Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='asher']Hahaha, ale ja żartowałam!!! Chciałam sie tylko z toba podroczyć ;) :oops: no wiesz co?
a ja sie tak przejelam rola TFUrcy spisu tresci, ze nawet jakbys mi kazala kazdy tytuł innym kolorem i ze szlaczkiem pod spodem, to bym zaraz sie wziela do roboty :lol:

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Teklunia']Rybne dzieła mojej mamy :D

Śledziki w occie

Karpik w galarecie

Ryba po grecku (tak cudownie smaczna, ze dla mnie mogloby nic innego nie byc na stole! Gwarantuje, ze nikt tak nie robi ryby jak moja mama :))

...[SIZE=-1]w tle majaczą się pierożki ;)...

Atu też brakuje przepisików :-( albo ja nie znalazłam:roll:

Posted

[quote name='Teklunia']a ja sie tak przejelam rola TFUrcy spisu tresci, ze nawet jakbys mi kazala kazdy tytuł innym kolorem i ze szlaczkiem pod spodem, to bym zaraz sie wziela do roboty :lol:Slowo sie rzeklo :evil_lol:
Proponuje hmmmm :lol: abys jednak, obok szczegolowego linka dopisala numer strony na ktorej miesci sie przepis :oops: .

Wyjasniam czemu mam taki pomysl.
Link do postu z przepisem nie daje mozliwosci swobodnego poczytania co o nim napisali inni, komentarzy i poznania calej atmosferki mu towarzyszacej.
Numer strony bylby w tym przypadku bardzo przydatny z zastrzezeniem, ze korzystamy z niego bedac NIEZALOGOWANI, aby uniknac problemow z iloscia postow na stronie.
Tak to sobie wykombinowalam :roll:

[SIZE="1"]No co ja zrobie, ze topik bardzo przypadl mi do gustu :loveu:

Posted

[quote name='Evelina']Slowo sie rzeklo :evil_lol:
Proponuje hmmmm :lol: abys jednak, obok szczegolowego linka dopisala numer strony na ktorej miesci sie przepis :oops: .

Link do postu z przepisem nie daje mozliwosci swobodnego poczytania co o nim napisali inni, komentarzy i poznania calej atmosferki mu towarzyszacej.
Numer strony bylby w tym przypadku bardzo przydatny z zastrzezeniem, ze korzystamy z niego bedac NIEZALOGOWANI, aby uniknac problemow z iloscia postow na stronie.

No co ja zrobie, ze topik bardzo przypadl mi do gustu :loveu:
ciesze sie ogromnie ze Ci sie spodobal :)

a mi sie podobaja dodane w pierwszym poście obrazeczki :D
pasuja jak ulał :)

Posted

Witam dziś robiłam dzieciom racuchy

Racuchy z serem białym

1 litr wody
1 kg. mąki
10 dag. drożdży
20 dag. sera białego
3 jajka
łyżka cukru
cukier puder do posypania

Ser biały utrzeć z jajkami, wykonać zaczyn z drożdży, wody, mąki i cukrem. Wymieszać ser z jajkami i zaczynem. Ciasto odstawić aby podwoiło swoją objętość. Po wyrośnięciu ponownie wymieszać i odstawić do wyrośnięcia, czynność powtarzamy 5 razy. Smażyć na oleju

Zamiast sera można dać jabłka

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']Kasiu ale debesciarskie obrazeczki ;) :multi: :multi: :multi:
Alu, debeścirskie to one sa, ale to nie ja je tam wstawilam :oops:
Wyczuwam w tym czarodziejską rączkę Evelinki :)

yoreczka - ale mi smaku narobilas na te racuchy :sabber: chyba jutro zrobie...:knuje:
mam tylko pytanie - mozna zamiast drożdzy w kostce użyć suszonych?

