Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 778
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fajnie,że tak szybko. Ciekawe co powie doktor.
Simbik znów was nie będzie lubił...nie dość ,że do weta,to jeszcze planowanie kolejnych nieprzyjemności..ale warto-żeby znów simbi bez drutów na 4 łapkach biegała..

Posted

Simbi wygląda na zadowoloną. Jurysia zaakceptowała calkowicie.
Każdy śpi w swoim łóżeczku, nie wyjadają sobie z misek. Jurysiowi służy towarzystwo, zrobił się zabawowy, a Simbi też wesoła.

Posted

Simbik dziś dzielnie był z Bartkiem u dr Janickiego. Łapka się zrasta, ale powoli, są szczeliny. Kolejna konsultacja za 4 tygodnie. Simbi ma brać Osteogemon - dostaliśmy receptę
Dzisiejsza wizyta to 50zł konsultacja, 30zł rtg
nie ma przeciwskazań do sterylizacji przy wyciąganiu drutów

Posted

przepisuję, bo mało czytelne:
Klinicznie ruch bardziej swobodny. W biegu często nie korzysta z kończyny ze stelażem. Miejscowo stan skóry wokół stabilizatora bez odczynów.
Rtg: ogniskowa mineralizacja centralnej części blizny kostnej. Wskazana następna kontrola za 3-4 tygodnie. Proszę o kontynuację podawania Osteogenonu (1-2 tabletki dziennie w czasie karmienia). Wydano receptę.

Posted

i Simbikowe rozliczenia:

Simona wydatki:
422zł antybiotyki, opatrunki (lecznica w Białymstoku) – zapłaciła Evelin
1000zł operacja łapy (lecznica Książęca)- założyła Fundacja - spłacone
50zł konsultacja po operacji (lecznica Książęca 9.12.09) – założyła Fundacja - spłacone
74,50zł zmiany opatrunków, antybiotyki (lecznica Babice Stare) – zapłaciła Evelin
308zł zmiany opatrunków, przeciwbólowe, antybiotyki, rtg łapy, szczepienie na wściekliznę (lecznica Babice Stare) – założyła Fundacja – spłacone
80zl konsultacja po operacji (lecznica Książęca 20.01.10) – ze zbiórek z konta Fundacji
14,40zł lek Ossopan – ze zbiórek z konta Fundacji
80zł konsultacja po operacji (lecznica Książęca 03.03.10) – ze zbiórek z konta Fundacji

Razem: 2028,90zł

Wpłaty:
200zł Evelin
30zł GACKN1
100zł Cantadorra
110zł Isiak (bazarek ronji)
50zł EWA MARIA G.
15zł Danuta Sz.
30zł edrgaska
7zł NINKA (bazarek Evelin)
100zł Isiak (bazarek Isiak)
20zł pucka69 (bazarek Evelin)
60zł pucka69
20zł Marta S.
300zł Faerie
57zł kropka77
100zl forum labradory.org
94zł kropka77
300zł Jolanta R.
20zł Teresa Borcz
14zł Enia (bazarek Evelin)
25zł hop! (bazarek ronji)
60zł ludwa (bazarek ronji)
280zł Isiak (bazarek Isiak)

Razem: 1992zł
Fundacja zapłaciła do tej pory 1532,40zł
Na plusie na koncie Fundacji 459,60zł

Posted

Czyli na razie wszystko po staremu, Simbi nadal ma ozdobnik na nózce...i cierpliwie czekamy na zrost..
Długów zadnych Simbik nie ma,żadna firma windykacyjna nam nie grozi :)
Simona sprawuj sie dobrze,zeby ciocia Ronja Cie wychwaliła jaki madra sucz jestes :)

Posted

też myslę, że najgorsze już za nami:)

a tu Simbik ze swoim nowych chłopakiem;)
tak go dziś zaczepiała do zabawy, że w trosce o jej łapę, musiałam interweniować:)

• 3 weeks later...
Posted

A ja dziś usłyszałam przez telefon od Ronji....o zapomnieniu... słusznie.Ale się usprawiedliwiłam :)
Simbi robi niesamowite postępy z tym ozdobnikiem w łapce..
Bardzo,bardzo się cieszę...
Od czasu kiedy Simbi wylądowała u Ronji- martwiłam się tylko o jedno..co bedzie z łapką...Bo jesli chodzi o opiekę, podejście do zwierząt, itd...to zero wątpliwości...
Ronja do sklonowania :)

Posted

dziś przyszła wpłata na Simonkę
"2010-03-25 28,00 PLN NA OPERACJĘ SIMONY OD DOSTOJNYCH SZAŁAPUTÓW[FONT=monospace]
[/FONT]MAŁGORZATA M. "
bardzo dziękujemy Dostojnym Szałaputom;)

dostałam też od przyjaciółki Ewy Marty - Ani - 100zł do rozparcelowania na najbardziej potrzebujących u mnie. 50zł dostaje Simbik - akurat na lek OSTEOGENON, który kupiłam i kosztował 38,68zł. za resztę kupię odrobaczacz

Posted

Z hafcików mam na razie tylko kartkę na Dzień Matki, jakieś komunijne też postaram się udziubać. Ale książki mam superowe, w doskonałym stanie, grubaśne, wydane przez Muzę i Reader's Digest. Tylko nie wiem, jaką cenę dać. One drogie były, nawet ponad 200 zł.