Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja dziś po 17 stej znowu mam zadzwonić, jak coś będzie z tego to dam znać. Mam pytanie ten białasek to sunia czy piesek? I ten czarny z brązem kudłaty? Z rudzielców rozumiem, że jedna ta wychudzona to sunia? Może ktoś powiedzieć kto widział je na żywo jakiej one są wielkości? Te rudzielce podobne są może to pińczerów miniaturek czy większe? Z dwóch miotów są, czyli między tymi szczeniakami jest mniej więcej pół roku różnicy? Te rude są z drugiego miotu?

Posted

kurde, jak przyjdą przymrozki to one pozamarzają na tej ulicy:placz:

czy one podchodzą do ludzi czy są strachliwe?

i jakie są na wielkość? i jakie mniej więcej będą docelowo?

Posted

Lauro jak tylko się pojawisz proszę o info czy mam dalej trzymać miejsca dla psiaków. Niestety jak to w życiu bywa, przez miesiąc nie było chętnych na DT u mojej kol. a teraz jak na złość kilka osób...

Posted

Transport dla szczeniaków zaooferowała Aga-33-76 :loveu: Nawet dziś

Potrzeby:

musimy wiedzieć, gdzie przebywają psiaki
klatka
osoba do asysty

Obraczus, kiedy Twoja koleżanka mogłaby przyjąć psiaki? Rozumiem, że od razu.

Posted

Jeżeli dziś mój TZ zjawi się w miarę wcześnie to ja mogę pojechać jak będzie tam cioteczka by zabrac psiaki tylko obaiwma się czy wieczorem to one nie schowają się na ten "ogrodzony" teren .

Psiaki są w Duczkach przy ul. Ogrodowej pisałam chyba w pierwszym poście.

Kennel chyba będzie lekko uszkodzony trzeba dwie dziurki zrobić i zaczepić kalmrę co prawda nie do końca wiem o czym piszę ale jak ktoś pojedzie po ten kennel to zobaczy o co tam chodzi i myślę , że każdy facet to zrobi . Kennel mtf zalesie odbió w piasecznie. Czy mamy kogoś kto mieszka blisko Piaseczna ?

Posted

ja za tydzien pobytu maluszków na DT zapłacę - po 10 tym j. 12 listopada - bo mam inne zobowiązania w przyszłym tygodniu z innych wątków - prosze o przypomnienie w razie czego, bo ja jestem na kilku wątkach.

Posted

Pierwsza opcja - z kennelem.
Koleżanka weźmie 3 szczeniaki: z pewnych przyczyn chciałaby zaopiekować się tymi:

http://images48.fotosik.pl/220/1e4ee0a33e471dba.jpg
http://images37.fotosik.pl/215/2ddc9cb96bc472fc.jpg

Miała nie brac rudego, ale postanowiła zaopiekować się również tym najbardziej chudym, z widocznymi żeberkami :roll:

KOSZT POBYTU DLA 3 SZCZENIAKÓW (PLUS KENNEL I KARMA)
6zł za dobę/szczeniak --> pobyt tygodniowy dla trzech szczeniaków to: 126zł.
Czyli na tydzień potrzebujemy na DT- 126zł. Plus oczywiście koszty karmy - nie wiem ile. (mniej więcej 18zł dziennie w tym sucha bądź puszki oraz gotowane)

KOSZT POBYTU DLA 2 SZCZENIAKÓW (PLUS KARMA)

7zł za dobę/szczeniak--> za tydzień pobytu 98 zł plus koszty karmy

Uważam, że przy gotowanym jedzonku i suchej karmie wyjdzie mniej niż 18zł za dzień, ale...

Poza tym musimy mieć kasę na odrobaczenie i na szczepienie. Trzeba to szybko załatwić, wtedy szczeniaki będą miały wiekszą szansę na adopcję.
Jesli będziecie wolały same chodzić z psiakami do wet to nie ma sprawy, ale Ona równiez może chodzić.

