Jump to content
Dogomania

Pół roku trzymali go w piwnicy!!!A teraz śpi na kanapie:) Marlej ma dom! :):)

Recommended Posts

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Soema']Zmolestowany?:mdleje: a jak?:evil_lol:

Spytam Doddy o tego astka.[/QUOTE]

astek pójdzie najpierw na kwarantannę do lecznicy...ale nie wiadomo kiesy (kwarantanna:angryy:) ale przecież Clo szuka dla Serduszka i Lilu ze Swarzędza...

Posted

[quote name='gusia0106']Zmiana planów lekka - Maciek z Poznania do Warszawy będzie jechał na 100% w poniedziałek 16.11.

Jeśli Lilu + ten jakiś drugi pies miałby z nim jechać - dajcie znać.[/QUOTE]

Lilu tak- czy wyjazd będzie rano z Poznania?

Posted

[quote name='andzia69']astek pójdzie najpierw na kwarantannę do lecznicy...ale nie wiadomo kiesy (kwarantanna:angryy:) ale przecież Clo szuka dla Serduszka i Lilu ze Swarzędza...[/QUOTE]

Clo tak szuka niezbyt skutecznie więc pomagam. Jesli znajdzie przede mną to dobrze. Tez chcemy, żeby była kilka dni w lecznicy.

Posted

[quote name='clo']gusiu mam pytanie czy twoj kolega moglby tez zabrac do wawy serduszko od max45?[/QUOTE]

Myślę, że jeśli astek nie jedzie - a zrozumiałam, że nie jedzie - to tak.

Trzeba by tylko mu dostarczyć Serduszko do domu.

Acha,no i Serduszko i Lilu będą do odbioru koło 10.30 rano w Centrum.

Posted

[quote name='mysza 1']Ile masz tych papugów?:evil_lol: Trochę się martwię rosłem orientalnym.[/QUOTE]

Do oddania 3 :cool3:
Myszaaaaa, powiedz, że chcesz ze dwie. Fajne są :cool3:
Najbardziej wypasiona jest albinoska - nie wiem jakim się cudem zrobiła z zielonego ojca i niebieskiej matki ale mniejsza o to :cool3: I jeszcze dwie niebieskie. Do wyboru, do koloru normalnie :evil_lol:

Może jakieś fotki uda im się zrobić zaraz

Posted

kurcze tylko nie wiem jednak czy to dobry pomysl,zeby serduszko jechal razem z lilu..bo jesli ona jest na cos chora..to serce od razu sie zarazi pewnie:(a idzie prosto do mnie do domu na tymczas

Posted

[quote name='MonikaP']Gusiu, co za papużki masz do oddania?[/QUOTE]

A takie :cool3:

Biała, sądzę, że dziewczyna
[IMG]http://img267.imageshack.us/img267/4936/0000222.jpg[/IMG]

Jej niebieski kumpel
[IMG]http://img52.imageshack.us/img52/6685/0000221.jpg[/IMG]

[IMG]http://img52.imageshack.us/img52/4899/0000229.jpg[/IMG]

I drugi, też sądzę, że chłopak
[IMG]http://img5.imageshack.us/img5/8656/0000233.jpg[/IMG]

[IMG]http://img442.imageshack.us/img442/7215/0000224.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='clo']kurcze tylko nie wiem jednak czy to dobry pomysl,zeby serduszko jechal razem z lilu..bo jesli ona jest na cos chora..to serce od razu sie zarazi pewnie:(a idzie prosto do mnie do domu na tymczas[/QUOTE]

No to nie wiem, pomyślcie - jakby coś, Maciek może szczeniora zabrać

Posted

Ojoj, bo ja szukam towarzystwa dla mojej kalekiej nimfy, której jest smutno po śmierci towarzyszki z klatki (też nimfy)....ale nie wiem, czy faliste nie są zbyt :oops: zołzowate :oops: :evil_lol:.

Posted

[quote name='MonikaP']Ojoj, bo ja szukam towarzystwa dla mojej kalekiej nimfy, której jest smutno po śmierci towarzyszki z klatki (też nimfy)....ale nie wiem, czy faliste nie są zbyt :oops: zołzowate :oops: :evil_lol:.[/QUOTE]

A w jakim sensie zołzowate? :evil_lol:

Posted

[quote name='gusia0106']A w jakim sensie zołzowate? :evil_lol:[/QUOTE]

No, wiesz, w takim, że by mi mojego Gapka dziobały i szarpały, itp. :oops:
Aha, no i ja nie mogę wypuszczać papug, bo trochę za dużo drapieżników mam w domu. Gapek mieszka w dużej klatce-wolierze (typu Omega jakaś tam chyba), zresztą on i tak latać nie umie, więc wypuszczanie go nie dotyczy. Tak naprawdę to najlepiej by było, gdybym mogła zaadoptować drugiego niepełnosprawnego ptaszka, albo takiego, który nie musi latać po pokoju...

Posted

[quote name='MonikaP']No, wiesz, w takim, że by mi mojego Gapka dziobały i szarpały, itp. :oops:
Aha, no i ja nie mogę wypuszczać papug, bo trochę za dużo drapieżników mam w domu. Gapek mieszka w dużej klatce-wolierze (typu Omega jakaś tam chyba), zresztą on i tak latać nie umie, więc wypuszczanie go nie dotyczy. Tak naprawdę to najlepiej by było, gdybym mogła zaadoptować drugiego niepełnosprawnego ptaszka, albo takiego, który nie musi latać po pokoju...[/QUOTE]

Nie znam się na współżyciu papug róznych gatunków mówiąc szczerze. Z tego co sprawdziłam nimfy i faliste dogadują się bez problemu.
Moje papugi też mają sporą wolierę wewnętrzną i w sumie nie musiałabym ich wypuszcać, ale ja już tak mam - papugi otwarta woliera, jaszczura otwarte terrarium :cool3:

Wydaje mi się, że te zołzowate nie są, ale pojęcia nie mam jak by zareagowały w nowym środowisku. Faliste z reguły nie są agresywne. Choć jak przez chwilę było ich 7, to się potrafiły skarcić.

No ale nie wiem Monika, nie chcę Cię namawiać bo nie jestem w stanie przewidzieć jak by było.

W każdym bądź razie się polecam :cool3:

Na konto właśnie wplynęły pieniądze dla Marleja :multi:

200 zł od Fazy, i 50 zł od Obraczus87.

Baaaaaaaaaaaardzo dziękujemy :Rose::Rose::Rose:

Posted

Wracając do Allegro to sprawdziłam, że koszt wysyłki listu poleconego ekonomicznego do 50g to 3,75 zł, a poleconego priorytetowego 4,15 zł. Do tego koperta.

A skoro nie można pisać o przesyłce mailowej to może zaznaczyć opcję "odbiór osobisty" - 0 zł i to potraktować jako przesyłkę mailową licząc, że licytujący będą domyślni ;-).

Posted

[quote name='jola_li']Wracając do Allegro to sprawdziłam, że koszt wysyłki listu poleconego ekonomicznego do 50g to 3,75 zł, a poleconego priorytetowego 4,15 zł. Do tego koperta.

A skoro nie można pisać o przesyłce mailowej to może zaznaczyć opcję "odbiór osobisty" - 0 zł i to potraktować jako przesyłkę mailową licząc, że licytujący będą domyślni ;-).[/QUOTE]

Dobrze wykombinowane :cool3: