Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja na styczeń mogę jej dać 300zł,może to coś pomoże . Do siebie jej wziąć nie mogę ,mam setera na tymczasie i mojego chorego belga no i niufkę ,która w tym młynie też chce zaistnieć.
Jeśli znajdzie się jakieś miejsce, to proszę nr konta na pw , prześlę pieniądze.

Posted

Bjuta, namiar chyba najlepiej na Monikę

Marsi66 - wielkie dzięki :loveu: Ja myślę że u ZuziM byłoby jej dobrze, tam psiaki mają jak w domu.. Jeśli tylko jest miejsce i da się ją wydobyć wcześniej przed końcem kwarantanny to do Zuzi ma jechać Rumek z Katowic chyba, można połączyć transport, byłoby mniej.
O ile dobre policzyłam to mamy NA RAZIE ok. 400 zł + może Kisiaraf jeszcze nie przekazała Wiewiórce tego 100 zł, dopytam
Pozostaje kwestia wyciągnięcia Mani ze schronu i potwierdzenia czy na pewno jest miejsce u Zuzi?

Posted

a dzwoniłyscie do Agi Czakrowianki? Ona czasem ma w domu niektórych hotelowiczów, tylko zdaje się warunek to lubienie dzieci :( u Zuzi fajnie, ale to kojce mimo wszystko :( nie wiem cholera gdzie są domowe warunki :(

Posted

malawaszka napisał(a):
a dzwoniłyscie do Agi Czakrowianki? Ona czasem ma w domu niektórych hotelowiczów, tylko zdaje się warunek to lubienie dzieci :( u Zuzi fajnie, ale to kojce mimo wszystko :( nie wiem cholera gdzie są domowe warunki :(

Ja nie znam tej osoby, nie wiem jak Monika?
Jak na razie nie znaleźliśmy domowych warunków :( I chyba mimo wszystko kojec w dobrym hoteliku jest lepszy niż schronisko, bo Mania już wyszła na prostą u Wiewiórki, na początku była w stresie, ale potem wszystko się uspokoiło

Posted

jak by tu jeszcze pomóc.....

A co z tymi szczepieniami ciotki? ja będę prosić amikat żeby pogadała z P. kierownik w sprawie Blacky, żeby znaleźli ją w dawnym rejestrze, tam są dawne szczepienia.

Posted

[quote name='leni356']Bjuta, namiar chyba najlepiej na Monikę

A mogłabyś mi podać...?

Kochani, ja mam do przewiezienia Zośkę do hoteliku, który oferuje też warunki domowe. Mamy tam dwa psy. Hotelik jest pod Wieliczką (Przybieczany czy jakoś tam).
Mamy tam Dina i Kajtka - wynegocowaliśmy 50% zniżkę (bo normalnie tam jest 20/ doba), a my płacimy 300 + weterynarz, albo 300 + jedzenie - jak kto woli.
http://www.dogomania.pl/threads/145876-Wielka-przyjaA-A-i-ponad-10-lat-w-schronisku-Chcemy-emerytury-dla-nich-pomA-A-cie
Zdjęcia z hoteliku są pod koniec a gdzieś jest też filmik na wątku Dina i Kajtka, ale nie mama czasu szukać.

Adres hoteliku:
http://www.jarsa.ulotka.org/

Jeśli nie ma innego pomysłu - to ten jest bardzo dobry... Tylko bym chętne Zośkę dodała na drogę...
Bonsai88 często jeździ tą trasą.

Dzieci tam nie ma, ale psów troszku się znajdzie...

Posted

[quote name='olga7']Dzwonilam teraz do ZuziM i prosilam o inf., czy gdybyscie chcialy dac do niej Manię samą -albo też razem z Blacky - to moglaby je przyjąć pod koniec przyszlego tygodnia -czyli po 15 stycznia br. /koszt za jednego psa -ok.350 zl/mc /.
/Monika -nie wiecie ,czy Mania toleruje koty ,ale chyba jak kaz\dy sznaucer-nie bardzo /
http://www.dogomania.pl/threads/138597-HOTELIK-u-ZuziaM-12-nowych-kojcA-w-kilka-w-grudniu-reszta-styczen

http://hotelterier.pl/

Pisalam wczoraj ,że dzwonilam /sobota/po godz.22 -do ZuziM- i pytalam o miejsca dla Mani i Blacky ..
Tyle,że tam miejsca by byly po 15.01.br . A u Jarsy -by Mani i Blacky byly w domowym hoteliku -jak widac? Czy sa tam jednak miejsca albo choc dla Mani jedno ..a najlepiej -dla obu suń..

Posted

Moniko, ten jastrzębski potencjalny tymczas o który mnie pytała Wilczek raczej nie dla Mani:shake:
Po pierwsze jeszcze nie sprawdzony, po drugie pani chciała przyjąć małego psa, po trzecie jest tam dwoje dzieci.:shake:
Skan z księgi ewidencyjnej jest do wysłania w każdej chwili.

Posted

Kurde ale wieści :( Nie będę komentować sytuacji bo za mało wiem żeby oceniać ale jest to kolejna odrobiona lekcja na przyszłość odnośnie wyboru DT i ustalania zasad finansowania, pobytu i komunikacji opiekunów z osobami, które psa przekazują. Smutna lekcja niestety :(
Oby ten nagły ponowny pobyt w schronie nie cofnął znów psychiki Manii :( Oby udało się ją szybko zabrać i znaleźć dom. Widzę, że ma już sporo nowych ogłoszeń więc liczę na noworoczny cud domkowy...

Posted

Jestem w totalnym szoku dopiero dotarłam na wątek.
Kase przesłeną od Was podałam już Wiewiórce wcześniej. O Mani mogę napisać, że jest cudowna i uwielbia pieszczoty. Psiaczek wymarzony. Jak robiłam jej fotki i Wiewiórka przyszłą z nią byłą bardzo zapatrzona w swoją tymczasową właścicielke. W sumie to już trzeci psiak z DT Wiewióki, któremu robiłam fotki i musze Wam napisać, że na 100% wiem, że psiaki miały tam dobrze!!!!!! Zmieniały się z tygodnia tydzień(z wystraszonych na spokojne i skore do zabawy) bardziej ufały Wiewiórce!!!!
Niewiem dlaczego tak się narobiło.
Życze powodzenia Mani i Wam dziewczyny będe zaglądać.