Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 778
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Simonka parę dni temu tak się pchała do wyjścia, że zahaczyła drutami o ścianę - leciała krew z dziurek i po 2 dniach Simbi zaczęła kuleć, a w środę zaczął wypływać z tych dziurek przezroczysty płyn (nie ropa, coś jak osocze). Byliśmy w stałym kontakcie z Evelin i postanowiliśmy pokazać Simbika wetowi. W czwartek dostała antybiotyk i przeciwbólowy i wczoraj już fruwała (mam filmik, później wstawię), dziś tylko antybiotyk. jeżeli coś będzie nie tak, mamy pokazać się wtorek.

Posted

Szalona ta Simona...biega jak zdrowy pies.na czterech łapach:)
Nic Jej nie jest.
Ona zdaje sobie sprawę,ze jest trochę chora??? bo jakos na filmiku nie widać..

Posted

Simona chodzi już i biega jak wcześniej :)
Jedyny problem jaki teraz mamy to notoryczne niszczenie - koc czy poduszka, a nawet psie posłanie:( przez nią Jurand nie ma już łózeczka. oboje śpią na kocach, bo ja już nie mam siły zbierać strzępów... nie mam pojęcia, czym to jest spowodowane

Posted

no właśnie?
zaczęło się niedawno i narasta. wczoraj dałam nową poduchę, dziś już zbierałam ją w kawałeczkach...

nic się nie zmieniło - Simbi wychodzi na spacery pierwsza (od tego czasu nie załatwia się już w domu), do ogródka jest wypuszczana kilka razy dziennie - nie za długo, by się nie zmęczyła. za każdym razem ja i Bartek tulimy. nie mam pojęcia co jest nie tak.

Posted

Wszystko jest ok...
Co by nie powiedzieć,jak siedziała w rowie to była grzeczniejsza :)
A teraz wyczuła,ze może rozrabiać...
Myslę,że jak sie wyjmie druty i wysterylizuje to może wygrzecznieje...Ale to naprawdę piekna psica...po zdjeciach upewniam się,ze nie mozna Jej wydać bez sterylki...
Ronja,zabierzcie Jej wszystkie poslania..a może by tak coś Jej do gryzienia dać..tzan mam na mysli zabawki..może by zabawki gryzła,co o tym myslisz??

Posted

ma zabawki - gumowe i maskotki - tylko maskotki rozszarpuje
dostaje też śmierdziuchy do ciamkania

wczoraj jej powiedziałam, że jak jeszcze coś pogryzie będzie spała na gołej ziemi ;)

Posted

Myśle, że to przez te druty, może jest zniecierpliwiona, coś jej przeszkadza. A nich pośpi szkoleniowo na podłodze, nic się jej nie stanie.Simbik-gównojad-szkodnik. Urocza jest.

Posted

Cantadorra napisał(a):
I co Simbi na to?:)

dziś tylko jeden kocyk zmienił miejsce położenia, ale w jednym kawałku;)
chyba Simbik się przejął