Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sprawa wyglada nastepująco:
1. Hotel w schronisku za wszystkie psy kosztuje za dobe 60,60zł x30dni =1818zł
Szczeniaki muszą być zaszczepione inaczej ich nie przyjmą.
Kierownik schroniska powiedział mi zeby dowiedzieć sie z jakiej gminy są psy i lepiej jak pojda do schroniska -tylko wtedy az tak dużej kontroli sie nie ma nad psami.

I wogole lipa!!!!!!!!

Na jednego szczeniaka z lasu jest chyba osoba chetna zeby go wziasc na ds.Wieczorem sie babeczka odezwie,.

Dziewczyny słuchajcie sprawa jest ciężka siedze przed monitorem i płacze :( z bezdardnosci.
Zrobmy ogłoszenia szczeniaków na dom stały moze ktos sie znajdzie.

Albo tymczas dla szczeniaków.....

cholera:(

Posted

[quote name='Ladymonia0610']Sprawa wyglada nastepująco:
1. Hotel w schronisku za wszystkie psy kosztuje za dobe 60,60zł x30dni =1818zł
Szczeniaki muszą być zaszczepione inaczej ich nie przyjmą.
Kierownik schroniska powiedział mi zeby dowiedzieć sie z jakiej gminy są psy i lepiej jak pojda do schroniska -tylko wtedy az tak dużej kontroli sie nie ma nad psami.

I wogole lipa!!!!!!!!

Na jednego szczeniaka z lasu jest chyba osoba chetna zeby go wziasc na ds.Wieczorem sie babeczka odezwie,.

Dziewczyny słuchajcie sprawa jest ciężka siedze przed monitorem i płacze :( z bezdardnosci.
Zrobmy ogłoszenia szczeniaków na dom stały moze ktos sie znajdzie.

Albo tymczas dla szczeniaków.....

cholera:([/QUOTE]

Trudno, i tak nie uzbierasz takiej kwoty. Trzeba szczeniory ogłaszać już ze schronu. Właściwie skończyło się na tym o czym większość pisała , szczególnie Ula prowadząca hotelik jak dom stały....

Posted

Przepraszam, że jestem monotematyczna, jednak ja dalej nie wiem co robimy. jest opcja Hotelu za 1200zł, druga opcja za prawie 1900zł... prosze o jasne informacje. Nie umiem inaczej pomóc niż jak rozsyłac watek. Tylko chciałabym wiedzieć co mam pisac ludziom....

Posted

Nie za ciekawie istotnie..tym bardziej, że nadchodzą mrozy i mamy mało czasu!
Ponieważ różne organizacje z różnych powodów nie są w stanie nam pomóc musimy same podjąć walkę z czasem.
Moim zdaniem należy (nigdy nie sądziłam, że to napiszę :() oddać psiaki do schroniska.
Maluszki zabezpieczyć od wirusówek i jak najszybciej wyadoptować.
Dorosłe psiaki zaszczepić, wysterylizować i przenieść do hotelu w Zamościu - następnie szukać im domu.
Myślę, że koszt hotelu wyniósłby jakieś 480 - 600 złotych.
Z n-k mam już zadeklarowane 50 złotych miesięcznie, z facebooka Ladymonia jednorazowo (chyba) 1 200 złotych

Posted

mari23 napisał(a):
właśnie tak - bo tam na miejscu jest tylko sama pani Danusia -i nie ma kto jej pomóc

my wszyscy daleko mamy do Bełchatowa, a u siebie na miejscu psich nieszczęść niemało....

Ja tez jestem za daleko ale bede oglaszac na FB jak tylko beda zdjecia i informacje.

Posted

matkoooo :( my na dzien dzisiejszy mozemy ew. pomoc odławiać :( ostatnio przybyła nam masa maluchów :( najpierw 4 (matka wciaż w lesie...), potem jeszcze 4 (mama czeka na dom) i teraz jeszcze 7 maluchow i mama wielkosci kaukaza :( aaaaaa

Posted

Fundacja Medor napisał(a):
ja mam możliwość dawania darmowych ogłoszeń w drukowanej gratce na przyszłą srodę by wyszła tylko prosze o tresc i nr tel do kontaktu moglibyśmy wrzucić fotki maluchów na strony medora chciałabym jakoś pomóc

Super propozycja. kto napisze tekst??

Posted

ataK napisał(a):
Nie doczytałam na wątku - jak duże są dorosłe psiaki?

Pani Danusia, która się nimi opiekuje twierdzi, że na oko sunia waży jakieś 7-8 kg, piesek natomiast ok. 13 kg

Posted

obraczus87 napisał(a):
Super propozycja. kto napisze tekst??

Napisałam z prośbą do Majqy...mam nadzieję, że się zgodzi :)

Niestety Majqa nie może pomóc i nie śmiem nalegać ....

Posted

[quote name='AlfaLS']Przepraszam że się wcinam trochę nie na temat ale ważna sprawa - Ladymonia0610 czy mogłabyś odpowiedzieć na moje kolejne PW????? Chodzi o Twoją deklarację na Parysa z wątku: http://www.dogomania.pl/threads/185211-Parys-ju%C5%BC-w-hoteliku-u-ZuziM!!!-Depresj%C4%99-zostawi%C5%82-w-schronie..
Już znikam i przepraszam :scared:

Chciałam do Ciebie wysłac pw ale masz zapchana skrzynke. MOja deklaracje podtrzymuje. I wysyłam w poniedziałek pieniadze ale musisz mi numer konta przypomniec ...