Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 698
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Może by jej podawać do picia/jedzenia wywar z kurzych łapek? Ta galaretka, która się tworzy podobno jest bardzo wspomagająca stawy i ścięgna.

I inne wszelkie chrząstki, tkanki łączne do jedzenia.

Posted

[quote name='diuna_wro']Może by jej podawać do picia/jedzenia wywar z kurzych łapek? Ta galaretka, która się tworzy podobno jest bardzo wspomagająca stawy i ścięgna.

I inne wszelkie chrząstki, tkanki łączne do jedzenia.

Spróbujemy tego w takim razie:) Biorąc pod uwagę to jakim łakomczuszkiem jest Iskierka to na pewno będzie jej smakowało:wink:

A ten lek UBRETID drogi jest...?
W każdym razie dziękuję za info i nazwę, zapytam w czwartek doktora to wtedy będziemy wiedzieli czy go stosować.

Naa - dzięki za linka:) Tylko kurczę, ta "niedźwiedzia łapa" chyba raczej nie ma nic wspólnego z urazem kręgosłupa... A jak wczoraj wysyłałam maila do dr Wrzoska i pierwszy raz mogłam przyjrzeć się temu zdjęciu na spokojnie (u mnie nie działa odtwarzacz CD..:/) to kurczę tam niestety nie jest dobrze... Tzn.jakiś uraz tam jest na pewno... Tak na moje oko w każdym razie...
Oczywiście wolałabym się mylić...

A tak przy okazji to oto link do tego bazarku, który dzięki Wam kochane cioteczki <:calus:> jest na rzecz Iskierki!:multi: :
http://www.dogomania.pl/threads/177936-Klocki-Lego-Saszetki-PiA-ki-Dla-3-5-mies-Iskierki-5-02-19-00-Licytacja

Posted

Wyjazd do dr Wrzoska odwołany...:-(
W każdym razie póki co, bo dowiedziałam się niedawno, że Grall się w ten czwartek nie wybiera jednak, więc straciliśmy niezbędny transport... Ale już myślę nad nową opcją, tylko potrzebuję trochę czasu... Jutro zadzwonię do dr Wrzoska i zapytam o inny termin (np.w przyszłym tygodniu). Mam nadzieję, że mimo przeciwności uda się wszystko dograć, bo nie możemy stracić takiej szansy!
Zatem trzymajcie kciuki i rozgłaszajcie proszę Iskierkę, bo fundusze ciągle pilnie potrzebne, żeby z tym wszystkim ruszyć raz a porządnie...

Wczoraj byliśmy u weta osiedlowego, bo Iskierka zaczęła bardzo piszczeć przy wykupkiwaniu (jak "robiła" sama to też piszczała, ale troszkę mniej) i przy wyciskaniu czasem z lewego gruczoły wystrzeliwało (dosłownie!) coś a la ropa...:shake: Ale okazało się, że gruczoły są puste i czyste. Niecały centymetr początku odbytu w ogóle nie wykazuje prawidłowych odruchów... A to co wystrzeliwuje to mieszanina śluzu i powietrza, która się tam zbiera... Na razie nic się z tym zrobić nie da...
Ale mam nadzieję, że niedługo to się zmieni. I Iskiereczka nie będzie już musiała cierpieć...

A łapka już obsmarowana balsamem szostakowskiego i zabandażowana (przynajmniej dopóki Iskra się z nim nie rozprawia;p).

A ona uczy się nowej sztuczki, a mianowicie przewrotów w bardzo szybkim tempie;) Tzn.robi je kiedy jest rozbawiona i kiedy JEJ się podoba;) Ale może kiedyś spróbuję Wam to nagrać. Widok rozkoszny:loveu:

Posted

[quote name='Laima']Evelka, widzę, że ciężko mi będzie się umówić. :(
Prześlij mi, proszę, numer konta!

Wysłałam Ci PW, może coś wymyślimy;)
Mam tylko nadzieję, że u Ciebie wszystko w porządku?!

Zaraz dzwonię do dr Wrzoska. Jutro wszystko dokładnie napiszę.
Teraz ciągle nie mam neta w domu (netia zapowiedziała, że przybędzie go podłączyć dopiero za 2 tyg.:mad:), więc dostęp do dogo mam mocno ograniczony,a teraz jeszcze sesja na karku:/
Ale jutro postaram się nadrobić zaległości i będziemy musiały na nowo rozruszać ten wątek, bo mam nadzieję, że teraz sprawy Iskierkowe potoczą się szybko i pozytywnie!:)

Posted

Witajcie!
Szlag mnie już trafia bez internetu, bo ciężko mi to wszystko ogarniać...:/ A netia zapowiedziała, że podłączy go dopiero za niecałe dwa tygodnie... Ale jakoś dam radę;)
Co do Iskierki to jakiś ogromnych postępów na razie nie ma, ale przynajmniej rany na nóżce się już zagoiły:)
Obecnie sporo szaleje z naszą drugą tymczasowiczką w podobnym wieku;) W końcu znajduje dobry upust dla swojej energii;)

