakość tragiczna, ale przy naszym obecnym łączu nie damy rady wrzucić lepszego. Quote
agnieszka24 Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Taki filmik, to prawdziwy miód na serce :loveu: Cudowne psiaki i cudowna imprezka!!! Lineczka jak radosna i rozszalana :multi: Bardzo podobało mi się zakończenie filmu: "udział wzięli" i Linka schowana za pufą :evil_lol: Cała ona. Ale napewno przy innych psiakach nabierze pewności siebie i nauczy się od nich, że ludziom można zaufać. Teraz wszystko zmierza ku lepszemu :) Quote
dziki.nomada Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 To chyba mamy jakieś promieniowanie w Krakowie, że psy się zamieniają w potwory nocą :) To właściciel mógł nieźle zarobić na tym psiaku, np. w "mam talent" :P Quote
Jaaga Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Czemu u mnie kieleckie psy są grzeczne :crazyeye:? Chyba to jednak krakowskie promieniowanie :evil_lol:. Quote
erka Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 A to Lineczka jeszcze z pobytu w Kiecach, tutaj z Puszkiem:p. Tutaj w nastroju z nutką melancholii;). Quote
dziki.nomada Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Tumcio bardzo tęskni za Linką. Odkąd pojechała jest osowiały i próbuje wejść pod szafę, pod którą siedziała Linka. :-( Quote
AMIGA Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Oj dala mała popalić, dała. Wybralam się na siusianko z moimi (a było już po godz. 22. Wsadziłam małą do kenelka i dałam jej gryzaczka. Ale jak się tylko za nami drzwi zamknęły, to mała narobiła takiego wrzasku, że ciupasem musialam wrócić, ze względu na up....ą sąsiadkę z piętra pode mną. Wychodziłam z moimi psami pojedyńczo. Wprawdzie i tak małą słyszałam na dole (z ósmego piętra), ale to już nie był taki gwałtowny protest. Wniosek - moje psy uszę mieć ostatnie sikanko przed godz. 22 Quote
Rudzia-Bianca Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 No jak się u dziki.nomada do imprez przyzwyczaiła to myślisz Amiga ze spokój będziesz miała ;) Lineczka to towarzyski stwór . Dziki.nomada - film rewelacja , uśmiałam się do łez . Impreza przednia , wszystko tańce hulanki swawole :) Quote
AMIGA Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Czy tak wyglądają dobre maniery, których malutka ma się nauczyć?? Amiga się władowała w legowisko dla szczeniaczków, doopencja jej wystawała ze wszystkich stron, a biedny gość spał zwinęty w kłębuszek pod fotelem :-( Lineczka nadal jest nieufna do mnie, chociaż do łązienki za mną rano wpadła. Ale jak tylko na nią spojrzałam, to czmychnęła na swoją z góry upatrzoną pozycję pod fotel. Na kolację zjadła z apetytem kurczaczka z marchewką i ryżem, rano trochę suchej karmy. Ale na jej zaufanie muszę chyba jeszcze trochę poczekać. Jak wróciłam ze spacerów z psami, to wybiegła nawet do przedpokoju z merdającym ogonkiem, ale tak sobie teraz myślę, że to był raczej objaw radości na widok Amigi i Bonusia a nie na mój widok. Bo jak tylko na nią spojrzałam i coś do niej powiedziałam, to ogonek wrócil pod doopencję i małej już nie było Quote
Od-Nowa Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 o nie, za nocne wokalizy to dziekujemy ale nie potrzebujemy :evil_lol: Amiga w szczenięcym łóżeczku prezentuje się bardzo dobrze . Sama sobie wybrała to pewnie ją dziś w kościach łupie za ten pogięty sen :eviltong: Quote
AMIGA Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 No tak, w końcu to leciwa dama - 19 grudnia skończy 7 lat Quote
weszka Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Filmik z psiej imprezy świetny :) Lineczka niby taka tu trusia-strachusia ale ma swój charakterek, oj ma ;) Za wychowywanie cioteczki Amigi wzięła się od razu hihii Quote
Rudzia-Bianca Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 AMIGA napisał(a):No tak, w końcu to leciwa dama - 19 grudnia skończy 7 lat Odmłodzić się dama chciała :) Quote
AMIGA Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Mała Netoperka zostala na siłę wytargana spod fotela i wzięta na ręce przez agamikę. Najpierw była sztywniutka, ale potem wyraźnie się rozluźniła. Potema ja ją też wymiętoliłam, wygłaskalam i zostawiłyśmy ją (hmmmmmmmmmmmm) na wersalce. I już nie uciekła pod fotel. Leży sobie i z dobrej pozycji obserwuje sobie wszystko co się dzieje dookoła. Nie zachowuje się jeszcze jak typowy szczeniak, ale już jest jakiś postęp. Wyraźnie o wiele szybciej nawiązała kontakt z Amigą, usiluje się nawet z nią bawić. Kupiłam jej porządniejsze szelki, bo trzeba przecież wreszcie zacząć wychodzić na spacerki i uczyć czystości. A z obróżki i tych szeleczek, które z nią przyjechały boję się, że mi się rozbierze. Quote
Od-Nowa Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 już nie mogę się doczekać wytarmoszenia malutkiej w sobotę!! :-):loveu: nie pozwolę jej na żadne strachy będę się pastwić i znęcać na przemian:diabloti::evil_lol: chyba,że AMIGA drzwi przed nami zatarasuje :cool3: Quote
AMIGA Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Jasne, że zatarasuje, wszystkie psy postawi w progu, ba, nawet pożyczy wszystkie blokowe psy Quote
agamika Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Ja przywioze moja Zołze zeby stała w drzwiach .. starczy za wszystkie psy :eviltong: ... Linka własnie zarabia "na chleb " i pilnuje m,ojego portfela :diabloti: , tyłkiem lezac na mojej kurtce nieopatrzenie pozostawionej na wersalce ...hmmm .... niewiem tylko przed kim tego portfela pilnuje :cool1: Quote
Recommended Posts