Ewa Marta Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 [quote name='Soema']Zmolestowany?:mdleje: a jak?:evil_lol:[/QUOTE] Skutecznie:evil_lol: Quote
andzia69 Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 [quote name='Soema']Zmolestowany?:mdleje: a jak?:evil_lol: Spytam Doddy o tego astka.[/QUOTE] astek pójdzie najpierw na kwarantannę do lecznicy...ale nie wiadomo kiesy (kwarantanna:angryy:) ale przecież Clo szuka dla Serduszka i Lilu ze Swarzędza... Quote
Soema Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 [quote name='asiaf1']a co z tą amstafką czy zyje?[/QUOTE] Capri? Odeszła za TM.... Quote
asiaf1 Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 [quote name='Soema']Capri? Odeszła za TM....[/QUOTE] o matko to straszne a w schronie jeszcze nie wyglądało to żle biedne maleństwo:-( Quote
mysza 1 Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 [quote name='gusia0106']Niespodzianka :cool3: Jutro podjadę i zostawię.[/QUOTE] Gusia, papużki daj Asi. Dwie- parkę. Ucieszy się:evil_lol: Quote
mysza 1 Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 [quote name='gusia0106']Zmiana planów lekka - Maciek z Poznania do Warszawy będzie jechał na 100% w poniedziałek 16.11. Jeśli Lilu + ten jakiś drugi pies miałby z nim jechać - dajcie znać.[/QUOTE] Lilu tak- czy wyjazd będzie rano z Poznania? Quote
mysza 1 Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 [quote name='andzia69']astek pójdzie najpierw na kwarantannę do lecznicy...ale nie wiadomo kiesy (kwarantanna:angryy:) ale przecież Clo szuka dla Serduszka i Lilu ze Swarzędza...[/QUOTE] Clo tak szuka niezbyt skutecznie więc pomagam. Jesli znajdzie przede mną to dobrze. Tez chcemy, żeby była kilka dni w lecznicy. Quote
gusia0106 Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 [quote name='mysza 1']Lilu tak- czy wyjazd będzie rano z Poznania?[/QUOTE] Tak, w poniedziałek koło 7 rano Quote
clo Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 gusiu mam pytanie czy twoj kolega moglby tez zabrac do wawy serduszko od max45? Quote
mysza 1 Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Ile masz tych papugów?:evil_lol: Trochę się martwię rosłem orientalnym. Quote
gusia0106 Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 [quote name='clo']gusiu mam pytanie czy twoj kolega moglby tez zabrac do wawy serduszko od max45?[/QUOTE] Myślę, że jeśli astek nie jedzie - a zrozumiałam, że nie jedzie - to tak. Trzeba by tylko mu dostarczyć Serduszko do domu. Acha,no i Serduszko i Lilu będą do odbioru koło 10.30 rano w Centrum. Quote
gusia0106 Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 [quote name='mysza 1']Ile masz tych papugów?:evil_lol: Trochę się martwię rosłem orientalnym.[/QUOTE] Do oddania 3 :cool3: Myszaaaaa, powiedz, że chcesz ze dwie. Fajne są :cool3: Najbardziej wypasiona jest albinoska - nie wiem jakim się cudem zrobiła z zielonego ojca i niebieskiej matki ale mniejsza o to :cool3: I jeszcze dwie niebieskie. Do wyboru, do koloru normalnie :evil_lol: Może jakieś fotki uda im się zrobić zaraz Quote
clo Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 kurcze tylko nie wiem jednak czy to dobry pomysl,zeby serduszko jechal razem z lilu..bo jesli ona jest na cos chora..to serce od razu sie zarazi pewnie:(a idzie prosto do mnie do domu na tymczas Quote
MonikaP Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Gusiu, co za papużki masz do oddania? Quote
gusia0106 Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 [quote name='MonikaP']Gusiu, co za papużki masz do oddania?[/QUOTE] A takie :cool3: Biała, sądzę, że dziewczyna [IMG]http://img267.imageshack.us/img267/4936/0000222.jpg[/IMG] Jej niebieski kumpel [IMG]http://img52.imageshack.us/img52/6685/0000221.jpg[/IMG] [IMG]http://img52.imageshack.us/img52/4899/0000229.jpg[/IMG] I drugi, też sądzę, że chłopak [IMG]http://img5.imageshack.us/img5/8656/0000233.jpg[/IMG] [IMG]http://img442.imageshack.us/img442/7215/0000224.jpg[/IMG] Quote
