Negri_2008 Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 W Zalesiu (Jeziórku) płaci się za kojec bez względu na to, ile psiaków w nim siedzi ;) 10 zeta za dzień za kojec. Karma nasza. To miejsce ma złe strony: psy mają mały kontakt z ludźmi. Co najmniej raz w tygodniu któraś z nas powinna tam być. To dość daleko. Jeszcze jedno chodzi mi po głowie. Czy możemy w jednym kojcu zamknąć sunie podlotki które mogą dostać cieczkę z psami :cool3: Musimy koniecznie rozpoznać w jakim wieku są psiaki inaczej będziemy mieć "hodowlę". Nie ma dobrego rozwiązania ale najgorszym chyba jest zostawić je w tej "rezydencji" :shake: _________________________________ Pchełka i Feluś :loveu: Czyli kolejny krok to odrobaczenie. Jak to zrobimy? Podrzucimy leki czy pokusimy się na wizytę u weta? Quote
karolina_g_k Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Przywiozłam szaraka, a pod tym brudem taka piekność :loveu: Kurcze sprawa nie jest łatwa, schronisko jest lepsze niż te warunki gdzie psiaki obecnie żyją. Jaziórko lepsze niz schronisko. Co do odwiedzin u psiaków, będziemy coś kombinować. Wiecie o co ja się martwie? O te tabuny pcheł. Napewno musimy psiaki odpchlić. Bo jesli wszystkie maja tyle pcheł co Pchełka to sa zżerane zywcem poprostu :roll: Quote
Negri_2008 Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 Dziewczyny, czy któraś z Was mogłaby jakoś policzyć ile musimy mieć pieniędzy ogółem: odpchlenie x 7 odrobaczenie x 7 dt u Gryzeldy 6 zł doba x 2 + karma dt w Jeziórku 10 zł doba + karma O czymś zapomniałam? :diabloti: Aga-33-76 przysłała 50 zł Quote
obraczus87 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Negri, Lady miała okropne pchły, w takiej ilośco, że szok i Fiprex dał radę. A może by kupić Fiprex, Frontline bądź Sabunol-odpowiednik Fiprexu i Frontline) na allegro?? Wiem, że trzeba poczekac na wysyłke, ale to jakieś dwa dni. Quote
mtf zalesie Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 ja mam informacje od jayo bezposrednio i mowila ze 10 zl od psa a nie od kojca-lepiej sprawdz,plus karma.mowila ze od psa a nie za kojec bo chodzi o ilosc sprzatanych kup po psach Quote
Gryzelda Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Felek ma ponad rok na 100% A Pchełka myślę że ok 3-4 miesięcy. Mogę kupić tabletki i odrobaczyć , mogę też pojechać do weta. Ale to wasza decyzja. Mała na razie nie zrobiła kupki. Siku nocne było ale nie wiem czy Pchełki czy Felka :shake: I nowe wieści. Felek dobrze chodzi na smyczy. Sprawdzałam czy mimo wygłodzenia da sobie odebrać jedzenie- bez problemu. Sunia podeszła do jego miski i były warki. Na koty reaguje wzorowo więc DS może mieć gromadę kotów. Aha i najważniejsze zrobił całkiem ładną kupę bez robali. Quote
obraczus87 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Przepraszam za OT, ale muszę.... Mój Pan umarł, karmi mnie rodzina, ale NIE MAM BUDY I MI ZIMNO!!! POMOCY!!!! - Dogomania Forum Quote
Gryzelda Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Dziewczyny proszę aby osoba decyzyjna w sprawie psiaków podała mi nr tel na wszelkie wypadek tfu tfu. Powiedzcie mi czy mam z nimi pojechać do weta na przegląd i po proszki na odrobaczenie ?? Powiem szczerze że chciałabym aby ktoś chociaż pchełkę obejrzał. I najważniejsze Pchełka zrobiła siusiu , kupki jeszcze nie było :/ Quote
tripti Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Gryzelda pisz jak najwięcej, dla wszystkich to cenne informacje. Czy ten hotel w zalesiu (jeziórku) ma swoją stronę internetowa? chodzi o zalesie koło piaseczna? jak tak to ja mogę je odwiedzać co drugi weekend to na pewno. Rozważcie opcje Palucha i drugą opcję, o której pisałam niektorym dziewczynom, że weterynarz z okolic Piaseczna jak zostaną przywiezione w sobotę 7 listopada może je zabrać 8 listopada na giełdę. Warunek muszą być zaszczepione i odrobaczone... Niech ktoś dokładnie podliczy koszty. Piesków jest 7? z czego jeden mógłby być na domu tymczasowym bezpłatnym dzięki Kini? Quote
obraczus87 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Jak dla mnie Paluch odpada. DT w Jeziórku - kawałek za ZAlesiem górnym, za piasecznem. Quote
Kinia1984 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Gryzelda jesli mozesz to podejdz z nia do weta... tzn z felkiem tez...one nie byly przeciez szczepione... a o parwo tfu tfu łatwo albo o inne paskudztwo... Quote
