Wind Posted December 23, 2005 Posted December 23, 2005 Gosiu, Dzieki wielkie :-) Dzisiaj wieczorem bede piec, a o efektach napisze :sg168: Juz mi slinka cieknie :eating: Quote
Teklunia Posted December 23, 2005 Author Posted December 23, 2005 [quote name='dbsst']wiecie co zmieniam zdanie ten temat jest OKROPNY ja nie moge mam dola ze nie mam talentu i chci az takiej coby te systkie ciasteczka tak dekorowac, mam dola ze pszepisow jest tyle ze nic tylko siedziec w kuchnie, i w ogole mam dola bo ja kce w tej chcwili to SYSTKO ZJESC Teklunia co Cie podkusilo zeby taki topik zakladac ;) jakie to licho bylo :/ ;) Licho co sie zwie Debe :evilbat: Quote
Daga_i_Oskar Posted December 24, 2005 Posted December 24, 2005 SERNIK z brzoskwiniami i galaretką w wykonaniu mojej mamy :santagri: jeszcze bez galaretki :) i z galaretką :) :santagri: :santagri: Quote
yoreczka Posted December 25, 2005 Posted December 25, 2005 Dagusiu poprosimy o przepisik :x-mas: Quote
Teklunia Posted December 25, 2005 Author Posted December 25, 2005 Rybne dzieła mojej mamy :D Śledziki w occie Karpik w galarecie Ryba po grecku (tak cudownie smaczna, ze dla mnie mogloby nic innego nie byc na stole! Gwarantuje, ze nikt tak nie robi ryby jak moja mama :)) ...[SIZE=-1]w tle majaczą się pierożki ;)... Quote
Alicja Posted December 25, 2005 Posted December 25, 2005 Najpierw przepis na PIZZE 2 szkl.mąki 2 dkg drożdży 1 żółtko 3/4 szkl. wody 1 łyżka oleju 1 łyżka cukru sół , pieprz , papryka , sos pomidorowy Drożdże rozetrzeć cukrem dodać do pozostałych składników // bez oleju// , dodać wodę i wymieszać .Pozostawić do wyrośnięcia. Następnie wymieszać z olejem , zarobić ciasto / ja dodaję jeszcze oregano i czosnek do ciasta/i wylepić formę .Pozostawić na 20 min do wyrośnięcia. Kiedy ciasto wyrośnie smarujemy sosem pom. i układamy na cieście to co nam smakuje na koniec posypując serem . Piec około 25 min. Ciemne ciasto z bakaliami 1 kostka margaryny Palma 4 łyżki kakao 4 łyżki wody 1,5 szklanki cukru UGOTOWAĆ Po ostudzeniu dodać 3 żółtka 3 łyżki alkoholu wymieszać Odlać 3/4 szklanki masy , a do reszty dodać 1,5 szkl maki 1 łyżkę proszku do pieczenia bakalie a na koniec 3 ubite białka. Wysmarować formę . Piec ok 45 min. Po upieczeniu rozkroić i posmarować pozostawioną masą wewnątrz i wierzch ciasta .Można posypać kokosem lub migdałami czy orzechami. Quote
yoreczka Posted December 25, 2005 Posted December 25, 2005 Tekluniu a gdzie przepisiki? ciągle tu zaglądam i zapisuje :) wszystkie napewno wypróbuje, oj ten topik kusi:nono: Quote
Teklunia Posted December 25, 2005 Author Posted December 25, 2005 yoreczka napisał(a):Tekluniu a gdzie przepisiki? ciągle tu zaglądam i zapisuje :) wszystkie napewno wypróbuje, oj ten topik kusi:nono: a, to ja mamusie poprosze o przepisy :) i szybko wklepie :) Quote
Alicja Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 No proszę , po świetach i już nikt tu nie zagląda :roll: Quote
yoreczka Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 Alicjarydzewska napisał(a):No proszę , po świetach i już nikt tu nie zagląda :roll: oj zajrzą :) teraz odpoczywają z przejedzenia:placz: Quote
dbsst Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 [quote name='Teklunia']Licho co sie zwie Debe :evilbat: no co za BABSZTYL ja nie moge :baddevil: taaaak teraz to moja wina taaak :eviltong: jak tylko wrocisz to ja Ci pokaze gdzie dobre dania nie zimuja ;) :HUT012: Quote