gusia0106 Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 [quote name='clo']kurcze tylko nie wiem jednak czy to dobry pomysl,zeby serduszko jechal razem z lilu..bo jesli ona jest na cos chora..to serce od razu sie zarazi pewnie:(a idzie prosto do mnie do domu na tymczas[/QUOTE] No to nie wiem, pomyślcie - jakby coś, Maciek może szczeniora zabrać Quote
MonikaP Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Ojoj, bo ja szukam towarzystwa dla mojej kalekiej nimfy, której jest smutno po śmierci towarzyszki z klatki (też nimfy)....ale nie wiem, czy faliste nie są zbyt :oops: zołzowate :oops: :evil_lol:. Quote
gusia0106 Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 [quote name='MonikaP']Ojoj, bo ja szukam towarzystwa dla mojej kalekiej nimfy, której jest smutno po śmierci towarzyszki z klatki (też nimfy)....ale nie wiem, czy faliste nie są zbyt :oops: zołzowate :oops: :evil_lol:.[/QUOTE] A w jakim sensie zołzowate? :evil_lol: Quote
MonikaP Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 [quote name='gusia0106']A w jakim sensie zołzowate? :evil_lol:[/QUOTE] No, wiesz, w takim, że by mi mojego Gapka dziobały i szarpały, itp. :oops: Aha, no i ja nie mogę wypuszczać papug, bo trochę za dużo drapieżników mam w domu. Gapek mieszka w dużej klatce-wolierze (typu Omega jakaś tam chyba), zresztą on i tak latać nie umie, więc wypuszczanie go nie dotyczy. Tak naprawdę to najlepiej by było, gdybym mogła zaadoptować drugiego niepełnosprawnego ptaszka, albo takiego, który nie musi latać po pokoju... Quote
gusia0106 Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 [quote name='MonikaP']No, wiesz, w takim, że by mi mojego Gapka dziobały i szarpały, itp. :oops: Aha, no i ja nie mogę wypuszczać papug, bo trochę za dużo drapieżników mam w domu. Gapek mieszka w dużej klatce-wolierze (typu Omega jakaś tam chyba), zresztą on i tak latać nie umie, więc wypuszczanie go nie dotyczy. Tak naprawdę to najlepiej by było, gdybym mogła zaadoptować drugiego niepełnosprawnego ptaszka, albo takiego, który nie musi latać po pokoju...[/QUOTE] Nie znam się na współżyciu papug róznych gatunków mówiąc szczerze. Z tego co sprawdziłam nimfy i faliste dogadują się bez problemu. Moje papugi też mają sporą wolierę wewnętrzną i w sumie nie musiałabym ich wypuszcać, ale ja już tak mam - papugi otwarta woliera, jaszczura otwarte terrarium :cool3: Wydaje mi się, że te zołzowate nie są, ale pojęcia nie mam jak by zareagowały w nowym środowisku. Faliste z reguły nie są agresywne. Choć jak przez chwilę było ich 7, to się potrafiły skarcić. No ale nie wiem Monika, nie chcę Cię namawiać bo nie jestem w stanie przewidzieć jak by było. W każdym bądź razie się polecam :cool3: Na konto właśnie wplynęły pieniądze dla Marleja :multi: 200 zł od Fazy, i 50 zł od Obraczus87. Baaaaaaaaaaaardzo dziękujemy :Rose::Rose::Rose: Quote
MonikaP Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Hmm...to muszę się jeszcze naradzić z córką... Quote
jola_li Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Wracając do Allegro to sprawdziłam, że koszt wysyłki listu poleconego ekonomicznego do 50g to 3,75 zł, a poleconego priorytetowego 4,15 zł. Do tego koperta. A skoro nie można pisać o przesyłce mailowej to może zaznaczyć opcję "odbiór osobisty" - 0 zł i to potraktować jako przesyłkę mailową licząc, że licytujący będą domyślni ;-). Quote
gusia0106 Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 [quote name='jola_li']Wracając do Allegro to sprawdziłam, że koszt wysyłki listu poleconego ekonomicznego do 50g to 3,75 zł, a poleconego priorytetowego 4,15 zł. Do tego koperta. A skoro nie można pisać o przesyłce mailowej to może zaznaczyć opcję "odbiór osobisty" - 0 zł i to potraktować jako przesyłkę mailową licząc, że licytujący będą domyślni ;-).[/QUOTE] Dobrze wykombinowane :cool3: Quote
iwlajn Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Gusiu, cudeńka te Twoje papużki:) A albinoska naprawdę wymiata:) jest jak gołąbek... Quote
Recommended Posts