ZAZNACZAM, ŻE MOJA KOLEŻANKA ZDECYDOWANIE WOLI POZYCZYĆ KENNEL (ALE ONA NIE MA OD KOGO) I URATOWAĆ ŻYCIE 3 PIESKOM.

Posted

a co z resztą maluchów i mamą?jaką karmę trzeba kupić: chrupki, czy lepiej puszki?ja jutro zapłacę za tymczas tygodniowy tych 3 dzieciaków: czyli 126 zł...tylko gdzie mam to wpłacić?

Posted

[quote name='emilak']a co z resztą maluchów i mamą?jaką karmę trzeba kupić: chrupki, czy lepiej puszki?ja jutro zapłacę za tymczas tygodniowy tych 3 dzieciaków: czyli 126 zł...tylko gdzie mam to wpłacić?[/QUOTE]
już podaję Ci konto na pm

Posted

[quote name='emilak']a co z resztą maluchów i mamą?jaką karmę trzeba kupić: chrupki, czy lepiej puszki?ja jutro zapłacę za tymczas tygodniowy tych 3 dzieciaków: czyli 126 zł...tylko gdzie mam to wpłacić?[/QUOTE]

poczekaj, jak juz zostanie podjęta decyzja to ja CI podam bezpośrednio konto do DT :) żeby nie trzeba bylo przesyłac kasy :) dziękuję :)

Posted

Aga-33-76 też wpłaciła pieniądze dla maluchów.

Jaka to będzie kwota będe wiedziała dopiero po rozliczeniue transportu Nadziei z Klembowa.

Myślę, że można przyjąć, że około 60 - 70 zł będzie dla szczeniorków.

Ale konkrety najwcześniej jutro wieczorem ;)

Posted

Acha, obróżki, smyczki i miseczki też będa potrzebne.
Ja zaraz wychodzę z pracy. Na dogo mnie nie będzie. Jak podejmiecie decyzję to dajcie mi znać: Laura i Negri macie mój numer.

Acha i jeszcze musimy uzbierać kasę na przynajmniej 3 tygodnie pobytu szczeniorów i na odrobaczenie, żebysmy potem nie musiały zabierać psów z DT, bo nie będzie kasy na ich utrzymanie.
Karma również mile widziana, wtedy odejdą koszty zakupu karmy.

Posted

[quote name='obraczus87']poczekaj, jak juz zostanie podjęta decyzja to ja CI podam bezpośrednio konto do DT :) żeby nie trzeba bylo przesyłac kasy :) dziękuję :)[/QUOTE]

Czyli mam nie podawać nikomu swojego konta do wpłaty?

Posted

[quote name='Negri_2008']Czyli mam nie podawać nikomu swojego konta do wpłaty?[/QUOTE]

O jeju.... przepraszam, zapomniałam Kochana ze się zadeklarowałas :) w takim wypadku cofam to co powiedzialam :) podawaj swoj numer Kochana :) jak nie zostanie podjęta decyzja o DT, to kasa się przyda na szczeoienia itd.. przepraszam Negri ale umknęło mi to gdzieś :(

Posted

[quote name='obraczus87']O jeju.... przepraszam, zapomniałam Kochana ze się zadeklarowałas :) w takim wypadku cofam to co powiedzialam :) podawaj swoj numer Kochana :) jak nie zostanie podjęta decyzja o DT, to kasa się przyda na szczeoienia itd.. przepraszam Negri ale umknęło mi to gdzieś :([/QUOTE]

ja tez momentami mam kręćka od tych wszystkich wątków i spraw ;)

Posted

czyli klaruje się, będzie zapewniony byt dla trzech maluchów od 2 listopada na 2 tygodnie, pozostaje kwestia szczepień i odrobaczenia. Jeszcze tylko co będzie jak szczeniaki nie znajdą domu za 2 tygodnie... Ja z przyczyn swojego połamańca nie mogę narazie dawać nowych deklaracji. Prosimy o dalsze wspracie.