Negri_2008 Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Puc i Bursztyn to dwa psiaki z Duczek. Są u mnie w gościach w domu tymczasowym. Jeżeli chcecie się czegoś o nich dowiedzieć i papatrzeć na ich zdjęcia - zapraszam do lektury wątku od strony...... Bunio jest gotów do adopcji i dlatego bardzo proszę o pomoc w ogłoszeniach. Tekst poniżej. Puc musi jeszcze u nas troszkę pomieszkać . Jeszcze spacer to koszmar, jeszcze cofa głowę przed głaskaniem albo sztywnieje mu kark.(czasami sam podchodzi i podsuwa łepetyne pod rękę). Jestem jednak dobrej mysli. Każdy dzień i jego przybliża do jego własnego, nowego domku. _________________________________________________ Duczki koło Wołomina..... Na prywatnej posesji, na odgrodzonej części działki zadomowiły się bezdomne psy: trzy dorosłe sunie (prawdopodobnie) cztery szczeniaki ich potomstwo psiak podrzucony do tego stadka przez miejscowego pijaczka. Osiem(8) psiaków i osiem problemów. Stado zupełnie przypadkowe, nie jedna rodzina, ani nie jeden miot. Właściciele posesji znaleźli się w trudnej sytuacji, ponieważ psy zamieszkały na ich terenie a więc nie mogą liczyć na interwencję Urzędu Miasta, który traktuje te psy jako ich "własność" czyli ich problem.:diabloti: To bardzo dobrzy ludzie; dokarmiali te psiaki już dłuższy czas ale wiedzieli, że za niedługi czas liczba psów wzrośnie i to znacznie.... Pojechaliśmy na miejsce. Udało nam się zabrać dwa psy: jednego szczeniaka i pieska podrzuconego przez pijaczka. Znalazły dom tymczasowy u Gryzeldy. Jeżeli chcecie zobaczyć, jak z bezdomnych, brudnych i bezimiennych bied wyłaniają się prawdziwe psy - bardzo prosimy, zajrzyjcie na ich wątek. Te cudne psiaki potrzebują wsparcia:placz: http://www.dogomania.pl/forum/f28/pchelka-felus-dwa-okruszki-bardzo-potrzebuja-twojej-pomocy-173062/ Podczas kolejnej dramatycznej akcji zabraliśmy jedną sunię i trzy szczeniaki. W tej chwili są w hoteliku w Jeziórku. To dla nich złe miejsce: nie mają tam dostatecznego kontaktu z człowiekiem. Przesiadują w budzie i wymykają się z niej tylko na czas jedzenia. DRAMAT!!!!Musimy zabrać je stamtąd i to bardzo szybko. :placz::placz::placz: One muszą dostać szanse na normalne życie!!!!!Cóż one są winne, że się urodziły? Nic. Winni są ludzie...i ludzie muszą im pomóc!!! Ogromnie potrzebujemy wsparcia finansowego, aby zapewnić maluchom przyszłość i przygotować je do adopcji. Musimy opłacić : dt dla psiaków, opiekę weterynaryjną (odrobaczenie, odpchlenie i szczepienia) sterylizacje To bardzo duże koszty!!!!!!! Psiaki są fantastyczne i w pełni zasługują na lepszy los. UWAGA!!!! na miejscu pozostały dwie sunie, półdzikie, płochliwe już prawdopodobnie szczenne. To ogromny problem :shake: Tu mieszkały stadko Podaję też linki do zdjęć w większym rozmiarze by można było obejrzeć te biedy . http://lh6.ggpht.com/_vevZa-R8kKc/SuY0gadGMWI/AAAAAAAAAu0/0IG9ubSltv4/s512/skanuj0001.jpg http://lh3.ggpht.com/_vevZa-R8kKc/SuY0gkT6rgI/AAAAAAAAAu4/Ovk4Bjs1aK8/s512/skanuj0002.jpg Czarna sunia [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS]Rudy piesek[/FONT] [FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Rudy sunia z przodu i Rudy piesek z tyłu[/FONT] [FONT=Comic Sans MS][/FONT] Finanse: Kundelkowa Skarbonka - 50 zł emilak - 126 zł Aga-33-76- 50 zł Aga -33-76 - 100 zł Aga-33-76 - 400 zł Kundelkowa Skarbonaka - 50 zł Ala123 - 100 zł Negri_2008 - 100 zł ala_ - 30 zł enchantress - 50zł Iwna5702 - 45 zł Tripti - 300 zł (od Bartka) Tripti - 10 zł IwonaP - 20 zł Kinia 1984 - 35 zł Aga-33-76 - 100 z ___________________________ RAZEM: 1566 zł Z tej kwoty przekazaliśmy dla psów u Gryzeldy: Kundelkowa skarbonka - 50 zł emilak - 126 zł Aga-33-76- 400 zł ____________________________ 576 zł [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS]Dla pozostałych psów mamy 