Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='savahna']Soema, Ciebie z tymi zdjeciami i opisami to na depresje powinni przepisywac.:evil_lol:
Mam Evelka pytanie, no i co z Iskierka zostaje u Was?:roll:[/QUOTE]

[quote name='Soema']Ojj tam ;)
Evelka wyjechana na miesiąc TŻ został ze stadem. Pewnie zostanie................. bo kto ją tak będzie wyciskał jak oni?:eviltong:[/QUOTE]

Pani od Lilu na razie i tak nie podjęła rozmów w kwestii ewentualnej adopcji, więc temat umarł śmiercią naturalną;) Ale tak serio to skłoniło to nas do poważnego zastanowienia się nad tą sytuacją... Potrzebujemy jeszcze kilka dni (ostatnio nie było mnie przez miesiąc), żeby ostateczna decyzja była w pełni przemyślana. Ale wiemy już na pewno, że niewyobrażalnie ciężko byłoby się nam rozstawać z Iskierką... Jej zresztą chyba też... Zwłaszcza z Jej charakterkiem;)
A w razie czego to jest Ktoś chętny na wizytę przedadopcyjną?:wink:

[quote name='krakowianka.fr']Boziu ale zdjecie! Az sobie jako tapete wrzuce ;-)[/QUOTE]

Zdjęcia faktycznie genialne:diabloti: Cudownie pokazują charakterki tych małych Bestii:evil_lol:
Dziękuję Ci za nie Soema!:loveu:

• Replies 698
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Soema']Czyżbyś do nas już wróciła??:)[/QUOTE]

Tak, tak, już wróciłam!:lol:
Przepracowałam week-endy i szanowna Pani Zootechnik zgodziła się puścić nas wcześniej:evil_lol:
Swoją drogą to nie wiedziałam jak się dotaszczę do Krakowa (dziwnym trafem przybyło mi bagaży, a już jadąc tam wyglądałam i czułam się jak obładowana przekupka z placu:diabloti:), ale na szczęście mój wspaniały TŻ jechał całą noc i przybył pod bramkę w czasie, gdy miałam się już wybierać z tymi tobołami na całodzienną tułaczkę w podróży:loveu:
A Ty nadal w Krk? Bo jak tak to mam nadzieję na jakieś spotkanie niebawem!?!

Posted

[quote name='Soema']Zadzwonię ;)
a TŻ zazdroszczę...........:):) bo jest kogo.[/QUOTE]

Bardzo dziękuję...!:oops::lol:
Będę Mu musiała pokazać Twojego posta:wink:

Posted

[quote name='Soema']Hihi, może lepiej nie ;) bo Ci będzie go przypominał jak coś przeskrobię :)

czego Twój orange mnie nie lubi?:([/QUOTE]

Heheh, to może faktycznie lepiej nie:evil_lol:;)

A, orange Cię nie lubi, bo Piotrek podkradł mi rano telefon!:mad: I karta sim leży samotna na stole;) Puszczę Ci sygnał po południu jak już go włączę, to jak będziesz miała chwilkę to zadzwoń proszę - dobrze?:)

• 2 weeks later...
Posted

Rudzia-Bianca napisał(a):
Hej ho wróciliście z tych praktyk Cioteczko ;) ?

Tak, tak, już jestem z powrotem:)
Tylko od razu rzuciliśmy się w wir remontowania, a teraz leczę zapalenie gardła i ucha...

Aha, TŻ naprawił transporterek:)

Posted

Evelka napisał(a):
Tak, tak, już jestem z powrotem:)
Tylko od razu rzuciliśmy się w wir remontowania, a teraz leczę zapalenie gardła i ucha...

Aha, TŻ naprawił transporterek:)

Ja też walczę z jakimś przeziębieniem, dziś w nocy z psami wychodziłam prosto z łóżka no i mnie zawiało :( Masz jakieś wieści od Łaciatki ?

A TZ ucałuj ode mnie z wielkimi podziękowaniami :)

Posted

Rudzia-Bianca napisał(a):
Ja też walczę z jakimś przeziębieniem, dziś w nocy z psami wychodziłam prosto z łóżka no i mnie zawiało :( Masz jakieś wieści od Łaciatki ?

A TZ ucałuj ode mnie z wielkimi podziękowaniami :)

Już od jakiegoś czasu miałam się z Nimi skontaktować, ale ciągle coś mi wypadło albo zapominałam i było już za późno...:oops: Ale w tej sytuacji obiecuję, że jutro na pewno się do Nich odezwę i zapytam jak im mija wspólne życie z naszą małą Księżniczką:)

A TŻ bardzo dziękuje za ucałowanie:wink:

Posted

Evelka to ja tutaj napiszę
Sunia ma niedowład tylnych łapek - widać na filmiku.
Poprosiłam o pomoc lekarza weterynarii - punia otrzymała serię - tzn. W odstępach dwudniowych steryd /trzykrotnie/ zaczęła machać ogonkiem i troszke próbuje nóżkami poruszać.
Gdy byłam ponad tydzień temu sunia kompletnie nie reagowała. Teraz przynajmniej są jakieś oznaki.
Teraz ma mieć podane jakieś leki - trwa ta kuracja 10 - 14 dni. Nazw leków nie pamiętam - wiem że to ma być dwa ukłucia dziennie.
Nie kontroluje czynności fizjologicznych.

http://www.youtube.com/watch?v=A0EM8eDbuq4

Posted

Basia1968 napisał(a):
bardzo dziekuję - dowiem sie jakie leki dostanie teraz od soboty i napiszę.

Nie ma za co:)
Będę czekała na wieści i postaram się jakoś pomóc.

Tylko dopytaj jeszcze proszę koniecznie o te czynności fizjologiczne!
I czy w razie czego Ktoś będzie Jej mógł poświęcić choćby ok.15 min. dziennie na ćwiczenia?
Jeśli tak, to wytłumaczyłabym o co chodzi.

• 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Vlk napisał(a):
jak tam Iskierka? :) te ostatnie zdjęcia śliczne. Agresorki jedne :D

Widziałam tą Wariatkę ostatnio, bo Molly była u nich na urlopie ;) Wariatki i tyle. Znajoma nie mogła uwierzyć, że kiedyś Iskra była w takim stanie...

• 5 months later...
  • 8 months later...