Alicja Posted January 3, 2006 Posted January 3, 2006 Szkoda , ze nie można od tytułu przeskoczyć od razu do przepisu ;) Quote
olcha Posted January 3, 2006 Posted January 3, 2006 Alicjarydzewska napisał(a):Szkoda , ze nie można od tytułu przeskoczyć od razu do przepisu ;) Ooo to jest myśl :cool3: Quote
Basia&Safi Posted January 3, 2006 Posted January 3, 2006 a ma ktos moze przepis na ten placek w ktorego zawijaja kebaby :):):):) Quote
Teklunia Posted January 3, 2006 Author Posted January 3, 2006 pokaże Wam, co dzisiaj zrobilam na obiadek :) To danie awaryjne i uproszczone przeze mnie jak tylko sie da, ale wychodzi pyszniutkie :) Fasolka po bretońsku - łatwiutka i szybciutka 1 puszka fasoli białej 1 cebula 2 łyżki koncentratu pomidorowego 200 g kiełbasy troszkę cukru przyprawy:pieprz, sól, majeranek, papyka słodka w proszku Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. (Można ją odrobinkę posłodzić, wtedy puści taki fajny soczek :)) Dodać pokrojoną w ćwierćplasterki kiełbasę. Smażyć do zarumienienia. Do garnuszka wlać całą zawartość puszki (fasolę razem z zalewą) i zagotować. Ja dodaję jeszcze do tego 1/2 kostki rosołowej, żeby nadać smaczku... Koncentrat zagotować z odrobiną wody, doprawić odrobiną cukru. Z garnka z ugotowaną fasolą wyjąć kilka ziaren i rozgnieść je na miazę, po czym dodać ją do koncentratu i wymieszać. Do patelni z cebulką i kiełbasą dodać fasolę oraz całą tę pomidorową maź. Dokładnie wymieszać, doprawić do smaku i całość zagotować przez ok.5 min. Gdyby było za gęste - rozcieńczyć odrobiną wrzątku. Podawać z dodatkiem świeżego chleba. oto ona :) Quote
Teklunia Posted January 3, 2006 Author Posted January 3, 2006 olcha napisał(a):Alicjarydzewska napisał(a):Szkoda , ze nie można od tytułu przeskoczyć od razu do przepisu ;-) Ooo to jest myśl :cool3: o nie :shake: :shake: :shake: ja nie umiem! Quote
olcha Posted January 3, 2006 Posted January 3, 2006 basiulka22tychy napisał(a):a ma ktos moze przepis na ten placek w ktorego zawijaja kebaby :):):):) Tzw. "pita" najlepiej kupić gotowe (ale ja jestem leniwa) lub pójść na róg Świętokrzystka Marszałkowska i kupić najpyszniejszego kebaba jakiego kiedykolwiek jadłam (tylko koniecznie z prawej strony , nie z lewej!) Quote
Teklunia Posted January 3, 2006 Author Posted January 3, 2006 olcha napisał(a):Tzw. "pita" najlepiej kupić gotowe (ale ja jestem leniwa) lub pójść na róg Świętokrzystka Marszałkowska i kupić najpyszniejszego kebaba jakiego kiedykolwiek jadłam (tylko koniecznie z prawej strony , nie z lewej!) hahaha to miejsce jest znane wszystkim warszawiakom chyba :D i zawsze sa tam kolejki :) Quote
mmbbaj Posted January 3, 2006 Posted January 3, 2006 [quote name='Teklunia']hahaha to miejsce jest znane wszystkim warszawiakom chyba :D i zawsze sa tam kolejki :) Taaaaaak?;) ja nie znam:shake: Kasiu, ślina mi cieknie do twojej fasolki! Proszę o więcej takich przepisów "nie słodkich":lol: Quote
dbsst Posted January 3, 2006 Posted January 3, 2006 [quote name='agabass']debe mapisz do jakiego stopnia jesteś uszczęśliwiona:loveu: mniam do naaaaaaaaaaaaaaaaaajwyzszego :cool3: Quote
Teklunia Posted January 3, 2006 Author Posted January 3, 2006 nauczylam sie!!! :D pekam z dumy i za jakis czas pojawi sie spis tresci, ktory bedzie sie opieral na linkach :D Quote