W końcu dodzwoniłam się dziś do dr Wrzoska. w tym tyg.będzie w czwartek (ale ja mam egzamin do godz.17,więc nie wiem czy zdążylibyśmy dojechać?!),ale nie wiem właśnie czy damy radę się wtedy wybrać... Ale obgadam to jeszcze z TŻ i dam znać. W każdym razie co do przyszłego tyg.to jeszcze nie ma grafiku,ale w razie czego będę dzwonić i wtedy na pewno już tam dotrzemy:)

Jak dorwę się do kompa w spokojnym miejscu (obecnie jestem na uczelni;p) to wrzucę aktualne zdjęcia Iskiereczki:) Zobaczycie jaka piękna panna z niej rośnie:loveu:
Aha, a jest też ogromną przylepą i w ogóle podbija serca wszystkich naszych znajomych, którzy mieli okazję ją poznać!:D

Posted

Spoko, rozumiem, ja też właśnie jestem w zawirowaniach sesyjnych;) To w takim razie będę jeszcze dzwoniła dopytać się o dyżury w pierwszym tygodniu lutego i wtedy się wybierzemy na spokojnie:)
Jak tylko będę coś wiedziała to dam znać:)

Posted

Evelko:loveu:, czytam cały czas wątek i mocno wierzę, że Iskierka jest pod opieką Anioła:loveu:.
Będzie dobrze, choć teraz masz pod górkę.
Czy mogę Cię prosić o numer konta? Wpłacę grosik.

Posted

irenaka! Bardzo Ci dziękuję, że jesteś z nami i nas wspierasz:loveu:
I też cały czas mocno wierzę, że w końcu będzie dobrze... i po prostu normalnie...

Posted

[quote name='Evelka']irenaka! Bardzo Ci dziękuję, że jesteś z nami i nas wspierasz:loveu:
I też cały czas mocno wierzę, że w końcu będzie dobrze... i po prostu normalnie...

Wspieranie Was Evelko:loveu:, to prawdziwa przyjemność. Myślę, że nawet nie zdajesz sobie sprawy, jak dużo ciepłych myśli i kawałek serducha Wam przesyłam za każdym razem, jak czytam ten wątek.
Grosik dzisiaj wyślę.

Posted

irenaka napisał(a):
Wspieranie Was Evelko:loveu:, to prawdziwa przyjemność. Myślę, że nawet nie zdajesz sobie sprawy, jak dużo ciepłych myśli i kawałek serducha Wam przesyłam za każdym razem, jak czytam ten wątek.

Aż brak mi słów ze wzruszenia:loveu: To takie miłe i wspaniałe czytać takie rzeczy i przede wszystkim wiedzieć, że nie jest się samemu, że ma się wsparcie.
Ogromnie dziękuję.

Posted

Raz jeszcze bardzo wszystkim dziękuję za wsparcie:)
Jutro będę dzwoniła do dr Wrzoska z zapytaniem o możliwy termin konsultacji i mam nadzieję, że w tym tygodniu nasza wyprawa do Wrocławia dojdzie już do skutku!

Iskierka ma się dobrze. Szaleje z Zarią:D A tak w ogóle to powiem Wam, że Iskra jest naprawdę fenomenalna! Podbija serca KAŻDEGO kto do nas przyszedł! Na zdjęciach jest cudna, ale jak dołoży się do tego jej niewątpliwy urok osobisty i umiejętność podbijania ludzkich serc to naprawdę nie można jej nie pokochać!:loveu: Swoją drogą jeśliby Ktoś miał ochotę to oczywiście zapraszamy na odwiedziny!:lol:

Tutaj Iskra ze swoją nową koleżanką (czyli naszą drugą tymczasowiczką - Zarią):
To coś w lewym, dolnym rogu to zwłoki misia, którego te dwa dzielne i niezwykle odważne psy bardzo szybko pokonały:evil_lol:
Jeśli jakimś cudem uda się, że wszystkie trzy psy zmęczą się w jednym czasie to tak sobie razem sypiają;) [Iskra leży w ogonie Barrego, to jej ulubiona miejscówka:wink:]

A tak nasza dzielna mała myszka wspomagała mnie w nauce przed egzaminem:eviltong::loveu:

Posted

Bardzo śliczności. Ja mam ochotę odwiedzić Ci ale jestem z Katowic.
Chodzę do szkoły policealnej w Krakowie. Jestem osoba niesłysząca.
Podobno jak Iskierka ma sprawności a ja nic nie słyszę ale znoszę aparat słuchowy.
Pozdrawiam

Posted

[quote name='darhan1990']Bardzo śliczności. Ja mam ochotę odwiedzić Ci ale jestem z Katowic.
Podobno jak Iskierka ma sprawności a ja nic nie słyszę ale znoszę aparat słuchowy.
Pozdrawiam[/QUOTE]

Hej Darhan. Suuuper, ze dołączyłas do nas! Pozdrawiamy

Posted

[quote name='darhan1990']Bardzo śliczności. Ja mam ochotę odwiedzić Ci ale jestem z Katowic.
Pozdrawiam[/QUOTE]
Jeśli chciałabyś się spotkać z psiakiem w typie Iskierki - możemy umówić się na spotkanie w Katowicach z Molly, która widnieje w moim podpisie.