Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

na zdrówko:)
w tym roku też będę produkować.

i mam zasadzoną własną pigwę (myślałam,ż e umarła, bo liście zwiędły, ale puściła nowe), więc za kilka lat będę miała własne owocki

• Replies 778
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Chciałam wyjaśnić,że Dakota, to kot nad koty...po prostu ulubiony kot najlepszego pielęgniarza swiata czyli Bartka..Kot Dakota ma jedną wadę-olewa Ronję (przynajmniej wtedy gdy jest Bartek) :)
Simonkę miałam okazję widzieć,przy okazji kolejnej wizyty..i chyba mnie poznała..jest śliczna..
Jeszcze tylko ta sterylka..
A odnośnie nalewki..rzeczywiście jednej nie dowiozłam,bo było spotkanie 6 lutego Klubu pomocy świnkom morskim..było zimno...no to razem z Apsą u Pucki (Pucka niewinna nic nie wypiła) wypiłysmy nalewkę..tą co to połowa miala byc dla Randy...Mało tego, domagałyśmy się od Pucki drugiej butelki :) fajnie było :) :) :)

• 2 weeks later...
Posted

dzwoniła dziś pani z Poznania. niestety musi zrezygnować z Simbi.
tak więc ogloszenia potrzebne. jutro umówię Simbi na sterylkę. w tym tygodniu zmieniamy podłogę i trochę nie chcę się ruszać z domu, bo jest balagan, ale chciałabym umówić ją na poniedziałek

Posted

tak myślę.chciałam Simbi na pon umówić na sterylkę, ale oglądałam pogodę - ma być 30 stopni.
wiem, ze w takie upały psy gorzej znoszą narkozę i wolniej się wszystko goi. nie wiem, czy się wstrzymać, czy umawiać?
Evelin, co sądzisz z medycznego punktu widzenia?

Posted

Będę trzymać kciuki z całych sił..
daleka drogę przeszła Simona (i my razem z Nią..)...
Musimy Jej znaleźć najlepszy domek...
Simbik-trzymaj się

Posted

Simbi już ciachnięta. Podsypia jeszcze.
W lecznicy ledwo się obudziła, rozrabiała;) tęskniła:evil_lol:
koszt to 240zł - fakturę na fundację odbiorę przy najbliższej okazji
zrobię rozliczenie wieczorem wszystkich wplat i wydatków

Posted

Kochana Simonka, tak się cieszę że rozrabiaka-znaczy Ronja ją całkowicie rozstresowała. Za chwilę lepiej się poczuje po sterylce, łapa uratowana - super!

Posted

u Simonki wszystko dobrze.
tylko kołnierz trochę przeszkadza. w pon antybiotyk - podamy sami. za 9 dni zdjęcie szwów.
Evelin, Randa, chyba czas ogłaszać naszą Simonkę. niedługo rok minie jak jest u nas...

Posted

eeeee tam rok...do listopada jeszcze daleko :) Dobrze,że udało się łapke uratować..Nie wiem dlaczego,ale za nic nie chciałam oddać Simonki niewysterylizowanej..Ona juz swoje przeszła..jak sobie pomyslę,jak leżała przy drodze..lata świetlne dzieliły Ja od nadziei na ratunek..ta noc z przymrozkiem,kiedy Ją zostawiłyśmy..
Dobra,dołozyłyśmy swoja cegiełkę,ale nigdy w zyciu nie zapomne telefonu od Ronji,że przyjmie Simonkę..z pełną świadomością co to za pies..nieustanne wizyty u weta
Wielkie dzięki!!!!
Dobrze,Simonka będzie ogłaszana..

Posted

Evelin napisał(a):
,ale nigdy w zyciu nie zapomne telefonu od Ronji,że przyjmie Simonkę..z pełną świadomością co to za pies..nieustanne wizyty u weta
Wielkie dzięki!!!!

Ronja i Bartek -:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Randa napisał(a):
Ronja i Bartek -:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

jak już jest tak miło, to od Simonki
Evelin i Randa :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

wstawiam rozliczenie Simonki
Simona wydatki:
422zł antybiotyki, opatrunki (lecznica w Białymstoku) – zapłaciła Evelin
1000zł operacja łapy (lecznica Książęca)- założyła Fundacja - spłacone
50zł konsultacja po operacji (lecznica Książęca 9.12.09) – założyła Fundacja - spłacone
74,50zł zmiany opatrunków, antybiotyki (lecznica Babice Stare) – zapłaciła Evelin
308zł zmiany opatrunków, przeciwbólowe, antybiotyki, rtg łapy, szczepienie na wściekliznę (lecznica Babice Stare) – założyła Fundacja – spłacone
80zl konsultacja po operacji (lecznica Książęca 20.01.10) – ze zbiórek z konta Fundacji
14,40zł lek Ossopan – ze zbiórek z konta Fundacji
80zł konsultacja po operacji (lecznica Książęca 03.03.10) – ze zbiórek z konta Fundacji
38,68zł lek OSTEOGENON.(gotówka od przyjaciółki Ewy Marty)
300zł operacja – wyjęcie drutów ze zbiórek z konta Fundacji
240zł sterylizacja ze zbiórek z konta Fundacji
Razem: 2807,58zł

Wpłaty:
200zł Evelin
30zł GACKN1
100zł Cantadorra
110zł Isiak (bazarek ronji)
50zł EWA MARIA G.
15zł Danuta Sz.
30zł edrgaska
7zł NINKA (bazarek Evelin)
100zł Isiak (bazarek Isiak)
20zł pucka69 (bazarek Evelin)
60zł pucka69
20zł Marta S.
300zł Faerie
57zł kropka77
100zl forum labradory.org
94zł kropka77
300zł Jolanta R.
20zł Teresa Borcz
14zł Enia (bazarek Evelin)
25zł hop! (bazarek ronji)
60zł ludwa (bazarek ronji)
280zł Isiak (bazarek Isiak)
[FONT=&quot]28zl Małgorzata M.[/FONT] 50zl Ania, przyjaciółka Ewy Marty (gotówka – zapłacono za lek 38,68zł) – u mnie zostało 11,32zł (wydane na transport na sterylizację)

Razem: 2070zł
Na koncie Fundacji 2020zł
Fundacja zapłaciła do tej pory 2072,40zł
Na minusie na koncie Fundacji 52,40zł