Teklunia Posted January 5, 2006 Author Posted January 5, 2006 [quote name='asher']Hahaha, ale ja żartowałam!!! Chciałam sie tylko z toba podroczyć ;) :oops: no wiesz co? a ja sie tak przejelam rola TFUrcy spisu tresci, ze nawet jakbys mi kazala kazdy tytuł innym kolorem i ze szlaczkiem pod spodem, to bym zaraz sie wziela do roboty :lol: Quote
yoreczka Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 [quote name='Teklunia']Rybne dzieła mojej mamy :D Śledziki w occie Karpik w galarecie Ryba po grecku (tak cudownie smaczna, ze dla mnie mogloby nic innego nie byc na stole! Gwarantuje, ze nikt tak nie robi ryby jak moja mama :)) ...[SIZE=-1]w tle majaczą się pierożki ;)... Atu też brakuje przepisików :-( albo ja nie znalazłam:roll: Quote
Teklunia Posted January 5, 2006 Author Posted January 5, 2006 yoreczka, masz racje brakuje. Wstyd mi ogromnie.:oops: Obiecuje to naprawic! Quote
Evelina Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 [quote name='Teklunia']a ja sie tak przejelam rola TFUrcy spisu tresci, ze nawet jakbys mi kazala kazdy tytuł innym kolorem i ze szlaczkiem pod spodem, to bym zaraz sie wziela do roboty :lol:Slowo sie rzeklo :evil_lol: Proponuje hmmmm :lol: abys jednak, obok szczegolowego linka dopisala numer strony na ktorej miesci sie przepis :oops: . Wyjasniam czemu mam taki pomysl. Link do postu z przepisem nie daje mozliwosci swobodnego poczytania co o nim napisali inni, komentarzy i poznania calej atmosferki mu towarzyszacej. Numer strony bylby w tym przypadku bardzo przydatny z zastrzezeniem, ze korzystamy z niego bedac NIEZALOGOWANI, aby uniknac problemow z iloscia postow na stronie. Tak to sobie wykombinowalam :roll: [SIZE="1"]No co ja zrobie, ze topik bardzo przypadl mi do gustu :loveu: Quote
Teklunia Posted January 5, 2006 Author Posted January 5, 2006 [quote name='Evelina']Slowo sie rzeklo :evil_lol: Proponuje hmmmm :lol: abys jednak, obok szczegolowego linka dopisala numer strony na ktorej miesci sie przepis :oops: . Wyjasniam czemu mam taki pomysl. Link do postu z przepisem nie daje mozliwosci swobodnego poczytania co o nim napisali inni, komentarzy i poznania calej atmosferki mu towarzyszacej. Numer strony bylby w tym przypadku bardzo przydatny z zastrzezeniem, ze korzystamy z niego bedac NIEZALOGOWANI, aby uniknac problemow z iloscia postow na stronie. Tak to sobie wykombinowalam :roll: No co ja zrobie, ze topik bardzo przypadl mi do gustu :loveu: ciesze sie ogromnie ze Ci sie spodobal :) a mi sie podobaja dodane w pierwszym poście obrazeczki :D pasuja jak ulał :) Quote
yoreczka Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 Witam dziś robiłam dzieciom racuchy Racuchy z serem białym 1 litr wody 1 kg. mąki 10 dag. drożdży 20 dag. sera białego 3 jajka łyżka cukru cukier puder do posypania Ser biały utrzeć z jajkami, wykonać zaczyn z drożdży, wody, mąki i cukrem. Wymieszać ser z jajkami i zaczynem. Ciasto odstawić aby podwoiło swoją objętość. Po wyrośnięciu ponownie wymieszać i odstawić do wyrośnięcia, czynność powtarzamy 5 razy. Smażyć na oleju Zamiast sera można dać jabłka Quote
Alicja Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 Kasiu ale debesciarskie obrazeczki ;) :multi: :multi: :multi: Quote
yoreczka Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 hihi nie zła książka kucharska tu powstaje :D Teklunia może warto podzielić spis treści na ciasta, mięsa, zupy, desery, ryby itp Quote
Teklunia Posted January 5, 2006 Author Posted January 5, 2006 [quote name='Alicjarydzewska']Kasiu ale debesciarskie obrazeczki ;) :multi: :multi: :multi: Alu, debeścirskie to one sa, ale to nie ja je tam wstawilam :oops: Wyczuwam w tym czarodziejską rączkę Evelinki :) yoreczka - ale mi smaku narobilas na te racuchy :sabber: chyba jutro zrobie...:knuje: mam tylko pytanie - mozna zamiast drożdzy w kostce użyć suszonych? Quote
Alicja Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 yoreczka napisał(a):hihi nie zła książka kucharska tu powstaje :D Teklunia może warto podzielić spis treści na ciasta, mięsa, zupy, desery, ryby itp:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Teklunia Posted January 5, 2006 Author Posted January 5, 2006 Alicjarydzewska napisał(a): yoreczka napisał(a): hihi nie zła książka kucharska tu powstaje :-D Teklunia może warto podzielić spis treści na ciasta, mięsa, zupy, desery, ryby itp :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: o Wy złośliwe kobiety!!! ;) Quote
Alicja Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 Teklunia napisał(a):o Wy złośliwe kobiety!!! ;)to nie ja to ona :evil_lol: Quote
