ronja Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Simbik:) na filmiku po siadzie robi od razu warowanie, bo teraz tego się uczymy. jest fajna z tym, że nie uczy się za przysmak.sama nauka sprawia jej radochę [video=youtube;5177TPj-knY]http://www.youtube.com/watch?v=5177TPj-knY[/video] Quote
Isiak Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Ułaaaa! Jaka ona piękna! Simbiku, ciocia Isiak przesłała niespodziankę dla Ciebie ;) Bądź grzeczną dziewczynką i podziel się z kolegą :cool3: Quote
Randa Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Aż się wierzyć nie chce, że Simbik pełnoprawny czterołapek. W dodatku jaka mądra- i siada i waruje. Domek dla niej musi być superowy. Quote
ronja Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Simbik bardzo lubi mojego Karmelisia. rano w zabawie pacnęła go łapą, i kurcze kulała przez chwilę. serce nam zamarło, mysleliśmy, że już po łapie, ale po chwili chodziła już normalnie. ona się nie oszczędza wcale!!!! Quote
Evelin Posted May 23, 2010 Author Posted May 23, 2010 Nie wierzę własnym oczom..myslałam,ze Simbik troszke kuleje na ta łapkę..a tu nic..biega,bawi się...super.Warto było pomęczyć Simbi :) Ronja,nigdy nie zapomnę,ze z pełną świadomością zdecydowaliście się na tak chorego psa..Simbik ma łapkę dzięki waszej determinacji.Nie poradzilibysmy sobie z tym na miejscu. Miała ta Simbi szczęście..co jakiś czas przejeżdżam koło tego miejsca, gdzie leżała...i cieszę się,że już Jej tam nie ma... Czyli jeszcze sterylka pozostała w programie..Simbik wie? A co do Karmelisia, to świetny gust ma panienka..bo ten Karmelisio taki przystojniak :) Quote
ronja Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='Isiak']Ułaaaa! Jaka ona piękna! Simbiku, ciocia Isiak przesłała niespodziankę dla Ciebie ;) Bądź grzeczną dziewczynką i podziel się z kolegą :cool3:[/QUOTE] Isiak, ogromne dzięki - za cudnego kota dla mnie i za ciacha dla Simbika. dziś też dostałam od Evelin Twoją świneczkę. normalnie robota koronkowa, jestem pełna podziwu i uznania!!!!! Quote
Randa Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='ronja']Isiak, ogromne dzięki - za cudnego kota dla mnie i za ciacha dla Simbika. dziś też dostałam od Evelin Twoją świneczkę. normalnie robota koronkowa, jestem pełna podziwu i uznania!!!!![/QUOTE] Masz fartowny dzień Ronja! Quote
malagos Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Kochane cioteczki, szukam domu dla Ninki, to specyficzna sunia.... Prosze o pomoc........ http://www.dogomania.pl/threads/182430-NINA-sznaucerka-po-wypadku-ma-DT-POTRZEBNE-DEKLARACJE-%29/page34 Quote
Isiak Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Cieszę się, że paka doszła, że się wszystko podoba i polecam się na przyszłość :) Quote
ronja Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Simonka z dnia na dzień grzeczniejsza i kochańsza:) Quote
mysza 1 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Sliczna jest. Dzwonia ludzie w sprawie adopcji? Quote
ronja Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 [quote name='mysza 1']Sliczna jest. Dzwonia ludzie w sprawie adopcji? ona jeszcze nie jest ogłaszana. 4 tyg temu miała wyjęte druty dopiero. czeka ją jeszcze sterylka za 2 tygodnie i wtedy ruszymy z ogłoszeniami. wczorajsze wstawianie zdjęć przerwała mi piekielna burza Quote
ronja Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 Randa napisał(a):Anioł nie pies! ostatnio, tfu, tfu, tak:) wymacałam guzka na boku, taką kuleczkę jak ziarnko grochu. mam nadzieję, że to nic groźnego Quote
