enchantress Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Płakać mi się nie chce, że nie mogę się żadnym zaopiekować :placz: Chcę im oddać karmę, jakieś ciasteczka i może coś jeszcze znajdę, z kim się kontaktować w tej sprawie? Quote
tripti Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 ja dziś po 17 stej znowu mam zadzwonić, jak coś będzie z tego to dam znać. Mam pytanie ten białasek to sunia czy piesek? I ten czarny z brązem kudłaty? Z rudzielców rozumiem, że jedna ta wychudzona to sunia? Może ktoś powiedzieć kto widział je na żywo jakiej one są wielkości? Te rudzielce podobne są może to pińczerów miniaturek czy większe? Z dwóch miotów są, czyli między tymi szczeniakami jest mniej więcej pół roku różnicy? Te rude są z drugiego miotu? Quote
Sylwia K Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 kurde, jak przyjdą przymrozki to one pozamarzają na tej ulicy:placz: czy one podchodzą do ludzi czy są strachliwe? i jakie są na wielkość? i jakie mniej więcej będą docelowo? Quote
Negri_2008 Posted October 29, 2009 Author Posted October 29, 2009 Żeby coś ruszyło do przodu mogę wziąc na siebie rozliczenia finansowe. Problem w tym, że nikt z nas ne widział szeczeniorów i mało o nich wiemy. :-( Quote
obraczus87 Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Lauro jak tylko się pojawisz proszę o info czy mam dalej trzymać miejsca dla psiaków. Niestety jak to w życiu bywa, przez miesiąc nie było chętnych na DT u mojej kol. a teraz jak na złość kilka osób... Quote
Negri_2008 Posted October 29, 2009 Author Posted October 29, 2009 Transport dla szczeniaków zaooferowała Aga-33-76 :loveu: Nawet dziś Potrzeby: musimy wiedzieć, gdzie przebywają psiaki klatka osoba do asysty Obraczus, kiedy Twoja koleżanka mogłaby przyjąć psiaki? Rozumiem, że od razu. Quote
Laura1108 Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Jeżeli dziś mój TZ zjawi się w miarę wcześnie to ja mogę pojechać jak będzie tam cioteczka by zabrac psiaki tylko obaiwma się czy wieczorem to one nie schowają się na ten "ogrodzony" teren . Psiaki są w Duczkach przy ul. Ogrodowej pisałam chyba w pierwszym poście. Kennel chyba będzie lekko uszkodzony trzeba dwie dziurki zrobić i zaczepić kalmrę co prawda nie do końca wiem o czym piszę ale jak ktoś pojedzie po ten kennel to zobaczy o co tam chodzi i myślę , że każdy facet to zrobi . Kennel mtf zalesie odbió w piasecznie. Czy mamy kogoś kto mieszka blisko Piaseczna ? Quote
obraczus87 Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Negri, od zaraz. Tylko pamiętajcie, że to płatny DT. Mogłaby zabrać 2 psiaki, bądź trzy jesli będzie kennel. Koleżanka mieszka w Warszawie w centrum. Quote
Basia1968 Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 ja za tydzien pobytu maluszków na DT zapłacę - po 10 tym j. 12 listopada - bo mam inne zobowiązania w przyszłym tygodniu z innych wątków - prosze o przypomnienie w razie czego, bo ja jestem na kilku wątkach. Quote
obraczus87 Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Basia, znaczy mam rozumieć że bedziesz mogla zaplacic nam te 49 zł o ktorych Ci mowilam?? Quote
Basia1968 Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 tak - tylkop tak jak mówię 12 listopada - trzeba mi przypomnieć, bo już wiek nie ten i pamięc nie ta :eviltong: Quote
obraczus87 Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Juz wszystko wiem, jesli chodzi o DT mojej kol. zaraz wszystko napiszę. Quote
obraczus87 Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Pierwsza opcja - z kennelem. Koleżanka weźmie 3 szczeniaki: z pewnych przyczyn chciałaby zaopiekować się tymi: http://images48.fotosik.pl/220/1e4ee0a33e471dba.jpg http://images37.fotosik.pl/215/2ddc9cb96bc472fc.jpg Miała nie brac rudego, ale postanowiła zaopiekować się również tym najbardziej chudym, z widocznymi żeberkami :roll: KOSZT POBYTU DLA 3 SZCZENIAKÓW (PLUS KENNEL I KARMA) 6zł za dobę/szczeniak --> pobyt tygodniowy dla trzech szczeniaków to: 126zł. Czyli na tydzień potrzebujemy na DT- 126zł. Plus oczywiście koszty karmy - nie wiem ile. (mniej więcej 18zł dziennie w tym sucha bądź puszki oraz gotowane) KOSZT POBYTU DLA 2 SZCZENIAKÓW (PLUS KARMA) 7zł za dobę/szczeniak--> za tydzień pobytu 98 zł plus koszty karmy Uważam, że przy gotowanym jedzonku i suchej karmie wyjdzie mniej niż 18zł za dzień, ale... Poza tym musimy mieć kasę na odrobaczenie i na szczepienie. Trzeba to szybko załatwić, wtedy szczeniaki będą miały wiekszą szansę na adopcję. Jesli będziecie wolały same chodzić z psiakami do wet to nie ma sprawy, ale Ona równiez może chodzić. ZAZNACZAM, ŻE MOJA KOLEŻANKA ZDECYDOWANIE WOLI POZYCZYĆ KENNEL (ALE ONA NIE MA OD KOGO) I URATOWAĆ ŻYCIE 3 PIESKOM. Quote
