Ellig Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Wespre groszem niewielkim. Moze jeszcze zamiescicie prosbe o pomoc na forum http://www.belchatow.net.pl/index.php?sid=cd8fbdfa3bd29313eea5a67bb7319e5f Quote
obraczus87 Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Dokładnie tak. W takim razie jeśli oferta tamtej dziewczyny że zapłąci 1200zł za miesiąc hotelu jest aktualna, to już jesteśmy do przodu. Quote
Ania012 Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Cioteczki ja tą moją malutką stałą deklaracje też podtrzymuje i czekam na nr konta. Quote
Ladymonia0610 Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Sprawa wyglada nastepująco: 1. Hotel w schronisku za wszystkie psy kosztuje za dobe 60,60zł x30dni =1818zł Szczeniaki muszą być zaszczepione inaczej ich nie przyjmą. Kierownik schroniska powiedział mi zeby dowiedzieć sie z jakiej gminy są psy i lepiej jak pojda do schroniska -tylko wtedy az tak dużej kontroli sie nie ma nad psami. I wogole lipa!!!!!!!! Na jednego szczeniaka z lasu jest chyba osoba chetna zeby go wziasc na ds.Wieczorem sie babeczka odezwie,. Dziewczyny słuchajcie sprawa jest ciężka siedze przed monitorem i płacze :( z bezdardnosci. Zrobmy ogłoszenia szczeniaków na dom stały moze ktos sie znajdzie. Albo tymczas dla szczeniaków..... cholera:( Quote
andegawenka Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 [quote name='Ladymonia0610']Sprawa wyglada nastepująco: 1. Hotel w schronisku za wszystkie psy kosztuje za dobe 60,60zł x30dni =1818zł Szczeniaki muszą być zaszczepione inaczej ich nie przyjmą. Kierownik schroniska powiedział mi zeby dowiedzieć sie z jakiej gminy są psy i lepiej jak pojda do schroniska -tylko wtedy az tak dużej kontroli sie nie ma nad psami. I wogole lipa!!!!!!!! Na jednego szczeniaka z lasu jest chyba osoba chetna zeby go wziasc na ds.Wieczorem sie babeczka odezwie,. Dziewczyny słuchajcie sprawa jest ciężka siedze przed monitorem i płacze :( z bezdardnosci. Zrobmy ogłoszenia szczeniaków na dom stały moze ktos sie znajdzie. Albo tymczas dla szczeniaków..... cholera:([/QUOTE] Trudno, i tak nie uzbierasz takiej kwoty. Trzeba szczeniory ogłaszać już ze schronu. Właściwie skończyło się na tym o czym większość pisała , szczególnie Ula prowadząca hotelik jak dom stały.... Quote
Marinka Posted October 14, 2010 Author Posted October 14, 2010 Na n-k mam zdeklarowane od 2 osób po 25 złotych miesięcznie Quote
Marinka Posted October 14, 2010 Author Posted October 14, 2010 Dziewczyny, czy któraś z Was umie pisać piękne teksty do ogłoszeń - chcemy już teraz przystąpić do ogłaszania psiaków Quote
obraczus87 Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Piekne teksty piszą: Marysia55 oraz Majqa. Quote
Borówka16 Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Jestem na wezwanie Ewuni :( Nie za ciekawie to wygląda :( Quote
obraczus87 Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Przepraszam, że jestem monotematyczna, jednak ja dalej nie wiem co robimy. jest opcja Hotelu za 1200zł, druga opcja za prawie 1900zł... prosze o jasne informacje. Nie umiem inaczej pomóc niż jak rozsyłac watek. Tylko chciałabym wiedzieć co mam pisac ludziom.... Quote
Marinka Posted October 14, 2010 Author Posted October 14, 2010 Nie za ciekawie istotnie..tym bardziej, że nadchodzą mrozy i mamy mało czasu! Ponieważ różne organizacje z różnych powodów nie są w stanie nam pomóc musimy same podjąć walkę z czasem. Moim zdaniem należy (nigdy nie sądziłam, że to napiszę :() oddać psiaki do schroniska. Maluszki zabezpieczyć od wirusówek i jak najszybciej wyadoptować. Dorosłe psiaki zaszczepić, wysterylizować i przenieść do hotelu w Zamościu - następnie szukać im domu. Myślę, że koszt hotelu wyniósłby jakieś 480 - 600 złotych. Z n-k mam już zadeklarowane 50 złotych miesięcznie, z facebooka Ladymonia jednorazowo (chyba) 1 200 złotych Quote