Sylwcia Posted December 28, 2005 Posted December 28, 2005 Teraz o takich pysznościach przepisowych, może jakieś przepisiki jakby tu zgubić pewne kilogramiki, które przybyły po świętach z prętkością światła hehehe Quote
olcha Posted December 28, 2005 Posted December 28, 2005 ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ Zgadzam się z poprzedniczką!!! Quote
dbsst Posted December 28, 2005 Posted December 28, 2005 Sylwcia napisał(a):Teraz o takich pysznościach przepisowych, może jakieś przepisiki jakby tu zgubić pewne kilogramiki, które przybyły po świętach z prętkością światła hehehe o nie DZIEWCZYNKI proszkam WAS nie robcie tego ;) tu jak sie zaglada to trzeba sobie myslec ze ma sie figure antylopy i juz ;) :wink: Quote
Gosiek Posted December 28, 2005 Posted December 28, 2005 dbsst napisał(a):o nie DZIEWCZYNKI proszkam WAS nie robcie tego ;) tu jak sie zaglada to trzeba sobie myslec ze ma sie figure antylopy i juz ;) :wink:hahaha raczej Szpilki :wink: chcecie przepisik na naprawdę dobrego makowca (z kupną masą :eviltong:) i na Snikersa z moimi modyfikacjami? Quote
Evelina Posted December 28, 2005 Posted December 28, 2005 [quote name='Teklunia']Moi Drodzy Dogogłodomorzy!!! Okazuje sie, ze oprocz psow lubimy tez jedzonko :haha: A niektorzy z nas probuja nawet gotowac sami. Inni z kolei - na przykład nasza kochana dbsst - lubia sobie popatrzec. I dlatego uroczyście otwieram nową kulinarną galerię, gdzie wstawiamy przepisiki, ale koniecznie ze zdjeciami żarełka (zeby Ci co akurat nic smacznego w domu nie maja, mogli sie poślinić... :evilbat:). Pomysl przedni i smakowity :-D [quote name='Teklunia']Zdjęciami własnej roboty!!!Jak na Galerie przyslalo :klacz: Ale zeby nie przeslodzic mam propozycje dla zalozycielki topiku :cool1: Temat w oszalamiajacym tempie zdazyl sie rozrosnac i zawiera taka rozmaitosc smakowitych przepisow, ze az sie prosi o spis tresci, najlepiej w pierwszym poscie ;-) Stanie sie wtedy nie tylko smakowity ale i bardzo przydatny :-D Quote
Gosiek Posted December 28, 2005 Posted December 28, 2005 Hahaha i Evelinka wkopała naszą Kasieńkę w robótki na bieżąco :lol: Kasia jest na feriach zimowych teraz ale jak wróci to pewnie sie za to weźmie :shiny: Quote
Agga Posted December 28, 2005 Posted December 28, 2005 BOsze jakie pierniki ja tam widziałam. Ale se podrażniłam podniebienie:loveu: :icon_roc: Quote
Sylwcia Posted December 28, 2005 Posted December 28, 2005 No Gosiaczku jak już zrobiłaś znowu nam smaka to dawaj dawaj szybciutko te przepisiki :-) O figurze pomyślimy później hehehe :evil_lol: Quote
Alicja Posted December 28, 2005 Posted December 28, 2005 Sylwcia napisał(a):No Gosiaczku jak już zrobiłaś znowu nam smaka to dawaj dawaj szybciutko te przepisiki :-) O figurze pomyślimy później hehehe :evil_lol:figura rzecz nabyta ;) , a niebo w gębie najwazniejsze :multi: .Gosiu pisz :multi: Quote
Poświata Posted December 28, 2005 Posted December 28, 2005 dbsst napisał(a):o nie DZIEWCZYNKI proszkam WAS nie robcie tego ;) tu jak sie zaglada to trzeba sobie myslec ze ma sie figure antylopy i juz ;) :wink: Łatwo mówić jak się faktycznie ma figurę antulopy :diabloti: . Quote
Alicja Posted December 28, 2005 Posted December 28, 2005 Poświata napisał(a):Łatwo mówić jak się faktycznie ma figurę antulopy :diabloti: .no nie to zależy jakiej antylopy ;) :roll: Quote
Recommended Posts