Kinia1984 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 gdybysmy mieli wszystkim zapewnic warunki domowe (DT) to wyszloby 1000 zł deklaracji + karma czyli kwota astronomiczna i zanim to uzbieramy o ile uzbieramy to zrobi sie kilka miesiecy wiec moim zdaniem zalesie to w tej sytuacji i w tym momencie najlepsze wyjscie , nie idealne, ale zawsze lepsze niz to co teraz maja...mozna w miedzy czasie szukac pojedynczym psiakom DT i zbierac deklaracje...allegro jest wiec mysle ze w koncu bedzie jakis odzew jakiegos DS... aha i do tej astronomicznej kwoty nalezaloby doliczyc koszty szczepien, sterylek itp... Quote
Gryzelda Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Rozumiem że mam pojechać na przegląd i szczepienia oraz odrobaczenie? Czy gdzieś konkretnie mam jechać? I na kogo brać fakturę? Quote
Kinia1984 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 moge powiesic ogloszenia maluchow np na cmentarzu psi los w koniku nowym, jestem tam co niedziele prawie...przyjezdzaja tam naprawde fajni ludzie... Quote
Kinia1984 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 najpierw trzeba odrobaczyc, pozniej poczekac tydzien i dopiero zaszczepic.. niech wet zmierzy temperature, sprawdzi czy nie odwodnione itp...faktury to nie ma na kogo brac, bo my nie firma ani nie fundacja(chyba ze sie myle, to poprawcie mnie)...nie orientuje sie czy dostalas jakas kase "na ruchy" i czy ewentualnie mozesz teraz zaplacic ze swoich wziac rachunek z pieczatka weta i my oddamy.. Quote
tripti Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Ale Zalesie chce ponoć 10 zł od sztuki i karmę, a nie za kojec? Ktoś tak powyżej chyba napisał. Czy Negri_2008 wynegocjowałaś coś innego? Quote
Gryzelda Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Nie dostałam żadnych pieniążków , ale mogę założyć pod warunkiem że oddacie. Czy chcecie żebym poszła do jakiegoś konkretnego weta? Właśnie Pchełka zrobiła siusiu i kupkę :multi: Ale kupka jak żywa :( cała się ruszała od robali :shake: Quote
tripti Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Dziewczyny, Gryzelda potrzebuje pieniążków dla psiaków na weterynarza, żadnych wpływów chyba nie ma narazie? Może zrzutka po parę złotych na ten wydatek? Psiaki do Niej zawiezione, ale w sumie nikt nie pomyślał, żeby jej zostawić jakieś pieniążki na podstawowe rzeczy... Quote
Kinia1984 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 to zaloz my oddamy na pewno..trzeba je koniecznie odrobaczyc na poczatek... Quote
Gryzelda Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Czy mam jechać do mojego weta czy chcecie żebym pojechała gdzieś konkretnie? Skubańce małe już się tak rozgościły że zajęły kocią miejscówkę przy kaloryferze :-P Quote
Kinia1984 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 jedz gdzie ci wygodniej:) male sa słodkie...tylko przytulac:loveu: Quote
Isadora7 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Wszystkie sie przydadzą będe dzisiaj wstawiac (opisy tez) Quote
Aga-33-76 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='Gryzelda']Nie dostałam żadnych pieniążków , ale mogę założyć pod warunkiem że oddacie. Czy chcecie żebym poszła do jakiegoś konkretnego weta? Właśnie Pchełka zrobiła siusiu i kupkę :multi: Ale kupka jak żywa :( cała się ruszała od robali :shake:[/QUOTE] Jesteście już po wizycie? Wyślij mi na pm swój nr konta i napisz ile kosztowała imprezka. Ucałuj ode mnie te piękności :loveu: Quote
Aga-33-76 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='Negri_2008']W Zalesiu (Jeziórku) płaci się za kojec bez względu na to, ile psiaków w nim siedzi ;) 10 zeta za dzień za kojec. Karma nasza. To miejsce ma złe strony: psy mają mały kontakt z ludźmi. Co najmniej raz w tygodniu któraś z nas powinna tam być. To dość daleko. Jeszcze jedno chodzi mi po głowie. Czy możemy w jednym kojcu zamknąć sunie podlotki które mogą dostać cieczkę z psami :cool3: Musimy koniecznie rozpoznać w jakim wieku są psiaki inaczej będziemy mieć "hodowlę". Nie ma dobrego rozwiązania ale najgorszym chyba jest zostawić je w tej "rezydencji" :shake: _________________________________ Pchełka i Feluś :loveu: Czyli kolejny krok to odrobaczenie. Jak to zrobimy? Podrzucimy leki czy pokusimy się na wizytę u weta? Juz wiadomo kiedy i gdzie pojedzie reszta psiaków? No i ile pieniążków potrzeba? Quote
Recommended Posts