Cantadorra Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 [quote name='ronja']ostatnio, tfu, tfu, tak:) wymacałam guzka na boku, taką kuleczkę jak ziarnko grochu. mam nadzieję, że to nic groźnego Mam nadzieję, że to kaszak u latającej Simbi :( Zapraszamy serdecznie na bazarek dla dwoch onkow: http://www.dogomania.pl/threads/186876-Mega-bazar-z-szykownymi-rzeczami-dla-Ma%C5%82ej-i-Barnaby-do-15-czerwca-br.-g.22.00 Quote
Evelin Posted June 14, 2010 Author Posted June 14, 2010 Ronja, czy Simonka szykuje sie do kastracji? mam nadzieje,że ten guzek to nic groźnego.. Sorry,że zaśmiecam watek Simonki,ale musze spełnic obietnicę.. Ponieważ Bartek nie wierzy,ze świnka morska moze nosić kołnierz,muszę udowodnic,ze może. Oto Euzebiusz świnek morski we własnej swinkowatości :) po kastracji.Z kołnierzem bedzie się meczył do srody, moze czwartku..Potem odczekamy z półtorej miesiaca....a potem Ebiś bedzie miał swój harem -zamieszka z 3 świnkodziewczynkami :) Quote
ronja Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Evelin, Ebiś jest naszym idolem:) tylko go wycałować. z czego zrobiony jest kołnierz? z kliszy? Simbik jest 5 tydzień po operacji. za 2 tygodnie - po 25 czerwca, ją ciachniemy (dokładnie termin ustalę w przyszłym tygodniu). za 2 tygodnie mam wakacje, więc poczekamy i wtedy Simbik będzie miała opiekę pielęgniarki B. i jego pomocnicy M. :) myślę, że za tydzień można ruszać z ogłoszeniami Simbi - co Ty na to Evelin? szukamy domu dla Simbika - nie chciałabym, by Simbik wylądował w kojcu albo w budzie. Simbik musi mieć swoją kanapę i kogoś, kto go pokocha takim jakim jest, a nie za to, że jest bardzo owczarkowata. Quote
Evelin Posted June 14, 2010 Author Posted June 14, 2010 Kołnierz jest chyba z miękkiej kliszy, oklejony plastrem,dzieło specjalistów od gryzoni :) Z ogłoszeniami to chyba lepiej po kastracji ruszać, jak juz bedzie wiadomo,że kastracja sie udała..żeby nie zapeszyć tfu,tfu Quote
ronja Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 to jak u nas przestanie lać, to postaram się porobić ładne fotki do ogłoszeń, bo po sterylce znowu czeka Simonkę kołnierz. a ten guzek to taka twarda kuleczka wielkości ziarnka grochu, raczej niebolesna, ale Simbi nie lubi jak za długo ją tam oglądam Quote
ronja Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 Simonka dostała, cholera jasna, cieczki:( miała być sterylizowana za tydzień. Quote
Evelin Posted June 19, 2010 Author Posted June 19, 2010 k.... mać,a jednak..Z drugiej strony,wystapienie cieczki świadczy o dobrej kondycji Simony , mimo tylu przejść.. Simonka testuje naszą cierpliwość,ale nie wie,że trafiła na zdeterminowanych opiekunów....Łapka uratowana,to podstawa,cieczka nie trwa wiecznie...zaczekamy i ciachniemy...Potem oglosimy i sprzedamy simkę do domku :) Bedzie dobrze... Quote
ronja Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 podejrzana ta cieczka Simonki. już jakby się skończyła... być może zaczęła się wcześniej niż my zauważyliśmy. rozmawialiśmy z wetem, od końca cieczki trzeba odczekać ok 4 tygodnie. cieczka trwa też 4 tygodnie, a u naszej Simonki wg naszych obliczeń wyszlo, że 2 tygodnie. jakaś taka gruba się zrobiła. już zaczęłam się bać, że jakimś cudem zaszła w ciążę, ale to nie możliwie, bo miała kontakt jedynie z kastratami. fakt, żeostatnio trochę więcej je, dojada po Jurysiu, który zostawia suchą karmę. Ale żeby aż tak się upaść???? Quote
Randa Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 mogło się u niej wszystko poprzestawiać po tylu przejściach, a wygląda rewelacyjnie Quote
Recommended Posts