Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='dbsst']wiecie co zmieniam zdanie ten temat jest OKROPNY ja nie moge mam dola ze nie mam talentu i chci az takiej coby te systkie ciasteczka tak dekorowac, mam dola ze pszepisow jest tyle ze nic tylko siedziec w kuchnie, i w ogole mam dola bo ja kce w tej chcwili to SYSTKO ZJESC

Teklunia co Cie podkusilo zeby taki topik zakladac ;) jakie to licho bylo :/ ;) Licho co sie zwie Debe :evilbat:

Posted

Rybne dzieła mojej mamy :D

Śledziki w occie

Karpik w galarecie

Ryba po grecku (tak cudownie smaczna, ze dla mnie mogloby nic innego nie byc na stole! Gwarantuje, ze nikt tak nie robi ryby jak moja mama :))

...[SIZE=-1]w tle majaczą się pierożki ;)...

Posted

Najpierw przepis na PIZZE
2 szkl.mąki
2 dkg drożdży
1 żółtko
3/4 szkl. wody
1 łyżka oleju
1 łyżka cukru
sół , pieprz , papryka , sos pomidorowy

Drożdże rozetrzeć cukrem dodać do pozostałych składników // bez oleju// , dodać wodę i wymieszać .Pozostawić do wyrośnięcia.
Następnie wymieszać z olejem , zarobić ciasto / ja dodaję jeszcze oregano i czosnek do ciasta/i wylepić formę .Pozostawić na 20 min do wyrośnięcia.
Kiedy ciasto wyrośnie smarujemy sosem pom. i układamy na cieście to co nam smakuje na koniec posypując serem .
Piec około 25 min.

Ciemne ciasto z bakaliami

1 kostka margaryny Palma
4 łyżki kakao
4 łyżki wody
1,5 szklanki cukru
UGOTOWAĆ
Po ostudzeniu dodać
3 żółtka
3 łyżki alkoholu
wymieszać
Odlać 3/4 szklanki masy , a do reszty dodać
1,5 szkl maki
1 łyżkę proszku do pieczenia
bakalie
a na koniec 3 ubite białka.
Wysmarować formę .
Piec ok 45 min.
Po upieczeniu rozkroić i posmarować pozostawioną masą wewnątrz i wierzch ciasta .Można posypać kokosem lub migdałami czy orzechami.

Posted

yoreczka napisał(a):
Tekluniu a gdzie przepisiki? ciągle tu zaglądam i zapisuje :) wszystkie napewno wypróbuje, oj ten topik kusi:nono:

a, to ja mamusie poprosze o przepisy :)
i szybko wklepie :)

Posted

[quote name='Teklunia']Licho co sie zwie Debe :evilbat:

no co za BABSZTYL ja nie moge :baddevil:

taaaak teraz to moja wina taaak :eviltong:

jak tylko wrocisz to ja Ci pokaze gdzie dobre dania nie zimuja ;) :HUT012:

Posted

Sylwcia napisał(a):
Teraz o takich pysznościach przepisowych, może jakieś przepisiki jakby tu zgubić pewne kilogramiki, które przybyły po świętach z prętkością światła hehehe

o nie DZIEWCZYNKI proszkam WAS nie robcie tego ;)

tu jak sie zaglada to trzeba sobie myslec ze ma sie figure antylopy i juz ;) :wink:

Posted

dbsst napisał(a):

tu jak sie zaglada to trzeba sobie myslec ze ma sie figure antylopy i juz ;) :wink:
hahaha raczej Szpilki :wink:

chcecie przepisik na naprawdę dobrego makowca (z kupną masą :eviltong:) i na Snikersa z moimi modyfikacjami?

Posted

[quote name='Teklunia']Moi Drodzy Dogogłodomorzy!!!

Okazuje sie, ze oprocz psow lubimy tez jedzonko :haha: A niektorzy z nas probuja nawet gotowac sami. Inni z kolei - na przykład nasza kochana dbsst - lubia sobie popatrzec. I dlatego uroczyście otwieram nową kulinarną galerię, gdzie wstawiamy przepisiki, ale koniecznie ze zdjeciami żarełka (zeby Ci co akurat nic smacznego w domu nie maja, mogli sie poślinić... :evilbat:). Pomysl przedni i smakowity :-D
[quote name='Teklunia']Zdjęciami własnej roboty!!!Jak na Galerie przyslalo :klacz:

Ale zeby nie przeslodzic mam propozycje dla zalozycielki topiku :cool1:
Temat w oszalamiajacym tempie zdazyl sie rozrosnac i zawiera taka rozmaitosc smakowitych przepisow, ze az sie prosi o spis tresci, najlepiej w pierwszym poscie ;-)
Stanie sie wtedy nie tylko smakowity ale i bardzo przydatny :-D

Posted

Sylwcia napisał(a):
No Gosiaczku jak już zrobiłaś znowu nam smaka to dawaj dawaj szybciutko te przepisiki :-)

O figurze pomyślimy później hehehe :evil_lol:
figura rzecz nabyta ;) , a niebo w gębie najwazniejsze :multi: .Gosiu pisz :multi:

Posted

dbsst napisał(a):

Łatwo mówić jak się faktycznie ma figurę antulopy :diabloti: .