Posted

yoreczka napisał(a):
hihi nie zła książka kucharska tu powstaje :D
Teklunia może warto podzielić spis treści na ciasta, mięsa, zupy, desery, ryby itp
:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Alicjarydzewska napisał(a):
yoreczka napisał(a):

hihi nie zła książka kucharska tu powstaje :-D
Teklunia może warto podzielić spis treści na ciasta, mięsa, zupy, desery, ryby itp

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
o Wy złośliwe kobiety!!! ;)

Posted

Ale topiczek preznieje :evil_lol:
Cos mi sie zdaje, ze regularnie raz na miesiac, stale czytelniczki beda musialy przedstawiac certyfikat o wymiarach w talii :evil_lol:

Posted

Evelina napisał(a):
Ale topiczek preznieje :evil_lol:
Cos mi sie zdaje, ze regularnie raz na miesiac, stale czytelniczki beda musialy przedstawiac certyfikat o wymiarach w talii :evil_lol:
ale na wagę nie musimy stawać :oops: ;)

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']ale na wagę nie musimy stawać :oops: ;)O rany :oops: zapomnialam o wadze
[SIZE="1"]To pewnie dlatego, ze nie mam nawyku wazenia sie :oops:

Posted

A jak kiedyś wspomniałam o jakiejś diecie "CUD" to nikt mi nie chciał wierzyć!!!!

Tu są takie pyszności, że ślinka sama cieknie na ich widok.

Hmmm Yoreczko te racuchy (już czuję ich smak w ustach - po prostuniebo w gębie hehe)

Posted

[quote name='Evelina']Proponuje hmmmm :lol: abys jednak, obok szczegolowego linka dopisala numer strony na ktorej miesci sie przepis :oops: .

Evelina, numery stron są zupełnie niepotrzebne :lol:
Jak otworzy ci się strona z pojedynczym postem, to w prawym górnym rogu masz tytuł tematu, w którym znajduje się ten post. Jak klikniesz w ten tytuł, to cie przeniesie do tematu dokładnie w to miejsce, gdzie się post znajduje :cool1:

Posted

[quote name='asher']Evelina, numery stron są zupełnie niepotrzebne :lol:
Jak otworzy ci się strona z pojedynczym postem, to w prawym górnym rogu masz tytuł tematu, w którym znajduje się ten post. Jak klikniesz w ten tytuł, to cie przeniesie do tematu dokładnie w to miejsce, gdzie się post znajduje :cool1:
WOW, faktycznie :o
asher, ale Ty jestes obeznana z tymi mowosciami forumowymi, jestem pod wrazeniem:klacz:

Posted

[quote name='asher']Evelina, numery stron są zupełnie niepotrzebne :lol:
Jak otworzy ci się strona z pojedynczym postem, to w prawym górnym rogu masz tytuł tematu, w którym znajduje się ten post. Jak klikniesz w ten tytuł, to cie przeniesie do tematu dokładnie w to miejsce, gdzie się post znajdujeChapeau bas Asher :lol:
Mialam wrazenie, ze tak powinno byc, ale jak widac nie we wszystkie dziury wlazlam i akurat na to nie trafilam :evil_lol:

[SIZE="1"]Widzisz Teklunia, jak ludziska dopieszczaja Twoj topik ?
Wstaw wiec prosze, gdzies w spisie tresci, info o takiej mozliwosci :lol:

Posted

Witajcie :) co tutakie pustki :( jesteście na djecie "cud" :roll:

Kotlety mielone z natką

pierś z indyka ( około pół kilo)
pęczek natki pietruszki
kajzerki (półtorej)
cebula
jako
Pieprz biły i czarny
sól
bułka tarta
olej

Mięso mielimy z bułką i cebulą . Dodajemy jajko i pieprz sól dokładnie wyrabiamy. Na końcu wsypujemy drobno posiekaną natkę. Mieszamy formujemy kotlety, optaczamy i smażymy na rozgrzanym oleju.. Trzeba dodać sporo pieprzu aby nie były mdłe.

Smacznego;)

Moje drogie potrzebuje przepis na ciasto półkruche znaczy takie żeby można było wyciskać przez worek lub przepuścić przez maszynkę i wyjdą takie długie i różne wzorki.