obraczus87 Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Najlepiej by było jakby psiaki przyjechały do Niej w poniedziałek nawet bardzo rano. Niestety ze względu na Wszystkich świetych sobota i niedziela całkowicie odpada. Quote
emilak Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 a co z resztą maluchów i mamą?jaką karmę trzeba kupić: chrupki, czy lepiej puszki?ja jutro zapłacę za tymczas tygodniowy tych 3 dzieciaków: czyli 126 zł...tylko gdzie mam to wpłacić? Quote
Negri_2008 Posted October 29, 2009 Author Posted October 29, 2009 [quote name='emilak']a co z resztą maluchów i mamą?jaką karmę trzeba kupić: chrupki, czy lepiej puszki?ja jutro zapłacę za tymczas tygodniowy tych 3 dzieciaków: czyli 126 zł...tylko gdzie mam to wpłacić?[/QUOTE] już podaję Ci konto na pm Quote
obraczus87 Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 [quote name='emilak']a co z resztą maluchów i mamą?jaką karmę trzeba kupić: chrupki, czy lepiej puszki?ja jutro zapłacę za tymczas tygodniowy tych 3 dzieciaków: czyli 126 zł...tylko gdzie mam to wpłacić?[/QUOTE] poczekaj, jak juz zostanie podjęta decyzja to ja CI podam bezpośrednio konto do DT :) żeby nie trzeba bylo przesyłac kasy :) dziękuję :) Quote
enchantress Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Tak jak pisałam, ja mogę dać opakowanie dobrej karmy, bodajże 2 albo 2,5 kg. Quote
Negri_2008 Posted October 29, 2009 Author Posted October 29, 2009 Aga-33-76 też wpłaciła pieniądze dla maluchów. Jaka to będzie kwota będe wiedziała dopiero po rozliczeniue transportu Nadziei z Klembowa. Myślę, że można przyjąć, że około 60 - 70 zł będzie dla szczeniorków. Ale konkrety najwcześniej jutro wieczorem ;) Quote
obraczus87 Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Acha, obróżki, smyczki i miseczki też będa potrzebne. Ja zaraz wychodzę z pracy. Na dogo mnie nie będzie. Jak podejmiecie decyzję to dajcie mi znać: Laura i Negri macie mój numer. Acha i jeszcze musimy uzbierać kasę na przynajmniej 3 tygodnie pobytu szczeniorów i na odrobaczenie, żebysmy potem nie musiały zabierać psów z DT, bo nie będzie kasy na ich utrzymanie. Karma również mile widziana, wtedy odejdą koszty zakupu karmy. Quote
Negri_2008 Posted October 29, 2009 Author Posted October 29, 2009 [quote name='obraczus87']poczekaj, jak juz zostanie podjęta decyzja to ja CI podam bezpośrednio konto do DT :) żeby nie trzeba bylo przesyłac kasy :) dziękuję :)[/QUOTE] Czyli mam nie podawać nikomu swojego konta do wpłaty? Quote
obraczus87 Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 [quote name='Negri_2008']Czyli mam nie podawać nikomu swojego konta do wpłaty?[/QUOTE] O jeju.... przepraszam, zapomniałam Kochana ze się zadeklarowałas :) w takim wypadku cofam to co powiedzialam :) podawaj swoj numer Kochana :) jak nie zostanie podjęta decyzja o DT, to kasa się przyda na szczeoienia itd.. przepraszam Negri ale umknęło mi to gdzieś :( Quote
Negri_2008 Posted October 29, 2009 Author Posted October 29, 2009 [quote name='obraczus87']O jeju.... przepraszam, zapomniałam Kochana ze się zadeklarowałas :) w takim wypadku cofam to co powiedzialam :) podawaj swoj numer Kochana :) jak nie zostanie podjęta decyzja o DT, to kasa się przyda na szczeoienia itd.. przepraszam Negri ale umknęło mi to gdzieś :([/QUOTE] ja tez momentami mam kręćka od tych wszystkich wątków i spraw ;) Quote
tripti Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 czyli klaruje się, będzie zapewniony byt dla trzech maluchów od 2 listopada na 2 tygodnie, pozostaje kwestia szczepień i odrobaczenia. Jeszcze tylko co będzie jak szczeniaki nie znajdą domu za 2 tygodnie... Ja z przyczyn swojego połamańca nie mogę narazie dawać nowych deklaracji. Prosimy o dalsze wspracie. Quote
Recommended Posts