935 zł [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Wydatki:[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]60 zł - (odrobaczenie i spray na pchły)[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]11 zł - odrobaczenie Puca i Bursztyna[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]210 zł hotelik w Jeziórku[/FONT] 102 zł I-sze szczepienia Punia i Bunia i tabletki na odrobaczenie 150 zł sterylka Gabi 96 zł II-gie szczepienie Punia i Bunia 130 zł - wizyta z chorym Pucem + leki 99 zł - wizyta + lekarstwa w czasie świąt ___________________________________ RAZEM: 858 zł Pozostało - 77 zł wydatki na jedzenie - 60 zł Wpłaty z bazarków: Kinia - 20 zł Glorien - 15 zł _______________________________ Puc i Bursztyn mają w kasie 52 zł [FONT=Comic Sans MS]Bazarek zrobiony przez Kinia1984 :)[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Depilator, kremy, balsam, żele na potrzeby psiej rodzinki z drewutni do 21.11 - Dogomania Forum[/FONT] [FONT=Arial]Tekst do ogłoszeń[/FONT] [FONT=Arial]________________________________________[/FONT] [FONT=Arial]Bursztyn urodził się jako bezdomny pies, nieopodal ludzkich domów, w małej drewutni gdzie jego matka mogła liczyć na okruchy dobrych serc ludzkich, wzruszonych losem jej i szczeniąt. [/FONT] [FONT=Arial]Tam Bursztyn wiódł życie beztroskie, otoczony opieką swej mamy, pośród rozbrykanego rodzeństwa. [/FONT] [FONT=Arial]Ten bezpieczny czas bardzo szybko się skończył. Mama coraz częściej przepadała gdzieś na długie godziny lub nie wracała wcale. Coraz częściej zamiast jej miękkiego i ciepłego futra pod głową pozostawały mu twarde deski drewutni.[/FONT] [FONT=Arial]Bursztyn stał się jednym z wielu bezdomnych psów zdanych wyłącznie na siebie. Ludzkie serca coraz rzadziej pamiętały o nim. Nie był już bezbronną kuleczką, powinien odejść z tego miejsca i radzić sobie jak tysiące innych bezdomnych psów.[/FONT] [FONT=Arial]Przejmujący chłód i głód – oto jego nowa rzeczywistość. W tej rzeczywistości psy żyją bardzo krótko: giną pod kołami samochodów lub z powodu chorób i niedożywienia.[/FONT] [FONT=Arial]Z takiej rzeczywistości trafiają też do schronisk dla bezdomnych zwierząt. Tam znajdą miskę jedzenia ale również apatię, zwątpienie i samotność być może do końca życia.[/FONT] [FONT=Arial]Jednak stał się cud i Bursztyn nie trafił ani pod koła samochodu ani do schroniska. Trafił do tzw. domu tymczasowego, który go odkarmił i przysposobił do godnego psiego życia z ludzką rodziną.[/FONT] [FONT=Arial]Bursztyn nauczył się jeść z miski i opanował trudną sztukę noszenia obroży na szyi. Nauczył się również załatwiania swoich potrzeb wyłącznie podczas spaceru. Coraz lepiej radzi sobie chodząc na smyczy. Trudno mu opanować energię, chciałby pobiec jak najszybciej przed siebie, chciałby skakać i pląsać a smycz najwyraźniej mu w tym przeszkadza. Psy napotkane na spacerze traktuje bardzo przyjacielsko, jest ufny i natychmiast skory do zabawy.[/FONT] [FONT=Arial]Ludzi, których spotka na spacerze traktuje nieufnie i woli się nie zbliżać do obcych.[/FONT] [FONT=Arial]Bardzo szybko odkrył serce domu czyli kuchnię a w niej lodówkę i od tej chwili uwielbia asystować podczas przygotowania posiłków. Drugim ulubionym miejscem w domu ludzi jest łóżko opiekunów. W mgnieniu oka Bursztyn pokochał to miejsce i tylko czeka na okazję, aby wsunąć się pod ciepłą kołdrę, oczywiście za pozwoleniem opiekunów.[/FONT] [FONT=Arial]Bursztyn już wie, jak zabiegać o uwagę i jak konkurować z innymi psami o przysmaki i głaskanie. Stara się być zawsze jak najbliżej człowieka, wkręca się, wspina na łapki, chwyta lekko zębami za rękę i w żaden sposób nie można go nie zauważyć. Za zainteresowanie odwdzięcza się najpiękniej jak umie: merda nie tylko ogonem ale wręcz całym ciałem, skomle i popiskuje, tańczy, podskakuje i liże po rękach.