Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 698
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

diuna_wro napisał(a):
wiesz Naa, poznałam Cię osobiście i gdybym była facetem to bym Ci za darmo wszystkie cuda techniki weterynaryjnej udostępniła, byś choć w promilu oddała mi swą "naturę" za owe przysługi:evil_lol:

:oops:
Nie wiem jak mam to skomentować:cool1:, aczkolwiek zgodzić się nie mogę.

Ale flirtować, uwodzić, podrywać - będę, a co! - cóż, urodziłam się z naturą kobietki-kokietki, póki to psiakom na dobre wychodzi..;)

Posted

Czego się nie robi z miłości? ;)
Iskierka jest cudowna i wiecie co, zazdrosze Ci Evelka że ją masz, oczywiscie nie zazdroszcze tego co bidulka przechodzi i Ty razem z nią, ale nie moge się na nią napatrzec jest po prostu wspaniała a na tym filmiku rzucila mnie na kolana po prostu mała kulka wpadła do pokoju, widac po niej radosc i chec do zabawy. Jest cudowna i tyle !!!!!

Posted

Naa - nie wiem który raz już Ci to mówię, ale jesteś WSPANIAŁA i NIEZASTĄPIONA!:loveu:
Nie wiem jak mamy Ci dziękować! Mam nadzieję, że uda Ci się obniżyć koszt tej wizyty:evil_lol:
I bardzo się cieszę, że się poznamy:)

A tak powiem Wam jeszcze kochane Cioteczki, że Iskierka leży właśnie przy mnie i gryzie wielką kość Barrego... Uroczy widok:wink::loveu:

Posted

No dokładnie myślę, że one obie to takie małe rozrabiaki, których wszędzie pełno:evil_lol: I które potrafią rozpędzać się prawie do prędkości światła, choć faktycznie może się to wydawać niemożliwe;)

Posted

Karinsien napisał(a):
A jak tam zdrówko Iskierki? :-)
Pozdrowienia ode mnie ;-)

My również pozdrawiamy:)
A Iskierka generalnie ma się dobrze! Jej nową pasją jest wychodzenie na spacery:) Zasuwa na nich jak mała rakietka;) A wczoraj byliśmy za miastem i Iskierka wspaniale brnęła przez wysokie śniegi. Dzielna z niej dziewczyna:shiny:
A jak ktoś obcy przychodzi to "groźnie" na niego szczeka;-) Na zewnątrz byle komu też nie da się pogłaskać (a zwłaszcza z nienacka), bo szczerzy swoje piękne zębolki:evil_lol:
Ale tak poza tym to jest cuuudowna! Dziś musiałam ją zabrać na jeden wykład (bo później jechałam od razu do Mamy i nie chciałam, żeby tyle siedziała sama w domu) i była strasznie grzeczna! W ogóle mało kto się zorientował, że nie jestem sama;p Cały czas spała:loveu:

Tylko niestety żal mi jej nóżek...:shake: Bo lewa zdecydowanie słabsza jest... I lewy staw skokowy jest już bardzo nadwyrężony i co jakiś czas robi się rana... Bidulka mała, mimo tego jest taka radosna... Tak mi jej żal...:-(

Mam nadzieję, że uda się Jej pomóc. Musi się udać! Dzięki Wam wierzę w cuda:calus:

Posted

Evelka napisał(a):
(...) I lewy staw skokowy jest już bardzo nadwyrężony i co jakiś czas robi się rana... (...)

ojej:-( może trzeba jej ten staw wzmacniać/chronić bandażem. Widziałam, że Itiemu Pani Ines (dt w Niemczech specjalizujący się w opiece nad niepełnosprawnymi psami, pod opieką fundacji 4-animals) w taki właśnie sposób wzmacnia obciążone i nadwyrężone stawy słabych łap. Ta rana robi się od obtarcia? Możesz zrobić foto tego miejsca?

Posted

[quote name='diuna_wro']ojej:-( może trzeba jej ten staw wzmacniać/chronić bandażem. Widziałam, że Itiemu Pani Ines (dt w Niemczech specjalizujący się w opiece nad niepełnosprawnymi psami, pod opieką fundacji 4-animals) w taki właśnie sposób wzmacnia obciążone i nadwyrężone stawy słabych łap. Ta rana robi się od obtarcia? Możesz zrobić foto tego miejsca?