yoreczka Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 Teklunia nie robiłam jeszcze z suszonych możesz sprawdzic czy wyjdzie jest to dość duża porcja :roll: Quote
yoreczka Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 Teklunia napisał(a):o Wy złośliwe kobiety!!! ;) my :crazyeye: Quote
Evelina Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 Ale topiczek preznieje :evil_lol: Cos mi sie zdaje, ze regularnie raz na miesiac, stale czytelniczki beda musialy przedstawiac certyfikat o wymiarach w talii :evil_lol: Quote
Alicja Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 Evelina napisał(a):Ale topiczek preznieje :evil_lol: Cos mi sie zdaje, ze regularnie raz na miesiac, stale czytelniczki beda musialy przedstawiac certyfikat o wymiarach w talii :evil_lol:ale na wagę nie musimy stawać :oops: ;) Quote
Evelina Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 [quote name='Alicjarydzewska']ale na wagę nie musimy stawać :oops: ;)O rany :oops: zapomnialam o wadze [SIZE="1"]To pewnie dlatego, ze nie mam nawyku wazenia sie :oops: Quote
aga1215 Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 [quote name='Alicjarydzewska']to nie ja to ona :evil_lol: Quote
Sylwcia Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 A jak kiedyś wspomniałam o jakiejś diecie "CUD" to nikt mi nie chciał wierzyć!!!! Tu są takie pyszności, że ślinka sama cieknie na ich widok. Hmmm Yoreczko te racuchy (już czuję ich smak w ustach - po prostuniebo w gębie hehe) Quote
asher Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 [quote name='Evelina']Proponuje hmmmm :lol: abys jednak, obok szczegolowego linka dopisala numer strony na ktorej miesci sie przepis :oops: . Wyjasniam czemu mam taki pomysl. Link do postu z przepisem nie daje mozliwosci swobodnego poczytania co o nim napisali inni, komentarzy i poznania calej atmosferki mu towarzyszacej. Numer strony bylby w tym przypadku bardzo przydatny z zastrzezeniem, ze korzystamy z niego bedac NIEZALOGOWANI, aby uniknac problemow z iloscia postow na stronie. Tak to sobie wykombinowalam :roll: Evelina, numery stron są zupełnie niepotrzebne :lol: Jak otworzy ci się strona z pojedynczym postem, to w prawym górnym rogu masz tytuł tematu, w którym znajduje się ten post. Jak klikniesz w ten tytuł, to cie przeniesie do tematu dokładnie w to miejsce, gdzie się post znajduje :cool1: Quote
Teklunia Posted January 5, 2006 Author Posted January 5, 2006 [quote name='asher']Evelina, numery stron są zupełnie niepotrzebne :lol: Jak otworzy ci się strona z pojedynczym postem, to w prawym górnym rogu masz tytuł tematu, w którym znajduje się ten post. Jak klikniesz w ten tytuł, to cie przeniesie do tematu dokładnie w to miejsce, gdzie się post znajduje :cool1: WOW, faktycznie :o asher, ale Ty jestes obeznana z tymi mowosciami forumowymi, jestem pod wrazeniem:klacz: Quote
Evelina Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 [quote name='asher']Evelina, numery stron są zupełnie niepotrzebne :lol: Jak otworzy ci się strona z pojedynczym postem, to w prawym górnym rogu masz tytuł tematu, w którym znajduje się ten post. Jak klikniesz w ten tytuł, to cie przeniesie do tematu dokładnie w to miejsce, gdzie się post znajdujeChapeau bas Asher :lol: Mialam wrazenie, ze tak powinno byc, ale jak widac nie we wszystkie dziury wlazlam i akurat na to nie trafilam :evil_lol: [SIZE="1"]Widzisz Teklunia, jak ludziska dopieszczaja Twoj topik ? Wstaw wiec prosze, gdzies w spisie tresci, info o takiej mozliwosci :lol: Quote
Teklunia Posted January 6, 2006 Author Posted January 6, 2006 [quote name='Evelina'] Widzisz Teklunia, jak ludziska dopieszczaja Twoj topik ? Wstaw wiec prosze, gdzies w spisie tresci, info o takiej mozliwosci :lol: tak jest Quote
Gosiek Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 Kasiu, super, super i jeszcze raz suuuuuper. Napracowałaś sie biedulko a tu nei koniec :cool3: bo nowe przepisiki przybywają :lol: Quote
yoreczka Posted January 8, 2006 Posted January 8, 2006 Witajcie :) co tutakie pustki :( jesteście na djecie "cud" :roll: Kotlety mielone z natką pierś z indyka ( około pół kilo) pęczek natki pietruszki kajzerki (półtorej) cebula jako Pieprz biły i czarny sól bułka tarta olej Mięso mielimy z bułką i cebulą . Dodajemy jajko i pieprz sól dokładnie wyrabiamy. Na końcu wsypujemy drobno posiekaną natkę. Mieszamy formujemy kotlety, optaczamy i smażymy na rozgrzanym oleju.. Trzeba dodać sporo pieprzu aby nie były mdłe. Smacznego;) Moje drogie potrzebuje przepis na ciasto półkruche znaczy takie żeby można było wyciskać przez worek lub przepuścić przez maszynkę i wyjdą takie długie i różne wzorki. Quote
Recommended Posts