[/FONT] [FONT=Arial]Jest czujnym obrońcą domowego ogniska. Gdy coś go niepokoi natychmiast daje znać szczekaniem. Nie jest jednak hałaśliwy bez powodu.[/FONT] [FONT=Arial]Każdego nieznajomego przekraczającego próg jego domu obszczeka ale na widok obcych woli wycofać się na swoje posłanie lub posiedzieć pod stołem w bezpiecznym miejscu. [/FONT] [FONT=Arial]Bursztyn przebył bardzo długa drogę; z zagubionej istoty, przerażonej na widok człowieka przeistoczył się w rezolutnego młodzieniaszka, który chodzi za opiekunem krok w krok.[/FONT] [FONT=Arial]Ma w tej chwili około 9 miesięcy. Jest energicznym i bardzo miłym pieskiem. Nie wykazuje żadnej agresji w stosunku do ludzi jak i innych psów. Ma doskonały apetyt. Został odrobaczony i zaszczepiony na choroby wirusowe. Jest zdrowy i w bardzo dobrej kondycji.[/FONT] [FONT=Arial]Jest drobniutkiej i delikatnej budowy ciała. Wzrostem sięga przed kolano.[/FONT] [FONT=Arial]Bursztyn jest gotowy do rozpoczęcia nowego życia ze swoją rodziną.[/FONT] [FONT=Arial]Ten nowy początek będzie dla niego bardzo stresujący, dlatego szukamy dla niego bardzo dobrego, kochającego domu. [/FONT] [FONT=Arial]Domu, który da mu czas na zaakceptowanie kolejnej zmiany w jego życiu. Bunio będzie potrzebny czas, aby zaufać nowemu właścicielowi, ale gdy to już się stanie będzie kochającym i oddanym przyjacielem.[/FONT] [FONT=Arial]W tej chwili Bursztyn przebywa w stadku z innymi psami, za którymi na pewno będzie tęsknił. Jeżeli w nowym domu Bursztyna będzie już pies rezydent bardzo pomoże to w aklimatyzacji w nowym miejscu.[/FONT] [FONT=Arial]Szukamy domu w Warszawie lub w najbliższej okolicy. [/FONT] [FONT=Arial]Jako dotychczasowi opiekunowie deklarujemy wszelką pomoc zarówno w pierwszych dniach jak i potem.[/FONT] [FONT=Arial]Tel do kontaktu: 0-500-119-660[/FONT] [FONT=Arial]Mail: [email protected][/FONT] [FONT=Arial]________________________________________________________________[/FONT] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS]Ogłoszenia :[/FONT] Szczeniaczki bez imion.... (3703) - psy - oddam zwierzaka do adopcji - Ogłoszenia - Zwierzaki na CafeAnimal.pl na woj. mazowieckie: Nie miały nigdy NIC. Mama i 6 szczeniaczków (804904736) - Aukcje internetowe Allegro i ode mnie kilka tygodniowych, bo pomyśłałam że ktoś sie w Polsce zechce zakochać :smile:: na woj. lubelskie: Nie miały nigdy NIC. Mama i 6 szczeniaczków (804905064) - Aukcje internetowe Allegro na woj. łódzkie: Nie miały nigdy NIC. Mama i 6 szczeniaczków (804905396) - Aukcje internetowe Allegro na woj. małopolskie: Nie miały nigdy NIC. Mama i 6 szczeniaczków (804905880) - Aukcje internetowe Allegro Sunia i 6 szczeników PILNIE szukają domów, psy, pozostałe Sunia i 6 szczeniaków PILNIE szukają domów - Kokosy, darmowe ogłoszenia drobne Miały, chciałoby się powiedzieć, wszystk / Adopcja psa. Ogłoszenia: psy do adopcji, szukam psa, oddam psa wszystkie ogłoszenia - ogłoszenia zwierzęta, psy, koty, tapety na pulpit - nasipupile.pl Sunia i 6 szczeniaków PILNIE szukają domów - Psy, Szczeniaki, Pieski, Psiaki, Psy Rasowe - Gumtree Warszawa Nie miały nigdy nic. Mama i 6 szczeniaków... Oddam za darmo - Sunia i 6 szczeniaków PILNIE szukają dom | darmowe ogłoszenia na Darmobranie.pl Quote
Isadora7 Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Noż kurcze żal d... ściska, ogarnąć się nie daje tyle tych bied :( Quote
Laura1108 Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 No się nie daje a najgorsze , że niebawem to już nam domków zabraknie dla tych sierotek :placz: Quote
Isadora7 Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Laura1108 napisał(a):No się nie daje a najgorsze , że niebawem to już nam domków zabraknie dla tych sierotek :placz: Już brakuje domków :( No nic trzeba szukać Quote
