Jump to content
Dogomania

Pół roku trzymali go w piwnicy!!!A teraz śpi na kanapie:) Marlej ma dom! :):)

Recommended Posts

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Soema napisał(a):
Gusiu wziąłby ASTka czy tą labkę?

Sądzę, że wszystko jedno. Ja powiedziałam mu tylko o tym, że dwa psy - jeden mały (Lilu) i jeden spory. W sumie, szczerze przyznam, nie zajarzyłam, że są trzy.
Ale sądzę, że sam trzech nie weźmie....

Posted

No to ja napiszę do Doddy, że jest możliwość transportu, bo pies trafił niedawno tam i nawet nie wiem, czy dadzą radę go 'już' wyciągnąć.. Dzięki.

Marley w domu nie niszczy?

Posted

Soema napisał(a):
No to ja napiszę do Doddy, że jest możliwość transportu, bo pies trafił niedawno tam i nawet nie wiem, czy dadzą radę go 'już' wyciągnąć.. Dzięki.

Marley w domu nie niszczy?

Nie, nic, zupełnie. Zostawiany sam w domu zachowuje się wzorowo.

Posted

Gusia, w tym pierwszym poście, który uaktualniałaś piszesz, że póki co, Marley nie przyswaja w ogóle warzyw. A czy takie odżywki warzywne dla niemowląt, typu Bobowita czy Hipp, zjadłby? Można z ryżem mieszać, albo kluchami i mięsem.

Posted

[quote name='mala_czarna']Gusia, w tym pierwszym poście, który uaktualniałaś piszesz, że póki co, Marley nie przyswaja w ogóle warzyw. A czy takie odżywki warzywne dla niemowląt, typu Bobowita czy Hipp, zjadłby? Można z ryżem mieszać, albo kluchami i mięsem.

Myślę, że by zjadł. Dzięki za podpowiedź Kama. Myślenie mi chwilowo wysiadło.
Dzisiaj mu kupię i wymieszam. Zobaczymy.

Ps. Z Dziadkiem lekarze mówią, że lepiej. Został przeniesiony z OIOMu na neurochirurgię.

Posted

[quote name='gusia0106']Myślę, że by zjadł. Dzięki za podpowiedź Kama. Myślenie mi chwilowo wysiadło.

Ps. Z Dziadkiem lekarze mówią, że lepiej. Został przeniesiony z OIOMu na neurochirurgię.

To nie mysl, ja po drodze do Ciebie wstapię do Rossmana i kupię.
Ps. Cieszę się, że z dziadkiem lepiej!!

Posted

[quote name='gusia0106']Myślę, że by zjadł. Dzięki za podpowiedź Kama. Myślenie mi chwilowo wysiadło.

Cieszę się, moja dziewczyna nie odbiera:mad:

Posted

Izabela124. napisał(a):
Mam nadzieję, że autorki obu tekstów nie obrażą się na mnie iż je połączyłam:oops:

O obrażaniu nie ma mowy, natomiast nie łączyłabym allegro cegiełkowego z propozycją adopcji.
Pies jest w ciężkim stanie - trzeba go leczyć i na to potrzebne są pieniądze. I to muszą wyczytać osoby zainteresowane. Zbieranie pieniędzy na leczenie psa, którego "chce się pozbyć" to chyba nie bardzo.

Tym bardziej, że - nie oszukujmy się - nikt się teraz nie zgłosi po Marleja :-(....
Wierzę, że za jakiś czas napiszemy: "Pies po przejściach, ale ufny, towarzyski i ------ zdrowy" :-)!!!!
I zrobisz mu allegro adopcyjne :-)!

Posted

jola_li napisał(a):
Tym bardziej, że - nie oszukujmy się - nikt się teraz nie zgłosi po Marleja :-(....
Wierzę, że za jakiś czas napiszemy: "Pies po przejściach, ale ufny, towarzyski i ------ zdrowy" :-)!!!!
I zrobisz mu allegro adopcyjne :-)!