Tak myśleliśmy o tym, tylko pani Magda M. mówi, że im ta rehabilitantka z Katowic mówiła, żeby bez wyraźniej potrzeby nie uniemożliwiać kontaktu chorej łapki z podłożem, żeby ciągle stymulować przewodnictwo nerwowe... I że jeśli rana się zamyka to nic nie robić póki co... Ale Iskierka ma już tam dziurę:-( Choć faktycznie rana tylko czasem się otwiera. Tak strasznie mi jej żal... A jeszcze od wczoraj jest jakaś taka osowiała bidulka:-(:-(:-(:-(:-(

Tutaj zdjęcie prawej łapki, czyli tej"lepszej":

A tutaj już ta lewa:bigcry::

Wiem, że strasznie to wygląda...:-(

Posted

A tutaj Wam pokażę jaka mniej więcej jest różnica w przykurczach tych nóżek...

Prawą można wyraźnie bardziej rozprostować...
Zresztą teraz Iskierka chadza raczej na samych "piętkach", paluszki zadzierając pod siebie, do góry... Zwłaszcza lewej nóżki.

Posted

A tutaj taki krótki filmik z tego jak obecnie Iskierka chodzi. Zobaczcie jak ładnie (w porównaniu do tego co było) przebiera nóżkami!:)

[video=youtube;_3pT2ikhUQY]http://www.youtube.com/watch?v=_3pT2ikhUQY[/video]

U mnie ten filmik się nie chce wyświetlać, więc dla pewności podaję też bezpośredni link do niego:
http://www.youtube.com/watch?v=_3pT2ikhUQY

Posted

biedna maleńka.

Nasza rehabilitantka też pozwalała na otarcia u Itiego, mówiąc, że im więcej bodźców tym lepiej - nawet tych bólowych. Ale czy tutaj na pięcie, też ma to sens to nie wiem. Faktycznie teraz widzę, że te ochronne bandaże stosowane u Itiego tutaj nie miałyby sensu, bo tam chodzi raczej o wzmocnienie stawu przed przeciążeniem.

Posted

Evelka, wspaniale, ze Iskra znalazła u Ciebie opiekę i pomoc. My postaramy się pomóc Tobie. Podaj mi nr konta na PW, spróbuję zorganizować zbiórkę kasy wśród znajomych.

Posted

[quote name='kas999']Evelka, zajrzyj na ten wątek
http://www.dogomania.pl/threads/177789-WystawiAE-aukcjAE-charytatywnAE-szukam-celu?p=13907285#post13907285
i jak coś skontaktuj się jakoś

Kochana! Strasznie dziękuję za ten namiar! I oczywiście również Tobie i diunie_wro za wpisanie tam propozycji Iskierki! Zaraz jak tylko weszłam dziś na dogo wysłałam PW do 1w0ny i właśnie mi odpisała, że zrobi ten bazarek na rzecz Iskierki!:multi:

[quote name='diuna_wro']Evelka, wspaniale, ze Iskra znalazła u Ciebie opiekę i pomoc. My postaramy się pomóc Tobie. Podaj mi nr konta na PW, spróbuję zorganizować zbiórkę kasy wśród znajomych.

Bardzo dziękuję za miłe słowa i oczywiście za chęć zrobienia tej zbiórki!:) Byłoby naprawdę wspaniale!

A o "niedźwiedziej nodze" nigdy nic nie słyszałam... Na czym polega to schorzenie?

[quote name='Asior']jak dobrze chodzi w porównaniu z tym co było na początku.. i jak urosła!!!!!!

Faktycznie jest spory postęp i to nas ogromnie cieszy, ale mamy wielką nadzieję, że będzie jeszcze lepiej! Że po prostu będzie normalnie:) A Iskierka ma niczym nieograniczony apetyt (zwłaszcza jeśli chodzi o smakołyki), więc faktycznie rośnie jak na drożdżach;)

Posted

Niedźwiedzia noga z tego co pamiętam wygląda właśnie tak, jak u Iskierki. Pies nie stawia na podłożu palcow stopy, tylko całą aż do pięty. Ma to związek ze ścięgnami i tam wtedy u tego owczarka udało się go wyprowadzić. Młody też był. Tylko chyba nie wynikało to z urazu kręgosłupa, a raczej było wadą wrodzoną. Nie mogę tego znaleźć, psia kość!