Cajus JB Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Dodam do siebie galerii. Mam tam znajomych w okolicy, ale nie wierzę aby to coś dało. Mają swoje problemy z kotami. No ale może kogoś tam blisko znają kto mógłby pomóc. Quote
Olga7 Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Laura -napisalam ci na gg -dorzucę kilka zl na maluchy ,ale dopiero po 1-.XI.br -teraz nie mam ...:( Quote
beka Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Nie jest to najlepsze rozwiazanie ale może je do schroniska w Klembowie odwieźć? Quote
mru Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 o boże, tragedia :( jakiś facet chciał ostatnio szczeniaka... może już znalazł, ale wyślę mu te biedy... jezu, szybko trzeba coś zrobić :placz: Laura, zrobię jakiś banerek Quote
madcat1981 Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Zmasowany atak szczeniorów :diabloti: Ręce mi opadły ... nawet nie wiem od czego zacząć:grab: Quote
Isadora7 Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 No to trzymamy psiaki na widoku (bo zaraz przybędzie ich w postępie geometrycznym) Quote
Negri_2008 Posted October 27, 2009 Author Posted October 27, 2009 beka napisał(a):Nie jest to najlepsze rozwiazanie ale może je do schroniska w Klembowie odwieźć? Myslałyśmy juz o tym, ale w Klembwie jest parwo. Nie dawno dwa psiaki ledwo uszły z życiem, jeden szczenior haszczakowaty nie przetrwał :shake: Czy w takiej sytuacji można zaryzykować umieszczając psiaki w Klembowie? Matka pewnie przeżyje a szczeniory? Quote
Isadora7 Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Uprzedziłaś mnie Negri, miałam o parwo napisać Quote
madcat1981 Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Suuuper, zaraz będę robić porządek ze swoimi banerkami to wkleję :) Quote
Negri_2008 Posted October 27, 2009 Author Posted October 27, 2009 Przydałby sie jakis dogomaniak z domem z ogrodem. Może gdzieś w garażu psiaki znalazłyby schronienie. :-( Isadorko, siostrzyczko czy jakieś zbiorowe allegro dla szczeniaków miałoby sens? Quote
Isadora7 Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Negri_2008 napisał(a):Przydałby sie jakis dogomaniak z domem z ogrodem. Może gdzieś w garażu psiaki znalazłyby schronienie. :-( Isadorko, siostrzyczko czy jakieś zbiorowe allegro dla szczeniaków miałoby sens? Też o tym myślałam i to takie wyróżnione na full czyli wyróznienie+pogrubienie+podświetlenie. To jest bardzo pilne bo zaraz bedzie tragedia. Quote
obraczus87 Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Isadora7 napisał(a):Też o tym myślałam i to takie wyróżnione na full czyli wyróznienie+pogrubienie+podświetlenie. To jest bardzo pilne bo zaraz bedzie tragedia. Isadora, ile kosztowac będzie taka full opcja ?? Quote
Negri_2008 Posted October 27, 2009 Author Posted October 27, 2009 Zadzwonię do Laury i zapytam ją czy w razie czego będzie mogła tam podjechać do tych szczylków i czy będzie mogła być osobą do kontaktu No, tragedia z tymi szczeniorami :shake: Quote
ala123 Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Ja też dorzucę jakieś pieniądze dla psiej rodzinki, piszcie na pw gdyby mnie nie było na wątku. Quote
Isadora7 Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 obraczus87 napisał(a):Isadora, ile kosztowac będzie taka full opcja ?? 12 wyróżnienie + 6 podświetlenie + 2 pogrubienie razem 20 zł Quote
Negri_2008 Posted October 27, 2009 Author Posted October 27, 2009 Dzwoniłam do Laury, ale nie odbiera (pewnie usypia dzidziusia) :evil_lol: Będę dzwonić dalej.... Quote
Isadora7 Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Negri_2008 napisał(a):Dzwoniłam do Laury, ale nie odbiera (pewnie usypia dzidziusia) :evil_lol: Będę dzwonić dalej.... Ona ostatnio to po nocach sie pojawia. Kurcze nie dają mi spokoju te piesy biedne. Quote
Recommended Posts