Wisełka Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Drogo hotel wychodzi, czy takie deklaracje się uzbierają?? :roll: Quote
Ania i Kajber Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 jęsli moge coś doradzić-kasy tyle raczej sie nie zbierze :-(. Jeżeli schron nie najgorszy, sa wolontariuszki a psy nie są dzikusami, to moze faktycznie do schronu? Szczenaiki maja duże szanse na dom w schronie. Quote
Ellig Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 mari23 napisał(a):właśnie tak - bo tam na miejscu jest tylko sama pani Danusia -i nie ma kto jej pomóc my wszyscy daleko mamy do Bełchatowa, a u siebie na miejscu psich nieszczęść niemało.... Ja tez jestem za daleko ale bede oglaszac na FB jak tylko beda zdjecia i informacje. Quote
mru Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 matkoooo :( my na dzien dzisiejszy mozemy ew. pomoc odławiać :( ostatnio przybyła nam masa maluchów :( najpierw 4 (matka wciaż w lesie...), potem jeszcze 4 (mama czeka na dom) i teraz jeszcze 7 maluchow i mama wielkosci kaukaza :( aaaaaa Quote
ataK Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Nie doczytałam na wątku - jak duże są dorosłe psiaki? Quote
Fundacja Medor Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 ja mam możliwość dawania darmowych ogłoszeń w drukowanej gratce na przyszłą srodę by wyszła tylko prosze o tresc i nr tel do kontaktu moglibyśmy wrzucić fotki maluchów na strony medora chciałabym jakoś pomóc Quote
obraczus87 Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Fundacja Medor napisał(a):ja mam możliwość dawania darmowych ogłoszeń w drukowanej gratce na przyszłą srodę by wyszła tylko prosze o tresc i nr tel do kontaktu moglibyśmy wrzucić fotki maluchów na strony medora chciałabym jakoś pomóc Super propozycja. kto napisze tekst?? Quote
Marinka Posted October 14, 2010 Author Posted October 14, 2010 ataK napisał(a):Nie doczytałam na wątku - jak duże są dorosłe psiaki? Pani Danusia, która się nimi opiekuje twierdzi, że na oko sunia waży jakieś 7-8 kg, piesek natomiast ok. 13 kg Quote
Marinka Posted October 14, 2010 Author Posted October 14, 2010 obraczus87 napisał(a):Super propozycja. kto napisze tekst?? Napisałam z prośbą do Majqy...mam nadzieję, że się zgodzi :) Niestety Majqa nie może pomóc i nie śmiem nalegać .... Quote
Marinka Posted October 14, 2010 Author Posted October 14, 2010 Właśnie odebrałam wiadomość od Ladymonia0610 - 1 szczeniaczek (piesek) jedzie do DS w Malczycach. Potrzebny transport na trasie Bełchatów Malczyce Quote
obraczus87 Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Super... jedna istota bedzie bezpieczna... Quote
AlfaLS Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Przepraszam że się wcinam trochę nie na temat ale ważna sprawa - Ladymonia0610 czy mogłabyś odpowiedzieć na moje kolejne PW????? Chodzi o Twoją deklarację na Parysa z wątku: http://www.dogomania.pl/threads/185211-Parys-ju%C5%BC-w-hoteliku-u-ZuziM!!!-Depresj%C4%99-zostawi%C5%82-w-schronie.. Już znikam i przepraszam :scared: Quote
Ladymonia0610 Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Ciotki kobietka daje 1200zł na psy na hotel:) Quote
Ladymonia0610 Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 [quote name='AlfaLS']Przepraszam że się wcinam trochę nie na temat ale ważna sprawa - Ladymonia0610 czy mogłabyś odpowiedzieć na moje kolejne PW????? Chodzi o Twoją deklarację na Parysa z wątku: http://www.dogomania.pl/threads/185211-Parys-ju%C5%BC-w-hoteliku-u-ZuziM!!!-Depresj%C4%99-zostawi%C5%82-w-schronie.. Już znikam i przepraszam :scared: Chciałam do Ciebie wysłac pw ale masz zapchana skrzynke. MOja deklaracje podtrzymuje. I wysyłam w poniedziałek pieniadze ale musisz mi numer konta przypomniec ... Quote
Recommended Posts