Evelina Posted January 3, 2006 Posted January 3, 2006 Teklunia napisał(a):o nie :shake: :shake: :shake: ja nie umiem!Teklunia :loveu: W rogu kazdego postu znajduje sie numerek postu (ten ktory wykorzystalas). Gdy w niego klikniesz otworzy sie strona tylko z tym postem. W okienku Twojej przegladarki pojawi sie jego adres. Wystarczy obudowac go (adres), w spisie tresci, odsylaczem i bedzie pierwsza klasa :buzi: Widze, ze zdazylas w miedzyczasie sobie poradzic :multi: Czekamy wiec na kolejne wydanie spisu tresci ;) Quote
Teklunia Posted January 3, 2006 Author Posted January 3, 2006 juz jest!!! zapraszam do testowania :lol: Quote
Evelina Posted January 3, 2006 Posted January 3, 2006 [quote name='Teklunia']juz jest!!! zapraszam do testowania :lol: Quote
olcha Posted January 3, 2006 Posted January 3, 2006 :sweetCyb: :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: Quote
Alicja Posted January 3, 2006 Posted January 3, 2006 Teklunia napisał(a):juz jest!!! zapraszam do testowania :lol:KASIA :multi: mistrzostwo świata BRAWO Quote
Teklunia Posted January 3, 2006 Author Posted January 3, 2006 czyli, ze Wam tez dziala, tak? :D no to pekam z dumy, a moj TZ sie ze mnie nasmiewa przez to :lol: Quote
Alicja Posted January 3, 2006 Posted January 3, 2006 Teklunia napisał(a):czyli, ze Wam tez dziala, tak? :D no to pekam z dumy, a moj TZ sie ze mnie nasmiewa przez to :lol::mad: no niech się tylko pokaze w Rybniku to mu się odechce naśmiewania ;) Quote
yoreczka Posted January 4, 2006 Posted January 4, 2006 [quote name='Daga_i_Oskar']SERNIK z brzoskwiniami i galaretką w wykonaniu mojej mamy :santagri: jeszcze bez galaretki :) i z galaretką :) :santagri: :santagri: Daguś czy moge prosić o przepisik :roll: Quote
aga1215 Posted January 4, 2006 Posted January 4, 2006 yoreczka - wszystkie przepisy są :lol: na pierwszej stronie tego topiku masz spis treści :multi: Quote
asher Posted January 4, 2006 Posted January 4, 2006 A ja sprawdziłam i na sernik chyba nie ma :shake: Teklunia, spis jest super, ale gdybyś go zrobiła alfabetycznie, to juz byoby mistrzowstwo świata!!! 8) żartuję!!! Quote
Alicja Posted January 4, 2006 Posted January 4, 2006 [quote name='asher']A ja sprawdziłam i na sernik chyba nie ma :shake: Teklunia, spis jest super, ale gdybyś go zrobiła alfabetycznie, to juz byoby mistrzowstwo świata!!! 8) żartuję!!!nie ma przepisu bo Daga nie dała :shake: Quote
Teklunia Posted January 4, 2006 Author Posted January 4, 2006 [quote name='asher']A ja sprawdziłam i na sernik chyba nie ma :shake: Teklunia, spis jest super, ale gdybyś go zrobiła alfabetycznie, to juz byoby mistrzowstwo świata!!! 8) żartuję!!! o żesz, na to nie wpadlam... zobaczy sie :cool1: ;) a Dagusie uprzejmie uprasza sie o dostarczenie przepisiku na piekny serniczek :) mniam mniam :) Quote
asher Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 [quote name='Teklunia']o żesz, na to nie wpadlam... zobaczy sie :cool1: ;)Hahaha, ale ja żartowałam!!! Chciałam sie tylko z toba podroczyć ;) Quote
Evelina Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 [quote name='Teklunia']o żesz, na to nie wpadlam... zobaczy sie :cool1: ;) a Dagusie uprzejmie uprasza sie o dostarczenie przepisiku na piekny serniczek :) mniam mniam :) WSZYSTKIE Talenty Kulinarne sa uprzejmie proszone o dolaczanie przepisu do zdjec i odwrotnie :) Quote
Recommended Posts