Byłoby idelanie! :cool3:

Posted

Gusia - zamiast mu kupować bobowity to zrób tak - ugotuj rosół z warzywami i mięsem - obojętne jakim. Jak już bedzie gotowe to po prostu to zmiksuj na papkę - masz gar "bobowity":lol: ja tak robiłam swoim dzieciom;) Ja miksowałam w malakserze - bo rodrabniał i mięso, ale jak nie masz, to jak warzywa będą miękkie to myślę, że i mikser da radę to rozdrobnić do papki, a mięsko możesz drobniutko podziabać:p

Posted

andzia69 napisał(a):
Gusia - zamiast mu kupować bobowity to zrób tak - ugotuj rosół z warzywami i mięsem - obojętne jakim. Jak już bedzie gotowe to po prostu to zmiksuj na papkę - masz gar "bobowity":lol: ja tak robiłam swoim dzieciom;) Ja miksowałam w malakserze - bo rodrabniał i mięso, ale jak nie masz, to jak warzywa będą miękkie to myślę, że i mikser da radę to rozdrobnić do papki, a mięsko możesz drobniutko podziabać:p

Mam :cool3:
Dzięki za radę:cool3:

Chwilowo rosół odpada, bo przez te kłopoty jelitow, wszytsko co tłuste, że tak powiem przelatuje przez niego w formie prawie niezmienionej ;) Wiem, bo testowałam rosół w sobotę ;) Ale powolutku, powolutku, będę mu wprowadzać.

Mięsko z warzywami mogę mu przecież zmiksować ;)

Posted

I jeszcze jedno ------
tylko tak sobie myślę, wczytując się w tę aukcję, choć oczywiscie mogę nie mieć racji ------
5 zł za sztukę, 350 wystawionych, a potem parmetry - pies dorosły i transport możliwy na terenie Polski. A jednocześnie przesyłka e-mail.
Konsekwentnie bym to wykreśliła (tzn. dane o psie i jego transporcie).

A cytaty od których zaczyna się tresć wpisałabym na koniec - albo wręcz wyrzuciła ;-). Ludzie nie mają czasu, więc zaczynać trzeba od tego, co najważniejsze i o co nam chodzi - "literaturę" można (choć niekoniecznie) zostawić dla cierpliwych, którzy doczytają do końca.
Cóż, takie czasy....
Ludziom płacą za to, by w najmniejszej liczbie słów zawarli najwięcej treści ;-).
Jak gadam głupoty - a zdarza mi się ;-) - to wybaczcie.

Posted

[quote name='gusia0106']

Ojejej :-).....
Nic nie mówię... nic nie mówię... tylko ściskam kciuki.....

Posted

jola_li napisał(a):
I jeszcze jedno ------
tylko tak sobie myślę, wczytując się w tę aukcję, choć oczywiscie mogę nie mieć racji ------
5 zł za sztukę, 350 wystawionych, a potem parmetry - pies dorosły i transport możliwy na terenie Polski. A jednocześnie przesyłka e-mail.
Konsekwentnie bym to wykreśliła (tzn. dane o psie i jego transporcie).

A cytaty od których zaczyna się tresć wpisałabym na koniec - albo wręcz wyrzuciła ;-). Ludzie nie mają czasu, więc zaczynać trzeba od tego, co najważniejsze i o co nam chodzi - "literaturę" można (choć niekoniecznie) zostawić dla cierpliwych, którzy doczytają do końca.
Cóż, takie czasy....
Ludziom płacą za to, by w najmniejszej liczbie słów zawarli najwięcej treści ;-).
Jak gadam głupoty - a zdarza mi się ;-) - to wybaczcie.

Nie gadasz!

Będziemy pamiętać na następny raz!

Posted

nie edytujcie allegro jest ok , i co z tego że tekst długi , jak dla mnie nie , przeczytałam go w kilkanaście sekund , w allegro cegiełkowym powinien wzbudzić emocje i ten wg mnie takie emocje wzbudza ....